Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

neděle 19. května 2013

Které obchody /nejen hadříkové/ nesmíte v Anglii minout?



Jak už z příspĕvků v posledních týdnech víte, trávím teď nĕjakou dobu v Anglii. Navštívila jsem Coventry, Birmingham a chystám se do Londýna.

Mĕla jsem v plánu vám napsat, které obchody doporičuji navštívit, ale chtĕlo to nĕjaký čas, abych mĕla o čem psát. Každá z nás ví, že UK je rájem pro nákup značek jako Topshop, River Island, Forever 21, Primark, New Look a ve vĕtších mĕstech i třeba Hollister, Victoria's secret..

Já ale pro vás sepsala místa, která je dobré znát a nalezne zde i vĕci, které jsou u nás tĕžko k sehnání, nebo je koupíte za minimální ceny.



Základem všeho je Poundland a jemu podobné. Totiž zde nic nestojí více než  1£/30kč a naleznete zde např. čistící prostředky, osvĕžovače vzduchu, hygienické pomůcky, jídlo, dekorativní potřeby, autopotřeby, žlárdlo pro kočky a psy, DVD, CD, knihy, vĕci do domácnosti a to od kvalitních značek-Listerine, Colgate, Gillette, Palmolive, Fructis, Pantene, Airwick-viz fotky a to kolikrát v akci tři kusy za libru.


Dále doporučuji určitě navštívit Wilkinson, pokud na něj narazíte. Koupíte tam jak potraviny, tak úžasně vonící sprchové gely v akci dva za 1,5 libry, tělová mléka a hlavně doplňky do domácnosti. A to nejen talíře a pánvičky, ale i nádherné ráměčky na fotky, potahy na polštáře. Vše kvalitně zpracované a ceny jsou samozřejmě pohádkové, nic nestojí více než 8liber, alespon věci, které mne zaujaly.



Co v žádném případě žádná z vás nesmí vynechat, je Boots!!! Kde si myslíte, že jsem si nakoupila štětce od RealTechniques, šampony a masky od Aussie (tři kusy za deset liber), zábaly a olejíčky od Moroccan a bez povšimnutí prošla okolo Tony and Guy produktů (tři kusy za 12liber)? Je to taková ta lepší drogerie, kde naleznete ohromnou nabídku kosmetiky, stojany s Too Faced, ale i Manhattanem, Lee Stafford, Hawaian Tropic a spoustou jiných značek, které ocení především makeup guru. Samozřejmě za ceny, které nemají přirážku českých eshopů či šílené clo z USA .


Pak jsou také drogerie jako Superdrug a jiné, kde najdete kosmetiku jako MUA, Sleek. Chce to ty drogerie projít, protože tohle nemají v každé. Konkrétně MUA mě velmi pobavila. Rtěnky za jednu libru, trojstíny za dvě, to samé řasenky, pudry a vše v akci třetí produkt ke dvěma zdarma, to samé i u Sleek, tak si spočítejte, kolik za to dáváte zprostředkovatelům, i když mají ,,akci"..

A na konec doporučuji supermarket Sainsbury´s. Ten je nejlepší pro nákup kvalitních potravin za dobrou cenu, jinde už nenakupuji a po zdejší nabídce se mi bude doma stýskat! Víte co je Cider? Ochucené pivo, ale ne jako u nás Radler a jemu podobné. Je to plnohodnotné alkoholické pivo. začínala jsem na jablkovém, ale nejvíce miluji hruškové, tedy pokud na něj narazíte, určitě doporučuji (já objevila malé v naší Bille).

Malý typ. Pokud byste potřebovali poslat balíček, hledejte obchod WHSmith. Tam bývá Post office, tedy pošta a kolikrát jej lze potkat i třeba v obchodním domě. Balíček z Anglie do České republiky do 2kg vás vyjde na 13 liber. Nad tuhle váhu už je to hodně drahé, tedy se vyplatí jich spíše poslat více menších

19 komentářů:

  1. Perfektní tipy. Jsi hodná, že jsi to všechno tak trpělivě sepsala. Děkuji! Možná se do Anglie někdy brzy podívám. To je překvapivě jedna z mála těch navštěvovaných zemí, kde jsem nebyla. Rozhodně blíž jak Japonsko či USA :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martin, UK máš vážně za rohem a určitě ji stojí za to navštívit. Klidně i na dyl , ať máš možnostatní poznat i ty lidí. To je něco úplně jiného než u nás..

      Vymazat
  2. Obchody typu "vše za jednu libru" jsem naprosto zbožňovala při svém pobytu v Anglii, nakoupila jsem si tam dokonce i jednu rtěnku od Esprit, aspoň teda myslím, že to bylo tam :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vždycky zíral, co tam objevím a pak ještě zjistím že za tu cenu jsou dva kusy!

      Vymazat
  3. Tyhle články jsou super! Tyhle tipy určitě někdy využiju. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý, užitečný článek!! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Verčo, super článek. Na oblečení jsou pak nejlepší Charity shopy :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ooooh já ti tak závidím Veru...slintám nad cenami a nad zbožím

    OdpovědětVymazat
  7. Nice post... thanks for tips! Check out my new blog post... and what do you think... do you wanna follow each other?
    www.styleofdarina.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. skvělé tipy =) ale jen malá připomínka, cider nemá s pivem nic společného, dalo by se to spíš označit za alkoholický ovocný mošt =)

    OdpovědětVymazat
  9. Thanks for your comment on my blog. I would love to follow each other. Follow me on GFC & Bloglovin & i'll follow you back!

    http://freckleandstreak.blogspot.com.au/

    OdpovědětVymazat
  10. Ale cider není ochucené pivo ;) Je to alkoholický jablečný mošt, tedy v podstatě jablečné víno.

    OdpovědětVymazat
  11. Dĕvcata, ještě že vás mám!

    No já si vážně myslela, že je to ochucene pivo, tak jako u nás Radler. Navíc to ve vsech obchodech mají vzdy u piva, no kdo se v tom ma vyznat.

    OdpovědětVymazat
  12. V Boots jsem pracovala 14dní když jsem tam byla minulý měsíc na stáží. Na nakupování krásné ale pracovat už tam nechci. Ovšem, akce na vlasovou kosmetiku a na kosmetiku celkově výborné! Navíc můj makeup Lumi za 11liber a tady za 459,- ? No fuj.
    M.

    OdpovědětVymazat
  13. Pěkné srhnutí.

    Jinak cider, i hruškový, mají třeba v M&S nebo i v Ikee.

    OdpovědětVymazat
  14. Za mě ještě http://www.tkmaxx.com/page/home.

    OdpovědětVymazat
  15. Ochutnej CIDER tady u nás, jmenuje se Somersby a mají hruškový i jablečný, nedá se to srovnávat s radlerem :) moc dobré pití! :)

    OdpovědětVymazat
  16. Děkuji za článek, ten se mi opravdu hodí, protože v létě do Londýna letím. A úplně jsi mě navnadila na nákupy....aaaa jak já se těším, to bude zase šílenství :D
    Cider doporučuju Sommersby (jak píše i Anonymní nade mnou), hruškový je naprosto dokonalý, nejepší pití, co jsem kdy měla! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika