Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pátek 12. července 2013

V čem by mĕly mít jasno ženy 25+



Nedávno jsem slavila narozeniny a při té příležitosti mĕ napadla taková malá rekapitulace, v čem by ženy v mém vĕku už mĕly mít  jasno. Je to spíše článek pro odlehčení, určitě jej nemusíte brát doslova. Sepsala jsem to do pár bodů a určitĕ mĕ zajímá i váš názor na tyhle záležitosti. S čím souhlasíte, s čím nikoliv a co byste ještĕ přidaly.


Začnu u lehčího tématu a tím je vzhled.

Péče o pleť


Myslím si, že už bychom mĕly vĕdĕt, jaký máme typ pleti, co jí vyhovuje a na co si naopak dávat pozor. Vĕci jako pleťové mléko, micelární voda či tonikum jsou pro nás samozřejmost a víme, které krémy a produkty nám v kterém ročním a jiném období nejvíce vyhovují.



Líčení a zkrášlování


K tomuto téma mám zrovna co říct, protože sama jsem teprve pred rokem objevila kouzlo tvářenky i jiných zkrášlovadel. Do teď kolikrát se i od daleko mladších kamarádek nechám poučit co k čemu je a jak se používá a jsem za to vdĕčná, protože jsem v pubertĕ nezažila takové ty veselé chvilky při zkoušení šminek s kamarádkami a jediné u čeho jsem si byla jistá byla řasenka.


Každá žena by mĕla vĕdet jak se zkrášlit, poradit si s viditelnými póry či prvními vráskami. Nemyslím tím výrazné líčení, ale základ-korektor, tvářenka, zvýraznĕní očí, rtĕnka.


Obočí


Naváži na předchozí bod - na zkrášnení obličeje a to konkrétnĕ obočí, které si podle mĕ zaslouží samostatný bod. Sama jsem si v pubertĕ prošla vytrháním do tenké čárky, které se pak muselo dokreslovat. Pozdĕji jsem jej neřešila, jen vytrhávala nadbytečné chloupky pro udržení tvaru. No a před pár lety jsem podstoupila pernamentní makeup a řeknu vám, byla to ta nejlepší vĕc! Dostala jsem nový-lepší tvar a od té doby mám obočí dokonalé, které potřebuje jen minimální údržbu.



Plastické operace a jiné estetické zákroky


Vím, že toto je lehce kontroverzní téma a proto bych ráda požádala ty, které nezajímá, ať tento bod přeskočí, díky!


V tomto vĕku si myslím, že už bychom mĕly mít vyřešené takové ty radikálnĕjší zákroky, jako je zvĕtšení poprsí, úprava nosu či si doplňte. Tyto dva zákroky je podle mĕ dobré podstoupit co nejdříve. Nos, abyste se co nejdříve tĕšily z nového vzhledu a zároveň ily již s novým vzhledem. Na úpravy poprsí jsou názory různé, nĕkdo si myslí, že je lepší počkat po dĕtech. Já si ale myslím, nač čekat? Až ta prsa budou povolená abude třeba modelace či vĕtší implamtát aby prsa vyplnil? Nebylo by lepší nečekat a dopřátvsi plný dekolt co nejdříve  Navíc dĕti mohou přijít až za nĕkolik let.

Další vĕcí je botox a výplnĕ. Není žádná ostuda si přiznat, že mĕ ta vráska mezi obočím štve a ta podélná na čele nezmizí, ani když se nemračím? Proč čekat, copak si myslíte, že se všem dĕlají vrásky ve stejném vĕku? Mnohé z nás toto neřeší a já to respektuji, ale ty které to trápí by nemĕly váhat s objednáním se na aplikaci.


Práce a závazky


Toto je hodnĕ složité téma. Nĕkdo z vás může být chvíli po škole a bydlet stále u rodičů, jiná už dobrých pár let pracovat, či být vdaná a mít dvĕ dĕti.

Ráda bych řekla, dĕlejte jen to co vás baví, nebo k tomu alespon smĕřujte, ale ví,, že me vždy tomu nahrávají okolnosti. Každopádnĕ už bysme mély být po finamční stránce sobĕstačné. Nikdy není dobré být závislá nabrodičích či partnerovi, človĕk by se o sebe mĕl umĕt postarat a ze zkušenosti vím, že díky tomu stoupne i v očích ostatních.


Bydlení


Na toto téma může být pro nĕkoho ještĕ brzy a jiný už to má vyřešené. Človĕk by si pro začátek mĕl ujasnit, jak a kde chce bydlet. Pokud máte delší vztah, bydlení už považujete za společnou investici. Co chci ale říci. I malá garsonka je pro začátek jako palác, protpže je vaše. Hodnotu neztratí, vždy můžete jít do vĕtšího anáklady na nájem jsou srovnatelné se splákou hypotéky. Každý nemá

 od rodiny hned po studiích zajištěné bydlení a jak se říká -Bydlení je základ!



Nejlepší kamarádka a dobří přátelé



Nemyslí, si, že by toto bylo dĕtinské. Protože každá z nás potřebuje kamarádku, které se  může svĕřit i s nejvĕtším průšvihem a naopak, i se podĕlit o radost. Vùbec to nemuSí být človek, se kterým jse dennĕ v kontaktu, naopak i kdyby jste se mĕsíc nevidĕly jste na stejné vlnĕ a rozumíte jedna druhé.



Mezi přátelé, tedy lidi se kterými se ráda stýkám, nepovažuji kde koho, s kým jsem se kdy dala do řeči. Naopak, jsou to lidé, kteří mi jsou blízcí a vím, že se na nĕ mohu kdykoliv a v jakékoliv situaci spolehnout.


Odcházení

V životě zažijeme různé situace a některé z nich nás mohou hodně poznamenat. Je důležité si uvědomit a některé z nás i časem si přiznat, že slovo bývalý partner je od slova bylo. Tedy je na čase jít dál, protože pokud se budeme stále zaobírat minulostí, nikdy nebude připraveny jít dál. Myslím si, že spousta z nás to zažila a dá mi zapravdu. 

Ano, pokud skončil vztah, na kterém nám záleželo,  pobrečme si, zanadávejme, nechejme si pár měsíců od chlapů oddych, ale pak už se těšme na poznávání nového.


Odpočinek

Ano, i tohle je velmi důležité! Umět si najít čas jen sama pro sebe, at s knížkou, ve vaně plné bublinek, pro sport, posezení s přáteli, sledování oblíbených filmů a mnoho jiného. Dnešní doba je chaotická, lidé stále někam spěchají. Já to chápu, máme spousty závazků, ale zkuste si najít každý den alespon jednu hodinu jen sama pro sebe, uvidíte, jak se vám zvedne nálada a vaši blízcí to jistě ocení!


To je prozatím vše, i když je toho daleko více o čem bych mohla napsat. 
Těším se na vaše komentáře a přeji hezký víkend!






26 komentářů:

  1. Souhlasím s mnoha body, ve 25 letech by už člověk měl mít o svém životě jasno :) Zejména bydlení. Nevím, mám pocit, že bydlet u rodičů ještě na Vš, když už mám minimálně po Bc. (po 25 letech) je znak, že se člověku nechce vyletět z hnízda a naprostá lenost začít vydělávat.

    www.neverfullcloset.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj je mi 26 a stále bydlím u rodičů. Přes týden jsem ve městě mého studia (nikoli tedy u rodičů) a o víkendu v práci, u přítele, cestuji... nevidím zatím důvod si pořizovat vlastní byt...proč? abych v něm přespala 2 noci v měsíci? nemyslím si, že každý kdo se po Bc. neosamostní je jen lenivý...:-)
      Radka V.

      Vymazat
    2. Raďo, tohle určitě nebylo myšleno na studentky, které jsou doma na dva dny v měsíci, to jsi jistě pochopila a určitě mi daš zapravdu, že určitě pár lidí co s nadsenim využívají mamaservis skoro do třicítky znas.

      Třeba až si za pár let budeš chtít založit rodinu, či jen dostudujes, nejak jít bydlet pujdeš a já se zmiňovala o tom, co je dle mého nejrozumnější, když ta situace nastane. Zbytečně sis něco vytáhla na sebe, buď ráda že jsi v jednom kole a takové věci zatím nemusíš řešit ;-)

      Vymazat
  2. V pleti bych ráda měla jasno, ale když ona se mi pořád potvora mění:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale určitě na ni Daní zkouším vyzrát, že jo? ;-) Já mám taky jinou ,, zimní" a jinou ,, letní" :-D

      Vymazat
  3. No ta plastická operace mě pobavila :D Užívat prsou jo je to pravda..:D ale já třeba jsem děsně nerozhodnej člověk nad zvětšením prsou jsem uvaýovala tolikrát ted po dítěti mám prsa pěkný ale teda nejmenší co jsem dy měla...ale zase když jsem chvilku kojila a měla trojky tak jsem se jich docela děsila...takže já se budu rozhodavt asi ještě hodně dlouho :D a co se týká bydlení v tom taky nemáme jasno bydlíme v podnájmu v hezkém...ale manžel dostal možnost pracovat v zahraničí teď vše probírame a jsem šťastná že nemám hypoteku ...pro mě je to veliký závazek a člověk nikdo neví ale vím že tohle je věc názoru a v hotovosti na byt nemám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jít, to bydlení nelze brat na každého doslovně a buďte rádi, že se naskytla taková příležitost, i když třeba byt pronajmout někomu známému by taky šlo.

      Článek je brány tak, v čem by člověk v tomto věku už pomalu mel dělat jasno samozřejmě tím nemyslím, že všichni už , mají bydlet ve svém a chodit botox! :-D

      Vymazat
    2. Ja Verunko s hypotekou naprosto souhlasim, je to, jak pises, investice. Zavazek obrovsky, ale koec koncu, najem je preci taky tak trochu zavazek, no ne? Kdyz neplatis, jdes na ulici tak i tak :-)

      Vymazat
  4. Ja souhlasim s tim ze 25tiny jsou celkem rekapitulacni. Nevim proc tomu tak je, ale vidim to u hodne kamaradek. Na druhou stranu s plastikou prsou bych byla pred detma opatrna. Ja jsem mela Bcka. Po prvni diteti mi zustala vetsi Cka a nyni, po druhem, mam Fka. Nedokazu si predstavit jak bych dopadla s implantatem :-). A financni samostatnost je naprostym zakladem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tání, tebe si bez nadupaného vystrihu vůbec neumím představit! :-D A maminka to tak tak měla? U nás to myslím zůstávalo pri starem a to jsem že tři děti. Jinak abych se začala desit :D

      Vymazat
    2. Tak k Bckum jsem mela 49 kg, to nebylo az tak zly :-), mamka to tak nemela, u ni byl trend opacny, po detech sla o velikost dolu.

      Vymazat
  5. Jako já ve sladkých 25. :-) Taky jsem si říkala, že vím, co by kdo měl kdy a jak... Stačilo pár kopanců od života, horších, než jsem si kdy uměla představit, a ve 30+ už mám opravdu jasno. Prostě jen "žít a nechat žít". Každý život je jiný, ostatní moudra jsou navíc a zbytečná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barbara, určitě jsi pochopila, že článek ma být bran s nadhledem a jistě vse nesedí na všechny,. Je to shrnutí názoru z mého života, to co považují za ,, důležité" já.

      Každý dospívá v jiném věku, proto si i já sama myslím, že dokud člověk nepozná sám sebe a jakžtakž si nezformuje osobnost, těžko bude připraveny na to být třeba rodicem či správným partnerem.

      A pozor, aby mě ta modrá nezačala bavit! :-D

      Vymazat
  6. Moje pleť mě i v 29 dokáže občas nemile překvapit:)Se vším jinak souhlasím, plastiku zatím nepotřebuji mám prsa, která vypadají jako silikonová a nejsou, musím to často vyvracet:) Snad to vydrží i po dětech,mamka má prsa v padesáti stále krásná a pevná, tak snad se genetika projeví:)Práce mě naplňuje neskutečně(učitelka)-to jsem ještě na vejšce myslela, že se tímhle živit nikdy nebudu...
    Manžela mám, baráček se staví, jen řeším co děti...pořád mě to nějak nebere, ale okolí čím dál víc stupňuje své dotazy:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na okolí se vykasli, sama nejlépe poznat, kdy jsi připravena být matkou. Lepší než být takovou, která ke svým dětem nema vztah.. A poprsí chválím, alespoň ušetřit za plastiku a ni tě to nemusí trápit ;-) Taky si myslím, že toto máme podobně po matkach, ale to si řekněme za deset let..

      Vymazat
  7. Pěkná rekapitulace a souhlasím. V 25 jsem zažila to nejzajímavější, neobvyklé atd... Vše jsem zvládla, jen ta rovnátka jsem prošvihla.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, moc povedený článek :-) Vidím, že se zmiňuješ o pernamentním mekeupu. Můžu se zeptat v kterém salonu ti ho dělali nebo koho bys doporučila? Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Studio 5 v Praze u paní Jašůrkové, určitě doporučuji, mrkni k ní na webovky.

      Vymazat
  9. Se spoustou bohužel nesouhlasím, ale pokud si to myslíte, tak proč ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A s čím vším konkrétně, aby tvůj komentář pro mě měl nějaký smysl?

      Vymazat
    2. Zítra zapnu hlavní počìtač tak dopíšu, je mĕ 44, tak mám trochu jiné názory:-).

      Vymazat
    3. Ráďo, diky za vzkaz a preji hezky večer!

      Vymazat
    4. 1. Péče o pleť ano, já to nikdy neřešila a pleť mám dobrou, vypadám mladě, ale souhlasím.
      2. Líčení a zkrášlování souhlasím, mám sama ráda nalíčenou tvář.
      3. Obočí souhlasím s lehkou úpravou, ale do per. makeupu bych nešla, nelíbí se mi to , to co jsem doposud viděla bylo spíše odstrašující.
      4. Plastické operace a zákroky spíše odsuzuji, hodně se jich nepovede a pak slečny vypadají jako strašidla, mládí je samotná krása a tohle bych nechala pouze ze zdravotních hledisek (úpravy) a poprsí rozhodně po dětech. Spíše mám raději menší prsa a přírodní a co jsem vyslechla od chlapů tak taky - raději přírodní. Chlap se sice otočí za vnadnou a obdařenou dívkou , ale přemýšlí jestli má silicony nebo ne. Poprsí a operace beru pouze ze zdravotních hledisek či když žena vinou rakoviny o prsa příjde. Co schvaluji, jen snad víčka když ženě padají v určitém věku a pak snad abdominoplastiku po radikálním hubnutí. Tohle téma je hodně diskutabilní a je škoda, že spousta slečen , krásných slečen propadne této vášni a pak vypadají jako strašidla viz nepovedené rty Taťany Kuchařové, co Donatella Versace - hrůza.
      5. Práce a závazky - ano je dobré být soběstačný.
      6. Bydlení , myslím že není kam spěchat když rodiče pomáhají a později pronajmutí garsonky proč ne, nesouhlasím s hypotékami, je to past pro lidi, kdy se zadluží na spoustu let a mnozí nejsou schopni splácet , pak bohužel člověk může snadno přijít úplně o všechno.
      7. Kamarádka a dobří přátelé - ze zkušeností vím, že je lepší se nesvěřovat, protože se to většinou obrátí proti člověku, ale je důležité je mít asi pro někoho. V tomhle jsem dost opatrná.
      8. Odcházení neznám, mám zkušenost úplně jinou. Někdy to asi jinak nejde, ale vždy je partnerství o kompromisech a dneska lidi raději odejdounež aby něco řešili a vyřešili, proto je velká rozvodovost.
      9. Odpočinek musí být.

      Jak to tak píšu tak tak nesouhlasím jenom s něčím :-)

      Vymazat
    5. S nazorem o bydleni s Tebou nesouhlasim - nekdo jednoduse touzi bydlet ve vlastnim byte, i presto, ze hypoteka zavazek bez pochyby je, ale to pronajem taky, za bydleni se proste dnes plati a pokud napriklad mladi manzele od rodicu dostali maximalne sbohem a satecek, chteji neco spolecne budovat, zalozit rodinu - investice do nemovitosti mi potom prijde naprosto na miste. Ja bych si napriklad neprala, aby me dite vyrustalo v pronajmu a tedy stale by ve vzduchu visela hrozba stehovani, atp. Ano, hypoteka se plati kazdy mesic, ale najem snad taktez, proto se mi zda, ze platit na svoje neni nic spatneho, samozrejme clovek musi mit srovnane priority napr rodina versus cestovani, manzelstvi versus nezavazny zivot, ale skutecne v otazce hypoteky souhlasim s Vercou :)

      Vymazat
  10. S tím bydlením si myslím, ze by člověk predstavu měl mít klidne i dřív..
    Ja jsem z domu od osmnácti a nemela bych za nic..

    Pleť se mi porad meni a co se týká tohohle, porad ještě hledám:-))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika