Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pátek 8. února 2013

Základy šatníku, jak jste na tom?


Když si člověk čte módní časopisy, kolikrát je mu vnucováno, že základem šatníku je bílá košile, černé společenské kalhoty, vypasované sáčko a dobře padnoucí jeansy. S něčím souhlasím, s jiným ne. 

Například já žádnou bílou či jinou se vším kombinovatelnou košili nemám a ani jsem nikdy neměla potřebu si ji pořídit. To samé platí o universálních kalhotách.

Stavebním prvky mojí šatny jsou pro mě věci, které mají mnoho možností využití. Tedy jak pro různé příležitosti, tak po stránce kombinování s doplňky. Ráda bych to s vámi probrala, takových nej věcí vlastním více a dnes bych vám chtěla ukázat moje varianty na kalhoty legínového typu s koženkovou přední částí a moji oblíbenou jeansovou košili. 

Co vy na to, jste zvědavé?

Následující outfity jsou vybrány jako volnočasové do aktuálního ročního období. Tedy stačí si vzít kabát a vyrazit ven.

Začnu s černými legínami ze Zary. Co na nich mám ráda je širší pas, díky kterému se nemusím obávat nežádoucích lezoucích špíčků :) Jak můžete vidět, jsou z velmi pevného materiálu, nikde neprosvítají, proto je úplně v klidu nosím jako kalhoty. Ať jdu na schůzku s kamarádkou, na večeři či si jen tak vyběhnu do města. Tomu odpovídají i doplňky, jak můžete vidět na následujících fotkách :)






Následuje ombre košile z Origami fashion. Víte, že jsem z ní v létě byla nadšená a jak vidíte, nemám problém si ji nakombinovat i nyní. 

Ať se jedná o nošení na oblečení jako vestu či rovnou na tělo, stále je má oblíbená a díky své výraznosti kolikrát ani není třeba mnohých doplńků. Na to je zároveň třeba dávat pozor, aby výsledný vzhled nebyl přeplácaný. 




A co považuji za velmi důležité? Jednoznačně doplňky!

Šátky, šály, náramky, náhrdelníky, vestičky a mám v plánu vám o nich brzy udělat podobný inspirativní článek. Co vy na to?




Přeji hezký víkend!




64 komentářů:

  1. Tentokrát teda nic moc.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj krásko, sluší ti to :) Nejvíc se mi líbí kombinace s černým tričkem, legínami a kozačkami, pak legíny a volné bílé tričko, pak s krátkou sukní, pak... no, ono se mi líbí asi všechno :D

    OdpovědětVymazat
  3. pekné kúsky. Velmi sa mi páči tá fotka, kde máš svetrík, leginy a v ruke listovku :)
    Ja teda tiež vela základných kúskov nemám, u mňa základ šatníka tvorí dosť čiernych vecí, ktoré sú kombinovateľné so všetkým - teda čierna sukňa, čierne nohavice, legíny, čierny sveter, či tričko.
    Stačí to doplniť druhou polovicou inej farby, nejakým doplnkom a je to. :)

    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  4. dle mého je pro každého ten základ šatníku úplně jiný. nevím, proč by se měl někdo nutit do vypasovaného sáčka (třeba já) jen kvůli tomu, že někdo řekl, že to je základ. hlavní je, aby se ty kousky daly dobře kombinovat - jak sama píšeš.

    tvé varianty se mi moc líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naty, to si myslím také. Jednoduše nelze určit nějaký kus oděvu, označit jej za zaklad šatníku. Každý má jiný vkus, jinou postavu a proto jednoduše nelze říci, že by se určitá věc vyhovovala a sedla všem.

      Vymazat
  5. prvni tretina pekna, ale zbyle dve katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kočko, móda není o tom, aby se vše líbilo všem.

      Tedy pokud tě jedna třetina třeba inspiruje v tom, jak se obléci a ty další dvě čeho či jakých kombinací se vyvarovat, stála mi ta práce s článkem za to.

      Vymazat
  6. Každý má podle mého názoru postavený šatník na něčem jiném a o tom je, kdyby měli všichni to samé, tak by to byla nuda. :)
    Článek pěkný a zajímavý, ta košile z Origami je skvělá, ale nejvíc se mi líbí ta plsiovaná dlouhá sukně z Manga - ta je prostě bezkonkurenční. :)
    A na článek o doplňcích se těším!

    OdpovědětVymazat
  7. Já své základy miluji. :) A patří mezi ně padnoucí černí džíny, bílé triko a hlavně moje černé sako. Ty legíny ze Zary vypadají skvěle! :) Super outfity, ale na mě trošku přeplácané nějaké, ale to je tím,že mám ráda minimalismus. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Najviac sa mi páči outfit kde si celá v čiernom - legíny, košela a úžasne bikery!!!
    Môj základ šatníka tiež nie je typický "učebnicový" - bielu košeľu napríklad tiež nevlastním ale zas, ani mi nechýba! Podľa mňa je dôležité vedieť outfit prispôsobiť príležitosti (iný na prac. pohovor, iný na rande s kamoškou...) ale takisto to prispôsobiť a personifikovať na svoj osobitý štýl! Predsa len, aj v práci by to bola nuda keby sme tam všetci sedeli v bielej košeli a čiernej sukni:-). Och a doplnky sú úžasné, vedia outfit vyšperkovať a posunúť aj o triedu vyššie!
    Výborný článok, páči sa mi že nad každým príspevkom rozmýšľaš a vidieť snahu a čas aj v obsahu, aj vo fotografiách, a to čitatelia vedia oceniť:-)
    Pekný večer!

    OdpovědětVymazat
  9. Veru, sleduju ráda tvůj blog, ale dneska se ti úplně všechno nepovedlo....je to hodně překombinované, každý pes, jiná ves. Vím, že chceš asi číst, že je všechno úplně super, ale tohle je můj názor. Míváš mnohem lepší modely. A v těch základech / bílá košile, malé černé, černé kalhoty atd./ asi něco bude. Nestárnoucí elegance.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti za příspěvek a vážím si tvého vzkazu.

      Pokud můj blog nějakou dobu sleduješ a třeba i čteš komentáře, určitě víš, že se nebráním žádnému názoru, ani následné diskuzi, pokud je ve slušné rovině.

      Naopak, jak se má člověk posunout dále, at už se jedná o cokoliv, pokud by jej všichni jen chválili?

      Každopádně z mého pohledu vidím možná divočejší kombinování tak u dvou-tři fotek, ale já se takhle běžně oblékám a dnes to tady možná v té koncentraci více fotek více vyniklo :)

      Ještě jednou ti děkuji za názor a věř, že i nestárnoucí elegance se dá pokazit.

      Vymazat
  10. Pěkné outfity, někdy trochu překombinované, ale hlavně ty s leginami a s plisovanou sukní jsou bezva. Zajímavé téma na článek!

    OdpovědětVymazat
  11. Jsi hodná. Děkuji, že jsi ten příspěvek nesmázla. Prvních 5 fotek se mi líbí moc, ale ten zbytek je prostě mišmaš. Skoro se mi nechce věřit, že bys v tomhle šla. Jsem zvyklá tady u tebe na blogu vídat velmi vydařené kombinace, ale dneska se mi prostě ten zbytek fotek prostě nelíbí. Ale jak správně shora píšeš, není to o tom, aby se všechno všem líbilo. Jsi pěkná baba a věřím, že ta nestárnoucí elegance by to slušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač děkovat :)

      Schvalování komentářů zde nemám proot, abych si propouštěla jen to co vyhovuje mě, ale abych čtenáře ušetřila od vulgarismů a napadání některých jedinců.

      Ono ta košile tady většinou moc velký ohlas nesklidila, ale co naděláme, já ji nosím moc ráda a ano, kombinace s ní jsou prostě trošku divočejší.

      Budu ráda, když mi i přesto zachováš přízeň a třeba se ti příště trefím do vkusu lépe :)

      Přeji hezký víkend!

      Vymazat
  12. Veru,něco se mi líbí,díky za inspiraci.A s těmi doplňky(to máš pravdu),na to se zaměřím,v tom tedy pokulhávám...dost pokulhávám...no nic moc..spíš nic než moc.Přeji ti hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono možná někdy je méně více. chce to začít postupně, třeba s šátkem, či výraznějším náhrdelníkem, v H&M se dají pořídit hezké.
      Občas nějaký ten náramek, ono člověk si také musí ujasnit, co se mu líbí, nemá cenu na sebe něco navlékat, pokud se v tom necítíš.

      Určitě se do toho časem dostaneš a nebo jednoduše zjistíš, že těm doplnkům prostě neholduješ..

      Vymazat
    2. To ne,mně se doplňky líbí,ale spíš si musím zvyknout na něco výraznějšího.Díky moc.

      Vymazat
  13. Krásné fotky, Verčo, sluší ti to! Prvních 5 fotek s černými legínami se mi líbí úplně nejvíc!!!!! Je to můj styl. Zbytek fotek s modro-bílou košilí - promiň, ty kombinace se mi až tak nelíbí.
    Co se týká módních časopisů, tak většinou děs a hrůza, dokážou v nich zkombinovat všechno, všech barev, kolikrát jak u kolotočářů! :-( Já mám prostě svůj styl, o módu se jinak moc nezajímám. Bílou košili ve svém šatníku nemám a ani mít nebudu. :-) Mám prostě svůj styl, miluji sukně, riflové, černé, k nim nějakou halenku, topík. Miluji i černé legíny, k nim svetřík, delší halenku, černé kozačky, vestu - nějakou šedou, s kožíškem. :-) Můj šatník se skládá hlavně z barev: černá, hnědá, šedá, bílá, růžová (všechny odstíny - tu miluji). Mám ráda občas i něco lesklejšího, s flitry (zlatá, stříbrná :-)). No, každý máme svůj styl, že jo.:-) Měj se krásně, dneska krásný post! Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, jsi svá a to je důležitější než mít načtené všechny módní trendy!

      Vymazat
    2. Děkuji! Měj se krásně, moc ti fandím! Sleduji tvůj blog denně. Jana

      Vymazat
  14. Mně se zdá, že ti ta dlouhá sukně zbytečně přidává kila navíc a dělá tě od pasu dolů mohutnější než jsi.Máš přece jen správný ženský zadek a krásné výstavní nohy.Tím pádem, že je zakryješ, vynikne ta šířka boků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono na fotkách asi moc nevynikl pas zvýrazněný páskem. Bohužel, s boky se musí počítat a děkuji za postřeh.

      Vymazat
  15. V těch černých uplých legínách jsi Verčo jak proutek !!!!! K tomu jehlové podpatky a nemá to chybu. Sama vidíš, že to ostatní už taková hitparáda není. Máš smysl pro detail, tak to musíš sama na těch fotkách vidět.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za názor, ale kdybych si myslela, že se mi ostatní outfity nepovedly, tak bych je zde nepublikovala. Uznávám, že ta košile nesedne každému, ale toto je dle mého vkusu, i kdybych tím měla někoho zklamat.

      Vymazat
  16. Košile je moc pěkná, o tom to není, ale ty ji dnes máš v tak prazvláštních kombinacích....někde ji máš tuším v kombinaci s džínovými kraťasy a tam je boží. Mně se nelíbí s tou oranžovou sukní, balerýnkami a černou koženou bundičkou a k tomu ta zlatá kabela....ani s legínami s květinovým motivem a ani s bílou sukní, černými punčochami a červenými lodičkami.Tam všude se ta košile s tím zbytkem liská.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, v tom článku s těmi šortkami se zrovna moc nelíbila, hodně lidem to přišlo moc jeansové :DD

      To si prostě nevybereš, není možné se názorově sejít ve všech outfitech

      Vymazat
  17. The blouse looks good on you :)

    xx
    Rena
    http://dressedwithsoul.blogspot.de/

    OdpovědětVymazat
  18. Mně se zas ty tvoje volné šortky právě s tou košilí líbily. Taková mladistvá kombinace přesně k tvému věku. Jasně, že se nedá zavděčit všem.Jen přidávám svůj názor. Jsem z Olmika a tvoje fotky poblíž náměstí mě vždycky zaujmou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I mě se to tak líbilo, ale vidíš, každý má jiný vkus.

      Jj, kolem náměstí se fotím nejčastěji a hlavně nejraději, taky proč někam chodit, když bydlím v tak krásném prostředí.

      Už ted ti mohu prozradit, že příští fotky nejspíše budou taky z jedné krásné olomoucké lokality :)

      Vymazat
  19. Už se těším Veru na tvoje další fotky. I když ráda koukám na všechny, ale ty "z venku" mají pro mě největší kouzlo, hlavně ty z parku a z náměstí.

    OdpovědětVymazat
  20. Mě se líbí, jak nám nabízíš jednoduché kousky z běžných obchodů + nějaké lepší kousky (Gucci, Vuitton, McQuenn, YSL, UGG a mnoho dalších). Mě bohatě stačí inspirace těchto kousků, abych se nakopla a něco se sebou dělala :D
    Zrcadlo z Kare je skvělé, vybrala jsem si jedno zlaté ,,obyč,, ale bojím se přepravy a případné platby. Mohu se zeptat, na kolik vyšlo poštovné a zda není nějaká pobočka v ČR? Děkuji a určitě přidávej častěji A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andy, i nás mám Kare. v Praze je showroom a vím, že v Brně v Olympii v jednom z nábytků jej také nabízejí.

      http://www.kare-design.com/cs/shop28005/home/

      Vymazat
  21. Ale prosím tě, na nestárnoucí eleganci máš času dost :) Já ji sice miluju a velmi vyznávám a na mě je tvůj styl taky mnohdy moc, ale když se to umí nosit, tak jsem ráda, že to můžu na někom vidět! Co se líbí jednomu, nelíbí se druhému.
    Nezhublas?

    OdpovědětVymazat
  22. Máš skvělý výraz u té fotky v legínách a teniskách! :D A nejvíc se mi líbí ten outfit nad ní. Krásné a pohodlné třeba na procházku. :)

    OdpovědětVymazat
  23. páčia sa mi tie kombinácie s legínami a aj tá maxisukňa vyzerá super ! :)

    OdpovědětVymazat
  24. teda ty černé legíny ti tiše závidím, nevypadají tak vulgárně jako celo kožené a dodají outfitu šmrnc, vážně super volba :)

    OdpovědětVymazat
  25. Ty legíny jsou super - všechny kombinace :))

    OdpovědětVymazat
  26. Každý máme nějaký vkus a každý si hájíme své názory. Módě ani umění nerozumím, tak se řídím jen pocitem. Jakmile otevřu fotku tak to musí být už na ten první pohled "jooo!!! , to je ono!! Supr! Bez kompromisů, bez pochyb, bez váhání. Tohle se zde stává často a dnes u první foto se svetrem:)
    Ostatní složitější kombinace mi tenhle pocit nedají. Přemýšlím proč a vysvětlení je takové:
    Nerozumím umění, nechápu proto složitější kombinace barev.
    Jsem chlap, chci vidět křivky.
    Čeho je moc, toho příliš. Když vynechám barvy, tak buď ukázat nohy nebo prsa. Ukázat obojí je moc, neukázat nic je málo.
    Použije-li se mnoho kusů a druhů skoro vždy se trefím do něčeho neoblíbeného u jiných.

    Je otázka, jak potom vytvořit dokonalý outfit. Chtít se zavděčit všem=vytvořit nižší průměr.

    Těším se na další dech beroucí outfit.

    Aleš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odpovědí je, že dokonalý outfit vytvořit nelze.

      Nikdy se totiž něco nebude líbit všem, protože každý má jiný vkus. Důležité je, aby se nositel daného oblečení v něm cítil dobře, protože díky tomu z člověka vyzařuje sebevědomí a pohoda.

      Vymazat
  27. Ahoj, něco je pěkné ale něco méně, i tak tě budu dál sledovat :)

    OdpovědětVymazat
  28. Druhý outfit bezkonkurenční! To psáňo mu dodává ještě větší šmrnc :*
    Líbí se mi i oba svetříkové :)
    A co ti ještě musím pochválit, jsou ty legíny!! :) Jsou bomba :)

    OdpovědětVymazat
  29. Legíny jsou parádní, i já jich mám několik, poslední dobou je nosím často, opravdu se k nim dá nosit téměř cokoliv.
    Móda musí hlavně bavit:)

    OdpovědětVymazat
  30. Tak u mě vede hned první fotka :) Je to takový nepřeplácaný a ženský :) A vůbec ty legíny ti dost sluší :)

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj, ta kosile se mi hoooodne libi. Taky jsem si koupila jednu svetlou dzinovou, ze ji ozdobim cvockama, ty jsem objednala z Ebay, ale ja se poradne nedivala a objednala cvocky stribrne a kosile ma zlate knofliky!!

    : www.inmartinasheaven.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak bud přešít knoflíky a nebo objednat jiné cvočky a ty co máš doma použít na zkrášlení něčeho jiného.

      Vymazat
  32. skvely clanek. Nejvic se mi asi libi ty cerne leginy, hodne ti seknou. Vic se mi libis v kratke sukni nez dlouhe. S doplny naprostou souhlasim, jsou zaklad. I kdyz ty jsi skvely typ, podle me v tvem pripade doplnky zbytecne odpoutavaji pozornost. Dokazu si te predstavit v nejakem cernem elegantnim outfitu, cervena rtenka a jen perlicky do usi..Co clovek, to jiny vkus:))Hezky vikend, L.

    OdpovědětVymazat
  33. Nejvíce se mi líbí 2. kombinace se zeleným psaníčkem. Ty legíny jsou moc hezké a opravdu skvěle kombinovatelné :)

    OdpovědětVymazat
  34. tú tvoju dlhú sukňu MILUJEM a tá ombré vesta s ňou plus ešte ten outfit ombré vesta s kvetinovými nohavicami sa mi najviac páčia

    OdpovědětVymazat
  35. Wow :-)
    Nejvíc se mi páčí ty kombinace legín se svetrama....to je takovej můj zimní evergreen :-)

    Bílou košili třeba v šatníku mám, ale nosila jsem jí hodně v bývalé práci, kde byl přísný dress code.
    Na sobě jsem ji neměla už dva roky. Snad jí ještě zapnu :-D

    U mě základ šatníku jsou padnoucí džíny v tmavě modré a světlé barvě, bílé tílko/triko a černé sako.
    Jestli jsem si ze své práce v HM něco odnesla, tak je to právě láska k doplňkům. Pořídila jsem tam za opravdu hubičkózní ceny úžasné velké šátky, brože, pásky.....
    Líbí se mi, jak právě klasika: džíny-triko/tílko-sako dokáže zcela obměnit pokaždé jiný doplněk.
    Na post na toto téma se tedy moc moc těším :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně něco takového mám v plánu-základní outfit a jeho proměny pomocí doplňků!

      Vymazat
  36. Veru.. ty a nažádoucí lezoucí špíčky? :D :D NO to snad ne.. jsi krásně hubená a ticho :D Velmi hezky zpracovaný článek, nejvíc se mi líbí ta sukně dlouhá - ta je naprosto úžasná a moc Ti sluší!

    Pro me je základ šatníku - černé kalhoty, tričko, propínací svetřík a basic tílko a sako :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, z váhou problém nemám, ale chtělo by to trošku zpevnit. To pak něco vyleze raz dva :D

      Vymazat
  37. ta bělená vesta je skvělá! :)

    OdpovědětVymazat
  38. Moooc se mi líbí outfit se zeleným psaníčkem, to je kouzelné. Je dobré experimentovat, já na to někdy na blogu nemám odvahu, protože se mi nelíbí anonymní vulgární komentáře. Takže vytvářej kombinace, protože je to inspirující a je na každém, zda si z toho něco vybere či ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, vždyť je to tvůj blog a snad si tam můžeš publikovat co chceš, když je to tvůj styl, no ne?

      Přece si z takových lidí nebudeš něco dělat? Kdo nepochopí, že není možné se trefit do vkusu vše a myslí si, že jeho styl je natolik jedinečný, aby si dovolil tě vulgárně kritizovat, ponižuje tímto sám sebe..

      Vymazat
  39. Ahoj Verčo,
    můžu se zeptat, kde jsi koupila tu krásnou maxi sukni?
    Měla jsem úplně stejnou vyhlédlou na votoči, že si s ní udělám radost, ale už tam není :(
    Z ebay si koupit nemůžu, jsem vysoká a tahle "japan fashion" je na mě krátká :D
    Dík za každé info

    OdpovědětVymazat
  40. Veoniko, moc ráda si chodím číst. Z této série outfitů se moc líbí ten s černými legínami a růžovým svetříkem a náhrdelníkem. Boty jsou třešničkou na dortu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika