Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

úterý 6. listopadu 2012

Jedenáctkový tag..

Rozmohl se nám aktuálně v blogovém světě jedenáctkový tag. Mě momentálně označily čtyři blogerky a další se na to chystala, proto jej honem uveřejňuji!!! Sama bych k tomu řekla, že mě moc baví číst ty zajímavosti a kolikrát mě pobaví dotazy a hlavně jsem zvědavá, co já sama sesmolím. Jak už jsem uvedla, byla jsem nominována třemi blogerkami (než jsem to dopsala tak čtyřmi), budu tedy odpovídat na čtyři série otázek, takže se máte na co těšit.

Jinak uvedu pravidla:


  • Napiš o sobě 11 zajímavostí.
  • Odpověz na 11 otázek od blogerky, která tě nominovala.
  • Vymysli 11 otázek pro další nominované slečny.
  • Nominuj 11 slečen a dej jim vědět.
  • Neoznačuj slečnu, která označila tebe.

A mám pocit, že tam v jeho počátcích bylo i blog do 200 followerů (což umožní jejich zviditelnění), ale to se asi cestou vytratilo..




Začnu tedy těmi zajímavostmi (a není jich 11) :)

1.Aktuálně vlastním 157 párů bot a všechny (dle sezony) unosím.

2.Přestože jsem brunetka, mám modré oči a moji sourozenci jsou blonďatí.

3.Obývám byt o rozloze 150m2 a i můj domácí souhlasí s tím, že mi začíná být malý (a už se nemůžu dočkat přestěhování do vlastních 90m2)

4.Preferuji starší muže a mladší kamarádky.

5.Miluji čtení knih, at se jedná o cestopisy, detektivky či velká vydání módních biblí (nejraději mám už několik let kompletní ságu Stmívání a nijak se nestydím za to, že bych mohla citovat každý dialog a také Milénium. U toho mě nejvíce mrzí, že od jeho autora se už žádné nové knihy nedočkáme)

6.Než trávit čas ve společnosti člověka na kterého nemám náladu, raději zvolím samotu (kolikrát i vyhledávanou)

7.Pokud se mi v restauraci, baru, kavárně něco nelíbí, raději se ozvu, než abych jedla, pila či platila za službu, se kterou jsem nebyla spokojená.

8. Přestože mám auto, raději své pravidelné cesty do Prahy absolvuji vlakem a cestu si zpříjemňuji sledováním filmů.

9. Od 17 let bydlím a starám se o sebe sama, bez jakékoliv podpory ze strany rodiny.

10. Vánoční stromeček musí být vyšší než já a už jsme měli i dvou a půl metrový

11. Přestože jsem otevřená všemu novému, nemám ráda změny. V praxi to znamená upřednostňování stejných stolů v restauracích, nechut ke změně trasy i když si kvůli tomu zajdu, stejný řád při nákupech čehokoliv atd.

12. Rok jsem byla blondýnka a jsem ráda, že toto období už mám za sebou.

13. Domluvím se anglicky, italsky, španělsky, německy. Miluji brazilskou portugalštinu, rozumím rusky, polsky, ukrajinsky, znám pár slov vietnamsky a baví mě švédština. Ty které ráda nemám sem psát nebudu  :)

14. Víte kdo je Brouči?


Odpovědi na tagy z jiných blogů:

Parfumerka:


  1. Pojmenovat kejdu na sýry, viz bod 5.                                                                                          Tu by měli pojmenovat strávníci, takže poprosím o zaslání kousku k degustaci.                
  2. Tip na nejkrásnější černou velkou koženou DÁMSKOU (pro dámy) kabelku přes rameno, aby to nestálo somálský státní rozpočet a dalo se to koupit v ČR/EU/na netu.                                                                                          Černé kabelky nenosím, jediná kterou má je textilní. Hezké mají v H&M, ale není to kůže.
  3. Tip na hezkou voňavku, co nemají v Sephoře ani ve Fannu.                                                                                  Neznám kompletní sortiment těchto parfumerií, ale ráda mám vůně např. od Christiny Aguilery, dostupné v DM.
  4. Vyjmenuj pět nejhloupějších značek oblečení, bot, doplňků nebo kabelek, které otravují na blozích
  5. Naopak: Pět tvých nejoblíbenějších značek z blogů                                                 Myslím si, že poslední dvě otázky by se daly sloučit do jedné, protože co se líbí jednomu jiní třeba nemusí. Takže za mě je to H&M, Zara, Romve, Asos, vše od Vietnaců a místní butiky.
  6. Maličký luxus: co si musím rozhodně pořídit, když mám splín a málo peněz?                                  Dobrou čokoládu.
  7. Nosíš pravé kožešiny?                                                                                                         Ano, ráda a nijak se za to nestydím.
  8. WTF, co je to „Michaela Štoudková“?                                                                                Nejlépe odpoví google a nebo super.cz
  9. Co říká váš partner, partnerka na váš blog?                                                                Dříve se smál mému rozčilování nad některými kauzami, kterým se dnes už směju i já. Bere to jako moji součást a už nebreptá, když potřebuji něco nafotit.
  10. S kým bys nemohla mít sex (ani za peníze)?                                                               Raději bych odpověd trochu překroutila. Tedy s kým ano? S Edwardem Cullenem (ne s  reálným Robertem)
  11. Oblíbené žvižátko.                                                                                                         Nejraději to, co mi zahřívá studené nohy v zimě,


Bí:

  1. Bez čeho nemůžete žít a čeho stále nemáte dostatek?                                               Zatím mám nedostatek volného času, ale to se brzy změní. A nemůžu žít bez své pohody, která se týká více věcí.
  2. Kam byste se jednou chtěli podívat?                                                                        New York, Indie, Japonsko, Vietnam, Barcelona, skandinávské země.
  3. Kdybyste mohli udělat jeden dobrý skutek, který by to byl a proč?                             Pokud bych byla pohádková bytost, přála bych si, aby všechny děti měly šťastné dětsví, neexistovaly by rozvody a lidé by opět nalezli váhu rodiny.
  4. Nejoblíbenější knížka či film?                                                                                     Uvedu pouze knihy.Vše od Jefferyho Deavera, Davida Morrela, sága Stmívání, Miléniu, Hostitel, Na větrné hůrce,Sofiina volba a mnoho dalších.
  5. Vaše nejoblíbenější vzpomínka na dětství?                                                                Nejhezčí vzpomínky mám na návštěvy u babiček a některé drsnější příhody od té ,,vesnické" dnes beru s humorem :)
  6. Pozitivní vlastnost, kterou rádi vidíte u lidí?
  7. Co pro vás znamená pojem přátelství?                                                                   Přítelem nebo přítelkyní by měla být osoba, ve kterou můžete mít 100% důvěru, člověk citlivě upřímný a taky ten, kdo vás podrží i v blbé situaci. Zachování tajemství a zájem o toho druhého je samozřejmostí.
  8. Máte nějaký talisman pro štěstí, jaký a proč?                                                           Jako talisman vnímám něco, co chce mít člověk u sebe. Já mám raději třeba určité rituály, které pro mě mají význam, např. srovnané bankovky od nejhezčích, určité písničky v určitých situacích, zamykání dveří atd. 
  9. Must have ve vaší kabelce?                                                                                       Bohužel kapesníčky, celoročně. A také pomáda na rty.
  10. Vaše tajné/ nesplnitelné přání?                                                                               Mít ve třiceti doma školáka a tím nemyslím jako partnera :)
  11. Ideální budoucnost?                                                                                               Pokračování aktuální přítomnosti.


Natálie:


1) kdybyste se mohly přestěhovat na kterékoliv místo na světě, které by to bylo?
Když tedy nebudu až trapně štastná tam, kde jsem, bylo by to nějaké krásné místo u moře ve stylu francouzské Provance. Tedy teplé podnebí, dostupná výborná kuchyně, přátelští lidé, vesnické prostředí s dostupností kultury

2) které vlastnosti u lidí oceníte nejvíce a které vás naopak spolehlivě odradí od jakékoliv komunikace?
Ano:Přátelské vystupování, úsměv, citlivost, zájem o druhého, upřímnost.
Ne:Urážlivost, sobeckost, nezájem pochopit toho druhého, rušení schůzek, koukání do mobilu déle než je nutné k vyřízení sms, pokud nejste bloggerka.


3) který jeden kus oblečení a kosmetiky byste si koupily, kdybyste v peněžence měli na každý kus maximálně 1000 korun?
Zašla bych si na kosmetiku nebo masáž a pak na dobrou večeři. Zásadně si totiž nic nevyberu, pokud mám v úmyslu pořídit něco nového do kosmetické výbavy nebo šatníku.

4) jmenujte jeden kosmetický produkt, který byste se nebály označit jako zázrak a napište proč?
Botox se sem asi nepočítá, že? Tedy hydratační pleťová mléka, konkrétně okurkový Dove! A ještě dlouhá koupel v pěně od Lush :))

5) s kterou českou blogerkou byste se chtěly poznat naživo a proč?                                     Chtěla jsem poznat Elizabeth, to se mi splnilo. A dále by to byla Bí, Martina Elegant40, Plum foolery, Lucie Shoes Maniac, Peťku (tu mladou brunetku co si furt mění název blogu, Veroniku z Czech Chicks, Gabrielu kterou máme nenávidět i milovat :)

6) jak trávíte volné víkendové večery?
Mohu si dovolit naordinovat víkend i v týdnu, tedy dle nálady. Někdy s knížkou ve vaně, jindy s přáteli na party, v kině, v limbu. prostě dle nálady.

7) váš ideální muž snů by měl být... ?
Ten který pochopí moji osobnost a neuteče.

8)  která vlastnost vás štve na vaší mamce nejvíce, ale víte, že na ní trpíte také?
Mám ráda pivo.

9) kdybyste si mohly vybrat váš rodný jazyk, byl by to...?
Češtinu miluji, ale brala bych třeba dvojjazyčné dětsví v Brazílii

10) která seriálová ženská postava je vám nejsympatičtější a proč?
Občas sleduji Gilmorova děvčata a miluji Lauren Graham jako Lorelai. Je to možná i skvělým dabingem, ale je mi moc příjemná svoji ztřeštěností, přátelským vztahem s dcerou, schopností cokoliv zařídit a spoustou vtipných průšvyhových situací, které bravurně zvládá.

11) jaké máte plány do budoucna? po maturitě, po vysoké..?
Studia už mám za sebou, své sny momentálně žiju, tedy pokud vše bude pokračovat jako do teď, jsem spokojená.



  •  Začněme pozitivně - kdy jste byli na sebe naposledy fakt pyšní?                                     Budu na sebe pyšná ráno, až půjdu navštívit kamarádku, kterou přivezou z nemocnice po otřesu mozku s pohmožděnou páteří a nebudu před ní brečet (at žije Trivis Prostějov a jejich skvělý tělocvikář..)
  • Existuje produkt, na kterej se píšou oslavný ódy, vy jste si ho koupili a měli chuť ho roztřískat o nejbližší zeď?                                                                                                  Hmm, takových už pár bylo, ale spíše mi nesedlo složení a nebo jsem neuměla aplikaci. Tedy všeobecně tekuté linky a konkrétně Orofluido. Jinak si ted nic nevybavím.                                                                
  • Jaké je vaše "guilty pleasure"? Přiznejte se! :)                                                                    Nic nového na sebe neprásknu. Pivko a nákupy..
  •  Máte teď v ruce 10 000,- a musíte je do hodiny utratit. Co si koupíte? Jednu vysněnou věc, nebo více? (pomiňme vzdálenost do nejbližšího obchoďáku)                   Do hodiny? Sedla bych k netu, přidala si dalších 20tis a koupila si Balenciagu v nových podzimních barvách.
  • Co vás vytáčí na druhých natolik, že se musíte držet, abyste dotyčného nebacili tupým předmětem po hlavě? Může to být cokoli, slovo, gesto, zvuk, něco, co má dotyčný na sobě....                                                                                                                                        Od takových lidí se držím dál, abych je právě nebacila. Ale např. zavírání očí při mluvě, když je někdo hrozně důležitý. A věčné koukání do telefonu. Pokud člověka tak nudím/nebavím, tak at raději jde. Jinak jsem docela tolerantní :)
  • 6) Co nejhnusnějšího jste v životě pozřeli?                                                                             Dršťky a tuňáka, kterého neuměli zpracovat..
  • 7) Jakou investici (cokoli, nejen móda/kosmetika) považujete jako nejvíc vyhozený peníze? S čím jste se nejvíce sekli?                                                                                     Investici do člověka, kterému jsem chtěla pomoci a ten to neocenil a stále nepochopil.
  • 8) Oslovil vás někdy někdo z vašeho okolí, že čte váš blog?                                               Ano a jsem za to vždy ráda.
  • Je něco, co byste na sobě chtěli napravit? Nebo už na tom pracujete?                                Být více zásadová, tedy spíše ty zásady dodržet. Sbohem sladkosti, pivko a pay pale :(
  • 10) Je nějaký seriál, který opravdu doporučujete sledovat? (a protože bych si ráda i početla nějaký tipy, tak prosím vyjma těch zmíněných v 11 faktech o mě :)                    Na sledování seriálů ted nemám čas a jiné než sleduješ ti neporadím..
  • 11) Začli jsme pěkně, tak si na závěr dáme hejt - co vám v blogsféře/na blogerkách fakt vadí a dokáže vás rozčílit/otrávit/nudí vás a tak. Prostě co byste rádi o tomto tématu vzkázali světu?                                                                                                                 Opravdu trapné je, když si někdo protiřečí. Dvě nejmenované blogerky se společným blogem například jednou někoho/něco pomluví, shodí za pár týdnů to pak udělají. Nedejbůh, aby jim to někdo připomněl. Taky mě nebaví neodpovídání na dotazy. Pokud venku sněží a já mám fotky z letiště a následně z teplých krajin, proč je tedy na blog dávám, pokud nechci odpovídat na dotazy kde jsem (které to logicky vyvolá). Jinak mě taky nebaví očividné pravopisné chyby (ne překlepy, které se opakují a blogerka po upozornění napíše vulgární vzkaz, at s tím jdou lid někam. To samé interpunkce.. Víte jak blbě se to čte??


A moje otázky:

1. Kolik chcete mít dětí jak se budou jmenovat?
2. Vaše práce snů?
3. Kolik máte sourozenců a jak se u nás projevuje vztah mladší/starší sourozenec?
4. Jaké máte ambice/sny s vašim blogem? (počet čtenářů, spolupráce, styl fotek atd)
5.Nejhezčí místo at u nás nebo v zahraničí, které doporučujete navštívit?
6.Co uděláte, když při jídle v restauraci někdo bezohledně posílá cgaretový kouř vašim směrem?
7.Na co jste si šetřili z první práce/brigády a pak si to pyšně nesli domů? (máte to ještě)
8.Souhlasíte s rozvody mladých párů ve vašem okolí? Přijde vám to zbytečné, brali se moc brzy/pozdě,  nehodili se k sobě?
9.Čím vás kterýkoliv partner kdy nejvíce rozčílil a také potěšil?
10. Jste raději zticha, aby byl klid, nebo se raději ozvete, když je nějaký problém?
11. Co se vám líbí na mém blogu a co bych mohla dělat jinak?


Dále nikoho označovat nebudu, každý kdo bud chtít at si můj tag převezme. Dále prosím omluvte trochu posunutý text, já ty otázky kopírovala, protože opisovat čtyři tagy se mi opravdu nechtěla a bohužel mi to nějak nepobralo formátování..

30 komentářů:

  1. Veru tak se 157 pary bot jsi borka!! To tak jedny boty obujes plus minus 2x do roka :) stejne tak jsi borka s temi jazyky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že některé jsem na sobě už nějakou dobu neměla, ale jinak se denně běžně třikrát převlékám, takže je opravdu unosím.

      Vymazat
    2. Veru, můžu se zeptat co děláš za povolání jestli to není tajné? Já jen jestli to nemá co společného s tím převlíkáním :D

      Vymazat
    3. Převlékání je moje záliba i úchylka, s prací to zase tolik společného nemá.

      Vymazat
  2. Veru, to není možný :D tolik bot :D Já mám asi 30-40 párů a všichni mě mají za blázna :D :D a nemám to už kam dávat sakriš :D

    Toik jazyků umět, to je nádherný..já umím jen anglicky, německy, polsky, lužickosrbsky, slovensky :D Neděs se, jsou to předměty ve škole, takžeje umět musím no.. :( ALe nejvíc se mi stejně líbí angličtina, jaký jazyk se líbí Tobě??

    A můžu se zeptat, kde pracuješ.. :) ??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se Peti nejvíc líbí portugalština, kterou neumím a láká mě i švédština.

      Jinak já to taky nemám kam dávat, nebo jsem spíše nucena třídit dle ročních období a občas dokoupit nové regály.

      Vymazat
  3. Tak za prvé, taky jsem o sobě napsala víc, než 11 zajímavostí. Za druhé, máme některé body stejné/podobné - to je neskutečný!
    Za třetí vím, kdo je broučí. :) Za čtvrté, uživatelka Parfumerka, která tě nominovala mi někdy píše pěkné kraviny na blog - to jen pro info a uživatelka Bí mě nominovala také. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Je mi moc sympatické, že jsi také milovnice čtení jako já:)

    OdpovědětVymazat
  5. Veru, ráda jsem si přečetla pár nových zajímavostí o tobě:) Je hezké, že odpovídáš od srdce - odpovědi jsou upřímné a čtívé, super!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímné určitě a jestli čtivé? To už je na vás-čtenářích :)

      Vymazat
  6. Milá Veru, nezaujalo mě tolik,kolik máš párů bot(taky jich mám několik:-)), ale spíš kolikajazyky se domluvíš (wow!)a knihy, které jsi vypsala miluji! O to víc jsi mi jako normální ženská blíže! Přeju ti ať se ti vše daří!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti děkuji. Domluvím ano, ale určitě ne všemi perfektně, každopádně dokážu říct a vysvětlit, co potřebuji.

      Vymazat
  7. Veru moc tě obdivuji, že sis s tímto tagem dala takovou práci !
    A těmi jazyky jsi mě tedy dostala.. Opravdu skvělé

    OdpovědětVymazat
  8. Jsem teda nějaká zabržděná, ale když ti nestačí 150 metrů, tak jak se vlezeš do 90?:-D Ovšem jinak chápu, že "zakrámovat" se dá jakkoliv velká plocha, taky se mi často lidi diví, že přece máme tak "velký" byt, ale on už je prostě plný/funkce jednotlivých pokojů daná a kdybych si fakt mohla vybrat, tak bychom ještě minimálně 2-3 pokoje užili:-D
    Hmm, ty jazyky tedy závidím a zároveň smekám...
    Parfumerku neznám, ale její otázky mi přijdou takové..jak to říct kulantně? Prostě divné, ale možná se jen snažila být za každou cenu třeskutě vtipná a originální..? naopak naše Dashulka jako vždy perlí, pěkné otázky i odpovědi;-)
    Prosímtě, Gabriela je z jakého blogu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dejni, to je právě moje noční můra. Zároven ale i splněný sen, protože je tím pádem nutná šatna na míru :)

      Parfumerku jsem také neznala, ono holt každý má svůj styl psaní..

      Gabriela: http://gabrielamusilova.blogspot.cz/

      S těmi jazyky je to v mém případě nutnost. Jednak jsem velice upovídaná, takže mi nic jiného nezbývá, než se umět s kýmkoliv domluvit a zároveň s cizinci komunikuji denně, takže to jde samo. Ale jak píši, aktivně jen některé, jiné opravdu spíše nouzově (rozumím a nějak odpovím).

      Vymazat
  9. Díky moc, vážně jsem se dobře pobavila!:)

    OdpovědětVymazat
  10. Jsem ráda,že jsme na nějakém blogu konečně viděla jméno svého nejoblíbenějšího autora Jefferyho Deavera <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jej tady zmiňovala i dříve. A klidně mi i doporuč nějakou další zajímavou knížku, co tě zaujala.

      Vymazat
  11. to by mě zajímalo, jak jsi to od 17 všechno sama zvládala.. a to nemyslím nijak špatně, spíš naopak :) je mi 18 a teda nevím, jestli bych to dokázala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naty, když se chce, všechno jde a s odstupem času jsem i ráda, že jsem se tak brzy osamostatnila :)

      Vymazat
    2. Připojuji se a potvrzuji, že to jde. Já jsem v 17ti byla celkem mozkově vyvinutá a plně přemýšlející. Věděla jsem co chci a nechtěla jsem čekat.

      Moje sestra, starší o několik let je zase úplný opak a drží se doma.

      Vymazat
  12. taky jsem měla kamarádku na trivisu aten tělocvikář je fakt drsnej :-\ nechápu jak takový člověk učí ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Jejda, ty dvě blogerky se společným blogem, co tě nakrkly, to jsme byly my?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, vy dvě ani zdaleka ne, to mě ani nenapadlo, že by sis mohla něco takového myslet :((

      Je rozdíl se něčemu vysmívat, kritizovat to a pak být uražená nebo dokonce arogantní, když to samé pak ten člověk udělá a někdo mu připomene jeho dřívější názor.

      Kosmetika a vše kolem ní je úplně jiná kategorie, tam se dá změna názoru pochopit. Ale je to to stejné, jako když jsi napsala, že se ti nelíbí výrazné oční linky, které vyloženě dominují oku a pak sis je za pár měsíců udělala taky a byla uražená, když by ti někdo napsal, že jsi to přece odsuzovala.

      Jinak nejsem člověk, co by takhle někomu něco psal za zády, i na tamten blog jsem věřejně, pod svým účtem svůj názor napsala. Sice se nesetkal s pochopením, ale to už není můj problém.

      Vymazat
    2. Linky? Tam mám názor pořád stejný. Výrazné jedině na oku bez stínů a ke stínům jen měkkou a rozmazanou. Možná jsem na nějakou fotku udělala něco jinak, aby to bylo vidět, ale v tomto se mi vkus nemění. Fakt se mi nelíbí, když jinak moc pěkné kočky napaplou na oko plno barev a zazdí ti silnou černou linkou.
      Ale je teda pravda, že někdy mám vývoj. Třeba jsem pořád ignorovala BB creamy a už mě s tím všichni tam masírují, že asi nějaký ve vzorku zkusím :)

      Vymazat
    3. Jé Hani, pořád se nechápeme! Já tam mela napsat velké KDYBY JSI. Jak píšu, v kosmetice se vývoj předpokládá a to, co jsem mela namysli já se týká něčeho a někoho naprosto jiného.

      Vymazat
    4. Jojo, už mi to došlo. Asi začnu bystřit mozek, ty dvě děti mě nějak intelektuálně vysály...

      Vymazat
  14. Verčo děkuji za odpověd na tag! :) Pěkné zajímavosti a sem ráda, že sága Stmívání se líbí i starší generaci doufám, že to nebudeš brát jako urážku. :) Milénium mám rozečtenou. Jinak mi kamarádi říkají jak mám hodně bot, ale do Tebe mám ještě daleko! :D :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika