Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

čtvrtek 14. listopadu 2013

Jak krotím kudrny a kterými produkty pečuji o své vlasy?


U posledních článků jste mi moc chválily vlasy a protože mi to udělalo ohromnou radost, rozepíši se v tom dnešním o péči o ně a jaké produkty používám.


Základní věc, kterou bych o svých vlasech chtěla říct je to, že je mám přirozeně vlnité, poměrně jemné a tím pádem než mi dorostou do určité délky i krepaté. Proto i když je mám stále ve stejné kondici, ve výsledku vidíte na fotkách ohromný rozdíl mezi tím, jestli jsem je po umytí nějak tepelně upravovala, nebo jen nechala uschnout a také co jsem na ně použila..

Strašně nerada své vlasy trápím, chci je mít co nejzdravější a proto je skoro nikdy nefénuji, ale nechávám volně uschnout. Dříve jsem si ještě do mokrých vlasů dávala pěnové tužidlo od 
L´oreállu, ale v poslední době je absolutně nechci zatěžovat čímkoliv navíc, takže jsem od jeho aplikace upustila. Mám totiž štěstí v tom, že vlny nemusím nijak fixovat. Ať jsou udělané kulmou či čímkoliv jiným, drží mi samy od sebe a protože mi stačí si je mýt tak dvakrát týdně, nějaké vosky a podobné stylingové přípravky by mě obtěžovaly.


Tedy co dělám proto, aby mé vlasy vypadaly tak hezky jako vám v poslední době přijde?




I když sem celý život nosila jen přelivy, díky tomu, že jsem si usmyslela být jako Dan Scully z Akta X, byla moje kadeřnice nucena sáhnout po barvě. A myslím si, že ten lesk a sytost odstínu přeliv vysoce převyšuje. A díky tomu, že mám takové nenápadné ombré, kdy mám u hlavy tmavší tón a od uší dolů světlejší, jsem ani nezaznamenala, že bych měla viditelné odrosty.



A další péče už je dá se říci především o produktech, které používám při mytí a následně na mokré vlasy. Nebojte se, ono toho zase nijak extra moc nebude :-D



I když už jste možná značkou Aussie přesycené, já ji mohu jen a jen doporučit. A to nejen jejich pověstný kondicionér 3 Minute Miracle, ale i jejich šampony. Protože v Anglii mají na Aussie výborné akce, kdy se mi vyplatí si koupit tři produkty, sáhla jsem (a dobře jsem udělala) po Volume šamponu. Řeknu vám, ten rozdíl tam opravdu je a potvrdila mi to i kadeřnice, které jsem jej taky přivezla. Na fotkách můžete vidět, jak po něm vypadají mé vlasy dva dny po tom, kdy jsem je nechala jen volně uschnout, tedy bez foukání a následně vyžehlila. Kondicionéry používám dle nálady, ale nejčastěji sáhnu po tom pro krepaté vlasy- Frizz Remedy. 
A výbornou novinkou je, že by tato značka už měla být i v našich DM drogériích v cenách kolem 150kč dle produktu. Tedy dostupná nám všem!



Naprostou nezbytností je pro mě používání tekutých krystalů, olejů. Bezvadně zacelí konečky, v rámci možností usměrní rozlítané chmíří kolem obličeje a celkově jim dodají uhlazenější strukturu. 

Vyzkoušela jsem co se dalo-Biosilk, Orofluido, Syoss, L´oreal, Moroccan Argan oil, ale pro mé vlasy jsou stále jedničkou tyhle tekuté krystaly od firmy Black.



A tím dámy, obvykle končím :-)

Pokud se ale rozhodnu, že bych si přála vlasy narovnat a nebo dát mým vlnám trošku jiný tvar, nastupuje ochrana před teplem. Tahle šikovná věcička od značky Schwarzkopf byla prvním produktem, který jsem si pro ochranu před teplem pořídila a řeknu vám, že si nemohu stěžovat a dle ohlasů je s tímto sprejem spokojeno i mnoho dalších žen a dívek. Aplikuji ještě do mokrých vlasů a už nenacházím žádné odpadané konečky na podlaze.



A tepelná úprava vašich kadeří jde samozřejmě ruku v ruce nejen s ochranou, ale i se samotnými narovnávači či vlniči vaší hřívy. Za sebe radím, nechte si doporučit daný produkt od spolehlivé kamarádky s podobně jemnými či pevnými vlasy, jako máte vy. 

Také sledujte trendy a novinky, protože věřte tomu, že žehlička která před pěti lety byla špičkou i v kadeřnických salonech, může mít už dnes výbornou nástupkyni, po které budou vaše vlasy jako hedvábí. Další věc je ta, že to co je levné nemusí být vždy pro vaše vlasy nejlepší a je škoda, abyste si zbytečně upalovaly vlasy ať kulmou, tak žehličkou.

Sama mám asi dva roky tuhle od Bio Ionic. Výhodou je nastavitelná teplota a šikovný tvar, kdy vlasy pohodlně narovná a s trochou šikovnosti i pěkně natočí. Nezapomeňte, že je pro vaše vlasy lepší jednou přejet pramen na vyšší (správnou) teplotu, než dvakrát na nižší. Sama jsem dlouho měla strach nastavit více než na 120´C, ale výsledek byl o ničem. Nyní žehlím na 160´C a jsem spokojená.



Ve finále ještě na širší prameny velmi zlehka nanesu mléko pro uhlazení, které si předem rozetřu v dlaních, abych na vlasy nanesla opravdu to správné množství a zbytečně je nezatížila.



A proč vlastně řeším nějaké vlnění, když mám vlasy od přírody kučeravé? Ono totiž nejsou vlny jako vlny, ale jistě dobře víte :-D 

Tak schválně jestli správně poznáte, na které z následujícíh fotek mám vlasy-nakulmované, nechané volně uschnutou bez úprav, po skoku do bazénu a po spánku s drdolem?



Doufám, že se vám článek líbil a tady jsem vám zmiňované produkty ještě jednou vyfotila, ať vidíte přesné názvy.





29 komentářů:

  1. Podla mna ti narovnane vlasy strasne pristanu. Ja som prave nedavno vyskusala Aussie po prvy krat - zacala som kondicionerom 3 Minute Miracle, vcelku spokojnost, i ked zazrak sa nekonal :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj a který jsi měla? Ono je jich více druhů a taky jsem si všimla, že na zdravých vlasech ten ,, zazrak" není takový, jako na poškozených. Pro me je kterykoliv z nich úžasný v tom, že vlasy po umytí v pohodě rozčešu. Po Frizz Remedy jsou ty vlasy takove uhlazenější a po Luscious mi přijdou takové hodně ozdravené.

      Vymazat
  2. Ahoj Veru,
    chtěla bych se zeptat, kam chodíš v Olomouci ke kadeřnici?
    Moc zdravím, Silvie

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezký článek!:) littlepurpledream.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Já používám taky krystaly Black a jsou fakt bezvadné. Tu ochranu před teplem od got 2b zkusím, děkuji za tip. Tvoje vlásky se mi líbí více narovnané, hezky Ti vynikne obličej a ta barva vlasů je dokonalá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, víš jak to je, člověk chce vzdycky to opačné než má :-D

      Svoje vlny miluji, ale aktualne se taky cítím lip s rovnyma.. Ta ochrana je jak do mokrych tak i do suchych vlasu, jen pozor je normalni voda, zadna mlha, takže u suchych vlasu to chce pred žehlením chvilinku počkat, než uschnou.

      Vymazat
  5. Myslim, ze na te fotce s kloboukem a v tech kytkovanych Primark satech jsou tve prirozene vlny a ty dva ostatni jsou od kulmy/natocene..
    OTT dotaz, nekde jsi tu Veru psala o nej Top Coatu na nehty, muzes napsat ktery to byl please? Diky moc..x

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, je to TURBO DRY TOP COAT od NYC a opravdu si jej nemohu vynachvalit. Dobrý je i ten chválený od Essence, ale mě dělal bubliny..

      A kytkované šaty jsi uhodla ;-)

      Vymazat
    2. Diky Veru moc, musim se po nem podivat. X

      Vymazat
  6. Rovné vlasy Tě dělají jemnější :-), moc se mi na Tobě líbí!! Aussie jsem nikdy neměla, vyzkouším. A.

    OdpovědětVymazat
  7. ta barva co máš teď na vlasech ti fakt sekne

    OdpovědětVymazat
  8. Jé Veronika, tebe idú aj vyžehlené aj vlnité :)) A tá farba je úžasná :)) Mne presne taký istý odtieň chytilo ako máš ty, len ja mám tú lacnú farbu od Kallosu :))... Asi ty budeš mať zrejme inú značku ak si farbíš v kaderníctve. :))

    A ak ti môžem poradiť,aj tá maska Placenta od Kallosu je vydarená :))...
    inak tie krystaly som chcela vyskúšať, len som ich tu u nás na SK nenašla :((..

    A ešte k týmobrázkom typnem aj ja:

    vľavo dole-nakulmované
    vľavo hore- voľne uschnuté
    pravo hore-po skoku do bazénu
    pravo dole-po spánku s drdolom.... /také isté vlásky mám aj ja, len ich mám hrozne kučeravé/

    Tak hádám že som aspoň 2 uhádla :DD chichi....

    Ďakujem za tento článok, na tip od Aussie nejaký šampon musímm vyskúšať :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mio, to je nahodou paráda, ze sis tohle dokázala vytvořit i sama barvou z drogerie. Ja jsem na tohle moc pohodlna a hlavně nemám odvahu na experimenty :-D Takhle výrazně to chytlo az na podruhé, ale zase ta barva už lip drží, fotky jsou pořízené mesic od barveni a jsem opravdu spokojená.

      A uhodla jsi teda jen tu kulmu, ono jsou fakt pokaždé jiné :-D

      Vymazat
    2. Oo Ďakujem :* ... ja sa snažím už dlhšiu dobu mať farbu vlasov ako Christina Hendricks :DD Len mi to chytilo tiež tak do červena :))... ale nestažujem si :D.. tiež musím viac krát tou farbou aby sa zafixovala :))...

      A aspoň jeden :) :DDDD.... Verím ti, viem aké je to mať také vlasy :D :))

      Vymazat
    3. Jéé, tak ta to má super, takový odstín co má je hodně podobný i tomu co bych si přála já :-)

      Vymazat
    4. Ja už mám nakúpené aj iné značky, tak hádam že mi nevypadajú, keď ich zmiešam :DD Joanna 220- ak by si chcela tip na farbu, ktorá chytá presne ako na obrázku :)) a tuším také podobné to bude ako Christina .))

      Vymazat
  9. Veru, máme podobný typ vlasov, kudrnaté a krepaté a keď zaprší tak sa to zdvojnásobí :D Poslednou dobou som zistila, že aj veľa prípravkov na vlasy škodí resp. mne ich zaťažujú. Prestala som používať kondicionér, sem tam použijem rekonštrukčnú masku a vlasy v pohode rozčešem.
    Tebe pristanú aj vlnité ale v rovných si neskutočná! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kači, proto jsem úplně vysadila ty stylingové přípravky, at vlasy moc nezatěžuji. A třeba i Gestil Wonder mi už děla splihle vlasy, přitom když jsem je mela zničené z odbarvovaní, tak jsem je po nem měla fit.

      Bez kondiše nebo masky bych si asi netroufla, ale i to Aussie nechávám většinou jen chvilku, taky umí nedělat paseku, když to člověk nechá na hlavě deset minut :-D

      Vymazat
  10. Ahojky Verčo, líbí se mi na tobě vlasy jak vlnité, tak úplně rovné, sluší ti obojí.
    Máme obě úplně stejný typ vlasů, akorát já si je ještě nechávám hustě melírovat na blond, takže jsou ještě sušší a krepatější. :-))

    No a k obrázkům, moje tipy (jelikož alespoň já to takhle mám, tak tipuji dle vzhledu svých vlasů):
    Vlevo dole – nakulmované (to poznám :-))
    Vlevo nahoře – po spánku s drdolem
    Vpravo dole – volně uschnuté
    Vpravo nahoře - po skoku do bazénu
    Tipla jsem správně nebo je něco špatně? :-)
    PS: A skvělý článeček!
    Ahoj, Jana!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Případně bych obě fotky napravo vyměnila:
      Vpravo nahoře - volně uschnuté
      Vpravo dole - po skoku do bazénu
      Jana :-)

      Vymazat
    2. Jo a Veru, zkoušela jsi po umytí vlasů foukat vlasy fénem přes kulatý kartáč??? Je to mnohem šetrnější, než žehlení (neboli ničení vlasů). Moje kadeřnice mi doporučuje foukat vlasy přes kulatý kartáč. A jelikož koukám na tvé fotky, že vážně máme stejný typ vlasů, pomohlo by to i tobě je narovnat, když to pomáhá mi. :-) Jinak se svými vlasy spokojená moc nejsem.

      Vymazat
    3. Ahoj Jani!

      Mám radost, že sis článek poctivě pročetla a i omrkla fotky :-) S vláskama se netrap, pořád bychom na tom mohly být daleko hůř, že jo? S tím kartáčem je to dobrý nápad, ale znám se a moje schopnost synchronizace ruky s kartáčem a ruky s fénem je dost špatná, prostě tohle nezvládám.

      Žehličku, kulmu, natáčky zvládám, ale foukání přes kartáč fakt nedávám :-D

      A po dodatečném komentáři jsi to odhadla pefektně, máš to v oku :-)

      Vymazat
    4. Ahoj Verunko, jo, jsou ještě horší typy vlasů, my máme vlasy pevné, moje vlasy přežily už spoustu experimentů. :-) Jemné vlasy, jako dětské, by to nepřežily. :-) V tomhle jsem za ně ráda! :-)
      S tím foukáním přes kulatý kartáč je to celkem obtížné, musí se to naučit, vychytat. Já jsem levá na všechno, snažím se, jak to jde, :-/ když tak určitá místa, co se nepovedly, pak přežehlím žehličkou.
      Papa!

      Vymazat
  11. zrovna dneska mi mamka dovezla ten samý šampon i 3 minutovou péči, tak jsem zvědavá, až obojí zítra vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ten Aussie už plánuji vyzkoušet dlouho, potřebuji nějaký šampon na objem :)) Juknu na něj v Německu :)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak ja nevim, tohle bych nemela cist, me to rozciluje. Mam rovne vlasy. Tecka. Nedrzi mi nic, pokud ano, tak jen chvili.

    OdpovědětVymazat
  14. Veru, jestli jsi nezkoušela Macadamiu - šampon, masku, kondiš a krém pro vlnité vlasy, tak určitě zkus.

    OdpovědětVymazat
  15. Aussie jsem chtěla vyzkoušet už když jsem ho viděla poprvé na zahraničním blogu a teď už si mě přesvědčila k požízení i ty :-)
    Jinak musím říct, že ty rovné vlasy ti moc sluší.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika