Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

úterý 31. července 2012

Jak jsem nakoupila za 1040kč



To bylo tak. Zjistila jsem, že poukázka na 500kč do parfumerie Fann, kterou jsem dostala od kamarádky k narozeninám, má poslední den platnosti. Bylo tedy nutné vyrazit do města a něco pořídit.

Co bych chtěla mi bylo jasné, protože jsem ve svých 26 letech díky Karolíně  zjistila, že pleťovka s alkoholem neboli tonikum není dobrá jen na desinfekci místa po vymáčknutí pupínku, ale především slouží k uzavření pórů po očištění pleti pleťovým mlékem.


Dále jsem chtěla konečně navštívit Evu Schon, tedy hlavně její obchůdek Origami Fashion. Už od jeho otevření jsem slintala nad fotkami retro hadříků i nezvyklých doplňků na FB i u jiných bloggerek, které už obchůdek navštívily a proto když jsem měla cestru kolem (cca 100m od Kotvy), musela jsem tam zajít.





Vyrazila jsem do Kotvy, kde se mi ochotně věnovali a po vyzkoušení značek jako Juvena, Clarins, Dior, Payot jsem usoudila, že nejvíce mi hned po matujícímu Biothermu (který byl vyprodaný cena kolem 700kč) vyhovuje Chanel (1040kč), popsaný jako svěží zmatňující pleťová voda (200ml).

Při zkoušení se mi krásně vpil bez masného pocitu na pleti a s viditelným matujícím efektem, parfemace pudrová. Jsem na něj velice zvědavá a už se těším, jaký bude mít na moji pleť po pár dnech či spíše týdnech používání účinek.

Jediné, co bych Fann v Kotvě vytkla je to, že jsem si až doma všimla, že jsem nedostala jediný malý vzoreček. To mě trochu zamrzelo, přece jen už to považuji v dnešní době za běžnou službu zákazníkům i chytrý marketingový tah.





A k Origami můžu říct především to, že je to velice příjemný butik, člověk se tam cítí jako u kamarádky v šatně. Doporučuji si jej opravdu poctivě celý projít, protože ty nejlepší kousky na mě vždy vykoukly odněkud z pozarohu.
Měla jsem štěstí i na spolumajitelku Evu, kterou znám díky jejímu blogu (viz. výše), která je nejen velice příjemná a ochotná, ale především krásná žena!




Nejnadšenější jsem z jeansové vesty, kterou jsem už delší dobu sháněla k podobným úpravám a plusem je, že mi krásně padne. Už se s ní vidím v kombinacích s šaty či jen kalhotami nebo šotkami. Mint topík se stojáčkem jsem tam samozřejmě taky nemohla nechat a ta divoká košile mě dostala svým příjemným materiálem i možností nosit ji uvázaným uzlem.




Taky mě potěšilo, že majitelky si všechny nabízené věci samy upravují, tedy odbarvování cvočky a i ten stříbrný potisk je jejich práce. A toho si cením, nejen díky velmi lidovým cenám. Přiznám se, že to bylo vlastně moje první setkání se second handem, ale člověk si tam absolutně nepřipadá, jako v nějaké hrabárně.




 A co mi udělalo největší radost? Spousta oblečení v mojí velikosti, tedy ženy které nemají modelkovské míry se nemusí bát, že by se prodíraly jen velikostmi S, jak se dost často v trendových buticích stává.







Co vy na to, jak se vám líbí moje úlovky a jak se stavíte k obchůdkům jako je tento?




29 komentářů:

  1. Jak píšeš o té pleťové vodě, tak bych si jé hned taky koupila, jestli je taková i zkutečnost, tak to ti ho závidím:)
    Jinak do Origami se taky chystám, doufám, že najdu taky krásný úlovky. Ten potisk na tom zelenkavém tričku je skvělej! A ta vestička s cvočkama taky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušela jsem tam téměř všechny značky a tahle mi vyhovovala nejvíce. Každá ale máme jinou pleť a věřím, že někomu udělá službu i tonikum za 60kč z drogérky.

      Já měla možnost se trochu rozmazlit, tak jsem vzala Chanel :))

      Origami zajdi omrknout,mají tam od každého něco, i košile, sáčka, dlouhé šaty..

      Vymazat
  2. jéé takový obchůdek bych chtěla mít po ruce! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, já kolem něj jezdím pořád a teprve teď jsem se tam vypravila :((

      Vymazat
  3. Ta dzinova vesticka je super!

    P.S. - ja taky az ted pouzivam to tonikum poradne, nikdy jsem to tolik neprozivala do te doby, nez jsem se vse dozvedela na tom sezeni :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, taky jsem z ní nadšená, přesně takovou jsem si přála!

      A nikdy není pozdě, hlavně že jsme to zjistily :DD Díky za tvé kosmetické články, rada vždycky dobrá, i kdyby zprostředkovaně.

      Vymazat
  4. Origami je krásný obchůdek a Evička je ještě krásnější a strašně milá. Moc dobře se tam nakupuje! Strašně se mi libí ten topík. Ta košile je na mě moc divoká, ale tobě slušet bude..to bez debat! :) Jinak já moc do secondhandů chodit nechtěla, měla jsem předsudky a prostě říkala jsem si, že tam chodí jenom "socky", ale v Origami jsem změnila svůj pohled na takový typ obchodů a i když jsem si o "sekáčích" s Evou povídala, došly jsme k tomu, že takové obchody budou v budoucnu velmi vyhledávané. Takže secondhandům zdar! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se těch divočejších barev bála, ale k bílému spodku nebo k moři je pro mě dokonalá. Ten materiál mě přesvědčil.

      A jsem ráda, že máme na Origami stejný názor, určitě se tam ráda vrátím. Když jsem pak šla do Top Shopu a viděla několikery šaty ve slevě za 600kč s otrhanými aplikacemi a zašpiněné od makeupu, byla jsem za sekáček táák ráda :)

      Vymazat
  5. Krásne vecičky, škoda, že my na Slovensku nemáme takéto obchodíky :/

    Košieľka je úplne super ♥

    www.beautybytimej.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem ráda, že se líbí!

      A co víš, třeba se brzy o nějakém dozvíš. Navíc tohle jsou věci, co si dokážeš sama oživit, líbí nse mi, že tam jsou s módou. Já si taky ocvočkovala šortky a savo máme doma všechny :))

      Vymazat
  6. Ten mint top se mi líbí nejvíc a musím říct že se už dlouho chystám Origami obchůdek navštívit a ještě jsme se k tomu nedokopala, takže to budu muset napravit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavli díky. Topík je z materiálu jako polo tričko, jen bez rukávů a sama jsem byla překvapená, jak jsem se v něm hned cítila dobře.

      Taky jsem vždycky achala nad fotkami ostatních,zajdi omrknout a uvidíš, jak te Origami zaujme :)

      Vymazat
  7. Pěkné úlovky! Budu se těšit na recenzi a na outfity! :) Doufám,že ve čtvrtek v Německu taky něco ulovím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V některém z příštích příspěvků se určitě něco mihne a o toniku budu časem informovat :)

      Užij si nákupy!

      Vymazat
  8. Hned zítra tam vyrazíme! Mám tu kamarádku na dovolené, která teď pobývá spíše v Japonsku, tak ji představím něco zajímavého. Díky za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, jsem zvědavá, co s kamarádkou ulovíte :)

      Chce opravdu projít všechny stojany, třeba ty vestičky jsem našla až vzadu u kabinky-super překvapení!

      Vymazat
  9. Tak s Chanelkou ses pekne rozmazlila, jsem zvedava co nam o ni napises po par tydnech :) Jinak pekny ulovky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě by stačil ten Biotherm, tester mi vyhovoval,beztak od nej mám většinu péče. ale bohužel a ostatní značky mi buď nevoněly nebo mastily. Tak jsem to vyřešila Chanelem :-) Nějaká extra recenze to nebude, nebot je to muj prvni opravdovy tonik a nemam srovnani..

      Vymazat
  10. Krásné úlovky. Já jsem v Origami byla jen na skok, ale téměř vše, co mi zaujalo, tak bylo ve velikosti M a výše, takže bohužel. :-/ Ale krásné věci tam zase mají to teda jo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, mě třeba potěšilo, že mají i ty větší velikosti, ale záleží na tom, co tě zrovna zaujme. Chápu, že když jsi drobná, upravovalo by se to spatně.Třeba kraťásky měli opravdu mini, tam jsem neuspěla :-D

      Vymazat
  11. tá jeansová vesta je úžasná ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Veruš souhlasím, že Origami je super. Já jsem tam byla na Origami night shoping a bylo to fakt na 1! Taky mi vyhovuje, že tam nemají jen s a xs ;-) Jinak, ale musím uznat, že se mi líbí jen ta vestička zbytek mě moc nezaujal :-/ Na Chanelku jsem zvědavá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, díky za názor! Zbytek bude zajímavější v různých kombinacích, nemůžu se dočkat :)

      Vymazat
    2. Věřím tomu a těším se na to! ;-)

      Vymazat
  13. me ha encantado tu blog, desde hoy te sigo! te invito al mío y si te gusta te espero como seguidora :) muak guapa
    http://imagenshopper.com

    OdpovědětVymazat
  14. Evičku znám taky z blogu, stejně jako její obchůdek a závidím, že jsi tam mohla zabloudit.. já byla v Praze před pár týdny, ale uplně jsem se zapomněla po Origamy podívat :( tak snad příště.. jinak tvá šílená halenka je super:)

    OdpovědětVymazat
  15. vaaaaaaau to je nakup!!!!! ta riflova kosela!!! ooooooooo

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika