Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

úterý 28. října 2014

Jste připraveni?


Pondělí bylo skvělé, jako ostatně již několikáté v pořadí. Se Zuzankou totiž máme tzv. pondělní tradici a tomu odpovídající program začátku týdne. Sejdeme se, probereme vše možné, omrkneme obchody, zajdeme na dortík či jinou dobrotu, nebo se zajdeme projít do parku. 


Tato moje kamarádka je totiž maminka pětiměsíční holčičky a musím říct, že letos se v mém okolí s mimčama doslova roztrhl pytel! Moje nejlepší kamarádka je hrdou maminkou dvojčátek, jiným dvěma se narodily holčičky. Další dvě jsou v očekávání a kdo ví, co ještě letošní rok přinese :-) Nutno podotknout, že jsme různé věkové kategorie, většina z nich není vdaná a některé z nich ani nežily v dlouhodobém vztahu. 

Proč to zmiňuji? Sama jsem vyrůstala v ne úplně typických podmínkách. Několik manželství, různí tátové, občasní strýčci. Jako nejstarší ze tří sourozenců, jsem těch epizod u nás doma zažila hodně a s odstupem času se utvrzuji v tom, že to nebylo kuprospěchu nikomu z nás.. I u mých známých občas vidím, kdo si děti pořídil z lásky a kdo proto, že chtěl prcka za každou cenu. Nikoho neodsuzuji, to mí přátelé dobře vědí, ale mám na tyhle záležitosti svůj názor. Modelové situace, kdy se potomek pořídil z jiných důvodů (každý si doplní), kolem sebe naštěstí nemám, tam už je můj postoj radikálnější.

Proto se těším z potomků svých známých, ale sama nikam nespěchám. Chci být pohodovou mamkou, která si mateřství užije, dítě bude milovat a užije si s ním každou chvilku. Jsou samozřejmě různé situace-práce, škola, finance, kdy to až tak úplně nejde a proto jsem se já osobně rozhodla s touto situací vyčkat. Plus samozřejmě partner. Že je někdo zajištěný neznamená, že to bude super táta, i když to logicky neodsuzuji. Ale mám ohledně budoucího otce svých/našich dětí jiné, léty i vlastním dětstvím ujasněné priority.

Abych to shrnula. Nemá cenu nic uspěchat, ani si nemyslím, že je vhodné nechat věcem úplně volný průběh. A asi ani úplně ideální se držet nějakých lajn, jasně daného plánu. Jak tedy na to? Nevím, ale buďme sví a nebuďme sobci. Nezapomeňme na to, že naše děti nemají možnost si vybrat své rodiče, tak se alespoň pokusme býti jejich parťáky, ale především těmi, u kterých vždy najdou pochopení, podporu a otevřenou náruč plnou lásky. O tom dle mého rodičovství je, bez výjimek!







rolák,jeans: Zara, vesta: Gas, tenisky: New Balance, kabelka: Givenchy, šperky: Swarovski








12 komentářů:

  1. Třeba se někdo chytne za nos, že? Víc to nechci komentovat. Verčo, máš luxusní vestičku a o těhle tvých "keckách" se mi tuhle dokonce zdálo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šáry, pohodový outfit na procházku a za tyhle tenisky jsem opravdu ráda, miluji barvy!

      Uzij si krasny den!

      Vymazat
  2. Ahojky ♥
    Krásný článek :-) jediné co bych dodala že budeš krásná maminka! Rodina by si strašně moc slušela!

    OdpovědětVymazat
  3. Ty botičky! Já jsem se teď do jedněch NB úplně zamilovala, ale pořád váhám :D jinak je to příjemný vycházkový outfit! :)
    Jinak jsi to moc hezky napsala, já měla i přes rozvod rodičů krásné dětství a pořád mám v rodičích neskutečnou oporu.. a i tohle bych přála jednou svým dětem (teda kromě toho rozvodu :)...takže jak říkáš, není kam spěchat ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, někdy je to ta nejlepší možnost, než aby spolu rodiče i přes neshody zůstávali a nebyl šťastný nikdo. Každopádně i z tvého blogu jde znát, že jsou ti oporoua super parťáky pro život ;-)

      Jinak ty NB nejsou zas tak velka investice, byt tebou, poridim si je. Sama jsem s nimi spokojená a i kamarádi sportovci si je chválí!

      Vymazat
  4. Veruuu mne tak chybi tvuj ask......! :( Nemuzes ho vratit a proste odpovidat jen na vzkazy ohledne mody? Tolik jsem se k tobe chodila radit a i dotazy ostatnich holek byly kolikrat super....... :(:(:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, ale strašně na něj zapomínám. Je pro mne jednoduší reagovat na email, ten čtenářky pro dotazy stejně využívají častěji. Tak se nestyd a klidně mi písni tam ;-)

      Vymazat
  5. Co ta taška se psem? :) odkud to máš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z internetu. A rozhodně to doporučuji, není praktičtější taška na nákupy nebo nošení zásilek na poštu ;-)

      Vymazat
  6. Presne jak rikas. Mam spoustu znamych,kteri si poridili mimino jen slrz to, ze se partnerce nechtelo do prace , skoly apod. Tedka hlidaji babicky a holky si chodi po vecircich. To asi nikdy nepochopim a vzdy me to hrozne rozciluje. Jinak ty boty jsou uzasne a v takovem outfitu krasne vyniknou :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Přeju příjemný večer:)
    Děkuji moc za pochvalu blogu, moc si toho vážím. Zvlášť od někoho s tak báječným vkusem:)
    Musím říct, že ta kabelka/taška je naprosto úžasná. Už dlouho se mi nestalo, že by mě něco tak výrazného tolik zaujalo:)
    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika