Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

neděle 31. března 2013

TAG-kosmetické záležitosti, které mi opravdu nejdou..



A je to tady, opět se nám po blogové sféře řítí nový zábavný TAG a ani já jsem se mu nevyhla :D Nominovala mě naše vlasový bohyně (vážně musím jmenovat?) Iva aneb Labradoora a upřímně se vám přiznám, že jsem moc nevěděla, o čem tento článek napsat. Ono opravdu není moc kosmetických věcí, co by mě nějak štvaly, nezvládala jsem je, prostě na ně byla levá nebo je zanedbávala. No prostě děkuji ti Ivi, že jsi na mě myslela a předala mi štafetu a těš se, až narazím na něco ,,šikovného" já!

Tedy je možné, že nebudu tak vtipná jako Iva, či Color-beam, ale zase mi bylo líto na tuto výzvu nezareagovat a třeba vás pobavím i tak :)


Lakování nehtů-na nohou

Přestože nehty na rukou mám nalakované neustále a absolutně nesnesu jiné, než perfektní nalakování, nehty na nohou si téměř nelakuji. Ne že by se mi to nelíbilo, naopak červené či růžové odstíny mi přijdou sexy, ale u mě spíše vyjímečně.


Důvod? No možná se budete smát, ale je mi to velmi nepohodlné, přestože pedikůru si dělám sama a dokonce ráda. A co je mi nepohodlné? Když se mám k nohám ohnout přes břicho.. Přítel se mi jednou smál, že si tam nedosáhnu, protože mám tak dlouhé nohy, ale dříve jsem ten problém neměla,  tedy nevím čím to může být :D


Péče o pleť-nípání pupínků

Ano, všichni dobře víme, že v této problematice je nutná maximální opatrnost. Navíc já mám to štěstí, že na pupínky moc netrpím. Pokud se mi nějaký vyklube, umyji si ruce, vezmu papírové ubrousky, opatrně vymáčknu, vydesinfikuji tonikem a je hotovo. Tedy ne vždy.. Tento postup dodržuji v těch nenáročných případech, kdy stačí rychlá akce a po škůdci dokonalé pleti není ani památky.

Bohužel, když se objeví takový ten velký hluboký, který-promiňte mi ta slova, musí dozrát a nesmí se na něj sahat, co udělám? Samozřejmě chodím tak dlouho kolem zrcadla, až se do něj pustím a úplně jej rozrýpu. Tedy doba hojení dvakrát tak dlouhá, v obličeji nezakrytelný kráter a samozřejmě minimálně dva týdny červený flek, než vše zmizí..


Objev nového kosmetického produktu-mánie

Toto není úplně záležitost, která by mi nešla, spíše naopak! Proto mě to štve, nebo si alespoň uvědomuji, že to není úplně v pořádku.

Tedy je mi 26 let, ale nikdy jsem se téměř nelíčila, mimo řasenky, lesku na rty, stínů, korektoru a tužky na oči jsem toho moc z dekorativní kosmetiky neznala . Před téměř dvěma lety jsem začala blogovat a samozřejmě pročítat všemožné blogy, včetně těch kosmetických. A najednou jsem objevila nové věci-tvářenky, štětce a laky na nehty. Teď když se nad tím tak zamyslím, tak také BB Creamy, rtěnky a pudry :D. 

U něčeho se můj sklon k hromadění projevil ihned a ve velké míře, v jiném případě pomalu, ale vytrvale. Když jsem objevila laky na nehty China Glaze, Opi, Orly, objednala jsem si naráz kolem dvaceti laků a pak asi dva týdny dokupovala další. To už naštěstí pominulo, ty nej odstíny jsem si pořídila a ted si kupuji nejraději laky Catrice, Maybelline Colorama a i od Essence Člověk sice vše nevypotřebuje, ale třeba vymění a pokud si nehty lakujete pravidelně, ty čtyři laky minimálně za měsíc vyzkoušíte. 


Druhý případ jsou tvářenky. První jsem si koupila před rokem a byla to pěnová Catrice. Pak půl roku nic a najednou během pár týdnů jich mám myslím si celkem dost. Miluji je všechny, kombinuji dle nálady a aktuálně doporučuji Trio Effect Blush od Manhattanu, které má rozjasňovač, tvářenku a bronzer a lepší, výraznější je Cherry Cocktail. Dále rtěnky. Ty mi úplně nahradily lesky na rty a upřednostňuji především ty výrazné typu Hot Plum od Maybelline, ale nepohrdnu ani lososovou. Další kapitolou jsou ty matné, no to by bylo na dlouhé povídání.

Moje vářenkové minimum pro týdenní dovolenou :)
Stav leden..
Jednoduše jakmile mě zaujme nějaká kosmetická záležitost, klidně si každý týden pořídím nový kus a buďme rády, že mi vyhovují i ty drogérkové za pár kaček.


Kosmetické recenze čehokoliv

Psala bych je hrozně ráda, měla bych snad i o čem, ale protože nejsem v tomto oboru nijak zkušená a neumím nafotit reálné barvy, na obličeji už vůbec, je mi tohle blogové odvětví zapovězeno. Zároveň vám děkuji za vaši shovívavost, když zde něco vyplodím, většinou je to v případě, kdy mi nadšení z daného výrobku zatemní mysl a já to sem prostě musím dát :D



Kosmetické výrobky-hromadění

Ano, je to tak, mám ráda více věcí na výběr a i to, co nevyužiji tak často si nechávám, pokud to nemám dvakrát, nebo to není naprostá katastrofa. U kosmetiky by to asi mohl být problém, ale zatím se mi nic nezkazilo. Každopádně vím, že to není úplně ideální, nejsem vyzážistka, abych vše spotřebovala, ale pokud mě něco zaujme, ráda si to pořídím a rozhodně to není z kategorie tzv. slevových nákupů, kdy člověk koupí i to, co nechce. 

No a pak jsou tady limitované edice Essence (tato kosmetika mi náhodou velmi vyhovuje) a moje aktuální dovolená ve Švýcarsku, kdy člověk sežene ty jindy nedostupné věci a prostě to všechno koupí. Ale to je vyjímečná situace, kterou určitě chápete :D



Vlasy-největší průšvih..

Na svých vlasech jsem si vždy zakládala, pěstovala si je. Několik let jsem nosila prodlužko, ve výsledku už jen kolem šedesáti pramenů pro zahuštění, protože se nám s kadeřnicí povedlo mi vlasy vypiplat do krásné délky v pěkné kvalitě.

Ldyž máte ale x let stále stejné vlasy, navíc s vlnitými žádný střih nevymyslíte a největší odvaz je ofinka, začnete vymýšlet blbiny. Samozřejmě mě nenapadlo nic lepšího, než jít na blond.. Proč taky ne, když většina mojí rodiny jsou blonďáci a sama mám modré oči. Jak to dopadlo je vám asi jasné. I když jsem chodila k nejvyhlášenějšímu kadeřníkovi v Praze, specialistovi na blond  v té době, o vlasy jsem přišla a to jsem nikdy na hlavě neměla nic lepšího než slámovou žlutou.

Tedy poučení pro všechny-holky neblbněte, mě se vlasy teprve po dvou letech daly celkem dokupy a už bych v životě takovou blbost neudělala. Sice to nebyla přímo věc, co bych neuměla, ale řekněme, že mi nejde býti blondýnou :)



Nikomu jmenovitě předávat TAG nebudu, viděla jsem, že sej rády ujímáte samy a proto těm z vás, které jej zveřejní, nabízím možnost vložení odkazu do komentářů :)

45 komentářů:

  1. Tenhle tag se mi moc líbí, taky jsem ho už psala - tady Na co jsem v kosmetice vážně pako
    Jinak ty blond vlasy jsou teda pecka, já jsem stejnej experimentátor, stejně se vždycky vrátím k tmavý:) A ty fotky kosmetiky...aaach....úplně jsi mě navnadila na nákupy:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, že já žádný experimentátor nejsem a když jednou ano, jak to dopadlo :D

      A na nákupy ráda navnadim, ať v tom nejsem sama ;-)

      Vymazat
  2. Tak tenhle TAG mě hrozně bavil :).
    S tím nípáním jsme na tom stejně, jsem vždycky hrozně nervózní a jsem schopná ho nípat i ze spaní :). Přítel vždycky nadává a plácá mě přes ruce...jenže já si i s malým pupínkem případám hrozně...vidím ho 5x větší a překáží mi :).
    S blond vlasy jsi mě pobavila :D...ne, že by ti to neslušelo, jen jsi vypadalo o hoooodně starší. Tvé vlasy teď jsou nejvíc nejkrásnější:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidím, že nejsem jediná ,,postižená" Já právě nejraději rozryji ty velké, malý zpacifikuji naráz, tam to nehrozí :D Blond nebyla pro mě, už žádné experimenty!

      Vymazat
  3. No tedaaa... Já jsem taky šla na blond, komplet! A mám na to úplně stejný názor jak ty. Nikdy už bych na blond nešla:D teď je mám hnědé a navíc ostříhané na krátko a neměnila bych ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Podle mě ti ta blond sedla, líbí se mi hnědé i blond. :* (ale chápu, že to ničí vlasy!)

    Pěkný tag....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eli, mě to právě nikdy nechytlo tak hezky do bíla, jako tobě. Prostě sláma a to se nedalo.. No a vlasy v mém případě v háji, ještě že už to mám za sebou :D

      Vymazat
  5. Ty jo ty ses do toho docela pustila:-)))
    Na spoustu věci pokyvuju hlavou, dost bodům mi me dooost připomíná:-//
    Lakovani nehtů na nohou, manie s laky, hromadění věcí...:-))
    Na blond jsem kolem Vánoc taky chtěla jít, ale nakonec jsem si to rozmyslela, ufff, jsem rada:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, výzvu jsem musela přijmout a proc na sebe neco neprasknout ;-)

      Vymazat
  6. Blondýnka neee :) Na té první hodně dlouhovlasé fotce si tě pamatuju z omlazení. A vím, že jsem si říkala, jak krásné ty vlasy máš :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nerada čtu dlouhé posty tak jen projíždím fotky..
    Ale u tebe si přečtu vždy vše :-)
    No ty blond vlasy mě dostali musím říct, že ted ti to sluší asi nejvíc..
    Jak už jsem tu jednou psala jediné v čem mám jinou hlavu než ty jsou BB cremy :D já je prostě nesnáším .. pak mám další smůlu já bych si nakoupila tisíce rtěnek ale ani jedna mi nesluší vždy vypadám jak laciná dívka :-( takže jen lesk či nude barvy to mě tak štve :-( ale tváře s tebou souhlasím ty jsou dokonalé..a už jsem četla u někoho v komentářích že jsi vždy reagovala na tvářenku :D jinak ti závidím ten cola lesk já ho nemužu sehnat jak už jsem ti psala na insta :)
    hezký den :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, z toho si nic nedělej, kdo ví, jak v těch rtěnkách vypadám já :D Jj,tvářenky jsou ted moje mánie a asi jich nikdy nebudu mít dost..

      Jinak Colu mi v drogérii vyprodali, měli poslední dva kusy a ty jsem vzala kamarádce a sobě jeden do zásoby. Ale kdyby to ještě stihli doplnit než odjedu, tak ti jednu za vytrvalost vezmu :)

      Vymazat
  8. Bože tobě ty dlouhé, hnědé vlasy tak neskutečně slušely! Fotka s psíkem je bezkonkurenční a za mě tedy nechat znovu narůst! ♥ Budeš za bohyni!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani mi nemluv, malém bych brecela, když tu fotku vidím.. Ale už mi konečně začaly růst zdrave a taky mám. brzy v plánu jim s tou délkou trošku pomoc ;-)

      Vymazat
  9. Tím hromadným nakupováním nových objevů trpím taky (naposledy to bylo asi 20 rtěnek za měsíc) a nevím, jestli se toho chci zbavit :-) Ale pak mě mrzí, že mi to doma jen tak leží a nepoužívám to. Ten Manhattan set jsi asi koupila ve Švýcarsku, že? Vzpomínám si, že se ta značka kdysi prodávala v DM, ale teď už jsem ji hrozně dlouho nikde neviděla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, já průběžně tak nějak využiji vše. Ale dvacet rtěnek za měsíc bych asi nedala, neumím si představit, že bych narazila na tolik odstínů, které by mne zaujaly, líbilo se mi skupenství i obal :D

      Jinak Manhattan znám právě od nás, dříve jsem si tam kupovala laky a myslíš, že už jej nepotkám? No ještě že jsem si ve Švýcarsku ta tria koupila, je to moc šikovná věcička. A mají tam ještě takový hezký rozjasnovač v šikovné dozičce, ale je pudrový a s tím tedy nevím jak bych bojovala :D

      Vymazat
    2. Já jsem si je koupila, protože jsem si nepamatovala, že podobný odstín už mám :-D V té nákupní euforii se mi asi vždycky zatemní mozek, takže si myslím, že takový odstín mi bude ohromně slušet a ještě ho nemám, a potom doma zjistím, že mi nesluší stejně jako ten, co už mám. Asi si budu muset udělat nějaký vzorník a nosit ho s sebou :-D

      Jinak ten Manhattan jsem už právě dlouho nikde neviděla, myslela jsem tedy, že se stáhli z ČR, ale možná se pletu. A co se týče rozjasňovačů, tak mně se pracuje nejlépe právě s pudrovými, z tekutých toleruji jen High Beam :-)

      Vymazat
  10. Woow! Veru ty jsi byla blond? To koukám :) Tmavá ti sluší mnohem víc :)

    OdpovědětVymazat
  11. Wow! V té blond jsi úúúplně jiná! Sluší ti obě, ale jsem u tebe zvyklá jen na hnědou, takže jsem se při prvním pohledu na tu fotku s blond vlasy trošku zalekla. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z toho se nic nedělej, já ze svých blond fotek mám noční můry do teď :DD

      Vymazat
    2. Ale sluší ti ta blond, obě ti sluší, jen to byl takový šok vidět tě v blond! Jojo, jen kdyby ta blond tak neničila vlasy, že? :-/ Třeba nad melírkem neuvažuješ?

      Vymazat
    3. Jsi hodná, ale vypadala jsem v tom blbě, mě nic jiného než hnědá slušet nebude.

      Možná si někdy dám pár pramínků, jako od sluníčka, už jsem měla i lehké ombré, ani nic radikálnějšího určitě ne, to už jsem se poučila.

      Vymazat
  12. Skvělý článek, Veru :)
    S tím nípáním jsme dvě- taky si vždycky nedám říct :D
    A blonďatou už nee, hnědá ti sedí víc :*

    littleann5.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. No úplně koukám, jako blodýnku bych su Tě v životě neuměla představit a asi tři minuty jsem si Tě a té fotce prohlížela. :D Tenhle styl vlásků, co máš teď, je podle mě nejlepší. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby to byla hezká studená blond, tak by to třeba šlo. Ale už mám tuhle kapitolu uzavřenou a už jedině brunetka, tak jsem nejspokojenější :)

      Vymazat
  14. s těmi pupínky jsme na tom stejně :D já si i pokaždé říkám, že to dělat ne a ne a nebudu, ale stejně to nevydržím :D jsem ostuda :D
    a vlasy jsem dřív taky pěkně trápila :D já a ty moje chvilkový nadšení :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! Víš že se to nesmí, víš že tomu nepomůžeš, víš že to zhoršíš. A stejně co? Jdeš to zkusit :DD

      Ty jsi jasná tmavovláska, žádné experimenty prosím!

      Vymazat
  15. Ta blond je pekloo! :D Ale typicky pro tebe nepřirozená barva, v tmavé jsi to ty, sluší ti! :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Verco, muzu se zeptat, kde v ČR kupujes kosmetiku Manhatan? Kupuju si u nich své nejoblíbenější stíny,ale bohužel pote, co ji zrušili v dm si ji vozim z Nemecka. Tak jestli mas nejaký tip, kde ji koupit u nás, budu rada. Marketa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Market! Já si ta tria právě koupila na dovci ve Švýcarsku a vidím, že jsem dobře udelala :-/

      Vymazat
    2. mne sa vidí, že manhattan majú na babybaby.cz :) ale asi len obmedzený výber.

      Vymazat
    3. Jestli můžu, tak Manhattan už v čr neseženete,nevím proč se přestal dovážet :( Psala jsem to té firmy, protože jsem sháněla jejich čistící řadu a bohužel... Důvod nenapsali.

      Vymazat
  17. No tak ten kadeřník byl asi pěknej amatér, i v domácích podmínkách jde vykouzlit přirozenější blond, když člověk trochu ví jak na to :-)) Ale jinak dobrý úlet! Člověk by měl vyzkoušet všechno :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Momo, chválím tě, že jsi schopná v domácích podmínkách z tmavě hnědé schopná vykouzlit přirozenější blond, mnoho čtenářek by jistě ocenilo tvé rady :-)

      K amatérovi jsem určitě nechodila, jak píši v článku, byl tžo v té době nejvyhlášenější kadeřník v Praze co se týká blond barvy, jen v mém případě to asi nebylo možné.

      Pátrat již po tom nebudu, každopádně vím, že je to velká alchymie a i ženy, které mají blond mnoho let kolikrát nejsou schopné dosáhnout vysněné barvy. Tedy až tak jednoduché to nebude..

      Vymazat
  18. To já klidně poradím, není problém :-)Neříkám že dosáhout krásné blond je jednoduché, ale jde to!
    Každopádně je dobře že ses vrátila k hnědé!

    OdpovědětVymazat
  19. V blond jsi úplně jiný člověk, ale ty vlásky na té první fotce..achh :-) Co se týče lakování nehtů na nohou, také jim chudákům moc nedávám, hlavně teď v zimě...nebo spíš už na jaře :-D

    OdpovědětVymazat
  20. Nelituj vlasů, není to končetina a doroste. Aspoň nejsi nudná a děláš si změnu. Ono je to občas potřeba z různých důvodů a vlasy jsou zrovna fajn příležitost do něčeho říznout :) Kdybys to neudělala, stejně by ti to leželo v hlavě. A až budeš starší, na změny nebude odvaha, no ne?

    OdpovědětVymazat
  21. Pěkná sbírka tvářenek. Jaký je ten růžový štětec? Přemýšlím, jestli jít do něj nebo do Real Techniques.

    OdpovědětVymazat
  22. Tobě to sluší i v blond, ale nynější barva tě lépe vystih uje. Vypadáš sofistikovaněji. S nákupy to máme stejné. V Japonsku jsem nakupovala hlavně kosmetiku.

    OdpovědětVymazat
  23. Verunko, nechceš udělat článek o svých prodloužených řasách? Nebo mi aspoň pověz, prosím, jak dlouho už je nosíš a co na to tvé vlastní řasy, nejsou zničené?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, o rasach jsem tady už pár zmínek měla, včetně fotek i z aplikace, ale třeba časem udělám ;) Jinak je zatim mam kam davávat, takže asi zničené nebudou.

      Vymazat
  24. heej koči chybí mi tvoje články :(

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj, co to je za botky v té fotce o pedikúře? Jsou krásný...Díky

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika