Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sobota 8. března 2014

Jak zatočit s póry podle Veroniky



Všechny dobře známe tu situaci, která je často poslední vadou na cestě k dokonalé pleti, tedy rozšířené póry. Někdy jsou to nenápadné ďubky, jindy se mohou rovnocenně měřit s krátery..

A jak na ně?
Když před rokem-dvěmi přišla na trh Bioderma s Pore Refinerem, myslely jsme si, že stačím na obličej či kritická místa nanést tento zázrak a máme vše vyřešeno. Tak to děvčata,  bohužel ani náhodou!

Za mě je nejdůležitější prevence, tedy nemuset póry prioritně zmizíkovat krémem, ale zajistit, aby byly vyčištěné a tím pádem nebyly v pleti krátery plné černých teček a jiného nepořádku.


Pro mě je tímto základem Clarisonic. Ten vám plet vyčistí dokonale, ale efekt není okamžitý. Přece jen je určen ke každodennímu použití a kdyby byl hodně rázný, po týdnu už by asi nebylo co čistit :-D Pokud na něj ale dva týdny nesáhnete, věřte mi, že to na xichtíku poznáte.

Clarisonic je ale poměrně finančně náročná a také né úplně jednoduše sehnatelná věc a za sebe mohu doporučit i čistítko od L´orealu. Obsahuje pěnové mýdlo na obličej, které je konečně z těch, jenž nevysušují a hlavně gumový kartáček (viz foto), který překvapivě účinně krásně vyčistí vaši pleť a už po prvním použití uvidíte velký rozdíl.




Když už si jsme pleť tak nějak průběžně čistily, není na škodu občas (nejlépe alespoň dvakrát týdně) použít čistící masku, jen se vším nepořádkem ve vašem obličeji jednou pro vždy zatočí. Ze tří produktů na fotografii nejvíce doporučím scrub od značky Hialaya, který opravdu dělá zázraky a řeknu vám, že jsem byla téměř šokována, jakým způsobem už po první použití zatočil s černými tečkami na mém nose. 

Sama svoji pleť považuji za smíšenou, suchá či mastná místa jsou spíše sezonní záležitostí, ale masky ji občas vysušují. Proto pokud máte podobnou pleť, doporučuji všechny tři masky, protože ani po jedné se mi nedostaví pnutí pleti, či jiné nepříjemné pocity a efekt tam je.




Pleť máme tedy krás ě nachystanou, póry jsou tip top (úplně je nevyzmizíkujeme bohužel nikdy) a teď je na řadě krok, který uvidíme během pár vteřin. opravdu existují krémy, které vám naživo vytvoří efekt, jako z photoshopu. 

Pore Refiner od Biodermy zná asi každá z nás či o něm alespoň slyšela. Sama jsem měla snahu je používat a stále po něm občas sáh u (nebyla to levná záležitost), ale mě osobně vysušuje takovým způsobem, že se mi po něm sloupe nos a neexistuje po jeho aplikaci použít BB Cream či cokoliv tekutého. Nevylučuji, že někomu může vyhovovat, ale mé pleti ne!

Na druhou stranu Nanoblur z Boots, to už je jiná liga.. tahle věcička vám slibuje omlazení pleti za 40 vteřin a to minimálně o 10let. Nebudu to úplně detailně rozebírat, ale má takový efekt, jaký asi původně zamýšlela právě Bioderma. Okamžitě vám zmtéměř vyzmizíkuje póry a ve velkém i jemné vrásky.Ihned po aplikaci ucítíte jemné pnutí, jak se vám plet stahuje, ale to po chvíli ustane a pak se už jen můžete kochat v zrcadle :-)




A samozřejmě, k dokonalému výsledku je ještě třeba obličej přepudrovat, dát mu v těchto zimních měsících trošku barvu, či zafixovat makeup. Upřímně, tolik chválený Dermacol Invisible Fixing Powder či Rimmel Stay Matte mě nijak neoslovily a nabízím je na Votoči.. Úplně jinou ligou jsou ale aktuálně Méteorites Guerlain z kolekce Blosom, které nejsou tolik třpytivé jako klasické Méteorites a v nejtmavším odstínu vám i decentně dodají trošinku barvičku. 

To byla tedy má doporučení pro vás, dle mých vlastních zkušeností na mé osobě a budu ráda i za vaše postřehy k tématu :-)

5 komentářů:

  1. Ahoj Verunko,ten srub himalaya určitě vyzkouším.byla jsem dnes vyměnit ty meteoritky od guerlainu/měla jsem č. 3 pořád mi ho nutila že je to akorát,ale přišla jsem domů,a zjistila jsem že je to strašně světlé/jsem černovláska a opaluji se do hněda,takže jsem si vzala číslo 4 :-)zkoušela jsem a spokojenost.
    Natálie/zlín/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Natálko, taky mám tu čtyřku a dodá mi pěknou barvičku ;-)

      Ta trojka je určitě taky super, ale proč nevzít to, co nám vyhovuje více.

      Vymazat
  2. Verunko,prosím tě nemáš odzkoušenou rtěnku od YSL rouge volupté nebo shine,silky sensual?ted nevím,jestli jsou dva nebo tři druhy.já jsem je zkoušela a zdálo se mi že moc nekryjí.co myslíš?
    Natálie/zlín/

    OdpovědětVymazat
  3. Diky za tipy! Urcitě vyzkouším! Moje suchá a vždy pěkná pleť se rozhodla, že po třicítce je nejlepší začít zlobit s vráskama a pupínkama najednou, tak pořád hledám jak jí nejlíp domluvit.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Veroniko ten NANOBLUR OD BOOTS se asi tady v čr nedá sehnat????

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika