Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sobota 1. prosince 2012

Jaké kontaktní čočky a vše kolem? Prosím o radu!



Rozhodla jsem se vás, moje drahé čtenářky požádat o radu. Je na čase přestat být pyšná a přiznat si, že už skoro nejsem schopná ani přečíst tabuli s menu ve fast foodu. A to bohužel bez přehánění..

S brýlemi i kontaktními čočkami zkušenost mám, ale jedná se o období před asi šesti lety a nyní se v nabídce absolutně neorientuji. Je jistě spousta novinek, šetrnějších a bezpečnějších typů. Proto bych chtěla ty z vás, které kontaktní čočky nosí, požádat o radu s jejich výběrem.


Napište mi prosím, kterou značku doporučujete, kterou ne a proč?
Jsou šetrnější pro unavené oči týdenní, měsíční, tříměsíční, vaše zkušenosti?
Jaký používat roztok a který raději ne, do čeho se vyplatí investovat?
Máte zkušenost, kde v Praze nebo Olomouci mě vyšetří bez dlouhodobého objednání předem?


Jedná se mi o to, že bych klidně zašla k jakémukoliv optikovi a nechala si od něj poradit. Ale v dnešní době mi každý bude doporučovat produkty, které zastupuje a proto bych ráda byla předem informovaná. Na druhou stranu, těch typů a značek je tolik, že bych to pročítala hodiny a hodiny a ve výsledku bych o moc chytřejší nebyla.

Teď typuji, že mám kolem jedné dioptrie na každém oku. Hodně koukám do počítače, což mi oči unavuje a také se občas pohybuji v zakouřeném prostředí. A potřebuji čočky, co mi při tomto životním stylu budou maximálně vyhovovat, ne očím ještě více ubližovat.

Za vaše zkušenosti i typy vám budu velmi vděčná, přece jen oči máme jen jedny a musíme na ně být opatrné!

49 komentářů:

  1. Veru, několik let jsem nosila Acuvue advance with hydraclear - 14 denní. Před půl rokem jsem přešla na měsíční Softlens 59, a přijdou mi dokonce příjemnější než ty čtrnáctidenní, které jsou ještě dražší. K optikovi ale určitě skoč - minimálně pro naměření dioptrií a odneseš si jeden zkušební pár. Objednávat pak můžeš na netu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Luci, s návštěvou optika počítám, sama jsem zvědavá, kolik mi naměří :'(

    Jinak díky za typ a přes ten net to určitě vyjde výhodněji. Jsem zvědavá, co mi ještě doporučí ostatní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A koukám, že cena taky super! To bych se mohla vyprdnout na nákup brýlí! Poslední mě vyšly na 20tis. a stejně člověk musí počítat s životností tak max dva roky..

      Vymazat
    2. Právě. Já mám pocit, že mi brýle ani nesluší, a ty poslední, co jsem si vybrala (ale nakonec nekoupila), byly za nějakých 12tis. a vím, že bych je nenosila. Dost drahý doplněk a naprd :)
      O laserové operaci jsi nepřemýšlela? Já nad ní už nějakou dobu uvažuju, ale přiznám se, že se dost bojím.

      Vymazat
    3. Na tom laseru před šesti lety byla, proto jsem si taky nechtěla přiznat, že už zase nevidím. To tady ale nechci řešit..

      Já měla krásné Silhouette, tam mě jen skla vyšla na 10tis. tehdy, ale dnes jsou pro mě zkrz řasy tak jemné brýlky nepoužitelné.

      Vymazat
  3. Ahoj, já jsem poprvé měla čočky acuvue advance, ale ty mi vůbec nevyhovovaly druhý týden mě z nich už dost pálily oči a víc než tak 5 hodin jsem je nevydržela mít. Pak jsem začala používat čočky acuvue advance with hydraclear a ty používám doteď. Navíc na internetu stojí asi o 200 kč méně než v optice takže když objednávám tak je i cena dobrá. Oboje čočky byly 14ti denní. Roztok jsem poprvé měla OPTI-FREE RepleniSH ale ten mi nesedl pálily mě z něj oči. Pak jsem si koupila OPTI-FREE PureMoist a ten je super používám do teď. Jinak v rossmannu prodávají nějaký asi svůj roztok na čočky a ten je srovnatelný s tím PureMoist a stojí víc než o polovinu méně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jjo, roztok z Rossmana je super. Acuvue advance hydr.jsem používala taky a vyhovovaly mi dlouhodobě, takže za mne taky doporučuju :)

      Vymazat
    2. Ahoj, také používám acuvue advance with hydraclear. Nakupuji zde http://www.cockyshop.cz/ již několik let a v pohodě. Už jsem taky narazila na to, že se čočky padělají. :-( Můj dr. právě kvůli tomu moc nechce ošetřovat lidi, co nakupují na netu, už prý měl několik lidí s vážnými problémy. Roztok též Opti-Free a na střídačku používám tento http://www.cockyshop.cz/zbozi/prislusenstvi-roztok-options-multi-360ml-s-pouzdrem. Brýle mám Chanel a mám je už dýl a protože je moc nenosím, jsou jako nové.

      Vymazat
  4. Ja ti namiesto cociek doporucujem laserovu operaciu :) Bola som pred rokom a neviem si to vynachvalit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řekneme si za pár let :-\ Viz. proč asi mám zkušenosti s brýlemi šest let staré..

      Vymazat
  5. Veru, byla jsem v optice na Zličíně. Už si bohužel nepamatuji, jestli to byl GrandOptical nebo Eiffel-paní mi přeměřila oči, vše mi vysvětlila a za 14 dní byla kontrola. Doporučují tam značku Bausch and Lomb, já osobně jsem s ní byla spokojená, ale bude samozřejmě záležet na tobě. Roztok jednoznačně SoloCare od Cibavision. Pak taky doporučuji objednávat z netu, vyjde tě to o hodně levněji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paráda, díky za typ a jsem ráda, že se více méně shodujete! A ještě se zeptám, nepamatuješ si, na kolik tě to přeměření včetně té první aplikace vyšlo?

      Vymazat
    2. Bylo to asi okolo 1000 Kč, ale myslím, že kdybys šla do nějaké menší optiky ne grand nebo eiffel, tak tě to vyjde i míň:)

      Vymazat
    3. Veru, já byla na přeměření v Eiffel optic a platila jsem 300,- S tím, že mi narvali nějakou značku čoček, které hodně propagují a něco tak příšernýho jsem v očích ještě neměla. Vyhodila jsem je po třech dnech. Název si nepamatuju, ale stačilo, že za jedno tříměsíční balení chtěli cca 1200,-

      Vymazat
  6. Můžu doporučit optiku v Olomoucké Koruně ,ve 2. patře.
    Paní je tam moc milá. Mají i webovky : http://www.ekontaktnicocky.cz/

    Já už něco kolem 3 let používám stále ty samé - Air optix aqua, měsíční. (já osobně ale přetahuju a zatím jsem neměla jediný problém)
    Jsou jinak určené i k občasnému přepání. Což ale dělám jednou za sto let.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty mi taky vyhovují nejvíc a občas v nich přespávám a v poho :-)

      Vymazat
  7. překlep, *přespání
    Jinak za přeměření nechtěla paní nic. Pouze jsem si zaplatila za balení čoček na vyzkoušenou. Tuším kolem 250 kč. Už si nejsem jistá. Ale to jsem si brala tenkrát na zkoušení denní čočky.

    OdpovědětVymazat
  8. Do čoček bych určitě investovala i nějakou tu korunu navíc..Dva roky jsem používala "levnější" Bausch and Lomb a bohužel se mi to nevyplatilo, takže oproti Míle, je opravdu nedoporučuji. Měsíc vracející se záněty spojivek a další problémy. Od té doby používám dražší čočky Biofinity a je to úplně jiná písnička. Lehké, na opravdu vodní fázi a hlavně neškrábou povrch oka tolik, jako Bausch and Lomb. Jinak roztok mohu doporučit víceméně jmenované - Solocare od Ciby a Puremoist od Opti :)) Ale určitě doporučím skočit k očnímu a požádat o více druhů čoček na zkoušku, bývají to většinou denní-týdenní, nebo alespoň u mého očaře to takto funguje :) Hodně štěstí s výběrem :) B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím souhlasím. Nejde mi o to mít nějaké levné, spíš mě těší, že v dnešní době už se dají výhodněji sehnat na internetu.

      Vymazat
  9. Ahoj, já jsem byla v Olomouci ve Fokus Optik (na Denisově)a musím to jedině doporučit. Příjemná mladá slečna optometristka, která dobře poradí a změření zraku i vyzkoušení čoček na měsíc jsem měla zdarma :)

    OdpovědětVymazat
  10. Už dva roky nosím měsíční čočky Air Optix Aqua od značky CibaVision (odkaz zde http://www.vasecocky.cz/air-optix-aqua.html). Jsem s nimi velmi spokojená, stránku vasecocky.cz musím také doporučit, při objednávce je možnost výběru dárku zdarma, komunikace a doručení zásilky je rychlé a bezproblémové, za ty samé čočky (na jedno oko) jsem platila v optice 990 Kč, takže si obrázek udělej sama:) jinak roztoky jsem měla jak ty dražší, tak ty levné z drogerie a žádný rozdíl jsem nepoznala;)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Veru,

    již více jak 8 let používám Acuvue Colours 2. Dříve jsem používala ty samé, ale bezbarvé, pak jsem přešla na tónovací zelené. Sama mám zelené oči, tak se mi barva jen krásně zvýrazní. Čočky jsou 14 denní. V balení jsou 3 páry, tak ti vystačí na měsíc a půl. Na netu se dají koupit tyto barevné kolem 800 Kč, bezvarvé kolem 500 Kč, tuším. Co se týče roztoku, dříve jsem používla Opti-Free. Jednou jsem si ho šla koupit do lékárny a bohužel ho neměli, paní mi doporučila Opto Sol, který je české výroby. Nejdříve jsem se bála jeho kvality, jelikož stojí cca 100 Kč, nicméně jsem ho vyzkoušela o od té doby nepoužívám jiný. Žádný rozdím jsem v roztocích nenašla.

    Snad ti to nějak pomůže :)

    Markéta

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Veru,

    tak já Ti můžu doporučit kontaktoložku v Olomouci, ve Fokus optik, Denisova. Chodím k ní už cca 5 let,nosím přes den čočky, večer brýle. Beru čočky přímo z Fokusu, vyzkoušela jsem několik druhů a nejvíc mi sedly Switch Evolve, protože je tam vysoký podíl vody, takže i když dlouho sedíš u notebooku a nemrkáš (můj případ), oko máš docela vlhké a předchází se tím takovému tomu "škrábání". Roztok mám Solutions multi, vyzkoušela jsem i Opti Free, ale zase jsem se vrátila k Solutions a nedám na něj už dopustit:) Ale co se týče čoček, tak záleží fakt na druhy, každýmu sedne něco jinýho. Proč jsem nikdy od téhle kontaktoložky neodešla je právě to, že první aplikace je zdarma společně s vyzkoušením čoček na měsíc. A pokaždé, když si jdu jednou za půl roku (nosím měsíční) koupit nové, tak mi přeměří dioptrie a většinou mi dá vzorek nového druhu čoček zdarma na vyzkoušení. Plus perfektní je, že 2x do roka mají různé akce. Třeba kup si tři balení a 4. máš zdarma, anebo ke dvěma balením dostaneš 400ml roztok zdarma. Ale hlavně ta péče:) Pokud ti čočky nesedí, tak je u nich možná bezproblémová reklamace, balení ti vymění a mě teda ještě přihodili i pár druhů jednodenních čoček na vyzkoušení:) Chodím tam i k paní očařce a ta je stejně skvělá jako kontaktoložka. Za mě má tato pobočka Fokusu 100%:)Měj se pěkně a držím palce, ať najdeš nějaké, které ti sednou:) Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No paráda, já věděla, že mi tady holky dobře poradíte! Tam by mi to vyhovovalo úplně maximálně :-D

      Jen se zeptám, je asi potřeba se tam objednat, že? A tahle šikovná paní přes kontaktní čoçly je tam jediná? At nenarazím na nějakou neochotnou?

      Děkuji moc za typ!

      Vymazat
    2. Nene, neboj, je tam jediná. Na čočky se objednávat nemusíš, ale doporučuju dorazit spíš ráno na 9, abys nemusela čekat:) A nemáš vůbec zač! Pak dej vědět, jak si dopadla:)
      M.

      Vymazat
    3. Děkuji za info, skočím tam asi ve čtvrtek, tak už se i těším a zároveň jsem teda velice zvědavá, kolik mi naměří :-\

      Vymazat
  13. Ahoj, ja nosím už cca 2 roky Bausch&Lomb PureVision, sú mesačné. Uvádza sa, že sa v nich môže aj spať, ale to určite v žiadnom prípade nedoporučujem. Sú fajn, ešte nikdy som nemala žiadne problémy, okrem toho, že som sa o ne nestarala tak akoby sa malo a vznikli nejaké nepríjemnosti, no šošovky sú to kvalitné. Roztok používam Bausch&Lomb MultiPurpose, ktorý mi tiež vyhovuje. Spĺňa svoju úlohu :) Myslím, že sa oba produkty určite dajú dostať aj v ČR :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Veru, já nosila čočky dražší (kolem tisícovky), vyzkoušela jsem asi 4 druhy, jelikož jsem si myslela, že drašší=lepší, ale nejlépe mi vyhovují Baush and lomb Softlens 59 (viz první příspěvek). Nedoporučuju moc Acuvue, Hydravue atd, jelikož hrozně řežou. Oční mi říkala, že nejsou dobré ani ty, ve kterých se spává (myslím, že jsou měsíční a 14denní), nejvíc hygienické a oku prospěšné jsou buď jednodenní (po použití vyhodíš) nebo měsíční (a na noc do roztoku). Roztok je super ten z Rossmanna, cena perfektní, za roztoky Renu, Solocare zbytečně zaplatíš víc a rozdíl v nich není žádný. Ten z Rossmana má nějaké německé testy, takže je v pohodě. Pozor si dej i optika na to, že mě třeba osobně blbě naměřil velikost a zakřivení čočky, pak mě "plavala" čočka na oku a bylo mi divné, že se mi zle mrká a dívá. Následně jsem šla k oční a ta mi naměřila menší zakřivení a voilá najednou seděla čočka perfektně. Jinak první aplikace (u optika i oční) stojí v řádu stovek (200-500 Kč - Prostějov vs. Brno) a v ceně by měl být i zkušební pár. Eva

    OdpovědětVymazat
  15. Já nosím čočky již roky, nejdříve jsem tak deset let nosila měsíční, ale začaly mě z nich bolet oči..pak mi v optice dali nějaké speciální čočky(prý mám trochu astigmatismus) a zezačátku lepší, pak opět špatné. Nakonec už jsem čočky v oku nesnesla více než pár hodin a skoro úpně přešla na brýle( mám výrazné playboy a miluji je!) Nedávno jsem kvůli dovolené vyzkoušela denní čočky tyto http://www.kontakto.cz/180_soflens-daily-disposable-30-ks---ak%C4%8Dn%C3%AD-cena.html?gclid=CPPmw_eT57ICFUm-zAodlxAAkg
    a už jiné nechci. Cena není oproti měsíčním až tak strašná a hlavně v těchto vydržím celý den a večer je prostě zahodím, žádné starosti s roztoky a kalíšky.

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj, nečetla jsem příspěvky, co ti tu holky napsaly, neměla jsem tolik času. Napíšu své zkušenosti: Čocky jsem nosila přes 5 let, nosila jsem měsíční Surevue.(Měsíční nedoporučuji!!!) Pak jsem začala mít suché oči a čočky mě v očích začaly dráždit. Zkusila jsem čtrnáctidenní - Acuvue Advance, Acuvue 2, Acuvue Oasys (podle 2 optometristů a 1 očního lékaře jsou Acuvue Oasys nejlepší čočky na trhu, jsou určeny pro velmi suché oči, pro lidi, kteří tráví hodně času u počítače. Mně stály 1848 Kč na 3 měsíce). Nakonec jsem zakotvila u jednodenních a k nim už jsem nemusela používat žádný rotok, protože večer se vyhodily. K těm čtrnáctidenním jsem používala roztoky: Complete Multi Purpose (používala jsem jej mnoho let), ke konci pak AO Sept - je to jiné čištění. Momentálně už 2 roky nosím brýle - ze zdravotních důvodů a kapu umělé slzy (Systane Ultra, Optive, Refresh). Objevila se u mě tzv. alergie na kontaktní čočky (giganto-papilární konjunktivitida). Za sebe ti mohu doporučit čočky čtrnáctidenní, pokud se pohybuješ v zakouřených prostorech, klidně i jednodenní. Jednodenní bývají ale nejdražší - pokud ti to nevadí. Poraď se ale nejlépe s očním lékařem (někteří čočky aplikují) nebo v optice, sama nic nekupuj na internetu, když neznáš dioptrie, zakřivení atd. Já pak ale časem na internetu občas čočky koupila, jelikož v optice jsem za ně platila 1848 Kč a přes internet mě stály okolo 1200 Kč ty samé! :-) Držím palce, ať ti čočky sednou. Ahoj! Jana

    OdpovědětVymazat
  17. jsem na tom jako ty - taky vidím pěkný kuloví :D já si tedy zatím vystačím občas ve škole s brýlemi, jinak je nenosím. čočky si chci časem taky pořídit, určitě to bude praktičtější..

    OdpovědětVymazat
  18. Já čočky nosila nepřetržitě rok. Každý oční řekne, že nejlepší jsou čočky jednodenní . Je to jasné : jsou nejtenčí a obsahují co nejvíce vody. Navíc jsou i nejhygieničtější. Prostě ráno jednu vezmeš a večer vyhodíš. Nevýhodou je ovšem cena. Je to ten nejdražší způsob, jak vidět. Ale pro oči opravdu to nejlepší. Já jsem nosila tyto a ještě 14 denní (http://www.kontaktnicockyswitch.cz/produkty/switch-evolve/) – z ekonomických důvodů. Rozhodně bych nedoporučovala čočky měsíční. Doporučili mi je ve Fokus optik, kde se mi vždy věnují na 100%.

    OdpovědětVymazat
  19. Uz dlouho si kupuju cocky z www.kontakto.cz sedi mi znacla Pure vision ale rekla bych ze je to individualni mss vyzkouset:(

    OdpovědětVymazat
  20. Tak jsem to tady prolétla očima a docela mě zarazilo, že tady slečny nedoporučují měsíční čočky. Nemyslím si, že by ty jednodenní byly až tak více hygieničtější. Já sama jsem už rok a půl spokojenou majitelkou měsíčních kontaktních čoček Air Optix Aqua. Poprvé jsem na ně byla v Tescu, jak mívají ty optiky. Natrefila jsem na tak vstřícnou slečnu, která mi i sama řekla, že po těchto zkušebních (za 400,- i s kompletní prohlídkou) ať si čočky objednám na netu. Jednodenní jsem chtěla k moři, tam přeci jen člověk neví co a jak... může mu čočka vyplavat a uplavat a na to jsou měsíční fakt dost drahé. Rozhodně však měsíční čočky zatracovat nebudu, dokonce na očním jsem byla pochválená, že se zrak zlepšil.. Každému sedí něco jiného..myslím, že já mám hodně citlivé oči, ale naštěstí problém nemám. Každý večer poctivě čočku vyčistím, před vytáhnutím a nasazením umývám ruce hygienickým mýdlem, což je určitě samozřejmost pro všechny a v pohodě. Tedy akorát s čočkami nespím..ale tak, ani s brýlemi se nespí, že :) Roztok mám Opti-free expres.

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj, já používám už asi pátým rokem tříměsíční čočky Optima FW, perfektně mi sedly a jsou i za dobrý peníz. Jedno balení vydrží půl roku a stojí 600-700 Kč. Předtím jsem používala nějaké měsíční JohnsonAJohnson, které mi doporučila oční, ale ty mi nesedly vůbec, na oku se hýbaly a oči z nich byly podrážděné. Roztok si určitě kup až podle složení čoček, dost se to liší. A doporučuji roztok vyměňovat pravidelně každý den, sice to někteří lidé šidí, ale z toho se pak dělají akorát záněty. Za mě můžu doporučit roztok Renu Multiplus.

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj Veru,
    sice nenesu vůbec žádnou radu ani zkušenost, ale jsem ráda, že jsi tento článek napsala, protože "ho" taky akutně potřebuji. Brýle jsem dostala před osmi lety, tenkrát stály asi osm tisíc. Mám je sice doteď, ale u mě je to s dioptrickýma stejný jako se slunečníma. Věčně je někde nechávám (doma, v práci, na návštěvě, v kavárně, na nádraží) nebo si na ně sednu, stoupnu, vypadnou mi z batohu při cyklovýletě na hrad a ten za mnou je přejede.
    Kristepane, já je fakt po tomhle všem furt ještě mám :-D Kvalitní pouzdro je děsnej div, fakt :-)
    Prostě já a brejle nejsme úplně ideální dvojka do života. A abych furt nebrejlila na tabuli na zastávce jak magor, tež jsem se rozhodla pro čočky... Snad neomdlim, až si je poprvý budu strkat do oka :-D

    OdpovědětVymazat
  23. Já používám už asi 6 let Surevue měsíční čočky a jsem spokojená, nikdy jsem s nimi neměla žádný problém. Dají se levně koupit na internetu. A co se týče roztoku, tam je to podle mě úplně jedno.

    OdpovědětVymazat
  24. dlhy cas som pouzivala spominane Acuvue advance, ked som nedavno menila dioptrie davala mi nejake na skusku a aj spominane acuvue advance plus. Chcela som tie povodne, ale povedela mi, ze to su tieto. Novsie mi uz tolko nevyhovovali, preto som presla na Soft lens Air optix Auqua. Roztok OptiFree. Tento mame uz osvedceny, mama kedysi kupila Renu, ale ze ju po nom neznesitelne palili oci...inak pri tej laserovej dost spominaju, ze pokial si este neabsolvovala porod, tak sa zvykne jedna dioptria vratit..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, to je zajímavý názor. Mě hlavně vylekalo, že se mi ty oči ted hodně zhoršily snad během půl roku..

      Vymazat
    2. inak zase pri tej laserovej byvaju aj dozivotne zaruky, co znamena, ze keby sa ti oci zhorsili, tak ti spravia korekciu zdarma..a pod..zavisi od firmy..

      Vymazat
    3. To je sice pravda, že někde nabízí doživotní korekci zdarma, je tu ale jedno velké ALE..při té první operaci se ztenčí rohovka tím laserem, někomu víc, někomu míň...záleží na počtu diptrií..druhá operace pak už není možná, protože je rohovka u někoho příliš tenká. Daniela

      Vymazat
  25. Verunko, tady je moje troška do mlýna - kontaktní čočky nosím asi 3 roky - dioptrie - 2 a - 2,5. Optometristka v ostravském Fokus Optik mi tehdy doporučila také Acuvue Advence Hydraclear od Johnson k tomu roztok Opti Free a kapky Refresh. Doporučila mi je měnit po třech týdnech nošení. Naštěstí mi sedly na provní pokus...a já je nosila prakticky do letošního léta, kdy je výrobce zrušil a nahradil inovovanými Acuvue Advence Plus - jak píše výše Evie. Narozdíl od ní mi i tyto sedly. Takže používám nadále a dosud....
    Co se roztoku týče ...s Optifree mám velmi dobrou zkušenost, pravidelně se k němu vracím, používala jsem i Solo Care..při posledním balení se mi stalo že mne po delší době začaly oči pálit a řezat i při nových čočkách...takže jsem vyzkoušela cestovní balení roztoku Gelone a také jejich kapky ke zvlhčení a také spokojenost.

    Jinak čočky objednávám z netu - nejčastěji z www.cocky-kontaktni.cz, kde je seženu levněji než v optice - tam jsem je kupovala možná prvního půlroku...

    OdpovědětVymazat
  26. Děvčata, všem vám moc děkuji za zkušenosti i postřehy, vážím si toho!

    Když jsem čočky před X lety nosila, měla jsem jeden druh od optika, který se mnou nic nerozebíral, to samé roztok. Teď vidím, že jsem měla štěstí, že mi to nedělalo neplechua doufàm, že i ted vše dobře dopadne.

    Je super, že jsou ty testovací sady a já si už v návalu nadšení z toho, že zase budu vidět, objednala na eBay vtipná pouzdra na čočky :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Používám asi 2 roky měsíčmí čočky air optix aqua a masximálně mi vyhovojí a roztok poižívám aosept plus a nemůžu si vynachválit, dřív jsem měla solocare tan mi nevyhovoval, hodně mě z něj pálily očí. Můj přítel nosí stejné čočky jako já a má roztok Renu, ten solocare mu také nevyhoval, měl z něj asi 2x zánět spojicek. Čočky objdnávám z cockyhk.

    OdpovědětVymazat
  28. Se značkou čoček ti neporadím - mám od počátku jednu jedinou, která mi zatím vyhovuje, takže neměním (Air Optix a Air Optix for Astigmatism, měsíční). A optometristu mám v Trhových Svinech, to ti asi taky nepomůže :D
    Co bych ti ale chtěla poradit, je roztok. Myslím, že už nebudu měnit: AO sept plus. Je k tomu takové pouzdro, kterému říkám "pračka na čočky", a jedině z tohoto roztoku/čištění mám pocit skvěle čistých čoček. Z žádného jiného (dražší ani levnější) tak dobře vyčištěné nebyly. Možná je to trochu nepratické na cestování, ale pro ty účely mám několikero klasických pouzder a malé balení klasického roztoku.
    A ještě jedna rada: i když budeš mít čočky, nech si udělat i brýle. Kvůli tomu počítači. Když vím, že na něm budu pracovat dlouho, beru si brýle. Jinak, když čučím s čočkami do kompu několik hodin, tak mám pak oči rudé a pálí to. :(
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  29. Já už pár let používám Air Optix Aqua, měla jsem i o něco dražší Biofinity, ale necítila jsem žádný rozdíl. Kupuju si měsíční a s tím, že je ale pravidelně na noc vyndávám. Pouzdro na čočky používám antibakteriální (takové perleťové se zeleným vrškem). A určitě objednávej na netu... v optikách jsou ceny i dvakrát vyšší...
    Btw možná se ti bude stávat, když budeš nachlazená, nebo unavená, že čočky v očích nesneseš. Není to značkou, ale očka potřebují oddych :)

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj :) Doma mám brýle i čočky. Brýle nosím většinu času, a čočky spíš na zvláštní události, jelikož mám denní, a ráno si je nestíhám nasadit... Pokud se rozhodneš pro dlouhodobé čočky(čtvrtletní,...), jen bych ti ráda řekla, že jsem četla v časopise, že lidé co nosí tyto čočky mají sklon k výskytu rakoviny rohovky...

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj, za sebe bych doporučila vyzkoušet Johnson & Johnson Acuvue Oasys, používám je asi už 3 roky a absolutně bez problémů. Pro začátek by určitě stálo vyzkoušet jednodenní čočky, u kterých nemusíš až tak řešit hygienu a skladování při vyjmutí čoček z oka..

    OdpovědětVymazat
  32. Dekuji Lido, ale tohle ve jsme řešili uz v předchozích komentářích.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika