Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

úterý 28. srpna 2012

Po dešti..



Znáte to, klasická situace. Jste nastrojená, udělané vlasy, vyrazíte ven..
Svítí sluníčko, nikde ani mráček, vy samozřejmě nepředpokládáte žádnou změnu počasí. A najednou sprchne takovým způsobem, že se nestačíte divit. 

Přesně to se nám stalo s kamarádkou při cestě do cestovky, takže dnešní fotky jsou trošku upršené, ale nemyslím si, že by jim to ubralo na kráse. Konečně se dočkáte outfitu s košilí z Origami, kterou bych nosila pořád i sandálků ze slev, které mi každý chválí.


Ještě bych na vás měla jednu otázku mimo téma, i když ono to vlastně je věc stále diskutovaná a na pořadu dne. 
Co říkáte na kouření na zahrádkách? Ať jste kuřák či ne, nevadí vám, když jíte, u vedlejšího stolu si někdo zapálí a nijak se nenamáhá foukat kouř jiným, než vaším směrem? Zajímá mě tahle konkrétní situace, kdy hosté vedlejšího stolu vidí, že jím a přesto mi s naprostým klidem strčí cigaretu málem pod nos. Stalo se mi to letos už několikrát a málem bych kvůli kuřákům měla chuť raději sedět uvnitř, abych se najedla bez kouře v ústech.

Neřeším kouření samotné, je to každého volba, ale opravdu je u některých nutné být takto bezohledný ke svému okolí?  Ať je to na zastávkách MHD, toaletách ve vlaku, na ulici kdy mi jde kouř otevřenými okny do bytu, atd. Že kouření a to včetně pasivního je škodlivé je vědecky prokázané, přesto pokud si chci zajít sednout na zahrádku, musím počítat se zde se vyskytujícími  kuřáky. 

Dokonce překousnu ten dým, ale při jídle to opravdu nejde a pokud jsem někoho slušně na tuto věc upozornila, vždy jsem se setkala s velmi nepříjemnou reakcí. Pak mi tedy nezbude než dotyčnému popřát brzké schválení zákazu kouření i na zahrádkách, který mají naši politici v plánu, mohou si za to svým bezohledným jednáním sami!
























                                                     
                                                                      top: F&F
                                                                   vesta: Origami Fashion
                                                                   jeans: Zara
                                                                sandály: Zara
                                                                kabelka: Dior
                                                          náhrdelník: Asos.com

20 komentářů:

  1. Krásné sandálky a celek je super sladěný :)
    Co se týká kuřáků, sama nekouřím a někdo, kdo ti fouká kouř přímo pod nos, když jíš, je u mne neomalený zabedněnec.
    Jedné paní jsem to i řekla (trochu mírněji), jestli by byla tak laskavá a foukala to aspoň jinam, když vidí, že jím.

    OdpovědětVymazat
  2. Nesnáším to a dokážu to dát dotyčným zhnusenými pohledy dát najevo:)U jídla kouření opravdu nesnesu.

    OdpovědětVymazat
  3. Ta vesta je skvělá, takže se nedivím, že bys ji nosila pořád. :)
    A co se týče kouření, tak mám na to stejný názor jako ty - ať si lidé kouří, ale ať nejsou bezohlední. A nesnáším, když se kouří při jídle. Naštěstí většia kuřáků, co znám, tak při jídle nekouří a je ohleduplná.

    OdpovědětVymazat
  4. Budu asi působit jako hnidopich, ale jen řeknu svůj názor a netvrdím, že je to zrovna tvůj případ, ale - neuvěřitelně mě vytáčí, když se někdo rozčiluje nad kouřem z cigaret (mmch, také to nemám ráda), pak jde domů, nacpe do sebe vlašský salát, dá si rohlík s poličanem nebo gothajem.. Jestli mi rozumíte - je plno dalších věcí, které vám škodí na zdraví a dokonce je můžete změnit. To byste nesměly ani dýchat, protože vzduch už také není, co býval...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, to je fakt.

      Ale já píši o bezohledných kuřácích na zahrádkách, kteří mají od vedlejšího stolu potřebu mi při jídle foukat kouř málem do obličeje a nepřijde jim na tom nic divného.

      Vymazat
    2. Lenko, ale tím vlašákem ubližuju pouze sobě, neotravuju nikoho jiného!!!

      Vymazat
  5. Lenka evidentně nepochopila, o co tady jde...

    Kuřáci mi při jídle vadí. A to hodně. A taky jsem na ně hodně ostrá, pokud mají pocit, že chci při obědě/večeři spolu s jídlem polykat i cigaretovej kouř. Nehledě na to, že když na zahrádce nebo terásce zafouká vítr, obsah popelníku lítá všude.
    A souhlasím s tím, že když chce někdo smrdět jako vaťan, ať si klidně kouří, ale ať tím neobtěžuje okolí.

    OdpovědětVymazat
  6. Nesnáším kouření u jídla a po ránu na ulici, když jde kuřák přede mnou, to je mi opravdu na zvracení...

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem pro úplnej zákaz i na zahrádkách, ale to asi neprojde nikdy. Úspěch by byl, kdyby to bylo jen vevnitř, to by bylo super. Zakouřený hospody nemám ráda a vítám nekuřácký. Btw sama kouřím, ale snažím se bejt jakž takž ohleduplná. Kdyby mě na to někdo na zahrádce slušně upozornil (!!!! podotýkám slušně, kdo by měl nějaký blbý kecy, kašlu na něj), určitě bych přání vyhověla.

    OdpovědětVymazat
  8. Ta první fotka je nádherná!!
    Jinak já sama nekouřím, vadí mi kouření v autě, nebo když mi ten kouř funí někdo přímo do obličeje, například v baru. Ale jinak mi kouření v restauracích, na zahrádkách a podobně nevadí. Mám rodiče kuřáky, hold jsem si zvykla :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ono asi taky záleží na lidech... Můj přítel je kuřák ale když sedíme na zahrádce, ještě v době obědů a polovina lidí obědvá, tak si prostě nezapálí, protože sám nemá rád, když mu někdo kouří u jídla.

    OdpovědětVymazat
  10. Take to nemam rada..a po ranu jak pise Mishaha to je priserny...

    Krasne sandalky, jsi jedina na kom se mi libi. ...M*

    OdpovědětVymazat
  11. Krásný outfit, ty sandálky jsou super!:) Jinak já osobně kouřím jen příležitostně, vadí mi zejména kouř u jídla a po ránu.

    OdpovědětVymazat
  12. jsem kuřačka a když je čas obědů nebo vedle u stolu někdo jí, tak si nezapálím ani na zahrádkách ani v restauraci kde je to třeba povoleno. Když mám chuť jít jen na kafe a zapálit si cigáro, jdu do kavárny smokers friendly .
    Na druhou stranu nemám ráda, když je restaurace rozdělená na kuřáckou a nekuřáckou (oddělené místnosti a tak) a matka s dětma si sedne do kuřácký "protože tam teď svítí víc sluníčko a je tam hezčí výhled" a celou dobu peskuje kuřáky jak můžou kouřit před dětma... Principielně nejsem pro zákaz kouření na zahrádkách, ale jsem pro toleranci mezi kuřáky a nekuřáky kdekoliv. Ať je to doma, na ulici nebo v restauraci. Když mě někdo slušně požádá nemám problém na ulici poodejít nebo si zajít na cigaretu před restauraci, ale nesnáším lidi, kteří mi začnou nadávat už jen za to, že si vyndám krabičku se zapalovačem na stůl.

    A k tvému problému- kdyby to byl slušný kuřák, tak to cigáro típne nebo ho jde dokouřit opodál.

    OdpovědětVymazat
  13. já přímo šílím, když přijdu do nějakého podniku a tam je tak zakouřeno, že mi z toho smrdí vlasy i oblečení jako kdybych pracovala někde v kotelně a co je horší, když mě začnou štípat a slzet oči. a to, když mi někdo smrdí hned u jídla je teda vrchol..

    OdpovědětVymazat
  14. Krásné barvičky a skvělá želva! Obdivuji, jak umíš sladit barvu drinku s oblečením:) Ad kouření: na zahrádkách mi vadí méně než vevnitř, ale myslím, že je základní slušnost si nezapálit když vidím, že vedle mě někdo jí. Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No pár drinků to Veru trvalo, než jsem našla ten správný odstín :)

      Vymazat
  15. Ta prvni fotka je luxusni!

    Jinak sama prilezitostne kourim, ale nikdy by me nenapadlo si zapalit v restauraci, u jidla apod. Ale samozrejme prinutit kuraky, aby tim neobtezovali okoli je asi nemozne :(

    OdpovědětVymazat
  16. Copak to máš za krásný drink?

    Jinak k tématu- bohužel většina kuřáků nechápe co nám vadí, těch slušných je skutečně poskrovnu, takže se nedá jinak než to řešit zákonem a zákazem- jsem pro zákaz všude na veřejných místech. Když to funguje jinde ve světě, fungovalo by to i tady.

    OdpovědětVymazat
  17. nenávidim kuřáky!...hotovo...jsou to neomalený hovada, kterým nevadí, že otravujou okolí...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika