Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

středa 16. ledna 2013

Byteček v detailech..


Nedávný příspěvek o dekoracích v bytě ve kterém bydlím se vám dle ohlasu líbil, tak mě napadlo udělat ještě jeden v bytovém stylu, ale o mojí novostavbě. Ještě není vybavený a proto se zaměříme na trochu jiné detaily.

Snad se vám tento článek bude líbit, těším se na vaše komentáře!
Pro začátek chci říct, že díky pořízení novostavby jsem měla možnost si navrhnout doslova každý cm2 podle svého. Počínaje podlahovým topením, přes odhlučněná okna až po odstín klik u dveří.

Mnoho let jsem se na tento okamžik těšila, kdekoliv jsem cestovala, vždy mě zajímaly místní vychytávky. Díky tomu jsem si vyzkoušela i některé netradičnější věci, které se mi sice líbily, ale v domácnosti by byly nepraktické. Např. skleněné umyvadlo, na kterém bylo vidět každé smítko prachu. Zároveň jsem se inspirovala např. u luxferové stěny, díky které mám celý den v koupelně denní světlo a celou tu místnost ohromně zvětšila.

Sama jsem obíhala studia, vymýšlela varianty, kombinace, sháněla dostupné i nedostupné vzory či materiály, hledala schopné řemeslníky a stála nad těmi méně schopným. Bylo za tím spousta úsilí, nervů, vyřizování, organizování, ale nakonec vše dobře dopadlo a já pomalu vymýšlím jaký nábytek se mi tam bude líbit.


Začnu u dveří. Dvoje mám do pouzdra a ostatní jsou v bezfalcových zárubních, dýha ořech. Tuhle dýhu, kdy krásně vidíte léta jsou vždy všude obdivovala a bylo mi jasné, že i u mě doma bude mít podíl.


Aby se mi netřískalo kování, tedy kliky u dveří a na oknech, bylo potřeba si to pohlídat a myslím si, že se mi to podařilo hezky sladit.


Na fotkách je to jednou zlatá, jednou stříbrná, já bych to srovnala ke kování u mojí New Jackie od Gucci, tedy něco od obojího, přesněji nespecifikovatelného.


Luxfery se stavěly, až když byla v koupelně vana, kterou musel do bytu přes terasu vynést jeřáb. Neprošla by totiž dveřmi.


Dveře do kuchyně a šatny jsem zvolila do pouzdra, myslím si, že to byl praktický tah.


Další poněkud komunikativně náročnější záležitostí byla okna. Já totiž nesnáším bílé plasťáky, prostě ne. Tedy jsem si vymyslela dekor dřevo a řeknu vám, i na dotek je to celkem věrohodné. Rovnou jsem všechna okna nechala udělat i protihluková.


Samozřejmě bych ta okna nezkazila plastovými parapety a kdo hledá, ten najde..



Co jsem si moc přála, byly designové dřevěné vypínače a ty nejkrásnější jsem našla u firmy Legrand. Tedy u mě doma žádní sněhuláci!



A jsme u koupelny. Z té mám fotek nejvíce, protože je to vlastně jediná hotová místnost v bytě a taky jsem na ni nejvíce pyšná :)

Ještě jednou luxfery. Po dlouhém rozhodování jsem vybrala metalické lila, které nejlépe propouští světlo a perfektně ladí k šedému obkladu koupelny.


Kvůli volně stojící vaně a nemožnosti přizdívky u luxfer jsem k ní potřebovala pořídit volně stojící baterii. Ty by měly být od stejného výrobce a já si nakonec vybrala to, o čem bych ani nesnila-baterie Hansgrohe Massaud!

Dnes foto baterie umyvadla, tu vanovou už jste v některých postech viděli.


Máte něco v hlavě a potřebujete to sehnat v reálu? Pro Verču nebyl problém, jen to stálo balík a žádný obkladač z Olomouce na to nechtěl sáhnout :DD


Tady se foto moc nepovedlo, ale mám tam nádhernou skříňku na míru, která má i po stranách poličky. někam se ty tuny kosmetiky prostě nacpat musí!




Stupačky samozřejmě s dvířky téměř půl metru, ale naštěstí jsou v dnešní době různé možnosti a mě se podařilo sehnat tahle téměř neviditelná. Fungují na principu zatlačení na magnetku.


A ano, vidíte správně, jsem takový maniak, že jsem vám vyfotila i splachovací tlačítko :D Je z kouřového skla a celé se to dá vyklopit. Pak naleznete zásobník pro tablety.


Podvečerní sluníčko..


54 komentářů:

  1. Teda, to bych si představila v nějakém designovém hotelu. Teda konkretne tu koupelnu, vodopad je krasny, bude to praktické? Ale asi proc ne:) Je videt ze mas vkus:) Ja se(tedy jeste na chvili s rodici) stehovala v zari do baracku, novostavba to tedy neni a zvenku to tak vypada, ale vevnitr jsme si to s mamkou vymazlily:) Jediny problem je, ze jsme mely asi vysoke naroky, delnici uz byli nastvani a udelali nam zachod moc vysoko, takze nedosahneme nohama na zem:D Clovek normalniho vzrustu problem nema, ale my ano:D Ale uz se tesim, az si budu zarizovat svoje bydleni:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono pokud je možnost si to vymazlit, tak proč ne. A vubec neni potreba, aby to na baraku bylo vidět z dalky.

      S těmi řemeslniky jsi me pobavila, ja taky mela s Geberity zažitek. Mam toaletu a bidet vedle sebe. Geberity mely byt ve stejne vzdalenosti od stěn i od sebe. Byly, ale panove jaksi zapomneli, ze za tyden se obkladaji stupačky na straně, takze by se tam to wc ani neveslo.. A odpady samozřejme delala jedna a ta sama firma, ti stejni lide. Clovek to musel furt kontrolovat..

      Vymazat
  2. Veru to musí být nádhera, luxfery bych si taky moc přála, hrozně se mi líbí! Doufám, že nám někdy ukážeš ještě víc fotek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, zatim neni moc co, to az budu bydlet. A ty luxfery tu koupelnu opravdu ohromně prosvitily, ona je jinak dost mala a s tou vanou jsem se bala, jak to bude vypadat.

      Vymazat
  3. Jééé....tenhle článek se mi moc líbí. Zavzpomínala jsem, jak jsme před těmi třemi lety trávili (tedy hlavně já, můj muž měl na starosti mé výmysly přivést technicky do dokonalosti :-D ) nespočet času ve studiích, cestování po jiných než jihočeských studiích, na internetu a technickým kreslením, abychom si vymazlili náš byt do té nejvymazlenější podoby.
    Akorát teda u fotky parapetu jsem se nevědomky otřásla, když jsem si vzpomněla, jaké my s nimi měli trable.
    Taktéž máme okna v dekoru ořechu (stejně jako dveře a vinylovou podlahu v celém bytě) a ty parapety, aby byly pěkné a ladící, daly spoustu práce. Máme paradoxně jen dva (byt je půdní novostavba v našem vícegenračním domě), usoudili jsme, že necháme pány dělníky osadit parapety sami a půjdeme vybírat (asi zásuvky :-D) něco jiného.
    To co nám tam ten šikula vytvořil bych nepřála nikomu vidět.
    Tak strašně jsem na nikoho snad nikdy nekřičela a ve finále se mi přijel majitel firmy z Prahy osobně omluvit, protože jsme byla vážně nepříčetná. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže to taky dobře znáte :-D

      Já v té době byla na vše sama, takže veškerá studia, návrhy, technické nákresy, komunikace s řemeslníky byla na mě. Do toho jsem musela být v Praze, takže stejne xy hodin denne na mobilu a mejlu. Ty tři měsíce před kolaudací bych si uz nechtela znovu zazit..

      Vymazat
    2. My kdysi před lety, když barák byl ještě menší a my v něm měli jen naší vlastní pidigarsonečku (ikeácký minibyty jsou oproti nám vskutku loft :-D) a tak jsme si jen tak nakreslili byt, jak bysme chtěli, aby vypadal.
      Pak jsme se začali po větším bytě ve městě poohlížet a vzhledem k cenám a provedené kvalitě jsme se rozhodli využít dotace Zelená úsporám a postavit prakticky celý dům znovu i s naším půdním bytem.
      Přijde mi takový ein bischen romantisch, že vlastně nakonec máme ten byt, co jsme si kdysi nakreslili - samozřejmě letama trochu pozměněnej a vyladěnej.

      Moc tě obdivuju, žes to zvládla sama.
      Já kolikrát brečela, měla vztek, v koupelnovým studiu jsem se už málem složila.
      (Až se tam teď stydím jít, když si vybavím, jak mi pomalu nohy vypovídaly službu a já jim tam visela na tom obslužným pultě a kvíkala: "Panebože proč, proč??? Je to TAK těžký sehnat mi koncovku do sprchy v úhlu 45° aby nebyla zlatá, ale nerez, když v koupelně mám všechno nerez???? Vy to nechápete, ale já jela kvůli klikám na oknech až do Prahy, aby byly stejný jako kliky na dveřích, co mi ladí s úchytkama v kuchyni a ty ladí s vypínačema a vypínače se zásuvkama...já se tak snažím, aby to bylo dokonalý a vy mi tady teď chcete prodat zlatou koncovku?!!!!!!"), kdyby mě nedržel, tak máme na podlaze plovoučku z Obi a nazdar hodiny.
      O velké vaně pro dva ani nemluvě....

      Vymazat
    3. To je krása, že jste si to nakonec takhle splnili!

      S tou histeríi tě naprosto chápu, mě k ní neschopnost některých lidí taky dováděla..

      Vymazat
  4. vidím, že v dizajnovom vnímaní máme rovnaký vkus :) tiež mám v celom byte vypínače Legrand vo farbe zárubní, v kúpelni nemám klasické vodovodné batérie ale v dizajne vodopádu zn. Hansa, no a stupačku som poriešila presne tak isto, nikto nevie ani, že tam je :) Ja mám síce biele plastové okná (tak som byt kúpila) ale parapetné dosky som dala vymeniť, za drevené, ktoré sú vo farbe zárubní a stále dolaďujem a baví ma to :) páči sa mi tvoj zmysel pre detail!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je super, že jsme se takhle sešly s podobným vkusem :-D

      A jak cam dopadl ten vilet s malym, jeli jste vlakem?

      Vymazat
    2. si milá, že sa pýtaš :) ideme zajtra a nakoniec ideme s otcom malého tak to bude istejšie, vláčikom sa vyberieme teda na nejakú kratšiu cestu lebo takto na takú diaľku by som s malým došla domov o pol desiatej večer :) Krásny deň!

      Vymazat
    3. Tak to jsem rada, že nakonec takhle. Vlačkem můžete až bude tepleji, a na kratsi vzdalenost, to si více užijete :-)

      Vymazat
  5. Nádherné, máš cit pro detail.Vodopády závidím..
    Ale Veru, nebude ti trochu scházet ten starý byt v historickém centru?Z fotek na mě dýchá úžasnou atmosférou.
    Užij si krásný den
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  6. Bude a proto se stěhováním do nového nijak nespěchám.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Veru,
    ty se mi snad zdáš, zvládáš toho za tři lidi. Byteček vypadá úžasně, klidně by jsi se tím mohla živit.
    :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eliško děkuji, ale věř mi, že jsem sama kolikrát měla všeho dost. Ale nokdo jiny by to za mě neudělal..

      Vymazat
  8. Páni! Bomba! Upřímně by mě fakt zajímalo co máš za zaměstnání (pokud je to tedy zásluha práce a ne třeba dědění nebo tak). Ale myslím to v dobrým, také bych chtěla jednou svůj krásný byt, luxusně vybavený a nejlíp novostavbu. Ale s těmi nabídkami práce a platem to asi půjde těžko, ale tak uvidíme kam mě osud zavane ;) Fakt ti závidím :) Líbí se mně, že nekoupíš jen tak něco, ale že víš co chceš a hledáš :)

    OdpovědětVymazat
  9. Verunko nádherné! Budeme také zařizovat nový byt, ale ještě nás čeká příčkování, což je super, můžeme si zvolit jak byt bude vypadat :)Budu moc ráda za víc fotek, luxfery chceme taky :) nesmí chybět šatna, relax koutek, velký obývák, kuchyň a terasa, ach jak já se těším!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máji, držím palce, at vám vše vyjde podle vašich představ!

      Vymazat
  10. Jsem ráda, že jsem měla tu možnost vidět tento luxusní byt naživo. Všechno je hodně originální a promyšlené. :*

    Skvěle jsi to nafotila!

    OdpovědětVymazat
  11. Máš parádní vkus a máš to moc krásné promyšlené, muselo to dát strašné práce a ty nervy, to věřím... Už se moc těším, až nám jednou hotovou koupelnu ukážeš jako celek, věřím, že to bude pokoukáníčko :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to je bomba! Hlavně ty dveře do pouzdra. Já zatím bydlím v podnájmu, takže jsem si sobě mohla přizpůsobit pouze nábytek, ale už se nemohu dočkat, až budu bydlet ve svém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do nájmu jsem si pořídila vše obyčejné, kromě ložnice. Človek nikdy neví, v jakém stylu a lokalitě ten budoucí byt bude a já určitě budu chtít aby mi tam vše sedlo jako na míru.

      Vymazat
  13. Ahoj Veru,
    chválím, parádní vkus. Já i můj manžel máme taky náročné cítění a než jsme si vymazlili náš byt, to bylo nervů.
    Njn, ale rok se s rokem sešel a my se letos rozhodli nechat si postavit dům.
    Čeká nás to znovu, už jsme poučeni z našeho bytu, ale když si představím kolik to zas bude nervů, o můj bože:)))))))))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak říkáš, už jste poučení, i když domeček bude mít zase jiné ,,specialitky" :D

      Vymazat
  14. Boží post!!
    A především to máš nádherné! Jsi šikula :)
    Líbí se mi celkový design a ta koupelna vypadá luxusně! :)
    Tak hlavně, ať se ti v bytečku krásně bydlí :)
    Návštěvy ti budou závidět :P

    OdpovědětVymazat
  15. Úžasný článek. Jsi vážně dobrá, protože s řemeslníky to chce mít fakt svatou trpělivost a hlavně mnozí nechápou, že to opravdu chceš určitým způsobem a třeba ta mísa musí být opravdu 41 cm od podlahy, jinak to udělají znovu. No a udělaly, ale toooolik řečí. Držím pěsti, ať vše seženeš a bez nervů. Užij si to! Teď je tolik krásných možností.
    Příští týden se chystám na menší rekonstrukci pracovny (podlaha, výmalba a tak). Už teď se "těším" na ty výmluvy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi kolikrát přišlo, jakoby ti řemeslníci platili mě a ne já jim.. S podlahami jsem si taky užila, ha ha

      Vymazat
  16. Začínám mít podezření, že děláš něco v designu nebo bytového architekta:-D Je to fakt nádhera a přiznám se, že ten vodopád vidím prvně, kde se volí teplota vody?
    No opravdu tě obdivuju, já jsem skončila na rekonstrukci koupelny, kde jsem to asi po 3 měsících přemýšlení, vybírání a marnosti prostě zbaběle vzdala a budu to řešit až ve vlastním, nervy mám jen jedny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dejni, po straně je páčka, tak jak u normální baterie.

      Měla už roky v hlavě plány, jak by to mělo vypadat. Jako dítě jsem se pořád stěhovala, stále nové pokojíčky a vždy ten nejmenší, který většinou sloužil i jako odklad všeho možného.

      Takže jsem se opravdu těšila na budování svého hnízda, které je už na pořád.

      Vymazat
  17. Vypadá to skvěle, já mám nějak od dětství k luxferám odpor, ale je fakt že to dost prosvětlí. Jinak se těším na zabydlenější fotky, až budou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V dětství jsi takovéto luxfery potkala těžko. Ty dnešní se s těmi v domech našich babiček nedají srovnat :D

      Vymazat
    2. Když jsme před devíti lety rekonstruovali a já zmínila něco o luxferách, které, ty moderní, tu tak nějak teprve začínaly, tak to ohlas moc nemělo právě kvůli těm historicky nehezkým. Dnes lituji, že nemám aspoň kousek :-), právě kvůli světlu. Nevadí, jinak celý byt byl v podstatě podle mne, takže dobrý. Příště tam ale budou a také podle mne!

      Vymazat
    3. Však je jasné, že tyhle jsou jiné :) Jde spíš o to, že slyším luxfery a představím si něco, co mě nikdy moc neoslovilo. Ale ve tvém bytě vypadají moc hezky...

      Vymazat
  18. Vše moc hezké(a moc se mi líbí barva luxferů).Ať jsi tam šťastná.

    OdpovědětVymazat
  19. Páni skvelé, ja by som si to takto navrhnúť asi nedokázala, ale RAZ v budúcnosti, keď budem mať vlastné tak by som si to chcela takto nejak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věř tomu že zvládla! Jak se do toho člověk pustí, zjistí kolik je krásných možností a neví co dřív :)

      Vymazat
  20. Wooow, úplně koukám Veru. Nádhera, úplně jsi mě navnadila. Jak já se neskutečně těším, až si budu zařizovat svoje hnízdečko. Už to úplně vidím!!

    OdpovědětVymazat
  21. Páni, to si představuji jako nějaký uplně luxusně zařízený barák! :)
    Máte super kliky! :D fakt se mi líbí

    OdpovědětVymazat
  22. Já mám tu smůlu, že si podle těch detailních fotek nedokážu mnoho představit, protože na tyhle věci vlastně moc nejsem. Ale vypadá to opravdu krásně a přeju ti, aby se ti v novém bytě pěkně bydlelo, a aby měl byt příjemnou a klidnou atmosféru. Je fakt, že historické centrum Olomouce je překrásné, ale všude je něco pozitivního a negativního. Jistě to bude i v novém stát za to :)

    OdpovědětVymazat
  23. No Verčo, to je ráj. Hlavně ty vodopády, to je paráda. My se právě taky stěhujeme, tak krásné to teda ale mít nebudeme ;) Těším se na další fotky. Pa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doma je důležitá je láska, klid a pohoda. A to je o lidech, ne o vybavení.

      Vymazat
    2. To souhlasím, ale takové krásné stylovky to by se mi také líbilo. U nás doma pohoda a láska panuje a jak to tak vypadá bude ještě větší ;))

      Vymazat
  24. Veru to bude určitě nádherný byt! těmi detaily jsi se mi úplně trefila do vkusu! takhle tmavě dřevěné se mi taky líbí, luxfery ve svém chci mít také - a třeba nejen v koupelně no a ty vodopády....
    snad nám pak ukážeš fotky další :)

    OdpovědětVymazat
  25. Teda, Verunko, ty toho stíháš! Obdivuju tě! Detaily jsou nádherné, máš výborný vkus!!! Takovouhle baterii umyvadla dnes vidím poprvé. Krása! Závidím, v dobrém! :)

    OdpovědětVymazat
  26. Verunko, moc se Ti to povedlo!!! Klobouk dolů, vše promyšlené do detailu. Doufám, že nám ukážeš pak celý byteček. I pro mě je představivost trochu horší, jako u nuf. Chtěla jsem se jen zeptat, píšeš o oknech, že jsi si vybrala barvu sama, to je možné u bytů, každý bude mít jiná okna? :-) nebo je to jen vnitřek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zvenku jsou ta okna normálně bílá, to už by mi nepovolili :D

      Vymazat
    2. Jsem si říkala, že to asi tak bude :-) Hezký den!

      Vymazat
  27. Ty luxféry jsou bezvadné, krásně ti koupelnu prosvětlí! Vodopád je parádní! Už se těšíme na dlaší fotečky!!! :-) Hlavně, ať se ti v tom novém domě líbí a jsi tam šťastná! Krásné fotky, nádherné detaily! Jsi šikovná!!! Měj se krásně, papa! Jana

    OdpovědětVymazat
  28. Veru, moc pekne, ja lituji toho, ze vzhledem k rozpoctu jsme chte nechte museli okna nechat v bilem plastu, prtoze byly dulezitejsi technicke vlastnosti a i ty uz dost zvedly cenu :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kočko, tak třeba v tom druhém domečku :)) Ty plasťáky zase nemusíš natírat, to je výhoda :D

      Vymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika