Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

čtvrtek 9. srpna 2012

Louis Vuitton Speedy Monogram Canvas



Docela často čtu na různých diskuzích dotazy uživatelek, plánující pořízení své první kabelky značky Louis Vuitton a většinou se jedná o model Speedy

Protože tuhle kabelku mám,  rozhodla jsem se věnovat jí tento post a pokusit se odpovědět na některé vaše dotazy :)


Začneme u znaků originality

Pokud si kabelku pořídíte v butiku Louis Vuitton, můžete být klidné. To samé i v případě níže uvedených kamenných bazarů. Ale co když si ji budete chtít koupit od známé, která třeba sama neví co doopravdy má, či třeba na na mimibazaru? 

Pokud vám někdo tvrdí, že k předmětu prodeje náleží kartička originality, je to blbost. Značka LV nic takového nedělá, maximálně knížečku s popisem, jak o daný materiál pečovat. Jediné co můžete obdržet je účet, na kterém je název a cena výrobku. Bohužel zde není uvedený tzv. DATE COD, tedy vám nikdo nezaručí, že doklad patří zrovna k té dané věci.

Na následujících fotkách jsou detailně nafoceny jednotlivé části kabelky, abyste viděly, jak má vypadat šití, kovové části kabelky. Neexistuje, že by vypadaly jinak, na něčem nebyl nápis Louis Vuitton, protože všechny kusy jsou naprosto totožné. To se týká i umístění znaků na Canvasu (plátně) . V praxi to znamená, že pokud vedle sebe dáte dvě kabelky, vždy budou vypadat úplně stejně.

Fotky jsem lehce znehodnotila z důvodu předejítí jejich krádeže, ale i tak si myslím, že poslouží. Nepoctiví prodejci velmi rádi používají odcizené fotky a vydávají je za svoje. S touto praxí jsem se setkala nap. na Aukro.cz..























Zámeček vždy i klíček u všech modů kabelek Louis Vuitton vždy vypadá takto!  

Na zámečku i klíčku je číslo, které musí být totožné. Pokud je znak LV vyrytý jinak, či má klíč jiný tvar, je to padělek. Už jsem se s tím bohužel u jedné majitelky Almy setkala a kabelka originál bohužel opravdu nebyla.





Občas vidíme u někoho na lokti tuhle kabelku s monogramem vzhůru nohama. Je to originál? Ano, může být. Ona je totiž Speedy tzv. ušitá z jednoho kusu, viz. foto a proto je tedy z druhé strany monogram vidět opačně.






Pokračujeme u nákupu

Máme několik možností, jak si vaši vysněnou kabelku pořídit. Za sebe vám doporučuji navštívit kamennou prodejnu, abyste si užily ten pocit luxusního nákupu, kdy máte možnost si za asistence proškoleného personálu vyzkoušet různé modely, velikosti atd.

Pokud se např. do Prahy nedostanete, prodejna nabízí po předchozí platbě na účet zaslání kabelky až k vám domů. Poštovné hradí nakupující, cena kolem 250kč.

Jé také možnost pořídit si kabelku bazarovou, pak máte možnost ušetřit i několik tisíc. Při troše štěstí narazíte na kousek v super stavu, ale není to pravidlem. 100% jistotu originality máte u Luxury Bags v Praze , Exclusive Style ve Zlíně a většiny prodejkyň na Mimibazaru. U těch kamenných bazarů máte výhodu možnosti vrácení zboží do 14 dnů, pokud si danou věc necháte zaslat poštou. Nevýhodou zaslání je nemožnost vidět kabelku předem, ale popis většinou odpovídá a pak je tady už dříve zmíněná možnost vrácení zboží.

Záměrně neuvádím AUKRO.CZ, protože to je v poslední době rájem padělků ať se na mě jeho provozovatelé klidně zlobí. Ale mám osobní zkušenost s opakovaným nahlašováním padělků, kdy staženy nebyly. Pro odvážné je tady také eBay, ale osobně mám trochu obavu, zda by mi dorazilo to, co je na fotce, přecejen se nejedná o malé částky. Ověřené je také Fashionphile, ale už platíte clo a na kabelku si počkáte zhruba měsíc.







Co vše ke kabelce patří?

Ke každé kabelce této značky obdržíte tzv. protiprachový pytel neboli dustbag. Jeho účelem je kabelku chránit před zbytečným zaprášením, poškozením při ukládání a samozřejmě také před světlem. To totiž dokáže dát kůži pěkně zabrat, ať už se jedná o ztmavnutí uší u Monogramu či Azuru, nebo změny barvy u Vernisu.

Ke Speedy patří také zámeček (foto výše) a já si na prodejně vždy říkám také o krabici, ve které mohu kabelku pohodlně skladovat.






















Cena

Nestyďte se zavolat si do prodejny v Pařížské ulici, tam vám aktuální cenu ochotně sdělí. Je pravdou, že v zahraničí např. ve Vídni kabelka přijde o řádově několik stokorun, záleží to na aktuálním kurzu.



Propadající se dno

Z různých fotek celebrit jste si určitě všimly, že ne vždy je tento model ve tvaru hezkého válečku. Někdy dokáže být pořádně propadlá. někomu to vyhovuje, jinému méně. zabránit se tomu dá několika způsoby. Základní model Speedy totiž nemá zpevněné dno.
Na eBay stačí zadat heslo baseshaper a najede vám velké množství plastových, gumových a jiných obrázků se dny do těchto kabelek. Některé i jsou i včetně organizérů, díky kterému získáte příjemný přehled o obsahu uvnitř tašky
Někomu se dno objednávat ze zahraničí nechce, poslouží mu karton oblepený izolepou. Ano- i ten vám skvěle poslouží.
A moje řešení? Časopis tloušťky Glancu či Marianne bydlení :) Díky tomu dno kabelky získá přirozeně klenutý, ale stále pevný tvar.




Péče

Pozor, toto je velmi důležité!!! Pokud jste majitelkou modelu s canvasem Monogram nebo Azur, uši a lemování vaší kabelky je z kůže. Tu musíte ihned po přinesení domů naimpregnovat! 

Proč to tak zdůrazňuji? Pokud vám na neošetřenou kůži spadne kapka vody, či na ni jen šáhnete lehce zpocenou rukou, napácháte téměř neodstranitelné škody typu zašednutí či vodových map nebo fleků. 

Sama mám vyzkoušený přípravek Solitaire Light Colours. Je to impregnační krém se šikovným pěnovým aplikátorem a sama dle vlastních zkušeností doporučuji alespoň dvojí impregnaci, než vyjdete s novým kouskem na procházku.

Ono samozřejmě se musí počítat s tím, že časem nebo při častém nošení uši trochu ztmavnou, získají medovou patinu, ale opravdu jsem viděla dost nehezky ušpiněné kousky, u kterých byla absence impregnace očividná.

Na běžné čištění vám skvěle poslouží klasické vlhčené ubrousky, sama mám doma zásobu dětských vlhčených ubrousků, které používám nejen k čištění kabelek, ale i bot a peněženek.





Pokud stále váháte, doporučuji vám zaregistrovat se na Purseforu, kde naleznete rozsáhlé fotogalerie a tuny témat s dotazy a odpověďmi . Za české Purseforum se dá považovat web Naše kabelky, kde vám zdejší uživatelky (ve většině uživatelky a prodejkyně Mimibazaru) také rády poradí.





Personalizace

Určitě jste si všimly, že moje Speedy je trošku jiná. Má na sobě úpravu Mon Monogram. Na webových stránkách Louis Vuitton.com si můžete prohlédnou nepřeberné množství barevných  kombinací a variant potistění. Může to být jako mám já-pruh uprostřed s monogramen, nebo číslem dle vaší volby. A nebo pruh přes roh kabelky, když mrknete na Purseforum, je tam hodně reálných fotek.
Aktuálně se tiskne (maluje) na modely Speedy, Neverfull, Keepall a to pouze na Monogram canvas.
Na prodejně zaplatíte částku za kabelku předem, jedná se asi o 7tis více (už nevím přesně), než u standartního modelu a pak by vám měla vaše personalizovaná kabelka do šesti týdnů dorazit.






Velikost

Nejčastěji se prodává ve velikosti 30, což je vlastně délka kabelky 30cm. Ženám drobnějšího vzrůstu ale vyhovuje spíše velikosti 25. Já jsem při svých 178cm a ne zrovna modelkovských proporcích zvolila velikost 35 a musím říct, že mi maximálně vyhovuje. I třeba v tom, že se mi do ní pohodlně vejde komplet výbava do fitka, či věci na menší výlet.

Pro srovnání velikostí jsem vám ji vyfotila s Neverfull MM a Almou GM.






42 komentářů:

  1. Veľmi pekný článok,určite sa hodí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle je skvělý příspěvek Veru! :) Sama také Vuittonku vlastním, konkrétně Siracusa GM vzor Damier azur a kupovala jsem si právě v Pařížské, protože když člověk chce nějakou LV kabelku vlastnit, měla by být 100% pravá.. A tzv Dustbag je nutností, mám kabelku rok a je pořád jako nová :) B.

    http://giallotulipano.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, nad tvojí Siracusou jsrm nejednou slintala :-*

      Ale zase chápu, že někdo na to tzv. nobl nakupování není a stačí mu to poštou. Jinak i u těch uvedených bazarů ta jistota originality je.

      Vymazat
  3. Verčo velice poučný článek a hlavně nápomocný. :) Mě se speedy líbila jenže už je to tady až moc masivní. Ale líbí se mi tvá s iniciály je to takové osobnější a určitě se pak více odlišuje. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Hezký článek,já se k pořízení LV nechystám, ale pěkně se to četlo :)
    Falešné kabelky jsou celkem směšné, řekla bych, je dobré si pravost pohlídat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, průšvih je hlavně ten, když si za hodně peněz pořídíš něco co považuješ za origo a ono není :-(

      Vymazat
  5. Úžasný a velmi poučný článek:) Super:)

    OdpovědětVymazat
  6. kabelka je krásna....:)

    ale neviem či by som tolko peňazí dala za kabelku...ak hej tak by som si kupila chanel..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačko, to by sis musela dát dohromady tak šest Speedek, abys měla na Chanelku :-)

      Vymazat
  7. Super clanek, myslim, ze nekomu kdo kupuje poprve urcite hodne pomuze:-)

    OdpovědětVymazat
  8. skvělý článek, určitě se bude hodit. mně osobně Speedy ani Neverfullky zrovna dvakrát nelákají, ale černou Almu bych si klidně nechala líbit :) klidně někdy napiš takový článek i o ní, ráda si ho přečtu.. kdyby náhodou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, o Almach bych si pocetla i ja :) Me se clanky od Tebe hezky ctou.

      Vymazat
  9. Super článek se spoustou rad :)

    OdpovědětVymazat
  10. Veru, to je skvělý a užitečný článek. Je vidět, že sis s tím dala práci. :o)
    Potvrzuji informaci o kradení fotek. Jednou mi někdo na Aukru čórnul fotky LV Zippy. Naštěstí mě upozornila jedna milá uživatelka, takže jsem hned kontaktovala Aukro a ti inzerát smazali.
    Každopádně si nedělám iluze a je mi jasné, že ten podvodník někde vesele dál prodává pomocí kradených fotek. :/
    Tvoje Speedka je úžasná. Vybrala sis moc hezkou kombinaci barev. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Taky si koupím 35. Sice nic nepotřebuju, ale mám chuť nakupovat. Speedka je klasika a mám konzervativní náladu. No, a velikost potřebuju spíš větší. Měla jsem 25 i 30 a určitě užiju velkou, i když jsem malinká. Do 25 se mi špatně lezlo (byla epi) a do 30 se nevešlo náhradní oblečení pro děti. Takže tak.
    A všechny tyto důvody jsou vlastně jen tak, protože se mi prostě jen chce nakupovat :) Znáš to...

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Verčo, krásně jsi to napsala. Já osobně Speedy mám jen v Epi ( modré), jinou bych si asi nekoupila. Ještě mě láká v červené. Nevím proč, ale jinak k ním mám hroznej odpor. Ale zase je fakt, že ten jsem měla i k NF a teď bez něj nemůžu žít :-)
    Každopádně opravdu super článek, hlavně ta péče mě zajímá. Já používám z Deichmannu a jsem taky spokojená ;-)

    OdpovědětVymazat
  13. Článek se mi moc líbil a je opravdu užitečný..až jednou budu nakupovat ráda si to opět přečtu :)

    OdpovědětVymazat
  14. Super článek!
    Sice se zatím na LV kabelku nechystám (nutně nejdřív potřebuju tu pravou sedačku do obýváku "pro velký holky" :-D), ale už teď se v nich snažím zorientovat, až jednou přijde ten den, abych byla připravená :-D

    Když si někdo koupí kabelku na tržnici za pětikilčo, tak asi nečeká, že je pravá, ale pokud za ní dá 10 tisíc, jakože od někoho z druhý ruky na aukru a pak zjistí, že je to padělek jak sviňa, tak to je vážně na provaz.
    Stalo se to kamarádce - sice ne s kabelkou, ale šátkem (tedy finanční škoda menší), ale ta z toho byla na prášky. Hlavně proto, že ho strašně chtěla, docela dlouho si z brigády odkládala a pak jen obrovský zklamání....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. haha kéž by za pětikilčo :D já si v Pražské tržnici kupovala šátek (upozorňuji že bezejmenný, žádná napodobenina) a ta ženská nám tam ty kabelky cpala za 1200 :D a to byly ještě ty menší velikosti :D

      Vymazat
    2. No vida... Jsem si žádnej fake na tržnici zatím nekupovala, tak jsem si jen tipla. Za 1200Kč už bych si koupila nějakou pěknou kabelu třeba u Bati teda.
      Mně stačila výroba "značkových" věcí v Egyptě... Měli tam takový psaníčko na zip se znakama DG a na zipu nápis Gucci, tak se ptám, co to jako má bejt a čmoudík mi povídá: To je ech egyptkvalita! :-D

      Vymazat
  15. Skvělý článek! A měly by si to přečist i ty slečny a paní, co o tobě v nějaké skupině psaly, že nosíš fake. Což mi mimochodem dost pobavilo. :D
    Já si šetřím na Neverfull MM v klasickém monogramu, ale zajdu si normálně do kamenné prodejny. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, to bylo myslím na FB módního pekla. Ono nikdo včetně mě nepochopil, proč se tam ta fotka vzala, tak všichni usoudili, že asi kvůli tomu šátku :-(

      Vymazat
  16. Dobrý článek, mám jen výtku k tomu By_Veronica, priste bych to tam urcite nechala jen bych to písmo zesvetlila, dala jakože do pozadí :)

    OdpovědětVymazat
  17. Super:) Jsou moc krásné, ta s monogramem je skvělá:) Teď ještě aby mi jí někdo koupil:))

    OdpovědětVymazat
  18. Krásný a velice přínosný článek:))

    OdpovědětVymazat
  19. Tak k tomuto tématu mám hodně co říct! Skvělý článek, zrovna jsem také nafotila před pár dny kolekci mých lv kabelek. :) Je to krásný pohled. :) Hlavně ty tvoje iniciály - VS, to mi něco i připomíná! :))xoxo
    A jak jsem četla tu větu "Protože tuhle kabelku mám, rozhodla jsem se věnovat jí.......", no já už jsem se lekla, že ji chceš někomu věnovat. :))
    A v postu, kde jsem před několika dny zveřejnila právě svou novou Speedy jsem taky psala, že si myslím, že Speedy si většinou lidé pořídí jako svou první lůj vitón. :)) No já si ji koupila až teď.. :)
    Článek je opravdu hodně užitečný, píšeš úplně o všem. A líbí se mi i ta peněženka, máš vkus.

    Co se týče krabic, taky bych je moc potřebovala na skladování, ale špatně se mi z Prahy do Brna převáží - jezdím tam už autobusem. :( A z USA jsem si samozřejmě taky krabici nevezla. :( A kolikrát mi tu krabici prostě nedají, jen jednou jsem si o ni řekla. A pitomě se dívali, jak kdybych snad toužila po jejich krabici, asi je nenapadne, že to člověk na něco potřebuje.

    OdpovědětVymazat
  20. Velice dobrý článek :)) Jinak jsem teď přiletěla z Turecka a můžu říct, že tam mají hoooodně dobré padělky.. žádnou kabelku jsem si nepořídila.. ale i odbornice, co kabelky od LV má nemohla najít skoro žádný rozdíl..

    OdpovědětVymazat
  21. Ta Alma je úžasná :)

    OdpovědětVymazat
  22. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příspěvek hodnoty nula aneb napsat cokoliv i za cenu, že to bude naprosto mimo..

      Nejlépe, kdyby byla přes rameno a růžová, že? Přitom článek je o něčem naprosto jiném :-D

      Vymazat
    2. O můj bože, takže opět další blog, kde se člověk absolutně nemůže k článku vyjádřit. Tak to pardon dámo, svůj příspěvek tedy raději smažu, aby tě tu tak neobtěžoval, když má tu hodnotu nula. No pokud tobě se líbí růžové kabelky, neberu ti to.

      Vymazat
    3. Drahá, pokud by ses neměla možnost vyjádřit, tvůj příspěvek by nepřežil filtr schvalování komentářů.

      Ale pokud se cítíš ukřivděná respektuji to a dokonce i uvítám. Jsem ráda za každý komentář, ale musí dávat alespoň nějaký smysl, jinak mi přijde naprosto zbytečný. Bohužel..

      Vymazat
  23. Tak toto je super!
    Všetky sú krásne... Hlavne tá ružová!

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
  24. Skvěle napsáno. A hlavně se Ti podařilo shrnout všechny podstatné informace. Opravdu super. Spousta holek by určitě ocenila i další podobné posty-zaměřené třeba na další typy kabelek, nebo na šátky apod. No ale Ty už určitě něco vymyslíš:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, snažila jsem se :)

      Napsala bych třeba i o jiném typu kabelek, ale třeba o Vernis Alma není tolik rozšířená což díky ceně naprosto chápu a zase nechci psát něčem nedostupném.

      Každopádně promyslím a určitě i uvítám žádost o recenzi konkrétní věci.

      Vymazat
  25. Skvělý článek!
    Moc ráda bych si přečetla i o tvých dalších kouscích:).

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj Veru, pouzivas jeste porad impregnaci od solitaire? Nebo uz mas neco noveho.. Nemuzu ji nikde sehnat. Diky Bára

    OdpovědětVymazat
  27. Já nemám v plánu si ji pořídit ale moc pěkný článek a velice přínosný pro ty které se chtějí stát jímy majitelkami. Jinak se mi líbí Neverfull MM a myslím si že se hodně dobře nosí..
    Co bych řekla k falsifikátům tak jen to že na internetu je X prodejců který se vám snaží prodat kopii za neskutečný peníze.Třaba za 10 tis.To pak je opravdu hrozné. Něco jinýho je když si na dovolené koupíte kopii za pětistovku.
    Všechny kabelky co výdáte na dovolených tvářící se jako chanel, LV, Dolce Gab. apod.. jsou obyčejné ale za mě pěkné kabelky nakoupené ve skladech které patří vietnamcům, přikoupí si k tomu jakýkoliv kovový monogram a na kabelku ho nalepí sekundovým lepidlem. Stačí se občas kouknout že některá ta kabelka má ten znak i křivě nalepený...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika