Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pondělí 12. listopadu 2012

Nakouknutí do mojí šatny a trocha inspirace pro všechny



Přináším vám malé nakouknutí do mojí šatny, malé povídání k tomu a taky inspiraci pro ukládání bižuterie a jiných drobností.


Místnost pro ukládání oblečení  mám zatím provizorní. Vznikla z dětského pokojíku, ve kterém po předchozích nájemnících zůstaly vestavné skříně, včetně postýlek na patro se schůdky jako dělanými pro moje boty a kabelky.

Veškeré ostatní vybavení jsem jako provizorium nakoupila v Ikea. Jejich výhodou je nízká cena, běžný vzhled, variabilita a ve většině případů snadné složení (u těch náročnější doporučuji při montáži mít po ruce lahev Bohemky-s tou to jde hned lépe).




Látkové boxy i kovové vsuvky na botníku jsou taky Z Ikea a určitě je mohu doporučit.




Aktuálně před protříděním na zimní šatník.










Křeslo v ložnici mi slouží jako odkládací na kabelky.



Vestavná skříň na chodbě taktéž.




A teď už přijde kousek inspirace :)

Brzy se budu stěhovat do nového bytu, který je ale menší než ten stávající a šatna bude bohužel z toho nejmenšího pokoje. Tedy rozdíl oproti nynějším možnostem obrovský, ale na druhou stranu se už teď velmi těším na vymýšlení, přeměřování, organizování nové šatny, kterou si nechám vybudovat na míru.

Dokážete si představit ten luxus mít přesně ty správné rozměry polic na kabelky, boty, doplňky umístěné v takovém množství a tak, jak vám vyhovuje? Šuplíky na prádlo, šperky, malé poklady dle vašich představ? Je mi jasné, že bude hodně náročné si to vše vymazlit do nejmenších detailů a truhlář se mnou bude muset mít svatou trpělivost, ale věřím tomu, že výsledek bude stát za to!

Dále tady mám pár kousků nábytku, které si tam chci pořídit.


Tento toaletní stůl jsem viděla u Hanky (sofastars) a ihned jsem se do něj zamilovala. Šatnu chci mít komplet bílou se zlatými akcenty, takže se mi tam hodí skvěle. Je z Ikea a Hanka na něm odtud má i kouzelné toaletní zrcadlo.
Zrcadlo je z Kare a mám jej už ve stříbrném, které mi bude krásně ladit k tapetě na chodbě. Moc by se mi ale líbilo i tohle zlaté právě do šatny, ale nevím jestli chci mít dva stejné kusy a hlavně, v šatně chci opravdu velké zrcadlo :)





Dále jsou věci, na které jsem narazila při brouzdání na eBay a myslím si, že jsou to praktické vychytávky, které by se hodily každé z nás. Stačí zadat hesla jako jewellery holder, drawer clear organizer jewellery, jewellery organizer, tier jewellery holder a mnoho dalších.


eBay



eBay


eBay


eBay

 Vše následující jsem na eBay našla pod heslem drawer clear organizer jewellery. Něco mi přijde jako krabičky na rybářské háčky, ale jiné kousky jsou hodně povedené, co myslíte? Jen to chce projít více nabídek, někteří prodejci nezasílají do ČR.


eBay


eBay




eBay


eBay

Zajímá mě, co vás na tomto článku zaujalo, co byste si třeba pořídily a klidně mi i doporučte z vašich zkušeností jak na šatnu snů, co tam určitě pořídit a co až tak třeba není. Také bych uvítala typ na vysoký koberec, víte jak jsou ted moderní ty s vysokým měkkým vlasem? Tak ve zlaté barvě, klidně i s občasnými lesklými (třpytivými vlákny), rozměry minimálně 2x2 metry, ale uvítám i větší!


Příště bych mohla třeba udělat post z koupelny, ve které mám uloženu nejen všechnu kosmetiku, ale i část šperků a vlasové doplňky. Zajímalo by vás to?

48 komentářů:

  1. Koukám že vlastníš taky takový malý krámek :D
    Akorát já ještě bydlím s rodiči tak mi říkají že si můžu otevřít hadrárnu :) ted si stavíme baráček tak děkuji za dobré rady na ebay :) libí se mi totálně ten bílý stůl! Chci bílý pokoj s bílými růžemi takže slonová kost jsem docela ujetá :) ještě si musím vymslet co do té bílé barvy :-) Ale určitě ikea je levná a má určitě originální kousky jak i na doplnky ja se jedu ted podívat do nemecka a uvidim jaky je to rozdil a urco jak zanm německo tak to bude velky :-) Určitě mi příjde jako dobrý nápad si ze starých krabic od bod polepis je tapetou nebo stejnou nejakou barvou co je v pokoji víko kdyžtak zahodit nebo ho dát jen pod krabici a do toho dát ty boty příjde mi to originalni :-) miluju clánky od bydlední takže urcite se budu tesit na dalsi :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, jsem ráda, že se článek líbil a budu zvědavá i na vaše novinky a úlovky!

      Vymazat
  2. o můj bože.. ty poslední průhledné plastové šuplíčky jsou nepřekonatelné!! :) Veru krásný článek a "šmíráci" si přijdou na své :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, sama miluji nakukováni do botniků a šaten, tak ať mrknou čtenářky i ke mě ;-)

      A ty šuplíčky jsou parádní, dekorativní kosmetiku budu mít v šatně asi taky, tak to asi nějak takhle pořeším.

      Vymazat
  3. Určitě by mě zajímal i podobný post z koupelny! Jsem za takové články strašně ráda. Právě se už několik nacházím po různých studentských kolejích, a tak se nemůžu dočkat, až si už konečně i já budu moct zařídit bydlení podle sebe. A zrovna tvůj článěk mě velmi inspiroval. Také se mi líbily ty vychytávky na konci. Jen bych rozodně nevyužila stojánek na brýle:D Nošení brýlí úplně nesnáším, takže nosím stále kontaktní čočky a je mi krajně nepříjemné mít cokoliv na nose... :D Ale jinak se mlsně dívám na všechny ty organizéry na náramky a prstýnky - jistě si ebay taky prohledám. Takže díky za tipy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám třeba hodně slunečních brýlí a celkově mám ráda vše hezky vystavené, takže mě se zrovna takový stojánek hodit bude. A myslím si, že nejen mě.

      Taky si z doby studia pamatuji ty neosobní pokoje při spolubydlení :-( Do prvního bytu jsem si pak pořídila spoustu věcí, které mi jej zútulnily, ale nejkrásnější zařizování mě teprve čeká. Toho vlastního bytu, který už je napořád!

      Vymazat
  4. Ta inspiračka z ebay je super, najdeš všechno. Já jsem ty transparentní šuplíčky už viděla v Jysk a na nějakém cz eshopu jsem ho viděla také, líbily by se mi třeba na kosmetiku i šperky. Spíš ale na tu kosmetiku. Stojánky na šperky už doma mám.

    Kare miluju, to ty víš a taky víš, že to zrcadlo mi připadá přenádherné.

    Nakouknutí do šatny je WOW. :* Konečně to tu je. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, na ten Jysk jsem zapoměla, ale to je myslím jeden větší šuplík za 200kč, je potřeba jich vzít víc. Až se do toho shánění pustím, jsem sama zvědavá, co na tom eBay ještě objevím :-D

      Tvoje uložení šperků je luxusní, máš to nádherně sladěné!A ta stříbrná sestava..

      PS: Jako kdyby jsi ty fotky ještě neviděla :-P

      Vymazat
    2. Já jsem z té šatny úplně unešená! I když jsi mi je už ukázala. :) Moc jsem chtěla, aby jsi to měla na blogu, byla by škoda to nezveřejnit a už jsem ti to přeci říkala. :*


      Vymazat
  5. Ideálně přehledné. U nás by v tom všem bydlel kocour a toho by honil pes rostoucí do velikosti telete, takže musíme mít zavřené věci ve skříních :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm, to je škoda, že vám Tom do všeho leze. Já mám ráda vše na očích, ale je jasné, že to nebude vyhovovat každému.

      A jsem ráda, že jsem se u tebe mohla inspirovat, určitě to máte doma parádní i mimo šatnu!

      Vymazat
    2. Spíš to máme hodně jednoduché a obyčejné. Na většinu lidí asi až strohé. Mě to vyhovuje a hlavně se lépe udržuje uklizeno.

      Vymazat
  6. Super článek, Veru. ;) Vždy ráda nakouknu, jak to má kdo zařízené. :)
    Jinak já mám tento toaletní stolek:
    http://www.kika.com/cz/katalog/m/bydleni-pracovny/kusovy-nabytek/pristavny-nabytek/19141564/toaletni-stolek-luxery/

    Vyhovuje mi, že má dva šuplíky a né jen jeden velký ( každopádne kdybych nenašla ten Luxery, tak jdu do toho z Ikey ) a taky se mi na něm líbí ty zaoblené hrany. Jsem s ním moc spokojená! Navíc je sem tam i ve slevě a to už se vyplatí. :D
    Pro přehlednost mám ve stolku ty průhledné šuplíčky z Jysku. V jednom "boxu" byly 3 šuplíčky a cena byla okolo 300,-kč. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, tak tenhle stolek je taky parádní, v Kika mají kolikrát zajímavé věci, vyplatí se tam občas nakouknout :-)

      No sama se nemůžu dočkat, až to všechno bude hotové, to bude parádní prostor pro líčení!

      Vymazat
  7. Ehm, napsala jsem to špatně. Ten box z Jysku má dva vetší a dva menší šuplíčky. V jednom malém mám rtěnky a v druhém tužky na oči a řasenku. :)
    http://www.jysk.cz/97/492/2705500/a/catalog

    OdpovědětVymazat
  8. Šatna je i teď pěkná, ale v novém bílo zlatém provedení bude určitě luxusní!:) Až bude hotovo, doufám, že přidáš fotky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko díky! Ted je skvěle přehledná a mám ráda prostor, každopádně ta nová bude na míru, tedy dokonalá :-)

      Vymazat
  9. Verčo ty se máš! :) Taky bych si přála svojí šatnu! :) Vcelku ses mi trefila do vkusu, ale nelíbí se mi ten plastový kapsář na šperky to bych si pořídila třeba nějakou truhličku nebo šperkovnici. :) Určitě až se přestěhuješ budu ráda když nám svojí novou šatnu pak ukážeš! :)

    OdpovědětVymazat
  10. To je krása, máš to moc hezky vymyšlené a udělané! Mám tyhle nakukovací články moc ráda :) Po tom toaletním stolečku z Ikea taky pokukuju, jen an něj, bohužel, nemám místo :(
    A koupelnový článek? Jasně, sem s ním! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Veru, děkuji za inspiraci, taky se chystám zařídit si "šatnu". Rozhodně potřebuji kosmetický stolej a nové šuplíky na šperky, krása :)

    OdpovědětVymazat
  12. krásný "koutek" Veru! :) Už se těším, až nám ukážeš novou šatnu! Je to takový můj sen mít z jedhono pokoje jenom šatnu :) vše mít na očích a na svém místě:) B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď?

      A sama se těším, až bude hotová. Každopádně na to nijak nespěchám. Bydlení v centru mi vyhovuje a do menšího se mi chtít nebude.

      Vymazat
  13. Super Veru, tohle je můj sen mít svojí vlastní walking closet, bohužel máme malý byt, ale až jednou příjde baráček, tak s tím architekta potrápím :)))

    OdpovědětVymazat
  14. Páni, moc se mi to líbí, taky chci mít jednou tolik místa pro svoje oblíbence :) Veru máš to vážně moc krásné a díky za tipy na úložné prostory, budou se hodit!

    OdpovědětVymazat
  15. Veru jsem pro na prohlidku koupelny, urcite jo!

    Me se hodne libi ten bily stolek na ukladani sperku, jak se da perfektne rozevrit do vsech stran. Ja mam klasicky ''stromek'' z naoka. Satnu jsem si sestavila z tech klasickych velkych skrini z Ikea, jen jsme nekoupili dvere. Je to super, vyberes si kolich chces tyci na vesaky, muzes mit dratene supliky, nebo cele supliky, regaly...presne jak potrebujes, i vnitrni vybaveni na ukladani bot. Ja si to nemuzu vynachvalit. A mame ji taky v bile barve. Koberec mame taky s vysokym mekkym vlasem a taktez z Ikey ale sedy. Bohuzel se v nem spatne hledaji nausnice :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těmi naušnicemi jsi mě pobavila, umím si tu situaci totiž jasně představit u sebe :-D

      Ikea je na šatny super, ale mám šikovného a nápaditého truhláře, takže to nechám na něm.

      Vymazat
  16. Moc hezky srovnané, super tipy na doplňky. Mě zaujal stojan na sluneční brýle a průhledné boxíky na kosmetiku. Je čas přeorganizovat věci v šatně, kde mi estetickou stránku narušuje manžel :-D spíš jeho nesrované věci.Moc hezký post...

    OdpovědětVymazat
  17. Teda Veru, ty máš parádní sbírku oblečků:) Kam se na tebe hrabu:D

    OdpovědětVymazat
  18. .... i když máme nový domek, šatnu nemám - při projektování jsem si o ni moc nebojovala - přišlo mi, že ji až tak nepotřebuji...a teď když vidím tu Tvoji... zjišťuji že to byla chyba...:-)) Zatím využívám jako šatnu jeden z dětských pokojů, ale až budou děti... budu se muset spokojit se skříněmi:-)))

    Verunko, a taky jsem pro prohlídku koupelny....moc se těším, pamatuji si pár obrázků z "omlázka"...luxfery atd...a taky jak si tady v postu Abecedy..zmiňovala sanitu Villeroy & Boch - moji srdeční záležitost, kterou mám v koupelně také....

    OdpovědětVymazat
  19. Tykráááááááááso:O Závidím ti!:)

    OdpovědětVymazat
  20. teda, v tvé šatně bych dokázala strávit hodiny! :D těch bot a všeho! musíš nám pak ukázat i tvou novou šatnu! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, to už je u mě doma taková klasika.. Kamarádky si u mě nechodí sednout do obýváku nebo kuchyně, ale nejraději do šatny :-D

      Vymazat
  21. Anonymní uživatelce, ktera mi pravě psala ráda odpovím, ale přes email, ktery mám uvedený výše. Díky

    OdpovědětVymazat
  22. Anonymní uživatelko, opět žádám o zaslání vzkazu na email, at blogový, tak třeba i soukromý, který dobře znáš. Zde v diskuzi rodinné záležitosti probírat nehodlám. Děkuji!

    OdpovědětVymazat
  23. Opět opakuji, že rodinné záležitosti zde v komentářích řešit nebudu. Není to běžná záležitost na jiných blozích, nebudu to praktikovat ani tady.

    Kontakt, tedy email je už měsíce uveden nahoře vlevo. Tedy kdo projeví sebemenší snahu jej najít, okamžitě jej objeví.

    Více zde v komentářích v této komunikaci pokračovat nebudu, předpokládám, že napsat email v dnešní době není až tak složitá procedura.

    Díky!

    OdpovědětVymazat
  24. sen! sen! to kreslo z loznice musim mit!

    OdpovědětVymazat
  25. Krása. Takový pořádek bych taky potřebovala :-) Kolikrát už ani nevím, co tam mám :-)

    OdpovědětVymazat
  26. super tipy:), ked si pomyslim, kolko som zhanala zasuvky na kozmetiku a pritom stacilo zadat spravny vyraz na ebay:), len ako spominas, druha vec je ci posielaju k nam:)

    OdpovědětVymazat
  27. Naprostá nádhera! Taky bych chtěla jednou mít šatnu:) (a tolik bot) Ale to si ještě počkám... Věřím, že to ale jednou taky dokážu:) Veronika

    OdpovědětVymazat
  28. Pěkná šatna a máš hezkou sbírku botiček.Já jsem zase blázen do kabelek...už ani nevim kolik jich doma mám:))jinak v těch zlatých botičkách jsi sexy....Šárka

    OdpovědětVymazat
  29. panebože.. to je snad sen <3 tohle je opravdu možné mít doma jen pro sebe? :O nádhera.. hlavně ty botky

    http://fashionladyan.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika