Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pátek 10. května 2013

Momentální obsah mojí kosmetické taštičky..


Tak se vám děvčata po menší odmlce hlásím!

Obvykle na pauzy neupozorňuji, ale protože tahle byla neplánovaná, musím se vám svěřit. Vypověděl mi totiž službu notebook, můj věrný růžový společník. A samozřejmě klasicky, opět když jsem v zahraničí. 

Ono ve spojení se světem je člověk vždy různými způsoby, ale úprava fotek a psaní příspěvku na blog chce klid a hlavně čas. O to víc jsem se těšila, až bude zase vše v pořádku a hned jsem vám s nadšením nafotila dnešní příspěvek.

Víte, že moc nelíčím, mám prodloužené řasy, makeup je pro mě cizí slovo, ale miluji tvářenky.

Tedy co aktuálně obsahuje moje kosmetická taštička, tedy moje kosmetické minimum na cestách, když se chci zkrášlit?

Fake Up od Benefitu-skladný, efektní, milé balení. China Glaze Sugar Hight-báječná sexy barvička, jenž není prvoplánovitá, ale rozhodně sexy! Biosilk hedvábný olejíček na vlasy-majitelky jemných, rozlétaných vlasů jistě ocení, kudrlinky kolem obličeje vždy nejsou žádoucí :) Yves Rocher řasenka.. Co u mě pohledává? No i spodní řasy je třeba upravovat, obzvlášť pokud ty horní zhuštěné jsou velmi výrazné. 

Skin Food Peach sake BB Cream jsem používala jako korektor a pokud se špatně vyspím, používám jej i nadále. Dokáže se skvěle přizpůsobit pleti, nevytváří efekt masky a není třeba jej v průběhu dne obnovovat. Aplikátor v podobě pumpičky je skvělou vychytávkou, na kterou nedám dopustit!


Pudry vlastně nepoužívám, i když miluji designové kousky typu Nude Dior či meteority. 

Ale při objednávce Elfu mě zaujal pudřík za pár kaček a pak skvělou záležitost, která slouží jako korektor, maskující červené skvrny a celkově barevnou nestálost pleti. Tedy je mám stále u sebe, i když je příliš nepoužívám, ačkoliv jsem s nimi spokojená.

Takový mix všeho. Na rtech stále musím něco mít. at se jedná o výraznou rtěnku, či lesk. Ale základem je u mě vždy balzám. 

Mám několik oblíbených, na které nedám dopustit a mezi ně nejnověji patří i tolik chválený Carmex. Nejdříve jsem nevěděla, co na něm kdo vidí, ale stačilo jej nanést v bohatší vrstvě a ihned jsem okusila ten hojivý, mentolový efekt.

Kapsičkový červený lesk jsem si ve vídeňské drogerii vzala jen pro zajímavost a byla jsem příjemně překvapena, jak skvěle obarví rty, přitom stál pár korun..

Stálice od Maybelline Hot Plum a čokoládový lesk Essence snad ani nemusím představovat, ale pro úplnost se o nich zmíním.

Tvářenky? Asi netřeba komentovat. 

O skvělém Triu od Manhattanu jsem vám již psala. Floral Grunge všichni znáte. 

Skvělá je záležitost od Sephory, jenž má jako jediná moje tvářenka třpytky, což jí propůjčuje lehce rozjasňující efekt a v kombinaci se sladkou růžovou vytváří efekt ala uzarděná školačka, obzvlášť pokud ji nanesete krouživým pohybem jen na tváře, bez protažení ke spánkům.

Cihlový kousek je z Vídně, značka b.pretty. Zaujal mě stojan s levnou kosmetikou, a musím říct, že takovou pigmentaci zažívám málokdy, vyloženě si při jejím nanášení musím dávat pozor, abych nevypadala jako po facce :-D

Víte, že jsem vám s nadšením psala o štětcích za pár korun z Essence. Ty na oči jsou stále mými favority (dokud nedokoupím jiné), ale dlouhá rukojeť je prostě daleko příjemnější, tedy ty tvářenkové a  pudrové nahradily ,,luxusnější" kousky. 

Štětec od realTechniques nemá typický tvar k jeho účelu, ale o to více si s ním nanášení tvářenky užívám. Umí skvěle nanést ty méně pigmentované a zároveň zkrotit efekt ,,Marfuša", takový kabuky už by mne ani nenapadlo používat.

V detailu můžete vidět kousky od Essence po několika měsících používání. Já vím, že to není žádný luxus, ale v líčení jsem nováček, štětce nepelíchají, neškrábou a vytváří mi na očích přesně to, co od nich žádám. Cena u každého byla daleko před hranicí 100kč, tedy pro začátečníka jako jsem já ideální.

Skvělý úlovek z Vídně, paletka z dílny značky Manhattan, díky které si zvládnu kompletně vystínovat oči. Mono Stíny od Essence jsou parádním, skvěle pigmentovaným kouskem, který používám.. Na co? 

Na oční linky, které si vytvářím pomocí k tomu určeného navlhčeného štětce téže značky.

18 komentářů:

  1. Máš toho docela dost Veru :D ..ale možná se mi to jen zdá, protože já se vůbec nemaluji :D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěti, mám toho mnohem vic. Tohle je moje kosmeticke minimum pri cestách, kdy chci mít na výběr z různých odstínů, když už sáhnou po licidlech.

      Vymazat
  2. Teda.. máš tam toho požehnaně :o) ale samé užitečné věci

    OdpovědětVymazat
  3. články takéhoto typu mám veľmi rada, rada pozeram obrazky ktorá čo vlastní v kozmetickej taške alebo inde :)) Romy

    http://aj-ro-na.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Veroniko, Vy jste zkrátka rozkošná! Třeskutě zdravím ;-*

    OdpovědětVymazat
  5. Hezký článek! Nejvíc mě zaujal lak na nehty od China Glaze. Nádherná barvička na léto. :-) Určitě se po něm poohlédnu. :-)

    http://www.diarybyangeeel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkná sbírka! :) Těch tvářenek páni! :) Moc tvářenky nepoužívám mám radši bronzery. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Páni, to je sbírečka. Moc pěkné...jak je to vyfocené všecko pohromadě, tak se na to nemůžu vynadívat.
    Ráda bych tě pozvala k sobě na blog, kde právě probíhá soutěž : http://dullsinea.blogspot.cz/2013/04/jarni-giveaway.html. Potěší mě, když se zúčastníš.

    Hezký den
    Dullsinea

    OdpovědětVymazat
  8. To je jako všechno jenom minimum na cesty? Ty bláho!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty bláho, co se ti na tom nezdá?

      Vymazat
    2. No je toho fakt moc... já na cesty s sebou vozím max. pudr, řasenku a tvářenku... od všeho jeden kus :-D

      Vymazat
    3. No já jsem zvyklá mít na několikatýdenní pracovní cestě, kdy mě čekají nejen schůzky s klienty, ale i party s přáteli či večeře, s sebou mít vše, co ke kompletnímu nalíčení při různých příležitostech potřebuji.

      Tedy skromné dívce stačí jeden look na celý život, ale já ráda vypadám reprezentativně a líčení přizpůsobuji situaci.

      S jedním odstínem lesku na rty bych tedy opravdu nevystačila, o tvářenkách nemluvě.

      Vymazat
  9. fiha! Ja som si myslela, že keď sa povie "minimum" znamena to fakt len to najnutnejšie - z každeho po jednom-dvoch :-D U mňa tvori minimum korektor, tiene na obočie a bronzer.
    Potom už improvizujem - tiene na obočie použijem aj na jemne ličenie oči atď.
    Máš šťastie že nemusíš používať mejkap, zavidím:-))
    Pekny den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Používám maximálně tónovák či pudr, naštěstí nepotřebuji maskovat výrazné nedokonalosti, ale v pubertě jsem si s pletí užila svoje..

      Vymazat
  10. Tak to není kosmetická taštička, ale baťůžek :-))
    Můžu se zeptat na tip na lesk na rty? Mám problém s citlivou kůží na rtech, nemáš zkušenost s nějakým jemným leskem, který zvláční, ale nevysušuje? Díky, D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ted jsem velice spokojená s Carmexem, který rty hezky zvláční a dělá efekt, jako průhledný lesk. Nevím ale, zda je vhodný pro citlivé rty, má chladivý efekt, obsahuje mentol, tak aby ti to nedělalo zle.

      Jinak výborné jsou ty mini lesky od Essence a Miss Sporty co stojí snad 39kč, ty nevysušují a člověk s nimi nemá pocit vysušených rtů.

      Vymazat
    2. Díky, zkusím to. Já už nevím, co kromě vazelíny a malého bílého jeleního loje.. Mám permanent, takže ani nepotřebuju barvit, ale lesk na nich vypadá fajn. Jenže mě všechno vysušuje a rty se mi pak krabatí:-(
      Zkusím ten Essence, měj se hezky..

      Vymazat
  11. Taky mi toho příjde hodně, ale to bude asi tím, že nejsem třeba vůbec zvyklá používat tvářenky a lesky na rty. Každopádně výbavička je to hezká. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika