Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

úterý 4. června 2013

Hej, námořníku aneb o povodních upřímně a bez obalu!


Tyhle šaty jsem potkala odložené ve zkušebních kabinkách v Primarku a přiznám se, byla to láska na první pohled! Vtipné bylo to, že jsem je už v jiné velikosti nikde nenašla, vlastním tedy kousek o velikosti 16, ale díky gumičce v pase mi to nijak nevadí, naopak oceňuji jejich vzdušnost.

I když to často nedělám, ráda bych se vrátila k minulému příspěvku. 

Já jako blogerka píši svůj módní deníček s láskou k módě, s nadšením ke všemu hezkému a především sobě a vám-čtenářům pro radost či oddych od všedních starostí.

Ano chybička se vloudila a já uznávám, že jsem možná nevhodně zvolila název postu. Předpokládala jsem, že mne čtou lidé, kteří pochopí nadhled, snad i snahu zlehčit určitou situaci. To se nestalo a já se o sobě dozvěděla spoustu věcí, které nebyly hezké. Na druhou stranu mi ale jen jediná čtenářka do komentářů napsala, že půjde pomáhat, přestože je sama tzv. v suchu!

Kdo je tedy horší, já která jsem pouze projevila radost nad novými botami do deště, nebo vy odsuzující , napadající a přesto doma u počítače sedící?

Řeknu vám naprosto upřímně jednu věc. Při povodních v roce 1997 mému otci velká voda smetla firmu, kterou roky budoval. Jeho zaměstatnci přišli o práci, my o zázemí, x let práce a zboží v řádech milionů. I když jsem byla malé dítě a nikdo naštěstí neumřel, ta hrůza  z toho co se stalo a mohlo stát je ve mě hluboce zakořeněná. 

A možná právě proto už jsem na jakékoliv zmínky o povodních alergická. Protože je tahle situace rok od roku horší a proč? Proč tyhle povodně nebyly před 50-100 lety? V takovéto míře? Devastace, přebudovávání krajiny, které si nikdo teď už na triko nevezme. Neschopnost některých jedinců v rozhodujících pozicích, pozdní nasazení protipovodňových opatření, nedostatečná varování! A mnoho jiných faktorů, které nikdo z nás, běžných občanů prostě nemá šanci ovlivnit. 

Toto je můj osobní názor, který možná někdo nepochopí a třeba se o sobě opět dozvím něco ,,hezkého", 
ale nemám problém se pod něj podepsat.


PS:Jako dlouholetá přispěvatelka nadace ,,Člověk v tísni" jsem byla oslovena paní Paušímovou a budu ráda, když i vy přispějete.


_________________________________________________________________________________


























             šaty: Primark
                          boty: Made in Rhodos
 náramky: eBay
 kabelka: Dior
       brýle: eBay

49 komentářů:

  1. Verunko jako vždy máš krásné oblečení a fotečky. Kdo tě fotí? :-) Také jsem z Olomouce-krásné město a místa tady máme. Sara

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sáro děkuji!

      Jako vždy musím říct, že Olomouc je město které miluji a vždy se ráda vracím domů. Jinak tyhle fotky jsou moje práce, už to focení celkem zvládám i bez asistence :-)

      Vymazat
    2. Tak to jsi moc šikovná :-) Já mám v Olomouci takový maličký,ale krásný obchůdek se zdravou výživou tak třeba se někdy potkáme. Ráda bych tě viděla naživo :-)) ahoj Sara

      Vymazat
    3. Sáry, určitě bych byla ráda, kdyby ses mi ozvala do emailu (by_veronica@centrum.cz) Nedivila bych se, kdybych tvůj obchůdek znala a pokud ne, určitě jej ráda navštívím!

      Vymazat
  2. Tak tento outfit mi vyrazil dech, neskutečně ti to sekne :)

    OdpovědětVymazat
  3. Velice ti to sluší. Líbí se mi kabelka a všechny ty náramky, ohromně se to hodí k šatům.

    OdpovědětVymazat
  4. Málokomu tyhle šaty sluší Veru a ty patříš mezi ty, které si maxišaty mohou dopřát naplno..

    Já musím narovinu říct, že jsem z těch povodní hodně rozmrzelá :( Mezí mě osudy lidí, zvlášť, když sleduji zprávy. Bydlím v Teplicích a dojíždím do práce do Ústí nad Labem.. bála jsem se, že se večer nedostanu vlakem domů :( Když jsem viděla ten zmatek na Západním nádraží, tak mi těch lidí bylo opravdu líto. Ještě teď nevím, zda se do práce zítra dostanu, nebo jestli i železniční doprava zkolabuje, nebo budou ,,jen,, zpoždění. Soucítím s postiženými a chtěla bych jim vyjádrřit velikou podporu, podpořím je alespoň smskou ..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, děkuji za tvá slova, jde vidět, že máš srdíčko na správném místě!

      Vymazat
    2. Železniční doprava určitě fungovat bude:)já jsem z Ústí a máme to už bohužel ozkoušené z roku 2002...

      Vymazat
    3. Ani nevíte holky, jak mě tyto vzkazy berou za srdce!

      Olomouc je celkem v pohodě, ale taky by mi na druhém bytě mohla prosáknout garáž, denně to se skoro sousedy sledujeme..

      Vymazat
    4. jj tak jsem v práci .. na západním nádraží je voda v podchodu, zítra už to asi nebudu riskovat a raději zůstanu doma..:(

      Vymazat
  5. Jsi krásná, Verunko!

    OdpovědětVymazat
  6. moc ti to sluší! proužky mám moc ráda a ty jsi celý outfit krásně zkombinovala :)

    OdpovědětVymazat
  7. No tak fakt žasnu, co ti kdo psal do minulého článku. Ty komentáře jsem si přečetla až díky tvému dnešnímu příspěvku, nevěděla jsem o tom. To jen kvůli nadpisu článku? Já bych to třeba vůbec jako oni nepochopila. Fakt už nevěděj jak rejpnout, zranit a uškodit.

    Dobře jsi to napsala. Sama víš co to je, povodně. :(

    K outfitu, je pěkný. Víš, že námořnický styl se mi u tebe líbí moc. :) I posledně jsem ti to říkala. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten název byl hloupě a dá se říci bezohledně zvolený, to upřímně uznávám, chybami se člověk učí..

      Vymazat
    2. Veru, to je ale jako kdyby jsi napsala článek, který pojmenuješ "dnes jsem se hodně přežrala" a někdo by na tebe účtočil, že děti v Africe hladovějí. :( To nejde takhle brát! Jde o to, že ty jsi to prostě zle nemyslela a tečka. Když si představím, že by se někdo kvůli tomuhle takhle pustil do mě, no fuj. :(

      Vymazat
  8. Osobně je mi lidí zasažených vodou strašně líto a rozhodně nějakou finanční pomocí jako rodina opět přispějeme.
    Sdílím tvoji myšlenku o tom, že všechno je to důsledek něčeho. A bohužel mi vadí, že se o regulacích vodních toků a jiných komunistických nesmyslech už nemluví. Naopak jsem zase všude slyšela, že za komunistů se tohle nedělo a že to líp uměli. To zase vytáčí mne!
    Nevysvětlíš...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuji za tvá slova se kterými naprosto souhlasím a také za vaši podporu potřebných!

      Vymazat
  9. Krásný outfit Verun! :)
    Já osobně jsem z povodní celá mimo. Povodně zažívám poprvé a opravdu ve velkém, protože roku 2002 jsem byla v cizině a toto je pro mě šok! Já bych nejraději poskytla azil všem kterým voda smetla dům. Večer k nám přijede rodina z okolí Litoměřic a doufám, že bude vše v pořádku :( v kotcích máme 2 toulající pejsky a psa známých :(

    Všem přeji pevné nervy a hlavně kapku solidarity! Já osobně se zúčastním úklidu našeho městečka a bylo by fajn, kdyby nás bylo více ;) klidnou noc všem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andy děkuji za komentář, sleduji i tvůj Instagram a jde vidět, že i když jsi teenagerka, osudy ostatních ti nejsou cizí a hlavně si cením toho, že pomoc ostatním bereš jako samozřejmost.

      To se dnes už jen tak nevidí!

      Vymazat
  10. Veru, myslím, že minulý post byl hodně lidmi špatně pochopen. Je škoda, že se to tak zbytečně vyhrotilo jen kvůli trošku špatně zvolenému nadpisu. Myslím, že čtenářky, které Tě rády čtou jsi tím nijak "nenaštvala", protože to prostě pochopily. Situace je hrozná a doufám, že už se vše brzy uklidní a voda klesne. :( Sama to bohužel dobře znám.

    Na fotkách Ti to sluší, ty šaty jsou skvělé! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, děkuji ti za tvá slova a především za empatii vůči lidem povodněmi postiženým!

      Jen bych klidně na rovinu napsala, že to někteří spíše pochopit nechtěli a ve výsledku zbytečně vyhrotili.

      Vymazat
  11. Chodím se na Tvůj blog dívat,na hezké oblečení,doplňky,boty...moc se mi líbí,jak vše dokážeš zkombinovat.Zaráží mě vztahovačnost lidí.Opravdu někdo věří,že když někdo nafotí outfit s holínkami,či deštníkem stává se zlovolným člověkem přejícím neštěstí?Myslela jsem,že mě už nic nepřekvapí,ale tohle mě fakt znechutilo.
    Verunko na svém blogu,nic neměň,je tvůj a moc se mi líbí,třeba právě to,jak jeden outfit dokážeš nafotit na spoustu fotek,zajímavě a z různých pohledů.Krásné fotky,chválím kabelku,botky,vše k sobě moc hezky ladí....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlato, u tebe se mohu spolehnout na to, že mě vždy pochopíš a i dnes si toho vážím.

      Napsala jsi to výborně, opravdu to, že se vyfotím s holinkami znamená, že opovrhuji lidským neštěstím? Na blogu nic měnit nehodlám, naopak jsem v poslední době dostala opět chuť naplno blogovat a to takovým způsobem, že mě podobné řeči nerozhází.

      Sama mám svědomí čisté a jak říkám, pokud na mě někdo bude chtít hledat chyby, najde je vždy, ale otázkou je, jestli je sám kritik dokonalý (což není nikdo).. Jsem dostatečně dospělá a sebevědomá na to, abych přijala kritiku, uznala jsi pokud je na místě a nemám problém zveřejňovat i ne úplně hezké komentáře. Naopak, snažím se je pochopit, vysvětlím či upřesním švoji myšlenku a i se omluvím, pokud udělám chybu.

      Protože chybovat je lidské a ctí se ti, kteří dokáží odpouštět!

      Vymazat
  12. Veronika, neda mi to a musim sa k tejto teme vyjadrit - na tvoj blog chodim hlavne kvoli odreagovaniu sa a obdivovaniu tvojich outfitov, nikdy som sa nevyzivala v anonymnych komentaroch, no faktom zostava, ze ludia vyuzivaju moznost skryt sa za anonyma viac nez len casto. Vzdy (aspon z tych reakcii, ktore si vybavujem) si na anonymov reagovala velmi jemne a kritiku si vedela vzdy prijat. Je jasne, ze povodnova situacia je hrozna a to co sa deje u vas ale aj u nas a v inych zastihnutych krajinach je hrozne, so zastihnutymi oblastami sucitim a drzim im palce, no udrzat si cistu hlavu a nadhlad je nutne v akejkolvek situacii, aj ked je to naozaj tazke. Najhorsie reakcie su zvacsa (aj ked nielen) od ludi, ktorych situacia citelne zasiahla, ale je naozaj potrebne to riesit na blogu, ktory je primarne zamerany na nieco uplne ine ? To je uz len hra o slovicka. Snad sa cela situacia da co najskor do poriadku a horuce hlavy stihnu vychladnut bez toho, aby sa osocovali na fashion blogoch. Nenechaj si kazit chut do blogovania kvoli anonymom/vyryvacom/provokaterom, ja tu chodim naozaj rada a ocividne nie som sama :) Maj sa pekne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti za pochopení a vážím si toho, jakou dobu mě čteš, pamatuji si a poznávám každého člověka, který mi zde napíše komentář.

      Všem přejme jen to dobré, protože agresivitou nebo napadáním se nikdy nic nevyřešilo.

      Vymazat
  13. Nedá mi to abych po včerejším prvním mém zapojení sem, se dnes ještě jednou neozvala. Velmi mě udivuje tvůj postoj, kdy na jednu stranu pomalu "roníš slzy" nad tím, že tě povodně v roce 1997 zasáhli osobně a přišli jste s rodinou o plno věcí. Rozum mi zůstává stát nad tím, jak člověk, který si něco takového prožije, dokáže vyvěsit takový post a s takovým nadpisem...? Také jsem si prožila záplavy 97 velmi zblízka a jakmile se objevily tyto záplavy, okamžitě se mi to v paměti oživilo. Proto to, jak jsi psala, že ti to nedošlo, že to je špatně zvolený nadpis, mi přijde jako falešná hra na city. Nezlob se na mě, ale člověk se zdravým rozumem dokáže i post s gumákama v tomto období napsat tak, aby to bylo vhodné v danou dobu, kor když si prošel tím samým. Když už ne z důvodu tohoto, tak alespoň z důvodu, že tě tu čte očividně plno holek, které jsou ještě školou povinné a své názory si teprve vytváří, tak jakožto dospělý člověk, bys mohla jít příkladem.
    Jako anonymka píšu proto, že se kvůli jedné reakci (teď už dvěma) na "módním" blogu nebudu někde registrovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kočko, já slzy neroním, jinak bych svoji/naši povodňovou zkušenost zmínila už dříve. Ano, otevřeně a upřímně jsem několikrát napsala, že jsem ten nadpis napsala nevhodně. Co víc chceš řešit, pokud jsi četla dnešní článek i mé komentáře pod tím minulým?

      Jinak řekla bych, že zrovna děvčata školou povinná mi sem k dané problematice napsala krásné věci o pomoci, ale jak vím z osobního pročítání daných blogů či soukromé korespondence, většina z mých čtenářek už zdaleka nepatří do školačkovského věku, pokud tam nepočítám vysokoškolačky..

      Každopádně ti děkuji za dnešní komentář, protože z těch minulých ,,lynčujících" jsi jediná, kdo se po přečtení aktuálního článku ozval a i když jsem stále zůstala nepochopena, jsem ti vděčná za reakci, protže já se nebráním žádné diskuzi.

      Vymazat
  14. Ahoj Veru.Šatičky jsou moc hezké,sluší ti.Mně se vůbec na tobě líbí,že ty prostě oblečení umíš nosit..Jo a čtvrtá fotka pod článkem,no jsi na ní moc hezky.

    OdpovědětVymazat
  15. Šaty jsou krásné, slušivé. Minulý název příspěvku byl zvolen naprosto vhodně.
    Na povodně nahlížím jako na přirozenou součást přírody. Byly zde po tisíce let a po další tisíce let budou. Stačí nahlédnout do kronik, jak povodně probíhaly v minulosti a co učinil člověk za opatření, aby je omezil.
    Pokud jim do cesty člověk postaví svá obydlí a protipovodňová opatření učiní pouze na tzv. 20 letou vodu, nemůže se potom divit, že má v obýváku vodu, tím spíš, když přetvářením krajiny získávjí povodně na intenzitě.
    Jestli název módního článku někdo chápe jako necitlivý nebo nevhodný nebo posměvný k postiženým lidem, měl by se spíše zamyslet zejména sám nad sebou.
    Ostatně, samotní postižení lidé ani ti, kteří přiložili ruku k díu, teď nemají čas psát anonymní komentáře.
    Aleš

    OdpovědětVymazat
  16. Když jsem si v neděli četla tvůj post, vlastně chviličku po tom, co jsi ho vyvěsila, ani mě nenapadlo si ten nadpis nějak spojovat s povodněmi, protože situace ještě nebyla tak vážná. A v pondělí, když jsem projížděla články a viděla ten nadpis znova, říkala jsem si "ajaj, za tohle ta holka dostane za uši". A přesně tak si myslím, že sis to neuvědomila ty, když jsi nadpis psala, pravděpodobně včera nebo dnes bys ho už takhle nenazvala. Všechno je ale o lidské toleranci a pochopení. Tvoje čtenářky by snad měly vědět, že nejsi zlá a nebylo to myšleno zle. Jinak k povodním už toho bylo řečeno dost, i nás zasáhly, naštěstí ne přímo v domě, ale mokrá a zabahněná chlaupa, stačí, takže práce je až až. Mě je moc líto zvířat, ať už těch v ZOO nebo mazlíčků, psů, koček atd. Lidi utečkou, evakuují se, a ti, kteří to neudělají, když mají možnost, no.... ale chudáci ty zvířátka...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono totiž bloger v dnešní době musí být i vědma, víš?

      Jinak absolutně nechápu, jak je v dnešní době různého technického vybavení možné být překvapen povodněmi! Tím myslím meteorology, vodohospodáře a hlavně ty, kteří staví protipovodnové zábrany. To si mají lidi na vlastní triko stavět kolem baráků desetimetrové zdi, což je samozřejmě neproveditelné?

      Vymazat
  17. Ja si v prvom rade neviem predstaviť ako niekto, práve zasiahnutý povodňami sedí pri PC a číta blogy o móde ... sorry anonymní, Tebe nie že rozum zastáva, Tebe už zastal.
    Ja som si ten nadpis nespojila s povodňami. Zdal sa mi roztomilý.

    OdpovědětVymazat
  18. Milá Verčo, více méně to co jsem ti chtěla napsat už napsala přede mnou čtenářka GirlieNamedZ. Ano minulý název článku nebyl vzhledem k povodním zvolen šťastně, ale to se stává jsme jenom lidé. A navíc jsi to uznala, tak ta anonymní napadání tvé osoby byla zbytečná, vyhrocená. Je mně lidí zasažených povodní líto a uvědomuji si jaké mám já a naše rodina štěstí, že nás povodně osobně nijak nezasáhly. Jako alespoň malou podporu jsem poslala tři dárcovské smsky na povodně Charitě ČR.
    Tvůj blog sleduji ráda, inspiruji se nákupy na Ebay. :)
    V Olomouci mám část rodiny, bydlí tam bratranec a babička s dědou a tak se ráda dívám na fotografie z města.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel blogy čtou i tací, kterým nestačí omluva a uvedení věci na pravou míru, oni budou útočit stále. O takové lidi občas zakopneme i v běžném životě, jenže to jsou tací, co by si to člověku do očí říct nedovolili.

      Já mám svědomí čisté-jsem upřímná i když to nemusí být někomu po chuti, nehraji si na princeznu-jsem normální ženská jakých jsou miliony a nemám problém zveřejnit i nehezký komentář.

      Proč vytvářet auru dokonalosti která není upřímná? Z takového rádoby zvyšování sebevědomí už jsem dávno vyrostla a i kdyby blog měl mít jen pár čtenářů, budou to ti,kteří mě chápou, jsou na stejné vlně a o to více si jich budu vážit!

      Vymazat
  19. Ty šaty ti nesluší, vypadáš v nich hodně objemně. Eli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No konečně si toho někdo všiml!

      Vymazat
    2. No fuj, moje jmenovkyně. LOL :)))

      Vymazat
    3. Tak to musím nesouhlasit všimla jsem si tě, když jsem běžela do Zbrojnice a sluší ti moc :-)

      Vymazat
    4. Moc děkuji a zároveň se trošku stydím, že jsi mě viděla při focení :-D

      Jinak já ráda chodím do Svatováclavského pivovaru, miluji jejich višňové pivo!

      Vymazat
    5. To není za co vypadala jsi skvěle ( i při focení):-) Teď mám na tebe nějaké štěstí potkala jsem tě i v sobotu večer v klubu. Takže ještě jednou a na to višňové si zajdeme :-D

      Vymazat
  20. ahoj, nevedela by si mi pls odporučiť predajcu náramkov, hlavne na hviezdicu, kt. máš na zápästí? díík:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj!

      Mrkni na eBay a pod heslem starfish bracelet ti jich několik vyjede. Já si jej loni objednávala, když ještě moc nebyly, putoval mi až z USA a i cena tomu odpovídala, ted už jej najdeš daleko výhodněji.

      Při nákupu na tomto portálu doporučuji omrknout více inzerátu, raději vždy volím poštu zdarma, ale kolikrát je to spíše takový trik prodejců, protože u některých se to kolikrát i s poštou vyplatí více. Pak mrknu na jeho hodnocení a ještě i další nabízené předměty, kolikrát objevím zajímavé věci, samozřejmě za předpokladu, že pošta je zdarma.

      Vymazat
  21. Tento styl Ti fakt sekne. šaty vypadají skvěle ty náramky jsou nádherné :) nejvíce se mi líbí ta hvězdice :)
    A k tomu předešlému nadpisu...jasně, každému se tohle prostě může stát (nevhodně zvolený nadpis, aniž by si uvědomil, jak to může vyznít) - jsme jenom lidi a člověk za tím hned nesmí vidět nějakou škodolibost či co...rozhodně to nezměnilo můj úsudek na Tebe. Myslím si, že nejsi typ lidí, kterému je to, co se právě děje lhostejné (už i kvůli tomu, že s povodněmi máš zkušenosti). Je mi líto těch lidí, neumím si představit, být v jejich situaci a také se chci zapojit do pomoci lidem postiženým povodněmi, ať peněžními prostředky nebo činností.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti za podporu i pochopení a to nejen mě, ale především a na prvním místě lidem povodněmi postiženým!

      Vymazat
  22. Ahoj Verčo,námořnický styl miluju a doufám,že nafotíš více kombinací pro inspiraci :) Jinak bych se chtěla taky vyjádřit k nadpisu článku,který spoustu lidí pobouřil...mně teda na něm nepřijde nic pobuřujícího...naopak jsem to pochopila tak,že to máme brát s nadhledem ten déšť...je mi taky líto lidí zasažených povodní,ale ještě mnohem víc líto je mi zvířátek..nejenom že jejich páníčkové myslí na to jak zachránit svůj zadek,ale taky jak si zachránit třeba telku a pejska nechají napospas velké vodě...dočetla jsem se že v jednom útulku jim během jednoho dne přibylo 60 pejsků :( takže bych chtěla všem rejpalům doporučit,aby svou energii vloženou do urážek modní blogerky vložili rači do pomoci potřebným...ráda přidám odkaz na stránky kde najdete užitečné informace jak pomoci...já sama jsem z Brna a sedím si v suchu,ale staré ručníky a deky sem doma našla...za 150 kč jsem koupila obvazy a savo...jedna paní založila sběrné místo pro útulky v Brně a věci převeze do útulku kde je to potřeba po povodních...ráda bych i dobrovolničila,ale za 2 měsíce rodím,takže bych to nezvládla...takže moje doporučení anonymům je zamyslet se nad sebou,co jste pro oběti udělaly vy...můj příspěvek vám má dát motivaci jak pomoct bez peněz a kdyby byl zájem můžu sem dát odkaz na stránky,na kterých se můžete hlásit jako dobrovolníci na úklid útulků...informují vás kde v místě vašeho bydliště bude potřeba pomoct...tak místo napadání blogerky by to chtělo přiložit ruku k dílu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mi sem ten odkaz vlož, dám jej k článku jako klikací.

      Moc a moc děkuji za podporu a srdce na pravém místě!

      Vymazat
    2. Jsi moc hodná Verčo...nechtěla jsem to sem dávat,protože je to tvůj blog a ty jsi ten kdo rozhoduje o tom co se tu objeví :) Bylo by fajn kdyby se přihlásilo více lidí :) takže odkaz je :http://www.pesnastope.cz/povodne2013seznam/ a ještě mají stránku na fb,kde se události aktualizují častěji FIN. A MAT. POMOC PRO ZVÍŘATA A ÚTULKY POSTIŽENÉ VODOU dokonce jsem viděla že tam jedna paní prosí o pomoc,protože její kamarádka je odříznutá od světa,nemá elektřinu a její pejsci nemají žádné žrádlo..díky této stránce se jí dostalo pomoci,takže kdo potřebuje pomoc nebo o někom ví,tak ať to klidně napíše... A ještě jednou děkuji za zveřejnění...třeba se najdou čtenářky které by rády pomohly,ale neví jak se zapojit :)

      Vymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika