Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

středa 17. října 2012

Copak máme nového?



Minulý týden se mi na poště sešlo několik balíčků a po obchodech jsem našla pár zajímavých drobností, o které bych se s vámi ráda podělila.

Na parfums.cz zrovna probíhá akce na Biodermu a já přestože o téhle značce často čtu na různých blozích i diskuzích a mám o ní celkem slušný přehled, zatím jsem od ní žádný výrobek neměla.

                                                  To jsem teď celkem ve velkém napravila!

Nejvíce mě zaujal už dříve u Petry test séra Pore Refiner, který má téměř vyzmizíkovat všechny póry. Když už jsem koukala na řadu Sébium (smíšená až mastná pleť), padl mi do oka hydratační krém Hydra, který jako by byl dle popisu dělán přímo pro moji pokožku. 
Tento zázrak nejen, že má hydratovat, ale i bojovat proti zarudnutí pokožky, šupinatění, má ji zjemňovat, zklidňovat atd. Prostě pro moji pleť v tomto ročním období naprostá pohádka!
No a samozřejmě jsem si už musela pořídit tu slavnou micelárku, jsem totiž asi poslední člověk, který ji nemá.

Teď jsem ve fázi testování všeho, ale musím říct, že jsem zatím po týdnu používání se vším spokojená a pokud je to možné, mám opravdu pocit, že na své pleti vidím pozitivní změny. Můžete se těšit na recenze!

Jen bych měla dotaz na holky, co mají o micelárkách načteno a vyzkoušeno více než já. Mojí ověřenou kombinací pro čištění pleti byla kombinace pleťového mléka a pleťové vody. Protože micelární voda má (a zbavuje) pleť nečistot, může nahradit to mléko. 
Nemá v sobě ale alkohol a tím pádem mi po čištění pleti nezatáhne pory a v tom vidím kámen úrazu. Navíc díky toniku od Chanelu, (o které jsem vám psala v létě) vidím i zmenšení pórů a díky těmto dvěma důvodům uvažuji, jak dále postupovat, protože ten Chanel mi opravdu prospívá.

Mám nebo mohu používat kombinaci micelárka-tonikum? V lékárně mi na to nedokázali odpovědět a mě to přijde jako nějak moc tekutin na obličeji. Na druhou stranu ale proč ne? Takže teď baby raďte!




Pak jsem v Rossmannovi objevila tento žvýkačkový lak na nehty od Essence a musím říct, že je super. Sice potřebuje tři vrstvy (většině budou stačit dvě), ale rychle schne a na sluníčku stojí za to. Nějak jsem tam nenašla žádné pojmenování, ale určitě jej nepřehlédnete. A nezdá se vám holky, že v poslední době z drogérií úplně vymizely ty voňavé odlakovače do 40kč? At jdu do DM, Tety nebo Rossmanna, chtějí všude i za malou lahvičku minimálně 60kč a byt mi z toho smrdí dva dny..




Teď už to bude trošku z jiného soudku. Znáte klasickou situaci, kdyby jen nakouknete na eBay, jestli tam náhodou nepotkáte něco, co sháníte. Tedy v mém případě modré lodičky nebo kotníkové boty. Jedny sice mám, ale chtěla bych ještě alespoň nějaké, klidně i na nízkém podpatku.

Jak to dopadlo uvidíte na následující fotce a já už se opravdu těším ladění outfitů k těmto sandálkům :) Většině z vás se líbit nebudou, už u Ejvi jsem si ověřila, že v Česku se tento typ platforem (flatforms) nelíbí. Ale mám ráda netradiční věci a výzvou pro mě bude už jen to, abych se v nich nepřizabila. Ta volná pata tam totiž není úplně ideální..




Protože jsem se tento měsíc opravdu rozšoupla, vzala jsem rovnou i ty pudrové lodičky se zlatou špičkou a podpatkem, co jsme všechny obdivovaly u Petry Lovelyhair. To teprve budou krásné kombinace. Dělají nádhernou nohu a budu je nosit, dokud nebude sněžit!




A posledním novým úlovkem, než i přifrčí BB vzorečky a kožešinová vesta s kapucí, jsou tyto skleněné korálky na mém Pandora náramku. Jsou z výtvarných potřeb u nás v ulici a každý stál šílených 12kč, no nekupte to!





                                                  skleněné korálky: výtvarné potřeby
                                                               lodičky: eBay (najdete pod cap toe heels)
                                                               sandále: eBay

37 komentářů:

  1. ty jo :D ty korálky jsou super. náramky pandora se mi hrozně líbí, hlavně ta myšlenka, ale odmítám za jeden korálek platit skoro tisícovku. to se pak ten celý náramek pěkně prodraží. ale korálek za 12? je to sice trochu podvod ale co :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že ty jakože Pandora přívěsky za stovku bych si nekoupila, to si raději našetřím na originál.

      Ale že jsem zrovna do toho obchůdku vlezla s tím náramkem na ruce a viděla to tam, mi přišlo vtipné i ta cena a dvě barvy si vzala. Je to obyčejné sklo, ale ten náramek hned působí úplně jinak, plnohodnotněji.

      Vymazat
  2. zrovna včera jsem si objedanala komplet Bioderma, po přečtení tvého članku s BB...:-))
    takže se těším na email z pošty, že pro to muzu běžet:-)
    Ká.

    OdpovědětVymazat
  3. No paráda, to jsem ráda, že jsem mohla trošku pomoci.

    Snad se vším budeš spokojená stejně jako já!

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, já ráno používám micelárku a pak ještě tonikum od ryoru na stáhnutí pórů, aby mi make-up nezalejzal kam nemá :) a pak samozřejmě krém. Večer čistím pleť čisticím gelem, pak dočišťuju micelárkou, tonikum už vynechávám a dávám rovnou krém. Zjistila jsem, že takto mi to vyhovuje nejvíc. Večer už ti toho do pórů moc nezaleze a ráno stejně zas čistim micelárkou, tak mi přijde to tonikum zbytečný. A po sébium řadě se mi krásně zlepšila pleť, tak se těšim na tvojí recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani díky za reakci, přesně něco takového jsem potřebovala slyšet.

      Samozřejmě krémuji pořád, bez natřeného obličeje se necítím. to tonikum mám jakési matující(zmenšuje póry) a opravdu ten pocit po několika týdnech mám. I proto bych se jej nerada vzdala, takže dobrá zpráva :-)

      Vymazat
  5. Já bez micelárky nedám ránu už dva roky. A po odličení micelárkou používám tonik od Janssen. Funguje to skvěle :)
    Korálky se ti povedly! Vypadají skvěle a je vcelku fuk, že nejsou origo Pandora.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha ha, já psala, že jsem asi poslední člověk, co ji ještě nemá doma :))

      U těch korálků snad ani nelze řešit origo neorigo, na LV kabelku si taky klidně připnu přívěsek z H&M.

      Vymazat
  6. Boty překrásné, kosmetiku Bioderma miluju, už se těším na outfity s botama. :))

    OdpovědětVymazat
  7. Taky kombinuju Bioderma micelárku a tonikum a nevidím v tom problém;-)
    Mě se ty flatforms líbí teda strašně moc! A i mi teda z obrázku přijdou hodně pohodlné, když jsou skoro rovné, tak pak napiš prosím jak se nosí;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já z nich hned doma vypadla, protože jsem si je málo utáhla, tak z nich mám trošku respekt.. Pokud se dočkáte příspěvku v nich, tak jsem přežila :D

      Vymazat
  8. Boty jsou vážně úžasné - oboje, a na Biodermu se běžím podívat ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Biodermu mám ozkoušenou, používala jsem ji v době puberty, myslím, že to byla stejná řada a byla jsem s tím velmi spokojená.. :)

    ty boty jsou boží - oboje! máš pravdu, že tento typ platformy se u nás moc nevidí a ani mně se moc nezamlouvá, ale řekla bych že to je o zvyku :) takže se těším, až je na tobě někdy uvidím (příští rok asi teda až :D), B.

    http://giallotulipano.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, kéž by době mojí puberty byly takovéto vychytávky, nebo kdyby mě alespoň kosmetička poučila o existenci pletového mléka a tonika..

      Já to měla tehdy opravdu hrozné a snad až ted, díky blogům zjištuji, jak o plet správně pečovat.

      A botičky určitě zvládám vyvenčit ještě letos, úplně se v nich vidím ke kraťáskům s punčochami!

      Vymazat
  10. Předem se omlouvám, tohle bude asi trochu slohovka :) Už 3 roky používám Biodermu Sensibio a Sebium micelárky, dost napřeskáčku. Přesto, že mi je už dávno za pubertou, nemůžu se zbavit pupínků, což se poslední dobou ještě zhoršilo. Dávám to za vinu právě micelárním vodám. Je to jen můj vnitřní pocit či co, ale zdálo se mi, že je problém v čištění. Nutno dodat, že na čištění očního make-upu je to asi to nej, co jsem vyzkoušela a také je to pro lenochy, přiznejme si :) Takže jsem vyměnila Biodermu za Ryor(dvoufázový odličovač+tonikum_a ta cena:)). Dále jsem měla zmíněný Pore refiner, musel ho dopoužívat přítel, mě to nic neudělalo, maximálně šupinky na nose. Co mi moc sedlo byl krém Sensibio legere(ale zase cena 420,- za 40ml není nic pro mojí peněženku, zvlášť, když jsem si našla velmi podobné krémy za méně, než stokorunu a konzistence podobná, nedráždí). Celá moje základní pleťová řada(Ryor_noční, denní krém+odličovač+tonikum) stála cca 300,- a já se k Biodermě vracet nebudu, ledaže bych měla peníze na rozhazování a ani tehdy si tím nejsem úplně jistá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U toho Sébia jsem četla, že by se v očním okolí vůbec používat neměl, takže by to stejně chtělo ještě nějaký extra odličovač. Nemyslím si ale, že by za vznikem pupínků stála zrovna micleárka, u mě to bylo spíš typem antikoncepce, či její absencí.

      A nemyslím to nijak zle, ale taky jsem zkoušela drogérkovou péči o pleť a at to byla ,,sebelepší" značka, ty pocity i účinky nikdy nedosahovaly toho, co ty trochu nákladnější značky..

      Ano, třeba dvousložkový odličovač od Biotherm jsem vyměnila za totéž od Sephory a nepostřehla jsem opravdu žádný rozdíl krom ceny. Ale když srovnám jakékoliv pleťové mléko kolem 150kč a to moje z Biothermu, ty pocity jsou opravdu velmi rozdílné. A to moc nestuduji složení. A to pnutí pketi, co jsem zažila po pleťovkách od Garnieru či Lórealu.. Netvrdím, že človek musí mít hned Chanel, ale ono se nám ta péče pozdeji vrátí

      Na druhou stranu, pokud ti tahle péče vyhovuje, tak proč ji měnit. A až bude tvoje pleť mít větší nároky, porozhlédneš se o něčem jiném.

      Co jsem četla o Pore Refineru, tam se opravdu dá očekávat menší vysušování pleti a i sama na sobě pozoruji, že první o udělá je to, že zbaví pleť mazu-přestaneš se lesknout. Pak stačí se problémovým místům vyhýbat, či je více hydratovat.

      Jinak opravdu těžkos souhlasit s tvrzením, že kvalitní péče o plet je rozhazováním. Ta Bioderma zase tolik nestojí, když si člověk spočítá jakdlouho mu jedna věc vydrží a kolik jsou vstupní náklady. Mě není líto dát ani 1200kč za 50ml krém od Dioru, když vím, že mi vyhovuje, budu jej střídat i s jinými a vydrží mi minimálně půl roku..

      Vymazat
    2. Jejej, špatně jsi to s tím rozhazováním pobrala:) Netvrdím, že je koupě drahého krému vyhozením peněz, naopak. Pokud to krém Dior za 1200,- vyhovuje tak, jako žádný jiný, není co řešit(tedy pokud prostředky k jeho koupi nezískáš nelegálně:). Jen jsem chtěla poukázat na to, že ne každý drahý krém je super a ne každý levný je úplně k zahození(i když většina ano). O značkách Loreal a Garnier ani nemluvím, ta jejich péče se mi zdá dost šílená/pro mě nepoužitelná. Jednou jsem musela koupit na rychlo krém na víkend_vzala jsem hydratační od Astridu(cena minimální). A jaké bylo mé překvapení, když fungoval stejně jako zmíněná Bioderma, jen 8x levněji..(požívala jsem ho asi půl roku).

      A k těm pupínkům, čert ví, co za ně může, ale chtěla bych to vědět, abych s nimi mohla zatočit jednou pro vždy.

      Vymazat
    3. Spíš bych řekla, že jsi to nepobrala ty. Píši, že si nemyslím, že by kvalitní pěče byla rozhazováním a pouze jsm zde sdělila svoji zkušenost s drogérkovou péčí. Ta mojí pleti nevyhovovala, ale nikdo neříká, že nesedne nikomu.

      Spíš mi přijde, že přehnaně řešíš ty prostředky. Na tvoji zmínku o jejich nelegálním získávání ynad ani nebudu reagovat, at už se týká kohokoliv, přijde mi totiž vrcholně nevkusná..

      Vymazat
  11. tonikum a micelárku klidně kombinovat můžeš, ale spíš co bych ti poradila, tak abys přestala používat tonika s alkoholem - ono to sice póry pocitově zatáhne, ale jinak té pleti spíš škodí, protože ji vysušuje (já třeba pleťovku s alkoholem neměla, už ani nepamatuju)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za názor, ale zeptám se, jak tedy po použití micelárky(pleťového mléka) zatáhnout ty póry? Všude těd čtu, že pokud se nezatáhnou, dostane se do nich více nečistot.

      Jinak po toniku pocit suchosti či suchých míst nemám a i to by mělo jít napravit krémem, ne?

      No je to alchymie a proto se raději, i když pro někoho možná hloupě, zeptám.

      Vymazat
  12. boty jsou krásné! oboje! :))
    Pandoru sbírám také :) Chtěla bych se zeptat, zda o náramek a přívěšky nějak pečuješ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko zatím nijak ne, moc to nenosím. Ale je to stříbro, takže jakmile začne černat, pořídím si na to čistící vodičku a co vím, v Tiffani na to mají i nějaký leštící hadřík, tak si tam pro něj skočím.

      A psala jsi už u sebe o Pandoře nějaký článek? Ráda bych viděla, jaké přívěsky sis pořídila i jejich zkombinování :)

      Vymazat
  13. Do těch výtvarných potřeb chodím moc ráda. Ale zatím jsem si tam žádné komponenty nekoupila, protože nemám fantazii. Ale tak tak vidím ten náramek, asi se tam vypravím právě na tyto korálky =)
    Btw, ten druhý, kamínkový, je odkud?

    PS: Pore Refiner mě bohužel dost přesušoval a vymízíkování pórů jsem opravdu nezaznamenala.
    PPS: Mám Sébiovou micelárku a připadá mi, že díky obsaženému zinku póry zatáhne i bez toho alkoholu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, na internetu jsou spousty DIY návodů, já tady třeba popisovala výrobu náušnic ze Swarovski komponentů. Člověk to potká a už si představuje co s tím.

      Navíc u nás v těch výtvaných potřebách jsou moc šikovné prodavačky, co mají pořád vše výloze uskutečněné nějaké nápady, prostě spousta inspirace hned na místě.

      No a odkud by mohl být ten druhý náramek? Že by Swarovski?

      S tím Pore Refinerem se asi fakt musí opatrně a je fakt, že týden používám tu micelárku bez tonika a nijaké zhoršení jsem nezpozorovala, ale ono těžko soudit po týdnu..

      Vymazat
  14. mně se ty modré boty moc líbí :) těším se jak je uvidím v outfitu :)

    OdpovědětVymazat
  15. Krásné úlovky, škoda, že neumíte kombinovat outfity!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A zrovna u vás bych se tak ráda inspirovala. Jenž ejhle, on je to anonym!

      Vymazat
  16. Asi si budu muset poridit ty lodicky. Jak vychazi velikostne? Vetsi ci mensi nez prumer? Jsou uzke nebo normalni? Dekuji moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo Marti vidíš, to jsem zapoměla napsat. Jsou docela malé. Já nosím většinou velikost 38, délku stélky mám 25cm. Pro jistotu jsem vzala 39 a i tak jsem se do nich málem nevešla.

      Rozchodit ale půjdou, zas tak hrozné to není. Mám docela úzkou nohu a jsou mi akorát, člověk musí taky počítat s tou špičkou.

      Jsou krásné, viď?

      Vymazat
    2. Ahoj, velmi sa ospravedlnujem, ak si niekde spomínala, odkial lodičky máš, ale naozaj som si nevšimla, môžeš prosím pridať link? sú dokonale :-)) Lucia

      Vymazat
    3. Luci, pod článkem máš rozklikávací odkaz na konkrétního prodejce z eBay. Jen pozor na tu velikost!

      Vymazat
  17. A jééje, při každé návštěvě musím něco závidět. Ty botičky jsou nádherný, ipřesto, že mě platforms ohromují kort v této barvě bych si ale vybrala ty dokonalé jemnňoučké lodičky, protože platforms vypadají dost nebezpečně, pak se pochlub jak se v nich chodí :D
    Hezký den, G.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gábi, určitě dám vědět, pokud se v nich nezabiju :-)

      Jinak závidět můžeme jedině zdraví, tohle jsou věcičky pro radost a dá se na ně našetřit.

      Vymazat
  18. Ty modré boty jsou úplně super :)

    OdpovědětVymazat
  19. No ty růžový botky, Verunko... jenom slintám. Jsou fakt krásný! :-) A korálky se k Pandoře skvěle hodí ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika