Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pátek 28. března 2014

Jedna z mých mánií a vášní- Guerlain Météorites


Jak už jste si jistě všimli, pokud se mi něco zalíbí, nepolevím, dokud to nezískám. A pokud je ,,hon" na tu záležitost složitý, jedná je o věc výceméně nedostupnou, o to větší radost a vzrušení pociťuji z jejího získání.
Moje météoritková historie začala před asi osmi léty. V té době a dá se říci stále i když už daleko méně, jsem v dekorativní kosmetice tápala a vlastně jí nevěnovala ani nijak příliš velkou pozornost.

Každopádně můj tehdejší partner, znalý ženské krásy a v tomto oboru možná dokonce zkušenější než-li já, mi na našich cestách při chvilce čekání na letišti doporučil právě tuhle kouzelnou kulatou krabičku. Mými prvními Météority od Guerlain byla ta papírová krabička se zlatým lemováním v odstínu PINK FRESH 02 a stále patří mezi mé nejmilovanější. Nejlepší službu vám udělají nanesené do velmi čerstvě naneseného denního krému pro projasnění očí, lícních kostí, kontury brady a nosu..


A co vlastně ty slavné meteoritky jsou?
 Nejkrásněji to vyjádřila má kamarádka Hanka, když řekla něco ve smyslu, že meteority na sobě neuvidíte, ale nejen vy, ale i okolí pozná, že je na sobě máte!

Proč jich mám tolik? Ono totiž každé jsou jiné. Základní funkcí z mého pohledu je velmi luxusní rozjasňovač. A to ne v tom smyslu, že si jimi přetáhnete lícní kosti nad tvářenkou, to zdaleka ne :-D



 Různé meteoritky mají totiž různě velké třpytky a ty mé původní jsou vhodné jako pudr jen na večer, na party či do mírného osvětlení, protože vás maximálně rozjasní, pozvednou vaši krásu, ale na denní světlo by to bylo až moc.

Letos například vyšla kolek Bloosom. Já jako správný obdivovatel všeho krásného (a v lepších případech i praktického) jsem jednu kouzelnou dózičku musela mít. Tedy mám doma ten nejtmavší odstín 4 Dóre, kdy jen samotný nádherný stříbrný obal evokující fialovorůžový květ Magnólie na víčku je nádherným luxusem. A zrovna tuhle kolekci bych doporučila i na denní nošení, protože uvidíte úžasný matující efekt, skvělé rozjasnění a při správně vybraném odstínu i dodání barvy pro váš obličej.





Největší raritou a zároveň nejobdivovanější záležitostí je bezesporu Guerlain Météorites Voyage. Presovaný pudr v nejsvětlejším odstínu 01 Mythic. 

Balení je úžasné.  Je těžké a cítíte v ruce ty investované peníze. Skvěle matuje. Není tolik třpytivý. Dá se díky tomu použít denně. Je to absolutní LUXUS! Absolutně nezvýrazňuje vrásky, póry, neulpívá na jemných chloupcích na obličeji a dělá dokonalý météorití efekt. Jen bych se nezlobila, kdyby byl k dostání i v tmavším odstínu. Tyhle kouzelné kuličky totiž, jak je známo, příliš nebarví, ale jak jsme již zvyklé z pudrů, nikdy není na škodu přidat trošinku barvy a to tenhle odstín jednoduše neumí.





A o čem budu básnit dále?


Ve sbírce mám i raritky, které seženete možná při hledání na internetu, ale já je ulovila na letišti či ve specializovaných prodejnách v Anglii. Ty roztomilé malinkaté pastelově a fuchsiově růžové dózičky jsou milou vzpomínkou na návrat z podzimní dovolené. Jou to kuličky ve světlounkém odstínu 01 Teit Rosé, v sadě byl i mini kabuky štěteček a doma je mám víceméně pro radost, protože pokud si chci meteoritky opravdu užít, zakroužím si štětcem v krabičce klasické velikosti a to už stojí za to. Navíc jsou opravdu světlounké, ale kdo by jim odolal?



Všimli jste si i té zvláštní dózičky s labutěnkou? To jsou pravé a nefalšované météoritky cestovní, kdy pro jejich použití nepotřebujete žádný štětec či extra labutěnku. Můj názor? Pro fanouška skvělá záležitost, kuličky jsou v ní skvěle nadrcené, pěkně matují a třpytí decentně. Jen je třeba je trochu usměrnit, otřepat, jinak hrozí, že si tohoto vzácného prášku na obličej, i když velmi pohodlně, nanesete více, než byste si přáli a pak uvidíte, jak se umí třpytit. Každopádně záležitost, za kterou jsem velmi ráda!



A na závěr něco, co nejsou úplně météoritky, ale vlastně jsou :-) Nádherný a skvělý Poudre De Perles v odstínu 10 Nacre Des Mers. Jednoduše úžasný pudr, který bych klidně použila i jako bronzer. Namícháte si tři odstíny, kdy se kocháte tou nádhernou fialkovou vůní a pak se jen kocháte. A pozor taktéž obsahuje jemné třpytky ty jednoduše v Météorites nemohou chybět!



Tolik tedy k tajemství mé pleti, kterou jste v poslední době obdivovaly. Přiznám se, na pupínky moc netrpím a proti rozšířeným pórům bojuji tak, jak jsem vám popsala v jednom z předchozích článků, takže u mě to zkrášlování je poměrně jednoduché.

Ale proč si nedopřát trochu toho luxusu, něčeho exclusivního? A na závěr pro vás mám pár kousků z řady parfémů.. Po Shalimaru jsem toužila delší dobu a pak si šikovně na letišti v Praze koupila tuhle limitku, která mi překvapivě voní, ale určitě bych si ráda jednou dopřála i klasický Shalimar ODP. Samsara je nádherná jasmínová vzpomínka na dovolenou na Djerbě, kde jsem jasmínem byla denně obklopována a hýčkána, při každém přivonění si tyhle krásné dny ráda připomenu. A nakonec dívčí záležitost, která mne okouzlila ve formě toaletky a stále si nejsem jistá, jestli nepotřebuji i ji :-)



Mějte se krásně a napište mi i vašich posedlostech, mániích.
O tom, bez čeho nemůžete být, těšíte se na to a srdce se vám divoce rozbuší vzrušením, kdykoliv si na to vzpomenete!

Ask.fm / Facebook / VotočVohoz / Instagram

35 komentářů:

  1. awesome everything looks beautiful :)

    http://sbr-fashion-fashion.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Verun, musím se přiznat, že také začínám závislačit - objednávala jsem si jen na zkoušku Meteority v cestovnim balení - a jsem unešená a už vím co chci k narozeninam, svátku, Vánocům....:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono jich zase moc druhů není, jen nesmíš na feeluniqie atd. :-D

      Vymazat
    2. No to ne :-D nebýt Moory tak jsou mimo můj záběr ještě teď

      Vymazat
    3. Tak to zbytečně zanedbáváš Sofastars, ty jsou a především Nuf, přebornicemi!

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. A vsadím se, že tam toho bude více, tak kontroluj poctivě. Jeden překlik se mi zdá na takhle dlouhý článek nějak málo ;-)

      Vymazat
  4. Nadherna zbierka!!! Nedali by sa nejak odfotit swatche? Viem, ze ja to zrejme heroicky vykon, ale predsa..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda bych, ale ono se ani nějak moc nafotit nedají :-/ Každopadne doporučuji mrknout k Sofastars, ty mají několik moc pěkných článku včetně swatchů a i jeden velký srovnávací :-) Ja se ten efekt jednotlivých meteoritků snažila alespoň popsat.

      Vymazat
  5. Tak tyhle fotky se mi nikdy neomrzí, Veru! :) Já jsem si své první meteority koupila nedávno a jsem z nich nadšená. Efekt na pleti je nádherný a navíc neskutečně kouzelně voní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nad nimi taky vzdychám, přestože to mám doma :-) Já po prvních meteoritkách další také neřešila, ale pak se to jaksi rozjelo a vznikla z toho takováhle hezká sbírka. Ale musím říct, že využiji všechny, jen ty mimi mám jen na koukání, ale věřím, že i jejich čas přijde :-)

      Vymazat
  6. na prvy pohlad som mala pocit, ze su to farebne cukriky v peknych dozickach :-)

    Viva la Vida Dorota

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, taky mi to hlavně ty růžové obaly přiomínají :-D Candyland!

      Vymazat
  7. Moje srdéčko plesá....Guerlain je moje srdcovka...to už je taková vnitřní záležitost.Nikdy nezapomenu na svoje první "kule" a rtěnku..tu vůni poznám na míle.A jejich parfémy jsou skvosty..Fotky potěšily moje guerlainí očko...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kéž by se ta vůně dala zase sehnat, že? A fotkami se sama kochám, je to krása takhle pohromadě :-)

      Vymazat
  8. to je radosť sa na to pozerať nie to ešte vlastniť! krásne fotky Veru a ešte krajší popis, ani v časopise by sa nemuseli zaň hanbiť (mimochodom preklepy sú aj v časopisoch). asi si teda aspoň jedny musím zaobstarať, po tomto sa nedá odolať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko děkuji, potěšila jsi mě krásným komentářem! A určitě by se ti jedny hodily, to je jasné :-)

      Vymazat
  9. Veri,já tě přetrhnu :-)jsem úplně posedlá meteoritkami.počkej jakou já budu mít vychytávku,až je budu mít,tak ti pošli fotečku...no nádhera,zase po dlouhé době super článek.a už bys mohla přifrčet do zlína,ne? :-)
    Natálie /zlín/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem zvědavá, co sis na mě vymyslela :-D A ty to máš do Olomouce stejně daleko, jako já do Zlína :))

      Vymazat
    2. já vím,ale já se stratím všude :-)jsem nemožná,bez navigace ani ránu!a tu právě nemám.do budoucna musím koupit.proto tě lanařím k nám do Zlína,tady se nestratím :-)Natálie/zlín/

      Vymazat
  10. To je pastva pro oči, Veru! Jsou tak nádherné a ve skutečnosti musí být mnohem hezčí! To jsou opravdu poklady <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně je nádhera, co udělají s obličejem, ten roztomilý vzhled takovým příjemným plus :-)

      Vymazat
  11. Odpovědi
    1. Občas i u mě, jinak většinou hlavně u vás na blogu :-)

      Vymazat
  12. ahoj Verísku,vychytávku už mám doma :-)poslala jsem ti fotky a zprávu máš na omlázku :-))Natálie/Zlín/

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Kláry, tenhle názor ještě někoho drží? :-D

    No, ve finále jim tam to téma moc dlouho nevydrželo, že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj koukala jsem, že jim to moderátoři smazali rychle a navíc se tam do té slečny ještě hodně holek pustilo, takže příspěvek raději přepsala :D :D Klára

      Vymazat
    2. Vážně? To si dotyčná asi nebyla moc pevná v kramflecích, jestli to raději i přepsala..

      Já tu diskuzi neviděla, nechtěla by jsi mi k tomu napsat něco víc na email?

      Díky ;-)

      Vymazat
  14. ahoj Veri,já to četla,nějaká holka s přezdívkou cofee,dávala na tebe odkaz blogu,že máš prý bohaté zkušenosti s touto prací!!!!Natálie/Zlín/

    OdpovědětVymazat
  15. ahojky používáš často edt la petit robe noire? :) mám ji taky prvně mi hodně voněla ale na mě mi připadá dost sladká, máš to taky tak?.. měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  16. Veru používáš jeste Shalimar tuto odlehcenou verzi, a jsi s nim spokojena? strasne me laka :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika