Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pondělí 15. října 2012

LA ROCHE-POSAY BB Creme Hydreane



Na tento BB Creme jsem se opravdu těšila a po té, co jsem o něm četla u Černé Moory jsem na něj byla ještě více zvědavá. Zašla jsem si tedy do lékárny pro vzorečky, přece jen se mi nechtělo rovnou kupovat celé balení, když mám na cestě poměrně dost vzorků různých BBček z eBay. Jestli jsem udělala dobře se dozvíte z následujících řádků.


Co má tento krém splňovat?




Jako laik to beru tak, že už jen proto, že to má v názvu, by měl hydratovat. Ne třeba nijak super, ale aspoň natolik, aby to zastoupilo denní krém. Také nějaké to decentní krytí a rozjasnění pleti. Zklidnění a protizánětlivost by mohla být super pro děvčata trpící akné, posílení prostě dobře zní a ochrana pleti před sluníčkem je společným znakem všech lepších BB.

Pustila jsem se tedy do testování, nebo chcete-li, namatlala si jej na obličej a napsala a nafotila o něm recenzi. Je na výběr ze dvou barevných odstínů, já nejdříve vyzkoušela světlejší odstín Light, který má být narůžovělý.

Moje pleť: normální (smíšená) bez výrazných pupínků či zarudnutí, s občasnou mastnější T zónou.

První fotka po nanesení je trošku z dálky, abyste viděly výsledný efekt. Toto je jediný moment, kdy toto BB vypadá, že splňuje co slíbilo (levá půlka fotky).


Očí si nevšímejte, zkoušela jsem tekuté linky Essence a opět jsem si potvrdila, že to s nimi prostě neumím..

Následující fotky už jsou totiž jen pro silnější žaludky a to nejen kosmetických nadšenkyň.


A teď se do něj pustím. Protože má být tolik hydratační(má to v názvu), pleť jsem pouze očistila micelárkou Sébium od Biodermy a nepoužila žádný krém. A to byla asi moji milí velikánská chyba!

To, co mi BB vytvořilo na nose jsem nikdy v životě nezažila a přísahám, že před jeho aplikací jsem si ani žádných šupin nevšimla..






U Moory jsem četla, že trošinku zalézá do pórů a je potřeba pořádně rozetřít. Moje snaha dopadla takto:




A co třeba chloupky v obličeji?




Nebo zakrytí lehkých pih, se kterými si třeba Garnier bez problémů poradil?






Možná si řeknete, že jsem prostě trubka a jednoduše jsem nebyla schopná ten krém normálně rozetřít. Jenže i přes celkem tekutou a nehutnou konzistenci to nebylo vůbec jednoduché, dokáži vám to v následujících krocích..










Tady vidíte, že mnou, ani něčím blbým natřeným na obličeji to nebude. Tohle je totiž nátěr na ruce. A pokud by vás napadlo nějaké vrstvení, aby vám alespoň trochu kryl, počítejte rovnou s efektem z poslední fotky.


Když jsem poprvé zkoušela BB od Garnieru (já vím, že je to jiná liga), taky se mi to zdálo děsné, ale po pár minutách jsem si zvykla, několikátý pohled do zrcadla už byl ok a teď jej i občas používám. 

Ale s tímto? I po dvaceti minutách jsem se sama sebe lekla, ten nos byl prostě katastrofa a jakýkoliv dotyk na obličeji znamenal další a další žmolky. Po půl hodině jsem to už psychicky neunesla, slavný La Roche frčel dolů a já mohla začít s hydratací. 

Zajímavé je, že mi stačil jeden nános Sébia Hydra a po šupinách na nose nadobro ani památky..



Tedy moje shrnutí?


Začnu pozitivy..

I když krytí z mého pohledu nepostřehnutelné a to mám opravdu bezproblémovou pleť, moc se mi líbil jeho růžový odstín a lehké zesvětlení mojí opálené pleti.

Řekla bych, že tam bylo i trošku rozjasnění (které je více znatené na fotkách než v reálu) a ani jsem se po něm neleskla jako po Garnieru.

Taky jsem při něm neměla nijak velký pocit něčeho na obličeji, který je i důvodem, proč preferuji absenci makeupu.

Ale to je bohužel vše.


Negativa jste viděly na fotkách a ještě dodám, že i když snesu téměř jakoukoliv parfemaci, tohle aroma mi evokovalo vůni zkaženého (starého) krému :(

30 komentářů:

  1. Jejda, to tedy vypadá na pořádný propadák... A to jsem se chystala BB od Roche vyzkoušet, mám totiž hydratační krémy této značky ráda, vyhovují mé citlivé pleti, tak jsem se před nedávnem rozradostnila, že už mají taky BB. Díky moc za přínosnou recenzi, jak to žmolkuje, tak to ani tester nebudu schánět. Navíc mě šupinky občas vylezou např. i po makeupech, které to věšině nedělají, tak to holt nebude nic pro mě. Jsem přesto zvědavá, jestli se nějaká pozitivní recenze někde objeví... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud tuhle značku kosmetiky máš ráda a vyhovuje ti, alespoň ten vzoreček bych zkusila.

      Já z těch šupin byla opravdu v šoku, byla to hrůza a to jsem na sobě dva dny před tím měla Garnier a úplně v pohodě..

      Vymazat
  2. Ale oči máš prostě furt krásný :-)

    OdpovědětVymazat
  3. No tak to tedy koukám jakou neplechu ti nadělal na obličeji:(sama s ním žádnou zkušenost nemám a po tvé recenci ani zkoušet nebudu:)můj oblíbený BB je od Skin 79 VIP GOLD Collection.A jako ty někdy použiju i Garnier:)díky bohu nepotřebuji nic maskovat,takže jsem asi výjimka,ale docela mi vyhovuje:)a jinak máš moc hezký blog!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Áďo, ten VIP gold mám na cestě a jsem na něj opravdu moc zvědavá! Pokud pro mě nebude moc světly(což asi bude), bude to bomba!

      Sama taky nepotřebuji nic maskovat, k pocitu dokonalé pleti mi stačí meteority, tyhle BB cremy jsou spíš takový můj rozmar. O to víc jsem pak překvapena, když mi to udělá takovou hrůzu :-(

      Vymazat
  4. Nemůžu BB krémům přijít na chuť. Přijde mi, že zvýrazňují póry a s hydratací mám stejný problém. Nevím jestli nedělám něco špatně já, nebo sem prostě ještě nenarazila na ten pravý..
    odzkoušen Garnier BB, Dermacol BB, Dior Hydra Life BB,...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Garnier si vždycky musím přepudrovat, jinak se moc lesknu a tím pádem ty pory nijak dramatické nemám..

      Taky jsem si myslela, jestli si to třeba nesedí s Micelárkou ( zažila jsem jedn krém, co mi žmolkoval po pleťovém mléku od Biothermu), ale nátěr na ruce mě ujistil o opaku. Bohužel..

      Vymazat
  5. jeee ses hrozně hezká na těch fotkách, připomínáš mi tam Agátu Hanychovou :D pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha ha, je fakt, že na té fotce mám opravdu podobný výraz. Mít tu její klasicky přehnanou tvářenku, jsem úplná Agáta :-D

      Vymazat
  6. Já z něj měla ten samý pocit.. naprostý propadák! Bohužel... :(

    OdpovědětVymazat
  7. ty bláho tak to je fakt strašný, ještěže máš jen vzorek! heleď a když píšeš o té parfemaci, nebyl opravdu zkažený? protože tohle se mi fakt nezdá...

    OdpovědětVymazat
  8. jee já si taky říkala, že jsi na fotkách celá Hanychová :-D a ty linky ti náhodou sluší! Poslední dobo hodně používám od la roche termální vodu a hydreane krém a jsem zatím spokojená. Proto mě tyto fotky upřímně šokovaly...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, určitě si nemyslím kvůli tomuto BBCremu, že by vše od La Roche bylo špatné. Jen se jim bohužel tenro kousek nepovedl a nebo se pro můj typ pleti nehodí (proto jsem ten typ uváděla).

      No a věř mi, že já se taky lekla :-D

      PS: v lékárně byla asistentka pro tuto značku a dověděla jsem se, že nesmím v péči pro pleť používat různé značky, že Chanel (mam pletovku) je jen marktingový tah a Bioderma(v lékarne byl obrovsky regál a jejich kosmetika pomáhá pulce naroda v boji proti pupinkum) je o ničem. Tak jsem jí to odkývala, samozřejmě jedine La Roche je super (maji micelarku s alkoholem). O to vic me pobavilo, kdyz jsem dotyčnou za dvě hodiny potkala v drogerii, jak na sebe patle makeup od L'orealu..

      Vymazat
    2. :-D tak to se nedivím, holt každý se snaží prodat to svoje :-) já osobně se v těch značkách stále nějak hledám. Vždycky jsem si myslela, že mám pleť mastnou, ale zároveň jsem měla suchý nos atd.. (u drogérkové kosmetiky jsem viděla nulový účinek a zelená Bioderma už mi také nevyhovuje) tak jsem to přehodnotila s tím, že pleť budu mít asi dehydrovanou.. tím jsem skončila u la roche :-)) ještě mám teda doma testovací balíček Avene.. ale pěkně popořadě :-)

      Vymazat
    3. Nárazově mám taky suchý nos, nebo jiná místa, teda hlavně v zimě. Jinak bez problémů.

      U tebe to bude smíšená pleť a potřebuje hydratovat, vyživovat. Zkus tu Hydru od Biodermy, mě okamžitě po tomhle slavném BB pomohla.

      Vymazat
    4. Verčo, micelárka od La Roche Posay neobsahuje alkohol. Dostala jsem ji loni k Vánocům a už měnit nebudu :-)

      Fotky jsou hrozný - máš takhle šupinatý nos? :-)) BB od La Roche jsme si s kámoškou koupily zhruba týden zpátky a obě jsme nadšené a máme pleť jako dětskou prdýlku :-)

      Redaktorka Elle ho na svym blogu taky doporučuje a ta by určitě ,,propadák,, nesnesla (http://tosemilibiaprotototadyje.blogspot.fr/#!/2012/08/bb-krem-la-roche-posay.html)

      Já mám tedy v krémíčku na příští měsíce jasno! :-)

      Vymazat
    5. O tom alkoholu mi to tvrdila ta asistentka v lékárně, tak nevím kde je pravda.

      Nos takhle šupinatý nemám, to bych sem optavdu nedávala, viz. komentáře a popisy u článku.

      Na druhou stranu jsem ráda, že se konečně našel někdo, komu vyhovuje :-)

      Vymazat
  9. Ahoj, mě u jedné z prvních fotek napadlo, jestli se prostě neloupeš po dovolené. A snahou rozetřít krém se to prostě zvýraznilo, nabalilo...víš, jak to myslím. Schovej si vzoreček na později, třeba by to mohlo být tím.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, mě u jedné z prvních fotek napadlo, jestli se prostě neloupeš po dovolené. A snahou rozetřít krém se to prostě zvýraznilo, nabalilo...víš, jak to myslím. Schovej si vzoreček na později, třeba by to mohlo být tím.

    OdpovědětVymazat
  11. Chápu jak to myslíš.

    Používám peeling a opaluji se velice opatrně s poctivou denodenní hydratací pleti. Problem mi to neudělalo ani u Garnieru, fakt nevim. je jasné, že ten nos musel být horší, jinak by mi to neudělalo, ale pokud ten krém má hydratovat, stát by se to nemělo., nebo ne tak moc.

    A to teprve ted v zimě nosíky dostanou zabrat :-)

    Každopádně i když pominu tohle, ty žmolky a vlastně nemožnost krém pořádně rozetřít jej z mého pohledu dělají nepoužitelným, i když se možná ještě jednou po důkladné hydrataci obětuji a vyzkouším ten tmavší odstín :-)

    OdpovědětVymazat
  12. tak to je masakr :)))

    mně teda nežmolkoval, ale to bylo nejspíš tím, že jsem pod něj použila normální krém (používám u všech BB), takže když jsem se snažila roztírat, tak se smíchal s ním a pak jsem roztírala a roztírala, až jsem ho rozetřela spolu s denním do pryč :D

    btw. máš úplně úžasnou barvu očí :) já závidím tradičně jen zelený, ale tyhle bych si teda taky nechala líbit ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Což je taky na nic, když bez krému žmolkuje a s krémem z něj nic nezbude..

      A díky za kukadla, většinou se takhle zblízka nefotím, tak to tolik nevynikne. Za modré oči jsem jako brunetka moc ráda :-)

      Vymazat
  13. Pro mě je zaručeně jednička BB od Garnieru. Ty žmolky na tom nose jsou fakt šílený. Tohle by neměl udělat žádný krém který toho tolik naslibuje. Veru, ty řasy, to jsou tvoje přírodní? Jestli ano tak ti je závidím! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prostě pro mě je toto ,,BB" zklamáním :-(

      A řasy dílem přírody nejsou :-) V poslední době je tady pořád chválím, protože se díky nim nemusím vůbec malovat.

      Vymazat
  14. Tak to vypadá na solidní shit :/ Linky Ti sluší, trénuj dál;)

    OdpovědětVymazat
  15. Veru, jak jsi s tím krém Sebium Hydra spokojená? Já mám moc ráda Hydraphase od LRP, ale je pro mě vhodnější na noc (taky mám smíšenou pleť, tak potřebuju matující efekt). Na matování používám Sebium Mat, jenže ten mě teď na podzim, dost vysušuje, proto hledám nějaký kompromis.
    Btw, jaký je Tvůj the best make-up a hydratační krém?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tu Hydru mám sice teprve týden, ale musím říct, že jsem s ní velice spokojená. Pleť je hydratovaná celý den, nikde se mi nedělají suchá místa a doufám, že toto vydrží i přes zimu. Nijak moc se po něm nelesknu, ale určitě nematuje.

      Jinak makeup žádný nemám, ani jsem nikdy nepoužívala. Až první co jsem pořídila, tak bylo pro zajímavost BB od Garnieru, jinak maximálně pudr.

      Krémů mám oblíbených několik, záleží taky na ročním období. Stále dokola si kupuji Dior Hydra Life, je příjemně lehký a mám ráda jeho vůni, celkově mi vyhovuje. Mám tam i denní a noční krémy od La Prairie, ty jsou hutnější, vyhovují mi hlavně v zimě.

      Ted jsem nadšená z té Biodermy, navíc je to krém za pár korun, no uvidíme..

      Vymazat
  16. No nazdar a já si zrovna říkala, že bych si ho pořídila k Vánocům :/ ale taky může reagovat na každou pleť jinak, že :) nicméně pro vzoreček se zastavím, jinak skvělá recenze! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikčo, určitě se stav pro ten vzoreček. Ono se to opravdu na každém může chovat jinak, určitě jsem to psala i v komentářích. Mě ale bohužel nevyhovuje :'(

      Vymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika