Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

úterý 17. září 2013

Kdo je pro mě blogerkou roku?

Kdo je mojí nejoblíbenější blogerkou? 

Tuhle otázku si v posledních dnech si jistě položila spousta z nás, ať už samotných majitelek blogů či čtenářek. Vznikla stránka blogerka roku, na které je možné hlasovat o nejoblíbenějších blozích, kterou zaštiťuje několik firem a módních odborníků.

Než vám napíši svoje favoritky, zamysleme se nad tím, co vlastně dělá blogerku dobrou blogerkou. 

Jsou to drahé a nedostupné produkty? Exclusivní spolupráce?Články denně? Pouze milé a obdivné komentáře? Kvalitní fotky? Snaha odpovědět na dotaz každé čtenářce? Více článků na úkor kvality? Ochota reagovat i na nemilé vzkazy? Vlastní názor? Rady a typy, kde výhodněji nakupovat? Doporučení i na firmy, jejichž produkty jsem zatím neviděla? Posty i ohledně soukromí? Videa? Soutěže? Vstřícnost i mimo vlastní prospěch? Blokace IP adresy, pro potlačení nevyhovujících dotazů? Nesplněné sliby? Kvalitní rezence produktů? Upřímnost či raději milá za každou cenu?


Protože sama blog píši, mohu mít na některé blogy jiný názor, než běžné čtenářky. Dokážu totiž díky tomu rozlišit, který blog je psán ve všeobecném zájmu a který pro vlastní sebepropagaci. Který čtenářkám něco přináší a kterým si jeho pisatelka pouze zvedá sebevědomí.

A proto mojí nejoblíbenějším fashion blogem není ten s nejvíce čtenáři u nás, ale je to Jana žijící na Sicílii a byla pro mě jasnou jedničkou při nominaci v kategorii FASHION.  Mrkněte na Chic Sicily i vy a dáte mi za pravdu, že tahle osoba je milá, vstřícná, chic a netváří se, že kabelka z nejnovější kolekce je vrcholem světa.


Nominace na LIFE byla u mě jasná. Luci a její Život podle Lucie s nadšením hltám už téměř od jejího počátku a upřímně si trvám na tom, že není v našem českém blogovém rybníčku osoby, která by se nám vtipněji a upřímněji ochotně svěřovala s nejen vlastními trapasy, zážitky a zkušenostmi!


Pak tady máme krásu. Kdo je nejlepší BEAUTY blogerkou u nás? To je poměrně jasné a já jsem si jistá, že i celkově nejoblíbenější osobou v této soutěži bude Petra Lovelyhair. Je milá, vtipná, raeguje na vzkazy, jednoduše prototyp dokonalé blogerky. 

A já přesto dala nominaci někomu jinému..

V této soutěži si myslím, nejde jen o vítěze, ale i o to, že člověk zjistí, že jeho blog někoho zaujal, že někomu cizímu stál za to, aby jej nominoval. Za mě je tedy BEAUTY blogem Trb, neboli Hanka její ..den je krásný..  Mnohokrát jsem se u ní navnadila na produkt i nákladnějších značek, který vždy odpovídal její recenzi i swatchům. Klidně napíše, že produkt, který dostala zdarma je na nic a tak to podle mě má být. Blogerce máme věřit a ne jí jen gratulovat ke spoluprácím!


Tohle jsou kategorie, do kterých jsem přidala své nominace, nováčka a jídlový blog jsem nenapsala, v tom se aktuálně příliš neorientuji. U některých jsem se musela poměrně hodně rozhodovat a protože nominovat můžeme pouze jednou. Kdybych měla dvě možnosti, určitě bych byla pro Černou Mooru, která se nikdy a s nikým nepáře, ale přesto zůstává lidská. A samozřejmě mé drahé kamarádky Nik a Nuf ze Sofastars, které nejsou lhostejné k cizímu neštěstí a díky kterým je má peněženka o hodně chudší, ale zároveň můj kosmetický stolek o hodně krásných pokladů bohatší.

Na pravidla můžete mrknout zde, nominace blogů je to 29.9. a hlasovat pro své oblíbené blogy můžete od 30.9. do 14.10. Já jsem opravdu hodně zvědavá, kdo vyhraje i třeba jen na čísla u ostatních blogů a myslím si, že ta finálová party bude stát za to :-) 

Pro mě je vítězkou každá z nás, která svůj blog píše upřímně a pro radost, nehoní se za spoluprácemi a články píše s plným nasazením s těmi nejupřímnějšími úmysly. Tedy pro nás, čtenářky

A teď mi napište, pro koho jste hlasovaly vy, kdo je vaší oblíbenkyní, nebo jste ten jeden hlas využily pro svůj vlastní blog?

11 komentářů:

  1. S tvými nominacemi vcelku souhlasím, možná v kategorii fashion bych já osobně dala spíš Simone ze StyleCook Book :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Netroufám si někoho nominovat, protože módě vlastně vůbec nerozumím. Je to asi jako když má žena ráda auta, ráda řídí, ale netuší jaký rozdíl je mezi dieselem a benzínem.
    Nicméně, aby blog zaujal mě, musí být osobitý. Pravidelné příspěvky. Dostatek kvalitních fotek. Komunikace se čtenáři. Nedělat stále kompromisy, jít svou cestou, ale přistoupit i na doporučení čtenářů. Nezahlcovat blog reklamou. Nehádat se s anonymy.
    Aleš

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za objektivně napsaný článek a skvělé tipy na blogy...já Hanku a její ...den je krásný neznala a musím uznat, že recenze má prostě skvělé!

    Pro mě je No.1 blogerka Petra LovelyHair, protože dovedla blog za ty roky k dokonalosti a řekla bych i profesionalitě. Start je pro všechny stejný.

    Pak mám už jen pár oblíbených blogů (jako i ten tvůj) a jsem za ně ráda. Není jich moc, ale o to víc jsem ráda za jejich kvalitu.

    Tak držím pěsti :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc fajn post - a zdaleka nejen díky tomu, že ses o nás zmínila! Díky :)

    OdpovědětVymazat
  5. jsem asi jedina, ale mne se tahle soutez nelibi. nemyslim si, ze tu mame jen jednu fashion, beauty nebo jakoukoli bloggerku, ktera by si to oceneni zaslouzila. byt po mem, ocenila bych vsechny :D no dobre... tak skoro vsechny. ale urcite ne jen jednu.

    OdpovědětVymazat
  6. Verco, je to pro me neskutecna pocta! Ja se porad povazuju spis za blogoveho amatera a urcite jsou blogy, se kterymi ten muj nemuze souperit, ale mooooc jsi me potesila. Diky, diky, diky!!!

    OdpovědětVymazat
  7. fúha... to jsem si snad ani nezasloužila! ovšem děkuji moc. no sice to asi Petra vyhraje, ale myslím, že ona si to docela i zaslouží, já si kdyžtak vystačím s nějako tou nominací...

    OdpovědětVymazat
  8. nepárající se Moora ti moc děkuje za zmínku, potěšila mě :)

    OdpovědětVymazat
  9. Bože, mě to tak dojalo, že tady natahuju.
    Díky, Verunko:-D

    OdpovědětVymazat
  10. Moc pěkně napsaný článek, s nominacemi souhlasím :)
    Pomohlo mi i zamyšlení, které jsi uvedla, člověk si to v hlavě srovná a pak se mu hned nominuje lépe. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Po dlhej dobe som opäť zavítala na tvoj blog, nejak mi to antivírus blokuje ...jednu dobu mi to Avast ani nedovolil otvoriť, túto stránku..... spätne som preklikala všetky články ktoré som nevidela.... si super blogerka tak dúfam, že ma už antivirak nebude zlobiť....
    mám len jednu ,,kritiku" pokiaľ môžem.... máš nastavené to, že si nemôžem otvoriť napriklad článok v inom okne a to ma trochu mrzí, lebo to preklikávanie je pak mooooc zdĺhavé :) aj konkretne tento článok, nedá sa otvoriť blog, ktorý tam spomínaš v novom okne...ale tým, že na neho kliknem zruším ten tvoj :(

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika