Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

úterý 20. srpna 2013

Proč ze mě asi nikdy nebude správná fashion blogerka?



Článek, který je myšlen s nadhledem, občas ironicky, zkušeně díky několika letům blogování a hlavně s humorem!

Pokud se v některých bodech najdete a to v negativním smyslu, neberte to jako urážku, ale jako možnost zamyslet se sama nad sebou a třeba na svém přístupu k blogování celkově, nebo si z toho jednoduše nic nedělejte a buďte věrné svému stylu!




1. Nevlastním jediné tenisky značky CONVERSE! 
Přijdou mi strašně těžké, ještě nikdy na nikom jsem je neviděla čisté a hlavně boty by neměly být unisex!

2. Souvisí s bodem číslo 1! Nemám potřebu v letních pařácích běhat venku v teniskách typu Nike Air Max a jim podobných na jakože platformě. V zahraničí je to boom, co s příchodem podzimu opadne a do fitka mám tenisek dostatek..

3. V Zaře jsem nebyla rok! Panebože, jak je to možné?? Jaktože nevlastním jejich SKORT a ani ty sandále se zlatým podpatkem, ve kterých se pouze dle jediné blogerky ze sta, které je vlastní, dá chodit :-D

 4. Do Starbucks nevlezu, ani když o něj zakopnu. Ano, mám ty jejich kelímky jako suvenýr ze zahraničí (ty pevné co se kupují extra, ne ty měkké ve kterých dostáváte kafe), ale to je asi tak vše. To raději kafe z McDonaldu za třetinovou cenu..

5. Nejnovější módní trendy si nekupuji vůbec a pokud ano, tak minimálně s půlročním zpožděním, tedy většinou až momentě, kdy jsou demode.. Nedělám to schválně, ale věci si pořizuji protože se mi líbí, ne proto, že se zrovna nosí a pak možná i omylem opomenu věc, která by se mi mohla líbit.

6. Odmítám téměř všechny spolupráce! Já opravdu nevěnuji hodiny svého volného času práci na svém blogu, abych pak vybudované renomé, důvěru čtenářů prodala za 200kč za článek či za reklamu pro eshop, který na mě působí maximálně nedůvěryhodně.. Vždy doporučuji pouze to, s čím už mám osobní pozitivní zkušenost a pokud ji nemám, naplno to napíši!

7. Nekradu spolupráce! Proč čekat na to, až nějakou společnost zaujmu, když ji mohu sama oslovit a to nejlépe pokud mě ta konkrétní firma či její produkt zaujal na jiném blogu? Je rozdíl oslovit webovky, které samy blogerkám nabízejí možnost produktů zdarma a je rozdíl, když mě něco u někoho zaujme a já hned žhavím email, zda by mi to zdarma taky poslali a ještě si ani o té dotyčné věci nepřečtu recenze, takže se mi ve výsledku ani nehodí. A to je trapas!

Já osobně pokud na takovou záležitost přistoupím, chci v tom období být jediným člověkem, který v té době s tou společností spolupracuje. Všichni známe masírku Biodermy, Ziaji, Lady a jiných boxů.. Já už ty články ani neotevírala..

8. Nemám přítele, kterého bych mohla oslovovat exklusivními přezdívkami (On, Drahý, Milouš, Božský), nepíši o tom, jak se s ním mám krásně, kam mě vzal a co mi za co koupil. I kdybych zrovna nebyla samostatná jednotka, jsem dostatečně dospělá, abych tyhle věci na blog nepsala. Je to dětinské a je průšvih, když vám to zrovna ve vztahu neklape. Co pak napíšete na blog? A ve výsledku jste pro smích svému okolí, které vás zná osobně..

9. Stojím si za svými názory! Pokud o něčem (produkt), někom (firma, značka) napíši, že je to šunt, rozhodně se nestane, že bych jen tak bez vysvětlení v dalším postu měla produkt z jejich nové kolekce. 

Teď máme např. s kamarádkami vypozorováno, že Louis Vuitton šel hodně dolů s kvalitou (křivé švy, nekvalitní zpracování) a ceny naopak nahoru. Několikrát jsem toto naplno řekla a je fakt, že jsem si u nich nic už několik let nekoupila. Jedním z těch důvodů je to, že vše co jsem si od této značky přála už mám :-D a druhou věcí jsou dle mého opravdu vysoké ceny ve srovnání se značkami Balenciaga, Dior, Burberry, Chloe. 

Jedinou kabelku, kterou bych si od nich aktuálně přála (všichni známe lonskou kouzelnou reklamu na NF Damier Azur na pláži), si koupím v některém z dostupných luxusních bazarů a nebo vůbec. Tu plnou cenu bych nyní (za tuto kvalitu) opravdu nedala. Tedy se vám opravdu nestane, že bych o jakékoliv značce napsala, že šla s kvalitou dolů a je předražená, když bych od ní každý týden prezentovala nový úlovek, at už ze slev či z nové kolekce.. Prostě se do toho obchodu nijak nehrnu!



10. Nepíši o každém prdu! Pro někoho napsáno možná vulgárně, ale inteligent pochopí, jak je to myšleno. Ano, novou věc časem ráda ukážu v outfitovém postu a nebo v případě kosmetiky spolu s dalšími zkrášlujícími věcičkami a to většinou proto, že ta věc je hezká sama o sobě.. 

New in posty jsou u mě vyjímečné a spíše z důvodu vás upozornit na dobrou akci, výhodný nákup atd.. Posty o nové rtěnce či jednom páru bot ze slev u Baťi u mě opravdu nečekejte :-D

11. I když jsem limitovaná tím, že nemám fotografa, snažím se, aby fotky jednoho postu nebyly v jediné póze na jednom místě, ale prostě obětuji ten čas, aby fotky stály za to, i když jsou foceny samospouští za pomoci stativu. S trochou snahy a trpělivosti to skutečně jde!

12. Nepublikuji za každou cenu! V mých možnostech bohužel není dávat denně nový příspěvek. Tedy ono by to šlo, ale rozhodně by to nebyly outfit posty, videa a články, na kterých jsem si dala záležet a s jejichž kvalitou bych byla spokojená. Některé z vás v tom možná u některých blogerek rozdíl nevidí, ale já ano.

13. Upřímnost! Můj život není sluníčkový, nejsem permanentně šťastná a občas mám opravdu špatné období.. Poznáte to i z mého blogu, někdy se svěřím více a jindy raději napíši neutrální článek. 

Ale rozhodně se nikomu nesnažím namluvit, že žiji dokonalý život, nemám žádné starosti, vše šlape jak má a já jsem dokonale štastná! Tak to totiž nemá nikdo, nějaký mráček se bohužel vždy ukáže i na tom nejmodřejším nebi.

14. Komentáře! I když mám schvalování komentářů, publikuji 99,9%  vašich příspěvků. Moc dobře víte, že ne vždy jsou příjemné a mnoho z vás mi opakovaně napsalo, že je obtěžuje ta napadání, urážky a celkově nesmysly číst. Já jsem upřímný člověk a jak jsem napsala v předchozím bodu, nejsem dokonalá a rozhodně si na to ani nehodlám hrát. Proto publikuji i ne vždy příjemné věci a snažím se na to reagovat. 

To, že jiné blogy mají jen pozitivní komentáře neznamená, že majitelka blogu je tak skvělá, ale většinou to, že nepropustí sebemenší negativ. Neplatí to samozřejmě o všech, ale u některých je to očividné! O to víc je mi pak líto mladých blogerek, které v tomto ještě nejsou zběhlé a ty zbytečné komentáře řeší, berou si je k srdci.. Hatery máme na blozích všechny a znamená to pouze to, že svoji práci děláme dobře, protože kdybychom nebyly zajímavé, proč by si na nás někdo potřeboval zvedat sebevědomí, navážet se do nás??

15. Anonymní komentáře. Souvisí s předchozím bodem. publikuji vše, co je napsáno relativně inteligentně a bez vulgarit. Anonymní je na internetu každý a já vnímám rozdíl mezi anonymem a pouhým nepřihlášeným členem. V tom je velký rozdíl a i kdybych anonymní komentáře zakázala, mám menší možnost názor toho daného člověka na moji osobu změnit. 

Proto si raději jeho názor přečtu, pokusím se jej uvést na pravou míru, i když je to v některých případech bohužel honění se za větrnými mlýny..

16. Nesnažím se na blogu vydělávat! Nemám vlastní eshop, nenabízím zboží, které jsem si sama navrhla a ani nezahlcuji čtenáře posty mnou nabízených produktů. Holky, které do toho šly obdivuji, ale chce to dělat naplno a na stejně vysoké úrovni, jakou se prezentujete na blogu. A to občas bohužel není pravidlem.. Jinak raději ruce pryč!

17. Nelžu, nevymýšlím si a hlavně si neprotiřečím! Pokud na něco nechci odpovídat, pak doporučuji na tu věc prostě neodpovědět, přejít ji, ignorovat. Já jako blogerka jsem i čtenářka a moc dobře si pamatuji, když na tu samou otázku blogerka odpoví různě a když ji na to někdo upozorní, rve se zuby nehty za poslední názor. 

Ano, některé otázky nejsou vždy příjemné, ale proč pokaždé tvrdit něco jiného?

18. Nějak mě minula móda značky Michael Kors z outletu. Netvrdím, že neachám nad těmi veselými barvami kabelek z aktuální kolekce, ale když někde v zahraničí vidím za jakou cenu se prodávají a pak zjistím, že ty z Pandorfu jsou s minimálním rozdílem, moc tu outletovou politiku nechápu. Navíc Hamiltonka bez zámečku nemá šmrnc, no ne?


To je pro dnešek vše, určitě mi napište s čím souhlasíte a s čím třeba ne a samozřejmě proč. Co byste ještě třeba doplnily, z vašich vlastních zkušeností, s čím jste se setkaly.

77 komentářů:

  1. Verunko, úžasný článek! Musím říct, že jsem se našla a to hned v několika bodech :D Parádně jsem si hned po ránu početla ;) super!!

    OdpovědětVymazat
  2. Nezbývá než souhlasit, hezky jsi to vystihla.

    Trendy sice sleduji, ale když mě nebaví, tak do nich nejdu. Na druhou stranu pokud se mi nějaký líbí, tak se snažím alespoň jeden kousek vlastnit (třeba crop top).
    S Hamiltonkama z outletu souhlasím beze zbytku - kabelka bez zámečku prostě není ono.

    http://pragueinstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Myslim ze jsi dobre vyjmenovala "jedinecnost" sveho blogu. Nevim proc bys nemohla byt dobra fashion blogerka? Ja si prave myslim ze je dobre, kdyz nekdo nosi neco jineho nez katalog Zary. Do toho se mohu podivat na webu. Na blogu cekam jinou inspiraci.

    Spoluprace je pro me taky celkem problem. Zatim jsem nenarazila na nikoho, kdo by trochu zapremyslel co vlastne chce a ocekava. Vetsinou se nekdo rozhodne ze je dobre aby o produktu bylo psano na nejakem blogu. A tim to hasne. Neresi typ blogu, cilovku, nic. Predstava ze bych psala o Essence ve svych 36 letech? A kdo to bude jako cist? 15 lete slecny? Ty urcite netouzi po nicem jinem nez vypadat jako ja :-D :-D.

    BTW mam naskok, mam jak Converse, tak i Skort :-D. A to fashion blogerka nejsem :-). Styd se!!!! :-D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tani, taky u nekterych nabidek kroutim hlavou.. Nejde jen o cilovku vekovou, ale taky o zamereni blogu a kolikrat mam pocit, ze si ta firma snad neprecetla ani jediny clanek u me. Jinak by jim muselo byt jasne, ze produkty ktere nabizeji jsou naprosto mimo m uj vkus..

      Ono Essence treba , uze mit nektere zajimave produkty, treba jejich rozjasnovac pouzivam nejradeji, ale vzhledem ke znackam ktere na blogu prezentujes by bylo naprosto mimo, kdyby te prave jejich zastupce oslovil k recenzi jejich produktu..

      Vymazat
  4. Myslím,že ta úvodní fotka mluví prostě za vše.Já Tě miluju.Jsi vtipná,krásná..a máš blog,který stojí za to číst..když už v úvodu vidím Biodermu nebo cokoli z těch profláklých hrůz ani to neotvírám.Každý má právo psát o čem chce a taky každý má právo to nečíst.Já mám ráda přečíst si něco zajímavého a ne přes kopírák.Mám ráda Tvoje fotky,outfity,cokoliv.Jinak co se týče módy, nesleduji skoro nic...Prostě jsi mi ve všem všudy sympatická ať je to cokoliv o módě,o kosmetice a třeba i o trápení.Příjde mi,že jsi hrdý člověk a osobnost,za nic se neschováváš.Jestli máš v ruce kabelku Vuitton nebo tašku za pár korun,stále cítím,že jsi to TY...Ta která má šmrnc a je hrdá,že je žena s velkým Ž.

    OdpovědětVymazat
  5. také nechápu teď tu módu nošení sportovních tenisek typu Nike atd ke všemu. přijde mi to strašný.

    v Zaře jsem byla jednou a teda asi i naposledy :D ty ceny tam jsou pro mě totiž šílené a kvalita tomu neodpovídá.

    do Starbucks zajdu ráda, protože mi to prostě chutná a klasickou kávu ráda nemám.

    módní trendy... jak kdy. já to mám podobně jako ty a většinou se mi ta daná věc zalíbí až v tu chvíli, kdy není pomalu nikde k sehnání :D

    a souhlasím s tebou i ve většině zbytku :)

    OdpovědětVymazat
  6. Veselý a příjemný post. Pobavil mě :-). Úplně vidím foto postavy, která stojí v tom divném blogpostoji, špičkama k sobě, obutá je samozřejmě v teniskách na klínu (kdo toto vymyslel?), jednu ruku má nepřirozeně ohnutou v lokti a na ní se houpe Hamiltonka nebo taková ta obří kabela ze Zary a druhá ruka křečovitě svírá kelímek ze Starbucks :-). Případně drží mobil, kterým se fotí ve výtahu v zrcadle.
    Musím říct, že toto je jedna z věcí, proč jsem na některé blogy přestala chodit, jak přes kopírák a trošku nuda už.
    I když já musm říct, že mi v Starbucks kafe chutná, ale já nebloguju a nikde se s ním nefotím :-D
    Líbí se mi, jak jsi svá. Líbilo se mi třeba, jak sis nemohla v tom videu vzpomenout na jedno slovo. Někdo by možná chtěl zachovat dekorum a přetočil to, ale občas je třeba brát věci s humorem, i kdybychom se měli smát sami sobě, že? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosty souhlas, diky za uprimny vzkaz!

      Ja prave vubec nemam problem si ze sebe udelat srandu, klidne priznam, ze jsem nesika a taky nejsem profi hlasatelka, abych z videa mela potrebu vystrihovat momenty, kdy jsem to uplne nevychytala :-D

      Vymazat
    2. Napadlo mě přesně to samé :-) a pak ještě jeden typ fotky,kde jsou rozdrbané jeansy a špičky bot nebo nohy na star trek stříbrném stolku obuté do bot :-D fotky s nulovou vypovídající hodnotou.

      Vymazat
    3. He he, tím je specifický snad jen jediný blog (blogerka) a tento článek je psán spíš všeobecně :-)

      Vymazat
  7. Mně se tenhle post celkově líbí. Některé věci, co zmiňuješ, jsou mi vysloveně k smíchu!

    Ale počítej s tím, že za tento post budeš mít zase pěkně umytou hlavu :)

    Jo, a k minulému postu - postavu máš naprosto v pohodě, vzhledem k tomu, že jsi normální ženská a neživíš se tělem, dost dobře nechápu tu (naštěstí ojedinělou) kritiku. Kdyby takhle na koupališti vypadala každá, tak by to bylo super :) Nedej se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, klidne s prehnanym sebevedomim reknu, ze s tim poslednim naprosto souhlasim ;-D A to jsem se cely vikend cpala dobrotama :-D

      Vymazat
  8. Mám podobný přístup:
    BOD 1 Jen se "stydím," že ty Conversky vlastním, ale už je mám deset let a jsou čisté, takže to asi o něčem vypovídá :-)
    BOD 4 v Japonsku jinde kafe neprodávali ;-) Chodím v ČR do Tchiba.
    BOD 9 Dior mi přijde dražší než LV (bohužel, lady Dior 54 tis. velká 74tis.)
    BOD 11 To bych ve školní rok neměla skoro žádné příspěvky, musím se fotit doma na stejném místě, nechci ukazovat, jak bydlím z bezpečnostních důvodů a venku se neumím fotit na samospoušť, protože neumím nastavit zrcadlovku (přiznávám) a nejsem schopná se to naučit nebo spíš líná?
    BOD 15 Mám jednoho anonyma a když nekomentoval, docela mi to překvapivě chybělo.

    Doufám, že ti nevadí, že jsem se tak rozepsala, ale moc mne to zaujalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, vubec nevadi! Naopak me zajima nazor kazdeho ;-)

      Za Conversky se urcite nestyd, to je hlavne muj nazor a at si kazdy nosi co chce, ale prosim ciste ;-)

      Dior podle me s kvalitou zas tak dolu nesel, ja jej nezminila spise kvuli vyssi cenove relaci, ale je fakt, ze tam jde sehnat I kabelka za 20-25tis.

      Tvoje fotky jsou zase neco jineho, I kdyz je mas foceny doma na jednom miste, ozivis to ruznymi variantami doplnkupro dany model a to by venku bylo uz hodne narocne :-)

      Vymazat
  9. Fakt zaujimavy a vydareny clanok. conversky nemam rada ani ja,nosila som ich kedysi ako dieta a teraz mi pridu nevkusne a pre mna absolutne nevyuzitelne - tak ako pises,tiez v lete nosim tajmer stale sandalky a slapky.
    Zaru nenavstevujem vobec - nikdy som si tam nic nekupila z dovodu ze mi tam ta moda pride cudna a aj zbytocne predrazena.
    S bodom 8 nesuhlasim,nemyslim si ze ked niekto pise o svojom priatelovi,kde spolu boli a co robili,ze to je detinske. Nevidim na tom nic
    zle, ked sa to do clanku hodi... Toto neber v zlom, ale mozno keby niekoho po svojom boku mas,tak mas chut o nom obcas nieco napisat,ako ti s ni bolo dobre atd. Samozrejme ze su vo vztahu aj zle chvilky,ale preco by musela blogerka vobec o nich pisat? Alebo preco by to musela nejako zdovodnovat? nehovorim ze si ma vymyslat idealny zivot,ale jednoducho v obdobi krizy jej predsa nikto nekaze aby o tom pisala. ked uz napise je to jej problem,ale vobec si nemyslim ze to je prusvih. ved sama si napisala ze si uprimna a neprezentujes u seba len to ze je vsetko v poriadku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko, jsem rada za kazdy nazor a naprosto chapu, jak to myslis a ze se te to mohlo dotknout.

      Ten clanek je ale neni myslen tak, ze se o priteli a spolecnych zazitcich nemas zminovat, ale chce to inteligentni, dospelou formu ;-) A pokud mi to zrovna ve vztahi neklape, nebudu na toto tema na blog radeji psat nic nez vykladat, jak se mame krasne..

      A hlavne to ber s nadhledem, urcite si to nemuzes doslova vztahnout na sebe a samozrejme taky nemusim mit ve vsem pravdu!

      Vymazat
  10. Příjde mi, že v některých bodech, rejpeš do Elizabeth. Třeba o tom štěstí o oslovování přítele, LV, Michael Kors z Parndorfu, cenzurování komentářů, psaní o každém prdu atd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidis a ja bych hned z rukavu ke kazdemu bodu vysypala hned nekolik blogu, ktere me k napsani tohoto clanku inspirovaly. Chce to mit trosinku rozhled, svet se netoci jen kolem Elizabeth ;-)

      Vymazat
    2. Samozřejmě skorts, nike air max atd. To je rejpnutí do Hanky, ale s Elizabeth jsi na stejné úrovni, tak to beru, kdežto Hanka je o xx příček výš

      Vymazat
    3. Očividně jsi článek nepochopila, ale ne každému je z hůry dáno, viď?

      Jak uz jsem řekla, nehodlám nikoho jmenovat, článek je všeobecný, ale bohužel jsi to opět nepochopila.. Tady s nějakou snahou o vyvolání konfliktu neuspěješ, máš smůlu a taky bych řekla, že celkem omezený rozhled. To už jsi beztak z ostatních komentářů pochopila


      A pozor, já mám svoji jedinečnou úroveň a té nedosahuje nikdo :-D

      Vymazat
    4. ;) to není snaha o vyvolání čehokoliv, to je pouze letmý postřeh. Všude kde se dá Hanku haníš, takže by to odpovídalo a El je u tebe klasika. Zase nesleduji všechny ČR/SK blogy, tak mě musíš omluvit :)

      Vymazat
    5. O Hance (pokud tedy mluvime o te z CC) jsem se kdy v životě vyjadrovala pouze v komentařích kdysi davno u nich na blogu, jinak nikde jinde. Tedy si bud vymýšlíš a nebo si mě s někým pleteš.

      Psala jsem to uz vise, ocividne nevis o cem mluvis, o blozích přehled nemáš a v tom případě ti opravdu doporučuji se k tomuto tématu raději nevyjadřovat..

      Jinak znam napriklad minimalne jedenact ceskych blogerek vlastnicich skort a nespocet tech zahranicnich propagujicich Air Max jako beznou obuv a i dle komentaru zde nejsem jedina.

      Jak rikam, jen me nesmyslne a neopodstatnene napádaš, holt zase další ,,odbornice" na moji osobu :-D

      Vymazat
    6. Když přišly Andrejce holíny s vadou, tak ses tam jako první čertila, jaká je Hanka hrozná :D a určitě ti nešlo o Andreu, které pořád nadáváš s rejpeš do ní, takže spíš vhodný moment, kdy si rejpnout do Hanky. Vidím, že nikdy nepřiznáš, že bych mohla mít pravdu, tak toho raději nechám.

      Vymazat
    7. Hele a Andy to řešila konkretne s Hankou? To vubec nevim, nikde to nezmiňovala a zajimalo by mě, jak to viš ty. O te kauze bylo napsano hodne, a vzdy se jmenobal predevsim eshop, nikoliv konkretni osoba. zenskych co jsme Andree radily jak ty boty reklamovat nas bylo taky hodne, navic holka byla v pravu a vsem nam za podporu podekovala.

      Ty jsi mozna zvykla lidem pomahat jen ze zjistnych dovodu, ale ja rozhodne ne což mohou potvrdit desitky ctenarek, ktere mi za dobu blogovani psaly s prosbou o radu ci pomoc a kazde jsem vzdy vysla vstric jak nejlepe jsem mohla!

      Takze me opět osočuješ z něčeho, co prokazatelně není pravda a ja tady s tebou jen zbytečně ztracím čas.

      Vymazat
    8. Souhlasím s anonymem. Neustále rejpeš...jak na asku, tak tady...tímto článkem jsi nám tu nic neřekla, jen jsi si trošku jiným stylem rýpla. Přeji krásné blogování, já sem už nepáchnu.

      Vymazat
    9. Ja sice netusim o jakych holinach nebo narazkach anonym mluvi, ale dost me zaujalo hodnoceni "urovne" blogu. CC obcas sleduji, ale spise malo, zatimco k Veru chodim pravidelne. Na CC jsem nikdy nevidela zadny clanek a ani zadny text o vice nez par radcich. Mrzi me jak se do holek narazi zavistivci, to si nezaslouzi, ale tento blog je blogersky urcite o dost vys, i kdyz (zatim) nema takovou sledovanost. Ma dusi a obsah, nejen fotky.

      Vymazat
    10. To anonym 22:26

      Pokud jsi nepochopila clanek ani nekolik desitek komentaru pod nim, pak pro tebe bude opravdu lepsi muj blog nenavstevovat :-D

      Tàni, treba dnesni clanek u CC ma vysokou uroven, s tim se opravdu nemohu srovnavat, to bychom jim krivdily !

      Vymazat
  11. Veru vystihla jsi strašlivě moc věcí, které mě často obtěžují :) Například ty Conversky! Líbí se mi to občas na někom v okolí, ale musí být opravdu čisté, protože jinak mi připadají jako, s prominutím, z feťáckého doupěte... O příteli na svém blogu promluvím jednou za sto let, protože si chci opravdu zachovat nějaké soukromí a kdybych se chtěla vystavovat, tak to hodím na facebook a je to...
    Hrozně jsi mě takovým článkem potěšila!
    Jinak kdybys chtěla začít sledovat můj blog, tak budu moc moc ráda :) Míša ( http://misinkoutek.blogspot.cz )

    OdpovědětVymazat
  12. Máš pravdu Veru, tenhle post se četl dobře, uplně jsem se v něm viděla.. :) Já také bohužel, z nedostatku času v poslední době nepřispívám na blog často..prostě nemám na to čas a někdy bohužel ani náladu.. u mě platí slova, že blog je jen a jen koníčkem :)) jsem ráda, za každého nového čtenáře, za každý nový komentář a za přízeň :)..

    Jen bych ještě dodala...U některých blogerek mě jejich chování vadí a mrzí, jsou to blogy, které jsem dřív četla ráda a každý den jsem očekávala nový článek. Pak se z blogerky, po nárustu čtenářů stala namyšlená fiflenka, co ani nedokáže odpovědět na otázku v komentářích, natož poděkovat... A obtěžovat se se zveřejněním? Když napíšu pravdu? Tak to už chci asi moc.. :) Možná víš, kterou blogerku myslím, já jí jmenovat nebudu, ale všichni ji moc dobře známe...Její blog už jsem nenavštívila pěkně dlouho..

    V tomhle se mi líbí třeba PetraLovelyHair... její blog je super, i přesto, že má spoustu čtenářů, tak se od počátků, co jí sleduji nezměnila. Zůstala taková, jaká byla... A ty také Veru, a prosím, zůstaň taková i nadále :)) A neměň se... :)



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, já sleduji opravdu velké množství blogů a tenhle popis by bohužel seděl na více z nich a ani bych nechtěla, aby se to zde zvrtlo v kritiku někoho konkrétního.

      Petra je výborná, jen možná moc hodná a zbytečně si některé komentáře bere a taky ji obdivuji za to, že má některé nesmysly sílu stále dokola vyvracet, snažit se vysvětlit.

      Díky za vzkaz!

      Vymazat
  13. Haha, asi neuveríš, ale práve cez víkend som napísala podobný článok, ale ešte som ho nezverejnila. Dokonca je tam hneď niekoľko podobností :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě jsem na něj zvědavá, dej mi pak vědět až jej zveřejníš.

      A ono by bylo i divné, kdyby tam nějaké podobné věci nebyly, vždyť ten náš blogový rybníček není až tak velký a některé věci jsou do očí bijící :-D

      Vymazat
  14. bod 8. je nejvíc nejlepši :))) ..... ten se fakt povedl.. do detailu si popsala co jsem už u někoho na blogu zažila:D.....

    OdpovědětVymazat
  15. Haha, super clanok Veru :) Pri niektorych bodoch som mala pocit, ze su mierene na EL (narovinu, vsak to tak u nej je), a vobec mi to nevadilo, takmer so vsetkymi bodmi som s tebou bez vyhrad suhlasila, takze keby som bola blogerka, tiez by som bola uplne na prd ;) No a chcem ti povedat, ze ta mam stale radsej a radsej..teda tvoj blog. Jaj a este! Milujem conversky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidně bych to přiznala, ale žádný bod není mířený na někoho konkrétního či řekněme, vím vždy o více blozích, na které by to sedělo.

      A buďme upřímní, kdyby jiná blogerka takovýhle článek napsala, určitě by se tam našlo něco, v čem bych se poznala, nedělám si iluze :-D

      Vymazat
  16. Tento příspěvek jsem zhltala jako týden hladová!!
    Musím uznat, že jsem v globálu s Tebou naprosto zajedno a většinový výčet sedí úplně na mě. Hlavně jsi mi velmi kápla do noty s názory alá Zara, Starbucks a podobné... Strašně obdivuji Tvou trpělivost při focení a smekám před nádhernými výsledky Tvých fotek.
    Jediné, v čem bych si protiřečila, že to nedělám je "New In". Není to ani tak o tom, že bych si musela koupit co zrovna letí, to vůbec ne, ale mám takovou radost, že se chci prostě podělit se svými čtenářkami a třeba (přesně jak jsi zmínila Ty) napsat typ na dobrou koupi, slevy atd =)
    Nikdo nejsme dokonalí a rozhodně uznávám, že jsem se možná některých bodů také za čas svého blogování dopustila, ale člověk stárne a zraje s časem a také zkušenostmi a posouvá se díky nim dopředu.
    Jsem nesmírně šťastná, že se najdou takové, jako jsi Ty, které si nepotřebují brát servítky a co na srdci, to na jazyku. Upřímnost já velice cením a za mě tedy palec nahoru =) Jsi mi o hodně blíže...

    Andy z InHotBlog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andy díky za skvělý komentář!

      Naprosto přesně jsi pochopila, jak byl článek myšlen a i já bych se před nějakou dobou v některých bodech našla. I z toho důvodu jsem to klidně napsala, protože jak píšeš, člověk dozrává, utřídí si názory a zpětně se některým věcem i zasměje :-)

      Myslím si, že každá blogerka, která píše blog srdcem, s nadšením a láskou, si cení nejvíce čtenářů jako jsi ty a i já ti děkuji, že si najdeš čas ke mě občas nakouknout!

      Vymazat
  17. Veru,já věděla,že jsi normální a fajn.Článek to ještě potvrdil.Právě proto čtu tvé články moc ráda.Mimo jiné se mi ještě na tobě líbí,že na fotkách jsi přirozená a nesnažíš se o rádoby "modelkovské" fotky... Přeji ti hezký týden.Ivka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivko, občas mi nějaká ta póza ujede, ne že ne :-D

      Díky za vzkaz!

      Vymazat
  18. Pěkný článek! Já moc články nečtu, ale tenhle mi zaujal až do konce. A musím jen souhlasit. V mnoha bodech s tebou 100% za jedno.

    OdpovědětVymazat
  19. Já tam opravdu identifikuji několik blogerek, které trochu sleduji, napsala jsi to moc dobře a ty blogerky, které já si u těch bodů vybavím, možná ty ani neznáš :-) Zkrátka, napsala jsi to hezky, nad svým blogem přemýšlíš a to, co děláš, děláš dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, bylo to myšleno všeobecně, takže je možné, že tam poznáš i blogy, které neznám :-D

      Vymazat
  20. Veroniko,na tomto článku jsi si opravdu dala záležet :-) je zábavný,výstižný a jedním slovem povedený.
    Tvůj smysl pro humor a nadhled mám ráda :-)
    Jsem anonym :-) ale jen proto,že registraci nechci.
    IP vidíš a věřím,že dokážeš poznat.
    Víc takových článků!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za vzkaz, jsem ráda že se článek líbil a já jej taky brala, jako takovou zábavnou oddychovku :-)

      A jak píši, já rozlišuji mezi anonymem a neregistrovaným členem, v tom je velký rozdíl.

      Vymazat
  21. http://kissbookbymia.blogspot.cz/2013/08/nejsem-tou-co-jsem-byvala-jsem-spatna.html

    inspirace zde?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uprimne?

      Ten clanek u Mii jsem ani necetla, ale bylo by s podivem, kdybych byla jedinou blogerkou na svete, ktera by se nad timto tematem zamyslela..

      Vymazat
    2. Tak zrovna u tohohle článku mě Mia dost zklamala :( Neschválila ani jeden komentář co jsem jí tam napsala!!!!!

      Vymazat
    3. Pak vzhledem k obsahu mého článku těžko tvrdit, ze jsem se u ní inspirovala :-D

      Je samozřejmě každého věc co si na svém blogu zveřejní, ale pak musí počítat s podobnými reakcemi jako mi píšeš..

      Vymazat
  22. Verunko, a to je presne duvod proc tvuj blog tak miluji :-*

    OdpovědětVymazat
  23. Veru pár blogů čtu, nikdy nepřispívám, ale zde musím.
    Díky, opravdu krásný článek, který bohužel vystihuje velkou část české blogové scény.
    Přeji ti hodně úspěchů a pokračuj prosím v blogování jako dosud :)
    Hezký večer Terka

    OdpovědětVymazat
  24. Mám Tě ráda. Prostě mám. A jsem ráda za každou minutu, co můžu strávit na Tvým blogu ;-*

    OdpovědětVymazat
  25. Podobných "prečo nie som spravna bloggerka" článkov som čítala na viacerých blogoch, ale tvoj je bezkonkurenčne najlepší. Páči sa mi ako všetko napíšeš narovinu a ako inteligentne a sofistikovane odpovedáš rýpavým anonymom...
    A týmto článkom si pekne identifikovala väčšinu SK/CZ blogeriek. Palec hore a teším sa na ďalšie články

    OdpovědětVymazat
  26. poznávám Czech Chicks hned v několika bodech, slepičky, co v životě nešáhly na práci a jestli se nečím živěj, tak rodičema
    důkaz, že na trapné chlubení se Chanelkou ti nemusí být 15, tyhle dvě to zvládají moc dobře i v 26 :-D

    OdpovědětVymazat
  27. Veru, fajnové počtení, u několika bodů se mi pár blogů vybavilo...
    Jinak, Converse jsou fajn, nějaký si pořiď:)))
    Já je mám po x letech jako nové, ale tak čisté boty jsou základ:)

    OdpovědětVymazat
  28. Veru tiež ťa mám rada za tvoju úprimnosť a články,ktoré píšeš je vidno,že si na nich dáš záležať a nie jedna veta a tri fotky,podobne napr u teba nevidím dľa mňa umelé naháňanie followers,keď si na pár blogoch prečítam koment typu Thank you for following,follow you back tak je mi jasné,o čo tam asi ide :)
    haha to drahouš a spol,osobne mám v okolí pár párov ktoré sa naoko tiež tak cukrujú a pritom vieme,že im doma pomaly taniere lietajú :)
    simona

    OdpovědětVymazat
  29. Moc hezkej článek, Veru! Na tvůj blog chodím moc ráda...

    OdpovědětVymazat
  30. Veroniko,
    upřímně: tvůj blog sleduji nepravidelně, a to v zásadě proto, že z tebe mám srandu (ať si o tom kdo chce myslí, co chce :)). Nejsem žádný poctivý čtenář blogů, že bych každý den dychtivě čekala, kde vyjde nový článek, ale přehled v české blogoscéně trochu mám a s tím, cos napsala, absolutně souhlasím. Nevím samozřejmě, jak to funguje se spolupracemi a vztahy mezi blogerkami, ale věci jako kabelky MK (bože, jak já je milovala, než se s nimi roztrhl pytel!), tajemné náznaky o partnerovi, fotky ve výtahu s našpulenou pusou... OMG! Opravdu jsi to vystihla zcela přesně a v mých očích jsi tím velmi stoupla. Udrž si i nadále tyto zdravé názory!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co vis, jaky bych treba mela ja za nazor na tve konicky, treba bych z tebe taky mela legraci. I kdyz ja nejsem typ cloveka, ktery by se posmival jimym a uz vubec ne zkrz jejich zajmy.

      Ale to je vec kazdeho a jeho svedomi, ja sem rada ze me treba diky dnesnimu clanku zacnes brat trosku vazneji. A I kdyby ne, za slusnou a rozumnou kritiku jsem stejne vdecna jako za pochvalu!

      Vymazat
  31. Pěkný článek, Veru. V některých bodech jsem se našla, jako např. s tím focením a pózami. Nechci vymýšlet rádoby modelkovské pózy, ale snažím se, aby bylo z outfitu vidět, co nejvíc.
    Na tvůj blog chodím ráda, líbí se mi právě, že jsi upřímná. :)

    OdpovědětVymazat
  32. Já jsem Conversky dlouho neměla ráda, hlavně mi přišla strašná jejich cena vzhledem k tomu, že je to guma a látka, ale vloni jsem na výletě v Německu viděla jedny s velkou slevou a byly mi dobře, tak jsem do nich šla! A musím říct, že je mám kupodivu fakt ráda. Navíc učím na střední škole, takže jsem stylová (už mi je několik studentů pochválilo :-D, no musím být teen in :-) ).

    ZARA je můj oblíbený obchod už asi jedenáct let, vždycky jsem tam sehnala kalhoty, které mi seděly a nebo ten kus oblečení, který jsem zrovna hledala. I když je fakt, že poslední době tam už také moc nechodím, obecně mi přijde dost předražená.

    Nelíbí se mi ale VŮBEC ten bod s Vuittonkama :-( (teď nemyslím, že by se mi nelíbil tvůj názor, ale ten obsah, protože je to asi fakt :-( ). Chtěla jsem si totiž pořídit kabelku v Damier Azur. Na léto mi ten vzor přijde super. Ale trochu jsi mě zneklidněla tou sníženou kvalitou (o té zvýšené ceně bohužel vím :-( ).

    Jinak o těch různých nešvarech na módních blozích nemám moc ani páru :-D, protože já podobné blogy nesleduji, proč bych měla koukat na někoho, kdo mi nějak nesedí a pak mu psát pod článek hejtové komentáře? Je to zbytečné. To radši sleduji blogy, které mě baví a mám klid. Jasně, že by mě pár blogerek, které by některému bodu z tvého seznamu odpovídaly, ale nějak mi přijde zbytečné to někde konkretizovat...

    Jo a do tenisek Nike(nemám tu značku ráda, protože ji mám spojenou se strašně starým vtipem z mých pubertálních let: Víš, proč Bůh vymyslel Nike? Aby si mohl odškrtávat blbečky! :-D. V té době to tak nejak sedělo) a New Balance jsem se zamilovala teď v létě na dovče v USA a občas jsem je schopná si vzít i na běžné nošení, ale stejně se v nich cítím divně :-D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko diky moc za komentar!

      Ja k nekterym nazorum taky musela dospet.

      Treba Zaru jsem mnoho let milovala a mam odtud spousty veci, ale uz tak dva roky mi tam za ty ceny prijdou ty veci nu uplne kvalitni.Z LV mam tuny veci a byly doby kdy jsem snila stale o novych vecech te znacky. Ale kdyz clovek pak vidi, jak maji levnejsi modely z platna site svy a clovek si musi vyzadat tri kabelky aby vybral tu nejpovedejsi, je to za ty ceny hruza!

      Jinak urcite nemam v umyslu zminovat nekoho konkretniho a I ten clanek je bran s humorem pro ty, co blogy sleduji a tim padem maji predstavu o cem pisu :-D

      PS:ja si Comversky zkousela dokonce trikrat, jrozne moc se mi na jinych blogerkach libily. Ale prijdou mi nejake tezke a nemotorne, no neodnesla jsem si je.A ve vetsich mestech jsem jimi opravdu kolikrat znechucena, kolik lidi je ma seslapane, spinave.. Nikomu je nemanim, pokud jsou jako nove, udrzovane, ale ja si k nim cestu nenasla.. Ty jako ucitelka v nich musis byt super, to si umim predstavit, mi teda vzdy meli elegantni damy v lodickach a kostymcich :-D

      Vymazat
  33. V mnohém bych se s tebou schodla..ale jsou i body, u kterých citím rozlišné názory!
    Pěkný článek, od ♥ to se musí nechat!

    OdpovědětVymazat
  34. Amen! I když tedy přítelem mám, na blogu jsem ho za celou dobu měla tuším dvakrát, a co mi opravdu lechtalo bránici bylo, když jsem někde na blozíchkaždý den četla pořád milouš, drahouš, zlatouš, prdeček.. :D

    OdpovědětVymazat
  35. Ráda sleduji Tvé fotky na instagramu :) Článek je skvělý, napsaný upřímně . I když nebloguji, stačí se rozhlédnout ve městě kolem sebe jak jsou holky přes kopírák.

    OdpovědětVymazat
  36. Skvělý článek!:-D Ani zdaleka se nepovažuji za "fashion blogerku", ale spousta bodů se dá přenést na běžné blogování. Obzvlášť v první polovině. Se spoustou z nich s tebou souhlasím. Je dobré, stát si za svým názorem a nebýt jen další ovcí do stáda. A to se týká i blogového světa.:-)

    OdpovědětVymazat
  37. Chvíli jsem se smála, chvíli jsem přemýšlela. Zajímavé postřehy a názory. Našla jsem se, samozřejmě. I když nejsem fashion blogerka, pár bodů je prostě výstižných asi pro všechny, kdo píšou nebo čtou blogy, případně oboje. Ale v jednom jsem si naprosto jistá. V klidu a bez uzardění se ráno můžu podívat do zrcadla, protože si na nic nehraju a to je ohromně osvobozující. Mám pocit, že to máš stejně. Držím palce!
    A ano! Stoprocentně sluníčkoví lidé mi přijdou krajně podezřelí :))).

    OdpovědětVymazat
  38. No vidíš, jak mám od converse 6 kousků a nosím hlavně ty starší, protože mají takovou "patinu" a to se mi na nich líbí :) Samozřejmě na nich nemám bahno nebo tak, ale prostě takové lehké opotřebení, které zůstane i když je hodíš do pračky :)

    LV mě teda mrzí, protože třeba taková neverfull by se mi líbila. Ale je pravda, že už jsem pár stížností na kvalitu zaslechla, tak nevím :/

    A můžu se ještě zeptat, odkud je ten Starbucks kelímek? V ČR takový nemají :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, a jsi blogerka? Protože o těch, tedy o mě je ten článek a tedy i zmínka o Converskách :-D A i tak má být brán s rezervou, tedy nebrat si jej nijak osobně :-)

      Kelímky ze Starrbucks- průhledný jsem si přivezla loni z Istanbulu a ten bílý, co vypadá jako klasický, ale je vyztužený :-D, tedy chci říct pevný, ten mám z Anglie. Prodávají je za jednu libru, je to vtipná záležitost.

      Vymazat
    2. Nevím, proč se mi to původně nepřihlásilo a napsalo jako anonym :/ tak se snad poštěstí teď :)
      Blogerka nejsem a moc všechny obdivuju, že věnují ten čas, svoje soukromí a jiné věci blogu :)
      Však to beru s rezervou, jen mě u toho napadlo, že 100 lidí, 100 chutí :) Dokonce jsem si u toho teď vzpomněla, že converse tento rok udělali kolekci speciálních bot, které vypadají jako nošené a stojí ještě tak o třetinu dráž :D
      Díky za informaci o kelímcích :) ty průhledné jsem viděla i v ČR, ale ten vyztužený právě ne, ten se mi líbí. A jedna libra je opravdu kouzelná :) Včera jsem v Praze koukala na hrníčky a jeden stál dokonce 590,-! Přitom v zimě jsem tam nakupovala podobný, který stál něco málo přes 200,-. Tak nevím, co se děje :)

      Vymazat
  39. Verčo tak tenhle článek se mi hrozně moc líbil...je pravda, že možná bych se někde poznala..i když teď nevím..no možná v tom "boty z Bati ze slevy" :D..zrovna tak konkrétně ne, ale ráda dávám články, kde mám úlovky ve slevě :). já totiž nerada nakupuji za plnou cenu, když za 2 měsíce je to levnější o 50%...to mě pak štve :D..

    Ale v mnoha věcech jsme si podobný...rozhodně bych nenavštěvovala Starbucks jen z toho důvodu,abych fotila kelímek na blog..radši si dám někde dobrý čaj...conversky si nepořídim, jen kvůli blogu..to si koupím radši úplně stejné jen bez "značky" za pár kaček :).

    Mám ráda tvůj blog a tebe samotnou..už jsem ti to psala několikrát, ale líbí se mi jak se vyjadřuješ a nehraješ si na nic...Jsi skvělá :)

    OdpovědětVymazat
  40. Verunko, moje reakce je pozdní, ale přece - perfektní článek, jsi mi sympatická jako člověk, a máme podobný vkus a vůbec ( tedy až na Starbucks, protože já mám jejich kávu moc ráda a některé druhy si kupuji i domů:-)))))))) ... a chodím Tě číst právě proto, že jsi taková, jaká jsi, nejdeš slepě s blogovým davem a Tvé články jsou inteligentní a smysluplné....ale to ty víš

    OdpovědětVymazat
  41. Jé já jsem se pobavila. Na tvůj blog jsem zabrousila poprvé, je pravda, že nějaké jiné sleduji, ale bohužel skoro u všech s přibývající popularitou ubývá kvalita, respektive to čím se mi blog na začátku líbil.
    Co se týká vypíchnutých produktů, tak taktéž souhlas. Ve Starbucks jsem nikdy nebyla (ani nevím co bych tam dělala, když mě po kafi bolí břicho :-), coversky jsem nikdy neměla (vidím jediný rozdíl mezi "čínama", který jsem měla jako malá, a Converskama a to je cena). Jediný co mě mrzí je Zara. Zara vždycky byla drahá, s kvalitou je to kus od kusu (něco je shit, ale něco jsou opravdu kvalitní kusy, které vydrží léta), plné ceny jsou předražené, ale od žádné jiné značky mi džíny nesedí tak skvěle jako od Zary. Bohužel je ale opravdu v současné době moc profláklá. A styl kdy se tenisky nosí k outfitům, ke kterým se nehodí, naprosto nesnáším. Ještě se to omlouvá jaká je to bomba kombinovat neslučitelné. Jelikož podpatky skoro vůbec nenosím, tak vím, že někdy je trochu oříšek sehnat dobře vypadající boty elegantního stylu, které jsou bez podpatku a pohodlné, ale určitě to není tak hrozné, abych si musela vzít tenisky. A propagovat to u nás, kde nejpopulárnější boty jsou u většiny populace běžecké tenisky nebo outdoorová obuv je děs.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika