Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

středa 8. ledna 2014

Tajemství mého obočí..


Často mi chválíte mé obočí a ptáte se mě, jak jsem docílila takového tvaru. Dnes bych vám tedy ráda napsala pár řádek na toto téma.
Mám štěstí v tom, že mé obočí je dostatečně výrazné i husté. Určitě např. ve srovnání se světlovláskami. Než jsem ale dosáhla jeho ideálního vzhledu, nebylo to hned, to vám upřímně přiznám.


V pubertě jsem měla období, kdy jsem si jej vytrhala do tenké čárky a následně musela dokreslovat. Později mi dorostlo, ale ten tvar nebyl ideální.. Potíž je také v tom, že nesnesu, aby mi jej vytrhávala kosmetička, ta mi tedy nijak s tímto problémem nepomohla..

A pak to přišlo.

Na rovinu vám řeknu, že za dokonalým vzhledem mého obočí je permanentní makeup. Na tom jsem byla asi před pěti lety a díky němu a paní která mi jej prováděla, získalo pro můj obličej dokonalý tvar a správnou hustotu po celé délce.

Nyní už mi tetování pomalinku vypadalo, už není tolik výrazné a chtělo by to zajít na obnovu. Prozatím i díky aktuální módě hustých oblouků domalovávám štětcem a stíny, což není nijak náročné a sama si mohu určit, jak tmavé obočí zrovna dnes budu mít..

Jak o něj pečuji?

 Přečesávám kartáčkem a jednou za čas nadbytečné chloupky zastřihávám manikůrními nůžkami. Stíny jsou od Sleek paletka Storm, která obsahuje skvělou absolutní černou a štětec od RealTechniques, který je báječně tvarovaný jak pro decentní zahuštění, tak pro dokonalou linku do ztracena.



Mé obočí bez úprav






Tady v detailu vidíte pozůstatky permanentu.



A když si jej domaluji





Na závěr chci říct, že každá z nás může mít pěkné obočí, jen je potřeba si najít ideální tvar pro váš obličej a také správné způsoby jeho domalovávání. Nevhodně zvolený odstín či tvás může zbytečně zhyzdit a to si myslím, že je ohromná škoda.

31 komentářů:

  1. Velmi pekne ... Ja som tiez premyslala nad pernamentnym makeupom ale nakoniec som nasla prirodnu variantu na zahustenie. Chvilu mi trvalo kym som nasla ten spravny tvar pre moju tvar ale uz mozem byt spokojna. Volakedy bolo mojim najvacsim problemom dokreslenie alebo vytienovanie obocia, casto som si vybrala nevhodny odtien alebo som si ho dokreslila tak, ze to s prirodzenostou nemalo nic spolocne :) . Z velkej casti mozem podakovat aj blogerkam a vlogerkam za napady a rady :) .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi ještě šikovná, že ti stačilo kouknout na internet a sama ses tím poprala! Já bych to sama neuměla, myslím vytvořit ten správný tvar. Takhle jen udržuji co mám a jen zvýrazňuji ;-)

      Vymazat
  2. Máš hezké obočí. Bohužel mnozí lidé, kteří potřebují úpravu a změnu obočí, si články o obočí nečtou. Je to škoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě je vždycky az líto, když mladá dívka či žena má to obočí upraveno (vytrháno, domalovano) tak nešikovně, že ji spíše hyzdí..

      Naštěstí je tohle záležitost, se kterou se dá opravdu hodně pracovat, tím padem snad každé obočí lze ruznymi metodami upravit tak, aby podtrhovalo i zvyraznovalo jeho nositelku ;-)

      Vymazat
  3. Wow, tak to je prima co udelaji stiny. Jako blondynka musim klepat, mam ho pomerne huste a tluste ( a to se mi i libi), mam rada typy oboci ala Tatana Kucharova. Jen bych si potrebovala lepe "urcit" jeho obrysy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, tvar je jeden ze základů a u mě experimenty většinou bohužel znamenaly spíše cestu k horšímu. Zkusila bych klidně návštěvu vizážistky, ta by měla umět odhadnout, co ti bude nejvíce slušet.

      Vymazat
  4. Páni, já teda koukám, jak může permanentní makeup na obočí vypadat skvěle, vůbec to nejde poznat. Tvar máš fakt parádní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak by právě permanet měl vypadat, přirozeně a totožně s obočím. Jsou na to techniky tetování a je potřeba opravdu pečlivě vybírat, komu se svěříme do rukou.

      Vymazat
  5. Oboci hezke, ale co me zaujalo vic, na ty posledni mi pripominas lidu baarovou;) zkus si ji schvalne hodit do cernobila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čtenářky mi to sem často psaly v začátcích blogu, asi mám takový ,,klasický" obličej ;-)

      Vymazat
  6. Moc krásné obočí! A výborně odvedený pernamentní make-up.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Denisko děkuji, vsak jej taky mohu maximálně doporučit ;-) Jen to chce opravdu vybírat, číst doporučení a koukat na fotky, aby člověk nedopadl hůř než na tom byl..

      Vymazat
  7. Veľmi uvažujem nad permanentným obočím, pretože to moje čím som staršia tým je svetlejšie a mám podozrenie, že z farbenia :/ I ked za ten čas si viem obočie namaľovať aj poslepiačky ale bolo by to jednoduchšie každé ráno si to odpustiť a vstať relatívne upravená :) Pekný článok!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, mě se na tobě to výrazné obočí ohromně líbí a ted s těmi tmavými vlásky by ti teprve slušelo! S tím permanentem je to opravdu pohodlnější, být tebou, jdu do toho :-)

      Vymazat
  8. vau vyzeráš nádherne a to obočie máš super :) naozaj vyborne odhadnuty tvar k tvojej tvári...
    A už pri minulom poste som ti chcela napísať že vyzeráš nejak inak - myslim to pozitivne, v tvari si uplne nadherna a neviem prist na to čim to je! či si niečo zmenila alebo čo :D! fakt super, tešim sa na dalšie prispevky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kočko, děkuji za milý komentář!

      Na vzhledu jsem neměnila nic, spíš se začíná projevovat odpočinek a celková spokojenost :-)

      Vymazat
  9. Máš krásné obočí Martí, ten permanentní make-up je super.. kamarádka ho má na rtech, jako konturku a je to něco úžasnýho..vypadá to moc hezky, i přirozeně..:)
    Já osobně mám obočí husté, nijak si ho nedokresluji..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak teď vážně nechápu, proč jsem napsala Martí, když jsem u Verunky :))

      Omlouvám se ..:(

      Vymazat
    2. Peti nic se neděje :-D Nad těmi rty přemýšlím celou dobu, co mám to obočí.. Já mám dost poničené kontury od oparů z období puberty a vím, že by mi ten permanent hodně pomohl. Ale ta aplikace.. U mě bylo velmi náročné i to obočí a sama slečna co mi to dělala mi řekla, že si není jistá zda by na mě měla nervy u těch rtů. Tam je to prý daleko bolestivější a já vím, že jsem u všeho se se týká jehel až přehnaně citlivá..

      Vymazat
    3. Verunko, pro krásu se musí trpět...:) Né, samozřejmě si dělám srandu..ale myslím, že by Ti to moc slušelo :)

      Vymazat
  10. kočko, máš nádherné oči :) obočí taky pěkné :)

    OdpovědětVymazat
  11. Krasne upravene oboci je zaklad vyrazu v obliceji.Bohuzel hodne divek si oboci neumi jak vytvarovat, tak ani dobarvit, coz je skoda a poradit si taky nenechaji.Ja pouzivam teda na barveni a domalovavani oboci tmave hnedou barvu, cerna mi prijde uz moc ale tobe slusi.
    Lea

    OdpovědětVymazat
  12. Moc pěkné obočí. Veru máš prodloužené řasy nebo je máš tak krásně dlouhé přirozeně? :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Ahojky
    já si udělala pernament teď a ještě chodím na dokreslení co mi vypadává protože mám velmi citlivej obličej mám uplně novou metodu že mi tetuje chloupek mezera chloupek nemám nic spojeného a vypadá to opravdu přirozeně :-)
    Zatím bojuji s obočím a jdu si za svým opravdu máš pravdu že je to dlouhá cesta neni vše hned :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simčo máš to pěkné, koukala jsem na insta :-)

      Myslím si, že je běžné jít tak 2-3 krát na korekci, já také byla i moje kamarádky. Jen je teda podle mě rozdíl, když ti tvrdí, že to tobě prostě nedrží a nebo že je to běžné a proto se ty korekce dělají. Víš co tím myslím..

      Pevně ale věřím, že sis vybrala správnou osobu a ve výsledku budeš určitě spokojená!!

      Vymazat
  14. Tajemství odhaleno, konečně můžu umřít:-D
    Já taky domalovávám, na permanentní bych asi nešla. Podstoupila jsem permanentní make-up oční linky a za hodně bolesti minimální výsledek. Je to tam, uzoučké jako vlásek, zcela neviditelné a nenápadné. Tak nějak jsem doufala, že to bude na vzhledu aspoň znát (že se nebudu muset líčit), ale prd:-/

    A teď chci ještě tajemství Tvých řas prosím. A pak vlasů a postavy...bože, Ty si můžeš udělat z toho přímo speciál jak jsi krásná:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie, já z tebe odpadnu!!!

      Jinak řasy jsou prodloužené a za tím ostatním je z většiny hodně péče a genetika :-)

      Vymazat
  15. Nááádherný obočí máš! my světlovlásky tiše závidíme! Pro mě je obočí základ obličeje a tenká čárka hyzdí nejednu krásnou holku....
    A úplně tě vidím jako nějakou pinupku :). Máš fakt šmrnc...

    OdpovědětVymazat
  16. Veroniko máš tak krásné oči, že by byl hřích je ještě více neukázat s výrazným obočím. PM obočí je prostě o štěstí na kosmetičku. Klidně bych ocenila i kontakt na tu paní, která ti PM prováděla :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika