Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

středa 20. března 2013

Jak si naplnit botník a nezkrachovat? Verunka vám to konečně prozradí!


Nebudu vás už déle napínat, protože moje fotky na Instagramu u vás měly ohromný ohlas. A to takový, že jsem to ani nečekala! Během hodiny jsem obdržela snad patnáct zpráv a emooailů, kde že jsem to nakupovala.


Tedy jedná se o anglický e-shop s oblečením a doplňky, kde je absolutně vše za 5£, což je kolem 150kč. Oblečení mě tam nijak nezaujalo, ale u bot a náramků už to bylo něco jiného. Přiznám se, že jsem jej neobjevila sama, ale řekla mi o něm kamarádka a samozřejmě jsme si hned musely něco objednat.

A o jaké webovky se jedná? Mají výstižný název everything5pounds a protože už mám balíček s botami doma, mohu vám dát několik informací, včetně fotografií.



Nákup je jednoduchý. Kliknete na boty, které se vám líbí a většinou máte možnost si vybrat z více barev. Nemají vždy všechny velikosti, to si nezapomeňte při výběru zkontrolovat, at pak nejste při objednávce zklamané.

Jakou vybrat velikost? Sama mám s tímto trošku problém, protože mám něco mezi 38-39 a délku stélky 25cm. Proto většinou volím raději velikost větší, pokud nemám možnost si boty vyzkoušet či nemám s obchodem dřívější zkušenost. Tady jsem si zvolila 39, což je anglická 6 a jsem spokojená (37/4, 38/5 , 39/6 atd.). Některé botky mi jsou akorát, jiné trošinku větší. Vám doporučuji si vzít velikost jakou běžně nosíte a pouze v případě, že si nejste jisté, zvolte větší. Navíc e-shop má u některých bot poznámku, že jsou trošku menší a mohu to potvrdit, tedy pokud si nejste jisté velikostí, určitě se tím řidte.

Cena je opravdu 5liber za kus, at nakoupíte jakékoliv množství. Poštovné je 15 £ a myslím si, že se vám vyplatí i kdybyste si vzaly třeba jen dva páry, ale to je samozřejmě na úsudku každého. Díky tomu, že nakupujete v rámci Evropy, neplatíte žádné clo. Jediné omezení je v tom, že asi mají limit pro 23 párů bot/kusů, protože pak mi to ukazovalo, že daná věc není na skladě, i když byla.

A teď ke kvalitě. Vůbec se vám nedivím, pokud vás napadne, zda vám za tuto cenu nepřijde asijský šunt. Mě totiž napadlo to samé, ale jiná kamarádka už odtud dva páry bot měla, vypadaly uspokojivě a proto jsme to s K riskly a objednaly si pár kousků.

Stylově i barevně bych obuv přirovnala k obchodu CCC. S kvalitou nemám sebemenší problém, at se jedná o baleríny, tenisky či kozačky. Nikde jsem nenarazila na trčící nitě, polepení od lepidla či jiné vady. V nabídce jsem tam našla boty, které znám jak z eBay, tak třeba z Bílé labutě (OK shop). Nedělám si iluze, Asie to bude určitě, ale s kvalitou jsem spokojená, i kdybych za zboží dala daleko více peněz.
Balerínky mě nikde nedřely, když jsem v nich doma chodila a i boty na podpatku jsou překvapivě pohodlné a dá se v nich normálně chodit. Ověřeno jak mnou, tak kamarádkou. Jediné, z čeho mám trochu obavy jsou ty výrazné barvičky a víme, co dokáží, když se noha trošku zapotí. Dělají mi to boty ze Zary, i Diora, s tím se prostě musí počítat. Každopádně existuje na to speciální sprej (zatím jej doma nemám), takže uvidíme, zda jej budu muset pořídit.

Balíček byl poslán zásilkovou službou DPD a dorazil nám přesně za týden. Všechny boty byly pečlivě zabaleny, vycpány papírem v papírových krabicích ve a to vše v jedné větší krabici. U těch s podpatky byly i náhradní podpatky, což mě příjemně překvapilo, protože ty už se snad nedávají ani u Baťi. Tedy se nebojte, že vám obuv dorazí v jednom velkém pytli a igelitových sáčcích, jako třeba zásilky z New Looku (moje zkušenost).

Cokoliv vás ještě napadne, klidně se zeptejte a níže přidávám pro vaši představu reálné fotografie kousků, které mi dorazily.










U těchto bot je vtipné, že v každém světle vypadá ta modrá úplně jinak. Doma vyloženě decentní, až jsem byla lehce zklamaná, ale venku se úplně rozzářily, jak můžete vidět na fotkách z minulého příspěvku :)



A na závěr pár fotek k tématu z mého Instagramu :)





58 komentářů:

  1. Veruš, já si to myslela. Zrovna včera jsem taky objednávala. Už se těším. Jsem ráda, že jsi spokojená s kvalitou ( uvidíme za čas), ale slyšela jsem na ně pozitiva i po delší době ;) Díky za tip na náramky, ty jsem )plně přehlídla :( Alespoň mám důvod proč objednat příště :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vždycky prosmejdim vse :D Mají tam i vtipné obaly na iPhone, až jsem zalitovala, že jej nevyuziji. Naramky které mám se mi líbí moc, určitě doporučuji a s kvalitou bot jak pises, uvidíme časem. Ale působí na mě v pohodě ;)

      Vymazat
  2. Ahoj diky za tip, koukala jsem na ty stranky, a docetla jsem se ze balik nesmi vazit vic nez 1,5kg. Ale ja koukam ze ty tech bot mas hodne :-D jak jsi to obednavala? Na vickrat? A jeste k postovnemu, doufam, ze to neni ze se plati za kazdy par zvlast jak tomu byva treba na Aukru? Diky za pomoc :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Mio!

      Přiznám se, že jsi mě svými dotazy lehce zaskočila, protože neznam e-shop, kde by si uctovali poštovné za každou věc. Možná u Victoria's secret dle celkové ceny zásilky, tam se poštovné trochu zvedá, ale jinak ne.

      Přece nejsem blázen, abych na postovnem zaplatila přes 11tis! :D

      Tedy pro ty, které nepochopily. 500kč je cena poštovného za celou zásilku, ať si objednáte pár jeden a nebo dvacet. Pokud by to bylo, jinak, samozřejmě bych to zde uvedla. Fotky výše jsou z jedné objednávky, ne z více, tedy pokud je tam nějaký 1, 5kg limit, očividně jej nedodržují.

      Vymazat
    2. No tak pokud jsem já dobře četla v těch informacích k objednávkám, tak limit 1,5 kg za balík je pro země mimo EU.... Beata

      Vymazat
  3. Skvělý článek, Veru :) Hodně z nás tyhle stránky jistě navštíví :))

    OdpovědětVymazat
  4. Na tento obchod jsem narazila na votočvohozu a řekla si, že si z tama jednou něco objednám a když jsi tak vychválila ty boty, tak se kouknu po nějakých na léto :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikčo, nic jsem nevychvalila, jen po pravdě napsala, jak ty boty vypadaji ;)

      Vymazat
  5. Ty jo Verunko, co mi to děláš? :) :)
    Už se těším na objednávku svojí:D.

    OdpovědětVymazat
  6. Na tu stránku se kouknu. Díky za skvělý tip.
    Jinak u mě na blogu právě probíhá soutěž a já bych tě na ni moc ráda pozvala. Potěší mě,když se zúčastníš :)

    OdpovědětVymazat
  7. Chtěla jsem se zeptat, když ti přišla zásilka až domů, kolik si platila v českých kč?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuji za pozvání, určitě k tobě mrknu!

      Zásilka mi přišla z Anglie po předchozí platbě zboží. Platila jsem přes Paypal a lze i normálně kartou (pokud máš povolené platby přes internet). Kolik jsem platila na koruny si uz nepamatuji, ale muzes se ridit tim, ze 1£ je + - 30kč.

      Vymazat
  8. Veru, a ty balerinky mas velikost take 38?ja mam totiz normalne velikost 38 ale u botu s kulatou spickou musim mit vetsi, tak se ptam, jestli mam objednat radsi 39.
    A jinak dekuji za tip, skvela stranka.
    Lea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leo, všechny boty, tedy i ty balerínky s mašlí jsem si vzala ve velikosti 39, protoze mám velikost mezi 38-39 a chtěla jsem mit jistotu, že mi nebudou malé.

      Zzrovna u tech balerin bylo myslim napsano small size, tedy ze budou trosku menší. Mě sedí uplne akorát a to mám stélku (delku chodidla) 25cm. Tedy pokud ty máš 24cm, bude ti stacit velikost 38/5, pokud máš 24,5cm, už ti raději u tohoto konkretniho modelu doporučím vzít tu větší velikost.

      Vymazat
    2. Dekuji moc za odpoved Veru, mam spise 24,5, ted jsem se merila :)Takze je to jasny.Ju nakupovat.Moc diky!!
      Treba se v nich v Ol.nekdy potkame :)
      Lea

      Vymazat
    3. Ony jsou opravdu trošinku menší, než ty ostatní botky co mi přišly, odpovídá to tomu upozornění na menšì velikost, tak ráda poradím. A bylo by to vtipné se v nich potkat :-D Ale i kdybych měla jiné a narazila jsi na mě, klidně se ozvi ;-)

      Vymazat
  9. Smula, ty co jsem si vybrala nejsou v me velikosti a nebo v barve :(, tak budu cekat, jestli doplni.
    A ozvu se urcite ;)
    L.

    OdpovědětVymazat
  10. Ooooo to ja krasavic!!! To by přítele z takového množství nových bot asi kleplo :D A já bych se naopak tetelila radostí! Krása :) O e-shopu už jsem slyšela, ale to poštovné se mi nechce moc dávat :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, za ty peníze co daš za ty boty si myslím, že se to poštovné vyplatí.. Např. za desatery boty včetně pošty dáš 2tis, ale nikomu nic nevnucuji :D Jen jsem prostě nadšená!

      Vymazat
    2. Naprosto s tebou souhlasím :) Tak někdy, až dostuduju a budu výdělečně činná, tak si pořádně nakoupím :)

      Vymazat
  11. Neeee, já už nechci kupovat boty. :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Bože !
    Tak teď si právě zruinovala moje úspory :)
    Jdu se v tom pořádně prohrabat, ale za deset minut sem si vybrala 8 párů... Ach to bude přítel šťastný :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za tu cenu tě muže jediné pochválit :D

      Vymazat
    2. Zamilovala sem se do těch růžových balerínek a nemůžu je tam nikde najít :( ale nevzdám se !
      A jen sem chtěla říct, že se mi líbí, že u těch fotek např. šatů mají i normální modelku a ne jen vychrtlinu :)

      Vymazat
    3. Jsou to tyhle, ty fuchsia :-)

      http://www.everything5pounds.com/large-suedette-flats-p-11021.html

      Vymazat
    4. Najdi si tam bow flats a jsou tam nejdříve v hnědé, to rozklikneš a vybereš barvu.

      Vymazat
    5. Děkuji moc :) už je mám v košíku :)

      Vymazat
    6. Určitě mi děj vědět jak se ti líbí, až ti dorazí!

      Vymazat
  13. Wow, konečně, Moc jsem se na Tvůj článek těšila! :) O této stráce vím už nějakou dobu, ale bála jsem se objednvat právě skrz tu kvalitu. Takže teď jdu do toho, děkuji! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ručně šitá kůže to není, ale vidíš na fotkami, že ta kvalita ujde ;)

      Vymazat
    2. To jo, za nějakých 150Kč/pár, ikdyž to budou botky na jednu sezónu budu spokojená. :)

      Vymazat
    3. Asi tak a když má člověk více párů na střídání, ani se mu tak rychle neochodí..

      Vymazat
  14. tý joo těch je..sakra Veruu..:D:D Díky Tobě utratím všechny peníze :D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne ne Peti, díky mě si za pár kaček poridis spoustu hezkých boticek :D

      Vymazat
  15. konečně jsi nás přestala napínat! :D já už ve škole nalákala polovinu třídy na levný botky, tak to jdu hned omrknout!

    OdpovědětVymazat
  16. Tak to jsem neměla vidět :D I ty jedna:*
    Děkuju za tip, určitě mrknu a popřípadě i objednám :D Hrůza :D
    Vybrala sis pěkně:*

    littleann5.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se líbí a budu zvědavá, jaké botičky si vybereš :-)

      Vymazat
  17. Odpadnem! Prelešovala som celý eshop a to sú veci ktoré u nás predávajú vietnamci! Topánky,kabelky a dokonca aj oblečenie.. no zbohom :-D a u vietnamcov za také čižmičky pýtaju 29eur. Svinky:-))mna teda niektoré veci na shope zaujali ale keďže som ich už videla naživo, tak nemám velké nutkanie objednávať si.
    Uži si ich a nech ti slúžia aspoň jednu sezónu:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, presne to zmiňují i v článku, že si o původu zboží nedělám iluze a že některé modely známe i Bílé labutě, OK shopu a jiných, což jsou taky takový čeští Vietnamci.

      Každopádně kvalita mě velmi mile překvapila a myslím si, že jsem nafotil dostatečně detailní fotky, aby si o ni každá čtenářka udelala obrázek. Pokud by mne boty tlačily či byly jinak nepohodlné či deformovane, nemohla bych si vůdci svým sledovatelkám dovolit to sem nenapsat.

      Každá z nás už určitě někdy zažila, že dva obchody nabízely stejný druh zboží a v kazdem byla jiná kvalita. A je možné, že zde se jedna o stejný pripad, alespoň co se týče mě osobní zkušenosti. Nebojím se, že by mimoto nevydržely i více sezón, pri tomto množství je ani nestihnú všechny nosit a to jsem za ne nedala ani 2tis. ;)

      Vymazat
  18. Ahoj, prosímtě jakou mají všechny ty boty patu? Většina bot mě dře nad patou (jak je achilovka) a tak z netu nikdy neobjednávám, ale tyhle jsou parádní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Paji, ktery konkrétní model myslíš? Kazde jsou samozřejmě jinak šité, tedy těžko odpovím všeobecně. Ale pokud máš tento problém, bez vyzkoušení ti nikdo nezaručí, že ti fotky sednou.

      Vymazat
  19. ahojky
    taky mám ty leopardí tenisky :P jinak už mam taky blog :P
    http://fbsphoto.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  20. Ty jo.. takových bot.. já se picnu :D:D Veru, ale koukám, že nemají ve velikosti 41 :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 41 je UK 8 a nejake kousky se tam najdou. Kdyz jsem zadala tvoji velikost do filtru, tak mi jich vybehlo 145 kusu.

      Vymazat
  21. Díky za inspiraci a užitečné informace, už jsem na tento e-shop koukala,ale neměla jsem odvahu bez referencí objednat.
    Zdravím, D.

    OdpovědětVymazat
  22. Great, I really like these colourful shoes :)
    xx
    www.clothesandcamera.com

    OdpovědětVymazat
  23. sorry I can't understand the words you are writting hehehe, but I really love those shoes! super cute and edgy! I am following you now :)

    http://peekatwist.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  24. To musel být sakra velký balíček :D

    OdpovědětVymazat
  25. Veru, tohle jsem neměla vůbec číst. :D Mrknu na to, ty oranžové lodičky se mi moc líbí. :)

    OdpovědětVymazat
  26. Páni, tak tomu říkám tip roku! Asi poprvé objednám z netu boty :)
    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj Veru :-) na tvůj blog jsem narazila úplnou náhodou, a opravdu mě zaujal! :-) ale tyhle boty za 5 liber mě doslova odrovnaly! ♥

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj Veroniko, ty se máš, to my si tak zajdem do Tesca, hned bych s tebou měnila tu Anglii a jejich styl. Boty jsou fakt nádherný. Co je začít vozit sem? Něco podobnyho jsem viděla bud na Módním peklu nebo na www.glamourie.cz nebo jak se to píše. Ať se ti daří!

    OdpovědětVymazat
  29. Z everythingu docela často objednávám, též z justfor5pound a musím říct, že ve valné většině případů jsem byla spokojená, boty drží i po měsících :) Jenom jedny nepřežily bohužel déšť, ale ty byly už na pohled pěkný šunty... Nu což :)

    Svět podle S.

    OdpovědětVymazat
  30. Ja uz od nich objednavam strasne dlouho a casto (skoro kazdy tyden). Nemuzu si je vynachvalit. Objednavam i obleceni, ale pekne obleceni je hned vyprodane, musite je objednat hned ten den kdy je pridaji do nabidky. Kvalita skvela. Jinak nesouhlasim s tvrzenim, ze je tam omezeni na 23 paru/kusu. Zadne omezeni tam neni. Pokud vsak maji na sklade napr. jen 3 kusy je logicke, ze vam neprodaji vic jak ty 3 kusy. Omlouvam se za zpravu bez diakritiky, ale ziji v zahranici.

    OdpovědětVymazat
  31. Jo a jeste musim napsat, nejsou to veci od vietnamcu. Nektere boty mozna, ale moje znama mela veci z primarku, river islandu, new looku, nextu atd. (pokud vam tyto znacky neco rikaji). Ja si jednou objednala sukni a podle cedulky jsem nasla, ze je to designerovska sukne a stala by o moooooc vic. Dalsi znama si objednala saty a take od designera a puvodni cena 96 liber! Je treba velmi opatrne vybirat, aby se k Vam dostal ten spravny material.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika