Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

čtvrtek 27. října 2011

Nové úlovky aneb lék na všechny bolístky

Taky všude kolem sebe potkáváte prskající lidi, kteří se ani nenamáhají zakrýt si ústa? Máme tady klasické podzimní chřipkové období a naši spoluobčané jsou stejně bezohlední jako každý rok.

Bohužel pro mě. Včera jsem se probudila s krkem jako struhadlo a pocitem, že se mi rozskočí hlava. Prostě a jednoduše-mám chřipku a nezbývá mi nic jiného, než ji v klidu vyležet.

Beru to sportovně, virům se nevyhneme a mám radost, že jsem musela jet domů. Ovšem než jsem vyrazila směr Olomouc, zašla jsem si do Palladia pro jednu věcičku do Sephory. Nezůstalo jen u jedné a musím říct, že do vlaku jsem nastupovala úplně klidná, vztek na chřipku mě přešel :)



Nedávno jem u Borůvky četla její nehezkou zkušenost s nákupem na Ebay a velice mě zaujal recenzovaný výrobek-Too Faced Shadow Insurance. Už jsem jednu bázi pod oční stíny měla, klasickou v kelímku od Sephory. Efekt opravdu měla, byla jsem nadšená, že oči vydrží celý den jako čerstvě namalované. Bohužel se mi z ní na jednom víčku začala dělat vyrážka, tedy letěla do koše. Alternativu jsem od té doby nehledala, ale když jsem si četla Borůvčinu recenzi na Too Faced bázi, zjistila jsem, že ji musím mít! Měla jsem štěstí, v prodavačka mi našla poslední kousek a já už se těším na uzdravení, abych ji vyzkoušela.



Protože jsem měla štěstí a slečna hosteska mi podala kupon na 20% slevu, vzala jsem si rovnou do zásoby svoji dlouholetou stálici co se týká korektorů. Touche Eclat od YSL jsem si kdysi koupila na letišti, ještě v době, kdy jsem kruhy pod očima maskovat nepotřebovala. Ani už nevím, jak jsem na něj narazila. Každopádně bych jej za jiný nevyměnila, jsem s ním naprosto spokojená. Kryje tak dokonale, že bych sama nepoznala, že jsem jej použila-naprosto neviditelně. Perfektně sedne mému odstínu pleti(v létě 3, v zimě spíše 2), neslívá se do vrásek, nežmolkuje a dá se vrstvit. Tedy mohu jen a jen doporučit. A ještě jsem k nákupu dostala tester vůně od Diane von Fustenberg, což oceňuji.

  



Když už jsem byla v Palladiu, řekla jsem si, že bych mohla omrknout vánoční produkty v Lush. Je to ochůdek s ručně vyráběnou kosmetikou netestovanou na zvířatech, vše baleno výhradně do recyklovaných obalů. I samotné šampony, pěny do koupele, masážní oleje, pěny do koupele jsou v tuhém skupenství, většinou v různých tvarech a barvách. Vůní obchodu cítíte už z dálky, ale i samotný nákup je zážitek! Vše si můžete osahat, očichat, dokonce i vyzkoušet a je naprosto běžné, že vám dají zdarma vzoreček čehokoliv si vyberete.

Už mají mnoho vánočních-limitovaných věciček, na jejich stránkách je vše nádherně popsáno Lush. Za sebe určitě doporučuji sprchový gel Snow Fairy, který má v sobě třpytky a voní jako žvýkačka. A to doslova, přiznám se, že jsem jej jednou zlehka ochutnala :)
Doma mám  od Lushe spoustu věcí, které ráda používám, ale absolutně nejvíce zbožňuji jejich tuhé pěny do koupele. To znamená jejich stálý nedostatek a ani tentokrát jsem neodolala si nějaké koupit do zásoby.

Moje absolutně nejoblíbenější je Comforter. Stačí odlomit kousek a rozdrobit jej do vany. Následuje obrovské množství sladce voňavé pěny, o růžové vodě nemluvě.
Další je z vánoční kolekce-Zázvorka. Voní jako Vánoce, jinak to popsat nejde.
Koupila bych si toho daleko více, ale nechtěla jsem tolik utrácet, v mém případě by to totiž byl zase nákup minimákně za 2tis kč..

Já nejsem perníková chaloupka, ale ZÁZVORKA :)



A trocha inspirace z katalogu:)




Aách, cítíte tu vůni?

Na poslední chvíli jsem ještě zaběhla do H&M. Sháním delší svetřík na knoflíky, který by měl jako límec lehkou kožešinku a to nejlépe v některé pastelové barvě, v žádném jiném obchodě jsem jej nepotkala. Úplně takový jsem nesehnala, kdybyste některá měla nějaký typ, dejte mi vědět, ale našla jsem krásnou dlouhou, pletenou vestu, v přední části s umělou kožešinou. Tedy spokojenost. Určitě se vám v ní pbrzy v některém postu předvedu:)

Tak jsem se tedy trošku rozplýlila od nemoci a teď užsi vegetím v postýlce s čajem, kapkami do nosu a vámi!
Přeji hezké svátky, popř. prázdniny a hlavně, pozor na chrchlouny!

11 komentářů:

  1. ahojky, nejdříve přeji brzké uzdravení a pokud mohu doporučit, nejlepší prevence proti chřipce je echinacea v jakékoli podobě (pilulky, kapky,...) A chtěla bych se zeptat na cenu korektoru od YSL, sháním nějaký kvalitní už delší dobu a nic :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Ach, Lush je opravdu rozkosny, vzdy se musim pousmat nad jejich nazvy a belenim :))

    OdpovědětVymazat
  3. Báirbre: děkuji moc za přání uzdravení, jsi milá. Echinaceu v kapkách jsem zkoušela, ale tou jednou chřipkou si asi každý rok musím projít :(.
    Korektor stojí ve všech kamenných drogérkách kolem 1050kč, já měla štěstí na 20% Sephora slevu. V internetových obchodech ji najedeš o pár stovek levněji. Doporučuji vyzkoušet odstín naživo a pak si jej koupit přes internet.

    Nadia: a ty krásné popisky!

    OdpovědětVymazat
  4. ta vestička je úžasná, také bych takovou chtěla a jinak oba produkty jsou super a rozhodně plánuji vyzkoušet :)!

    OdpovědětVymazat
  5. Peti, ta vesta je opravdu hezká, skvěle sedí a stále jen kolem 500Kč, což mě příjemně překvapilo.

    Jen ji mají nějak nadrozměrnou, L odpovídalo tak XXL, sama jsem si vzala S :D

    Těším se na tvoji recenzi, až si korektor či bázi pořídíš!

    OdpovědětVymazat
  6. Hezoucky nakup! Rozjasnovac YSL taky uz nekolik let pouzivam, zkousela jsem i jine (Lancome, Yves Rocher atd), ale vzdy jsem se k nemu potupne vratila :-D. Ty vecicky od Lush jsou tak roztomily! Nepouzivala jsi nekdy bazi pod ocni stiny art deco? Jestli ano, mohla by jsi ji porovnat s tou Too Faced? A na vesticku se tesim v nejakem videu nebo na fotkach primo na Tobe. Rychle se uzdrav!
    L.

    OdpovědětVymazat
  7. Luci, díky za přání uzdravení, hned je mi lépe:)

    Tu Art Deco bázi jsem neměla, hledala jsem na ni nějaká srovnání s Too Faced, ale nenašla jsem. Každopádně na Too Faced jsem četla jen samá pozitiva, třeba by jsi s ní byla spokojená.

    A postík s vestou bude hned co se vyklubu z postele, sama se těším až si obléknu.

    OdpovědětVymazat
  8. Musím se přiznat. Hned po shlédnutí Tvojí a borůvčiny recenze jsem si Too faced bázi objednala taky :-D Tady v Brně k dostání není, ale "naneštěstí" jsem objevila web, kde mají hodně věcí co jsem nutně potřebovala. Takže jsem objednala i tangle tweezer kartáč (tolik vychvalovaný) a laky na nehty :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj,
    chtěla bych se zeptat, kde se dá ta báze Too Faced Shadow Insurance objednat na internetu? Bohužel v Brně ji nemají :( děkuji za jakoukoliv radu.

    OdpovědětVymazat
  10. Anonymní:s nákupem přes internet bohužel neporadím, netuším, kde by jej mohli mít. A z ebay bych měla obavu kvůli padělkům, jak se některým holkám stalo.

    OdpovědětVymazat
  11. tu bazu som skusala v jednej sephore na ruku a drzala ako pribita, takze by som tomu fakt verila!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika