Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

čtvrtek 24. listopadu 2011

bez čeho se moje pusina neobejde aneb moje oblíbené pomády

Ačkoliv na suchou pusinu netrpím, v posledních letech jsem si navykla na ní neustále něco mít-pro takový ten lepší pocit. O rtěnkách dnes chuť psát nemám, navíc všechny až tak nehydratují, za to jsem si nachystala povídání o mých nenápadných pomocnících v péči o rtíky a to nejen z řad balzámů.



První pozice naprosto bezkonkurenčně patří klasickému Labellu soft rose/48g. Je nenápadný bez lesku, dlouho vydrží (tedy sníst ho chvíli trvá) a hlavní je to, že perfektně hydratuje, napraví jakékoliv zanedbání péče. Někomu nemusí vyhovovat tuhá konzistence, ale já na něj nedám dopustit!



Další oblíbenou věcičkou z péče o rty je karamelový kelímek od Oriflame/15ml. Opravdu voní nádherně karamelově, hezky rty zvláční a jako bonus se i leskne, tedy vhodné i pro rychlé oživení vzhledu. Nevýhodou je dolování z hlubokého kelímku a oproti Labellu lehčí konzistence, tedy nevydrží tak dlouho.



Při svém prvním nákupu v Lush jsem jako dárek dostala tuto kouzelnou dozičku. Jmenuje se Mint Tulips(?) a je to peeling/25ml. I když máte pocit, že to vaše pusa nepotřebuje, po jeho použití zažijete tak dokonalý pocit sametových rtů, že si na něm vypěstujete závislost. Mentolová chut mi sice příliš nevyhovuje, ale budiž mu odpuštěno. Používám tak, že jej nanesu na zubní kartáček, krouživými pohyby masíruji a věřte mi, výsledek opravdu stojí za to!

tu čokoládu z popisku v něm nijak necítím :(

Pokud občas cestujete, určitě jste na letišti zahlédly u stojanů s kosmetikou tyhle barevné libůstky od Agatha Ruz De La Prada/15ml. Je to pomáda, která vaše rtíky na dlouho zvláční a díky nádherným vůním si na ni rychle vypěstujete závislost. V mém případě je to Papaya a Kiwi, jediné co mi vadí je občasné špatné otevírání dozičky.



A posledním co bych vám ráda doporučila je tento lesk na rty z H&M/11g. Vím, už je to vlastně dekorativka, ale mám s ním natolik dobré zkušenosti, že by mě mrzelo, kdybych se o něj s vámi nepodělila. I přes nanesení na rtěnku perfektně hydratuje, celý den udrží rty dokonalé vláčné. Obrovskou výhodou je to, že stojí jen kolem 100kč, má dokonalý štěteček, prodávají jej i v barevných variantách a vydrží neuvěřitelné dlouho!



Máte s některým popsaným balzámem zkušenosti? Vyhovuje vám a co byste mi ještě doporučily?

6 komentářů:

  1. joooj, na letisku som tie balzamy videla, ale nezobrala som si, lebo som nevedela ktory:D

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Měla jsem jak ovocné balzámky od Agathy Ruiz, tak kouzelný kelímek Oriflame, oboje mám moc ráda. Nicméně po tvé recenzi vyzkouším Lush, hodně jsem o něm četla, nikdy jsem peeling na rty neměla, takže je dle mého ideální čas začít. :)Díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  3. Mě se hrozně líbí ty barevné od Agathy, mám ten zázračný kelímek a taky jsem více méně spokojená a doporučila bych ti balzám od Yves Rocher :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Holky, ty barevné balzámky jsou opravdu skvělé, navíc ta vůně a baevný obal hned rozveselí!

    Nik, určitě vyzkoušej, budeš spokojená. Jen ten mentolový mi moc nechutná, příště bych si vzala jiný.

    Cherry, díky za typ. určitě omrknu!

    OdpovědětVymazat
  5. Mám ho vanilkový a je supr, někomu by se mohl zdát lepivý, ale tento druh lesku mi někdy sedne. Koukám, že je průhledný! Takový jsem neviděla.

    OdpovědětVymazat
  6. Pardon, vyjadřovala jsem se k lesku od HM.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika