Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pondělí 7. července 2014

Sluníčkově naladěná aneb miluji barvy!


Léto máme v plném proudu a střídavě si užíváme jak teplé počasí ruku v ruce s posedáváním na zahrádkách a opalováním se na koupalištích, tak s bouřkami, dusnem a občasnou sprškou.

A myslím si, že nejen já občas při letních teplotách řeším, jak se cítit a vypadat stále fit. Nemám ráda, když mi oblečení navlhne od potu a pak se zbytečně pokrčí a u například jeansových šortek to vidím jako neřešitelný problém téměř celoročně. Řeším to tak, že si jednoduše v těch parných dnech volím kousky, u kterých je prioritou volnější střih, pohodlnost a materiál, který není tolik náchylný.

Možná vám to bude znít až přehnaně, ale já bych v pokrčeném či zmuchlaném oblečení z domu nevyšla. V šatně mám stále rozložené žehlící prkno a pokud se mi některý kousek nezdá, před odchodem si jej jednoduše přežehlím, což je otázkou ani ne, půl minuty. Běžně samozřejmě žehlím absolutně vše, kromě spodního prádla. Tedy naprostým standardem jsou u mne jeansy, trička i třeba ponožky, jako ze škatulky.


Proč o tom všem píši? Bohužel jsem si všimla, že ne u všech a to nejen blogerek je to samozřejmostí. Víte, ono jde vidět, zda se vám věc pokrčila na vás, při nošení, což je úplně jiná situace a nebo jste ji jen tak vzali se šňůry či vybalily z balíku a navlékly na sebe. I když jsem byla studentka a bydlela jsem na privátu s minimem místa, tohle jsem si vždy dokázala zařídit, tedy výmluvy neberu! 

Jedinou situaci, kterou zvládám jakž takž tolerovat, je dovolená, kdy oblečení z kufru člověk vytáhne v ne úplně super stavu. Ale pokud bylo vloženo do kufru tip top, není přehnaně háklivé, jsou metody balení (srolování), jak se pojistit proti zbytečnému pomuchlání.

A co vy? Je vám to fuk, nebo by vás dokonce urazilo, kdyby se vaše kamarádka podivovala nad stavem vašeho oblečením nebo byste se tak v životě neprezentovaly? 

Přece jen, šaty dělaj člověka, no ne?

košile: Vintage, šortky: F&F, top: Primark, boty: Toms, kabelka: Louis Vuitton, náramky: Cruciani, LBracelets















21 komentářů:

  1. Veru, tvoje vlasy a oči nemajú chybu! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Veru, je mi velmi sympatické, že žehlíš i ponožky, :-D Vždycky jsem obdivovala jednu z babiček, která žehlila spodní prádlo. Sama v této otázce nejsem nějak zásadová, nedělá mi problém, zapnout žehličku kvůli jednomu kusu oblečení, ale stejně tak mi nedělá problém, přijít k sušáku a vzít si nevyžehlené džíny - u triček už je to složitější, tam souhlasím s tím, že je to dost nevkusný.
    Na co jsem ale poslední dobou háklivá, jsou neupravené nehty. Slečny jsou třeba pěkně oblečené, namalované a klidně si nechají oprejskaný tmavý lak.

    Jinak jsem objevila Tvoje youtube videa, ale to Tě asi moc nebavilo, viď?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, videa mne bavila ohromně, myslím si, že to z nich jde i poznat :-D

      Jen jsou poměrně časově nevděčná, nikoho moc neoslovily, tak jich neni tolik.

      Jinak bavlnene pradlo žehlim taky a džíny i když jsou skinny, vždy to jde dole na nohavicich poznat, kdyz nejsou vyžehlené.

      A oprýskaný lak, to snad ani nemá cenu řešit :-D Ono stane se každému na jednom nehtu, ale ty do pulky sloupané.. Horší jsou snad už jen hodně odrostlé gelovky, nejlepe francie, které se na lůžku odchlipují..

      Vymazat
  3. Musím mít vyžehleno. Jsem ja dovolené. Kufr mi přišel o dva dny později, bála jsem se, že přijdu o mé hedvábné šaty (asi sedmery). Přišly docela nezmuchlané, ale i tak jsem umluvila delegátku, ať mi přiveze svoji žehličku. Hotelu bych je nesvěřila. Takže z toho vyplývá, že musím mít vyžehleno :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, vůbec se ti nedivím, z toho bych byla taky hodně nervozni!

      Vymazat
  4. Veru, moooc ti to opět sluší! A dneska se mi moc líbí tvé vlasy, máš je nádherné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Takové je mám standardně, jen jsou občas trošku krepaté, ale co nadělám :-)

      Vymazat
  5. Přiznávám, že nežehlím, ale řekla bych ,že na sobě nenosím nic tak náročného. Samozřejmě že vyžehlím halenky, košile, šaty a pod., ale džíny? Tak na to jsem fakt líná :D

    OdpovědětVymazat
  6. Tak já žehlím jen oblečení, ale spodní prádlo, ponožky, nežehlím. Stejně tak nežehlím ručníky, utěrky, kapesníky. Pro mě zytečná ztráta času. Žehlím jen oblečení, žehlím i jarní bundy. :-) Ale osobně znám lidi, co nežehlí vůbec, protože to prádlo dokáží při věšení taaak natřepat, že pak prostě nežehlí vůbec. :-) Já to tak dobře natřepat nedokážu, abych nemusela žehlit. Jana

    OdpovědětVymazat
  7. Sluší ti to! Žehlím i džíny, ale ponožky, to by mě teda mohlo :D :D

    OdpovědětVymazat
  8. Zaujal mě monogram na tvojí kabelce. To ti udělala firma LV na zakázku ? Jak to jde zařídit ? Taky mám zájem :) Díky za info
    Mich.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, ano je to kabelka přímo na zakázku. Objednávala jsem si ji tehdy přes Prahu, ale nyní tam ta možnost myslím již není a mají na to přímo i aplikaci na webovkách.

      Zaplatíš si předem za vybraný vzor a kabelku a po několika týdnech ti ji dodají. Není možno dodělat na kousek, který si tam přineseš, celá kabelka jsem přímo z výroby.

      Více najdeš v mém článku z 9.8.2012 s názvem Louis Vuitton Speedy Monogram Canvas :-)

      Vymazat
  9. mas tu skvele vlasy, co sa tyka farby, aj kucier.. velmi sa mi pacia kratasy :-)

    GIVEAWAY o dámsky parfém

    OdpovědětVymazat
  10. Žehlím téměř všechno. Zrovna dneska jsem se mrkla na blog Lucky Shoes, krásný outfit, ale to zmuchlané tričko to celé zkazilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si u ní všimla té zmuchlané dlouhé černé sukně v postu "midi".

      Vymazat
    2. Přesně tak, moc jí to slušelo, super kombinace, ale ta zmačkaná halenka to zazdila. Ale ona asi bude z hodně umělýho matroše.

      Vymazat
  11. jé Veru ty šortky jsou boží!! :) a tyhle Tomsky se mi přesně líbily!! :)

    OdpovědětVymazat
  12. žehlení z duše nenávidím, takže žehlím jen to co je naprosto nutné. Raději trávím více času věšením, abych žehlit nemusela. Ale zajímalo by mě jak na noze vypadá rozdíl mezi vyžehlenou a nevyžehlenou ponožkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono nežehlím jen kvůli vzhledu, ale i hygieně a pohodlí.

      Samozřejme chapu, že ne kazdy ma naladu se zehlit i s ponožkami, ale zrovna ty kotničkové do tenisek jsou daleko prijemnejsi i pro mne skladnější vyžehlené ;-)

      Vymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika