Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pondělí 17. prosince 2012

Suchá místa, šupinatění pleti a krepaté vlasy? Ukáži vám svoje osvědčené vychytávky!



Myslím si, že určitě nejsem jediná, koho každoročně při příchodu zimy začne zlobit pleť. 

Obvykle mi stačí běžné hydratační krémy a můj obličej je spokojený, ale v tomto období nastává děsná situace-loupající se nos, suchá místa a do toho klidně sem tam nějaký pupínek!

Nejsem na to zvyklá, ale dokáži si představit, jak moje obvykle smíšená, normální pleť trpí při přechodech z tepla do zimy a stále dokola. 

Pleť
O mojí ověřené ochraně pleti před mrazem jsem vám psala už loni a letos musím potvrdit, že mi tento regenerační pletový medový krém opět pomohl. Obličej tolik v zimě netrpí a pomůže i se suchými místy. Cítila jsem ale, že bych potřebovala ještě něco účinnějšího, protože mi letos možná i díky náročnějšímu období krém nezabíral tak efektivně, jako loni. Každopádně pokud vás suchá místa trápí jen trošku, tak vám tento lehký krém určitě doporučuji. Seženete jej online na Ryorex.cz a určitě omrkněte i další výrobky nejen z medové řady.




Proto jsem trošku zabrouzdala po internetu, přečetla si nějaké diskuze a i doporučení vás čtenářek na jiných blozích a pořídila si v lékárně za cenu kolem 100kč krém Excipial a řeknu vám, byla to trefa do černého! Suchá místa zpacifikoval ihned a loupajícímu nosíku také hodně pomohl. Vím, že na tento neduh se doporučuje peeling, ale nemyslím si, že by mi byl ted prospěšný a častěji než jednou týdně nejsem ochotná jej provádět.

Excipial mi přijde trošku hutnější, ale dá se namazat i v tenčí vrstvě, jen musíte počítat s alespon pěti minutami, než vsákne. Já jej proto ráda používám na noc a přes den používám ten medový krém. Tahle kombinace aktuálně mi vyhovuje nejvíce a pokud máte stejný typ pleti, určitě vám ji doporučuji, já jsem se stavem svého obličeje konečně zase spokojená.



Vlasy
Další objevy se týkají vlasů. Něco používám už dlouho, jiné jsem objevila teprve nedávno, každopádně aktuálně používaná kombinace vlasových produktů mi maximálně vyhovuje. Moje jemné vlnité vlasy teď nepotřebují tužidlo, ani jinou úpravu vln a přesto nejsou krepaté. A co za tím stojí?


No asi Karolína ! Vím, že to není poprvé, co ji zmiňuji a to je jen a jen dobře, protože takových kosmetických vychytávek jako u ní jsem jinde nepotkala. A to samé je samozřejmě i situace s ohromně propagovaným kondicionérem Aussie 3 Minute Miracle. Tak dlouho mě lákal, až jsem na něj mrkla na eBay a dobře jsem udělala. Je jich totiž více verzí a vy si můžete vybrat tu správnou, přesně na míru vašim vlasům.

Co je mi také velmi sympatické je styl popisu produktu na etiketě, mě tohle prostě přijde milé, no schválně si to přečtěte :)



Kondicionér jsem zatím použila asi čtyřikrát a řeknu vám, ještě než jsem jej poprvé použila, už jsem jej milovala. Neuvědomuji si, že by to Karol někdy zmínila, ale voní po žvýkačkách, naprosto totožně jako vánoční sprchový gel Snow Fairy od Lushe. Takže pohádka! Další ohromnou výhodou je dávkovaní, kdy nemusíte nic odklapovat, ba ani šroubovat, stačí prostě tubu jednoduše zmáčknout. Zároveň je konstruovaná tak, že se nějaký tlak vyvinout musí, tedy podle mě nehrozí, že by se vám omylem vymáčkla třeba v zavazadle.


Po prvním použití jsem vlasy měla trochu jiné, než obvykle, jakoby jemnější, pocitově příjemnější. A hned na podruhé jsem už poznala jasný rozdíl. Vlasy i bez tužidla vytvořily hezké hebké vlny, jako když mi je vyfouká kadeřnice, tedy žádné krepatění, na které jsem bez úprav zvyklá . Ani se tolik nepramínkují a nevím jak je to možné, zdá se mi, jakoby byly objemnější, pevnější. Pro mě je to obrovský objev, protože se vlasy snažím zatěžovat co nejméně, díky Aussie je teď mám dle svých představ a Karol za tento typ mnohokrát děkuji!

Další věcí, kterou bych vám v péči o vlasy ráda ukázala, jsou tekuté krystaly Black a tím myslím tyhle konkrétní z fotky. Vyzkoušela jsem Orofluido, olej Balea, olej Kerastase, Biosilk, ale nic na moje vlasy nemělo takový efekt, jako tento produkt. Problém u všech byl v tom, že jsem nikdy po jejich nanesení neviděla takový rozdíl, jako u tekutých krystalů. Tedy sušší konce vlasů jsou ozdravené, na pohled opravdu zacelené a i když to s množstvím trochu přeženu, za chvíli se vsákne. Při dlouhodobém používání vlasy ozdraví a myslím si, že jsou i odolnější při česání.Také až do umytí nemám potřebu nanášet krystalů více, vlasy jsou nádherné celou dobu. To byl problém u těch ostatních, tedy efekt jen na chvíli, za půl dne už jsem opět měla potřebu je nanášet znovu.

Na fotce mám také medový šampon, je od stejného výrobce, jako výše uvedený pleťový krém, já si totiž od nich na vánočních trzích koupila snad všechny produkty a nelituji jediné koruny. Šampon hezky voní a nemastí se mi po něm vlasy, tedy splňuje to, co se od něj očekává :)


A poslední je slavný Biosilk, hedvábný zázrak. No já vám nevím.. Tak dlouho jsem ho sháněla, až jsem se konečně dostala do Douglasu v Brně, kde jsem jej za 49 kč pořídila a na ty moje modré krystaly prostě nemá. Věřím, že mnohým z vás může vyhovovat, ale já potřebu pořídit si větší balením po jeho vypotřebování mít nebudu.



Takže děvčata, jak jste na tom vy? Máte zkušenost s něčím z mého příspěvku? Osvědčilo se vám to, nebo máte jiné vychytávky a nebo vás nic z těchto neduhů netrápí?

Moc vám děkuji za vaši přízeň a budu se těšit na vaše komentáře!

11 komentářů:

  1. Pokud bych Vam mohla poradit,tak na sucha mista, supinateni, se peeling rozhodne nedoporucuje!!!
    Hezky den
    Lea

    OdpovědětVymazat
  2. Excipial používám v zimě hodně ráda, už jen proto, že mé celé tělo trpí a objevují se mi suchá místa všude :(...jinak ten medový krém se mi moc líbí...

    OdpovědětVymazat
  3. Bezvadné tipy Verčo, děkuji.
    Přeji krásné pondělí!
    Lucka-Brno

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, na akej stranke by som nasla tie tekute krystaly? o tom som este nepocula, ja som si prave kupila biosilk tak som nan zwedava a nemohla by si pridat aj link na Aussie 3 Minute Miracle niekde na ebay? Dakujem za welmi dobre tipy, taketo clanky mam welmi rada...

    OdpovědětVymazat
  5. výrobky od Aussie používam aj ja a súhlasím, krásne voňajú :) a navyše aj účinkujú, ja mám konkrétne Miracle colour insurance (farba na vlasoch drži skutočne oveľa dlhšie ako zvyčajne,nevymýva sa), Miracle reconstructor a Miracle shine
    chcem skúsiť aj ten Biosilk na porovnanie ale tu v Anglii ho nemôžem nikde nájsť :(

    OdpovědětVymazat
  6. olejíček mám a Aussie chci taky vyzkoušet :) na obličej si teď hodně mažu zinkovou mast, protože moje pleť teď také dost stávkuje, dělá si co chce.. a tahle mast mi pokožku hydratuje a krásně vyhladí :)

    OdpovědětVymazat
  7. Do Aussie 3 Minute Miracle jsem taky zamilovaná. Mám variantu pro barvené vlasy, obsahuje výtažky z broskví, voní nádherně.

    OdpovědětVymazat
  8. Taky mám smíšenou pleť a jediné, co mi na suchá místa pomáhá, je právě ten peeling. Ale používám k němu pouze mletou zrnkovou kávu! Zároveň to pleť odrhne a promastí.

    OdpovědětVymazat
  9. Musím povídat, že to je moc pěkný článek. Mám dost stejný problém s jemnými vlasy... hezké vydrží jen pár hodin (možná ani to ne) a pak zase děs! Asi vyzkouším něco z těchto produktů, tímto děkuji za tip a hezké svátky! :-)

    Tereza M.

    OdpovědětVymazat
  10. Můžu se zeptat kde se dají koupit černé krystaly?:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika