Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pátek 21. listopadu 2014

Mají nové blogy šanci uspět?


Úpletové šaty mne bavily odjakživa a s postupujícím podzimem se na ně každoročně začínám těšit. Jsou praktické, zahřejí a outfit s nimi máte raz dva hotový a já vám dnes představuji jeden z mých nejnovějších přírůstků. Kombinace s botkami z loňska, které jsem si velmi přála a vlastně dnes na blogu mají svou premiéru, byla jasná. Pro procházky jsou díky širokému podpatku dostatečně pohodlné a zároveň elegantní, no co vám budu povídat, je to můj oblíbený kousek :-)

Také jsem v posledních dnech objevila pár nových blogů, některé zajímavé více, jiné méně. Jsem velmi zvědavá na jejich vývoj a všem blogerkám samozřejmě držím palce. Co myslíte vy, má po velkém boomu před dvěma lety ještě cenu zakládat další blogy, je možnost, že se objeví takový, který má šanci zaujmout?










šaty: Fashion módní bazar, bunda: ByVeronica Vinted.cz, boty: H&M, batoh: Primark, šperky: Swarovski





34 komentářů:

  1. Moc se mi líbí ty boty, ty mě zaujaly hned. Šaty vypadají taky pěkně. Baťohy jsem nikdy v oblibě neměla :/ Nové blogy mají šanci uspět v případě, že si blog dámy založily proto, že je baví kosmetika a chtějí o ní psát a hlavně něco umí. V případě, že si blog založily jen proto, aby dostávaly kosmetiku od někoho zdarma, tak takové blogy uspět nemohou a jak vidím, tak ani úspěch nemají...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty boty jsem si zamilovala na první pohled, jsou skvělé po všech stránkách.

      Je fakt, že není asi úplně upřímné si blog založit skrz produkty zdarma, ale na druhou stranu, je jak je to s těmi, které už na blozích prezentuji pouze darované produkty?

      Vymazat
  2. Hezký outfit, takové šaty jsou moc fajn! Je jen pár českých módních blogů, které se mi líbí. Tak mne třeba nějaký nový zaujme. Mne moc nebaví ty, kde je miš maš. Chci oblečení a k tomu doplňky a občas kosmetiku, kterou ta módní blogerka používá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, děkuji za názor, ale je fakt, že blogy jsou většinou na něco specializované, nějaké mišmaše moc nepozoruji. Pokud módní blogerka dává outfity, new in a módní tipy, přijde mi to super. Ale ty jsi asi myslela něco jiného :-)

      Vymazat
  3. Myslím, že nové blogy rozhodně mají šanci na úspěch. Kosmetické a módní blogy sleduju už skoro 4 roky a musím říct, že těď u mě převažují ty spíše novější. Je to hlavně z těchto důvodů:
    * řada zavedených blogerek nějak moc podléhá spolupráci s kosmetickými i jinými firmami a mě už nebaví číst na všech blozích to stejné. Některé starší blogerky nědají bez spolupráce snad ani ránu - vidím to třeba na blozích Ordinary life nebo Černá Moora, kde kdybych odmázla "podporované" články, tak v podstatě nic nezbyde. Tyhle holky sice říkají, že je skutečnost, že je to darované, neovlivňuje při hodnocení, čemuž věřím, ale mně vadí hlavně to, že ve finále tyto blogy podávají falešný obraz o tom, co se v které kategorii kosmetiky nabízí a co je top. Uvedu na příkladu - teď bych zrovna podle článků řekla, že snad the best v oblasti péči o rty jsou balzámy Baby lips. Je to tak ale opravdu? Byl by počet článků o těchto balzámech stejný, kdyby firma neudělala raut a plošně výrobky nerozhodila mezi jednotlivé blogerky? Asi ne a to je přesně to, co mi vadí - o sponzorovaném produktu vznikne článek, který by jinak mohl o jiném produktu, nesponzorovaném, který by si ta holka vybrala sama. Já vím, že přesně tohle je stategie firem, které si musí mnout ruce, jak jim to pěkně vychází. Proto si radši přečtu článek od začátečnice, která do kosmetiky vkládá vlastní prostředky a je proto kolikrát lepší než nákup samotný sledovat, co ji vedlo k výběru.
    * ještě další věc k tem spolupracím, proč opouštím starší blogerky díky spolupracem - některé holky těch spoluprací mají asi hodně a pořádně netestují výrobky. Recenze očního krému, který holka zkoušela 2 dny, je opravdu zbytečná. Dále, některé blogerky tak trochu upravují pravdu - třebas za měsíc mají více recenzí na různé šampony, u kterých tvrdí, jak je mají dlouhodobě ozkoušené a přitom člověk lehkou matematikou dojde k tomu, že buď přehánějí nebo si myjou hlavu 3x denně. Další bolestný problém související s recenzemi je ten, že holky píšou recenze za každou cenu i na výrobky, které jim objektivně nemohou sednout a ony to ví - např. na co je recenze na 3 tóny tmavší makeup, který blogerka měla na sobě 1 hodinu max.? Jak je asi vypovídající recenze holky s mastnou pletí, která testuje krém pro suchou pleť jen z toho titulu, že jí ho firma poslala? No a konečně, někdy ty holky musí v těch recenzích snad lhát a kolikrát se napráší samy - např. jedna píše, jak jsou šampony od Aussie ty nejlepší na světě a ona už nechce žádný jiný a pak podle dalších článků (spotřebováno, nejlepší výrobky minulého měsíce) poznáte, že to nebylo zase tak horké.
    * hromada starších blogerek neumí psát. Některé to ví a vytlačí ze sebe 4-5 nicneříkajících vět nebo se to snaží naopak utlouct zvýšeným počtem slov. Ráda tyto blogerky nahradím novějšími, s kvalitnějším písemným projevem.
    * hromada starších blogerek odpadne - hodně z nich začalo s blogem na škole a opadlo s nástupem do práce. Je proto fajn, že tu budou zastupující nováčci.

    Prostě, je to jako každý jiný obor - nekvalitní hráči zmizí, takové ty hodně velké blogy s pofiderní kvalitou (např. Petra Lovely Hair) zůstanou a každoročně se objeví řada nováčků, kdy někteří odpadnou a nekteří se udrží. Je to jako s čokoládou- jsou firmy velké a malé, nové i zavedené, produkty kvalitní i nekvalitní. Vždycky probíhá nějaký pohyb a tenze.

    Jitka Havlíčková (nejde mi přihlásit se ke Googlu účtu)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s pisatelkou, vždycky někdo odpadne, nový to zkusí a soudný čtenář odhalí podfuky. Co se týká psaní - psát nespisovně a s překlepy je smutné.

      Vymazat
    2. S Jitkou musím naprosto souhlasit, protože mám stejný názor! Lépe bych to asi nenapsala.

      Vymazat
    3. Taky souhlasím. Je smutné číst každý týden o tom, kolik produktů v součtu za x tisíc potřebujete.

      A co se týká kategorie fashion, tam si myslím, že ty nové mají ještě větší šance, pokud mají co nabídnout. Unavuje mě neustále koukat na nové a nové hadry z čínských e-shopů, které si na sebe vezmou jednou. Jednak mě rozčiluje to plýtvání a jednak to není inspirativní. Mám raději, když vidím stále stejné oblečení, jinak kombinované nebo tipy na zajímavé značky. Zkouknout co frčí v Zaře, HM a Mangu zvládnu i bez blogerek, z kterých se čím dál více stávají výkladní skříňě zmíněných značek. Takže ano, hledám nové blogerky a některé staré už nesleduji. Tebe ještě chvíli sledovat budu :-)

      Vymazat
    4. Děkuji Jitce i vám ostatním za názory!

      Se všemi souhlasím a těší mě, že i vy čtenářky už vidíte a vnímáte ty nešvary, kdy recenze nejsou až tak objektivní, chválené produkty nejsou a často díky nevhodnému typu ani nemohou být až tak kvalitní. A pokud se bavíme o fashion blozích, sama jsem se nedávno pěkně napálila a to jsem si říkala, že pokud jsem se inspirovala na jednom z českých Top blogů, mám štětstí a kvalitnější kousek. Bohužel, neměla a důvěra v onu blogerku je tatam, což mě po letech sledování zamrzelo.

      Vymazat
  4. ooo ty boty, jsem ráda, že jsem je loni nakonec sehnala a mám je taky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to jsem ti to tak zkomplikovala, co? Jsou skvělé, přitom běžně dostupná značka a za pěknou cenu.

      Vymazat
    2. ale vůbec ne :-) nic jsi nezkomplikovala, díky tobě je mám :-) jseš inspirace. No možná právě proto, že je to tak běžně dostupná značka ...

      Vymazat
  5. To, že jsi se fotila přesně za rok na stejném místě, má nějakou symboliku?? Loni ty fotky byly hezčí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to to fotil stejný fotograf, no budu to s ním muset probrat.

      Vymazat
    2. Veru, ten stejný, kterého myslím :) Ty šaty se mi vážně líbí, přesně pro tebe! No a doufám, že mají nové blogy smysl...

      Vymazat
    3. No tebe ať fotí kdokoli, je to záběr na boty, ruce,výstřih...Takže styl focení pořád stejný, dle tvého příkazu, zřejmě.. Myslela jsem atmosféru.. Kabát sukně..

      Vymazat
    4. Ono těžko od módní blogerky v článku prezentující outfit, očekávat jiné fotky, než ty zabírající detail šperků, bot a oblečení. Fotek s atmosférou je na blogu spousty, stejně tak různých outfitů, ale to dobře víš, když už se vyjadřuješ ke stylu mých fotek.

      Vymazat
  6. Proč by ne? Některé nové blogy mě lákají víc než ty stávající, které jedou dlouho. Zvlášť pokud jde o holky, které znám původně z Instagramu a mám tak nějak představu, co prezentují. Protože jsem změnila práci a vydělám teď víc, tak mě přirozeně zajímají trochu dražší produkty než je třeb Essence, což neznamená, že si hned letím nakoupit x věcí do Sephory, ale je fajn mít přehled i o těchto dražších věcech. A zrovna teď jednu takovou oblíbenou novou blogerku mám. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidím, že beauty blogerky jsou asi pro čtenáře zajímavější, než ty fashion, které zastupuji já :-) Je fakt, že Instagram dělá hodně, v mých blogových začátcích ještě nebyl. Myslím si, že všeobecně je dobré mít rozhled ve všech sférách, sama kombinuji dostupnější značky s těmi highendovými a ani v komsetice se nedržím jen nákladnějších značek.

      Vymazat
  7. Ty šaty jsou naprosto krásné :) Moc ti to sluší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem za ně ráda, určitě budou nejen letošní zimu patřit mezi mé oblíbené kousky :-)

      Vymazat
  8. Souhlasím s Jitkou (Anonym), která napsala komentář výše. Já a ségra máme taky relativně nový blog, vedeme ho rok, ale jsme rády za každého nového čtenáře a snažíme se přinášet věci z našeho života. Sleduju blogy přes bloglovin a vadí mi, když otevřu výpis nových článků a tam 10 článků o jednom a tom samém produktu, což je mi pak jasné, že blogerky ho dostaly a ještě navíc asi dostaly deadline, do kdy ho napsat, protože se všechny články objeví ve stejnou dobu a mě nebaví pořád číst o tom samém.. :(.

    Novější blogy jsou fajn, objevila jsem jich opravdu hodně. A pravdou je, že mi přijde, že novější blogerky si čtenářů víc váží a víc si jich všímají... ;)

    Sororessa
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono nechápu celkově tu strategii dodavatelů, proč vůbec poskytují jednu konkrétní věc takovému množství blogerek a proč si trošku nezkorigují to datum prezentace. Nemyslím si, že by měly dáno, dokdy se musí zmínit, ale spíše chtějí co nejdříve o produktu napsat, aby byly mezi prvními, jelikož už počítají s tím, že tu věc dostaly i další.

      Já třeba tohle u spoluprácí řeším, zajímá mne, kolik dalších lidí bude stejný produkt zmiňovat a v jaké době, protože nehodlám být součástí toho přehlcování čtenářů. I to mi něco o konkrétní značce/ eshopu něco řekne a je pro mne důležité být spokojená, jinak bych je s čistým svědomím nemohla svým čtenářkám doporučit.

      Vymazat
  9. Ty šaty v kombinaci s punčochama jsou pro mě naprostou pastvou pro oči:)

    Co se týče trendu nových blogů, tak nevím, jak moc do toho můžu kecat, když jsem s blogováním začala teprve nedávno, ale co se týče mého osobního názoru, dost souhlasím s Anonymkou (Jitkou).
    Blogy sleduji už nějaký ten rok a asi jako každý, jsem začínala na klasice jako je Mia, Petra, cup of style, Blondieverse, ordinary life....etc. S postupem času se mi tyto oblíbené blogy dost ohrály, ale až s příchodem vlastního blogu jsem tyto stálice vyměnila za uplně nové a čerstvější blogerky, které teďka ráda sleduju. Z původně zmíněných jsem zůstala zcela věrná akorát Blondieverse.
    U starších blogerek mě nebaví skutečnost, že za ta léta získaly hromadu spoluprácí a po kosmetice či oblečení, které je normálně k dostání už moc nehrábnou. Recenze na téma "jak je perfektní make-up z MACu nebo Chanel stíny" mi upřímně řečeno moc nedávají. Nežiju si špatně, ale jakožto student si opravdu nemůžu dovolit vyhodit svoje veškeré peníze za drahé produkty, když i levnější značky nabízejí dost kvalitní výrobky. To samé v oblíkání. Neinspirují mě blogerky, které si kupují kabelky a oblečení za desítky tisíc, protože mi daný outfit nic nedá. Neříkám, když se jedná o příležitostný kup - to schvaluji. Ale pokud je daná blogerka od hlavy až k patě oblečená do nedosažitelných značek, příliš mě to nebere.
    To samé čínské eshopy. Sama jsem si pár kusů oblečení z činského obchodu objednala, ale i když jsem si koupila snad největší velikost a měřila míry, stejně mi oblečení nesedí a leží ve skříni. Nemám totiž metr padesát a velikost XS (ostatně jako většina češek)

    Daleko raději vyhledávám slečny, které umí kombinovat, umí se krásně a nápaditě obléct i v klasické konfekci a i obyčejné tričko z New Yorkeru umí nakombinovat tak, že si řeknete "sakra, to vypadá dobře. Kde se něco tak pěkného dá sehnat?"
    To samé i v kosmetické sféře:)

    ...//Instantní krása//...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za názor a obsáhlý komentář. Myslím si ale, že na české blogové scéně holek, co mají oblečení za desetitisíce moc není, tedy já žádnou neznám. Ok, u kabelek je to něco jiného, sama to kombinuji dle nálady. Občas se to s nákladnějšíma botkama a kabelkou klidně sejde na 50-70 tis, ale většinou jsou mé outfity v řádech sto až tisícikorun. Třeba ten dnešní by se dal spočítat na nějaké tři tisíce, když nepočítám šperky.

      Ono člověk nemusí koukat na tu značku, ale na barevnou kombinaci atd a to člověka inspiruje. je samozřejmě nádhera na sobě mít kašmír a hedvábí, ale jde to i bez toho. S asijskými eshopy naprosto souhlasím, sama jsem se napálila jak už jsem psala výše a i v minulém článku a tyhle blogerky, co je podporují už nemají moji důvěru. To už raději klasické ebay za třetinovou cenu bez toho, abych podporovala a vydělávala díky napáleným čtenářkám na nekvalitním prodejci.

      Vymazat
  10. Sama blog mám, sice nemám tisíce čtenářek jako ostatní ale byla bych ráda i kdyby jich bylo 20 protože vím že mě někdo sleduje a že je můj blog baví.
    Myslím si že nové blogy mají rozhodně šanci na úspěch, já osobně vyhledávám furt nové a nové protože mě nebaví sledovat furt to samé pořád dokola.
    Také souhlasím s komenty výše :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Romčo, ty tisíce sledujících má málokdo a i pro mě jsou spíše důležitější odezvy čtenářů, než mít nějaké ohromné číslo někde v okýnku. Samozřejmě, potěší to a těm velkým hráčkám s vlastními eshopy se to i vyplatí, ale pak už u nich občas cítím tlak ohledně četnosti článků, což je občas na škodu.

      Vymazat
  11. Šaty jsou perfektní!
    A myslím si, že nové blogy mohou uspět. Podle komentářů nejen tady u tebe je vidět, že čtenářky nemusejí blogerky s oblečením z čínských e-shopů a já je ani neodsuzuji, ať si je nosí, ale ať prosím nepíšou, že je to kvalitní. Víme, že v 90% je to "kus hadru". Taky jsem se už napálila a nevím, proč bychěla podporovat předražené věci, které se dají na ebayi sehnat za třetinovou cenu, jak už je v komentářích uvedeno. Mám pár oblíbených blogů, na které se ráda vracím a které si drží stejnou úroveň a tvůj mezi ně taky patří, i když tu moc často nekomentuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, už jen to, že někdo na tu konkrétní věc dá na svém blogu odkaz znamená, že její prodej a daný eshop podporuje. Ani nemusí napsat jediné slovo. Myslím si, že už zde o tom bylo napsáno hodně a jsem hrdá na to, že jsem byla první blogerka, která to poprvé naplno napsala. Čtenářky si na blozích už jó rozmyslí, na jaký odkaz kliknout a na kterém ,,doporučovaném" eshopu nakoupit.

      Vidím to v komentářích těch blogů, odezva je i zde a upřímně, co by sis myslela o kamarádce, která ti doporučí nákup totálního šuntu, z jehož nákupu má ona provizi a kterou věc ona sama vzápětí prodá v bazaru?

      Vymazat
  12. Nové blogy určitě mají šanci uspět a upřímně - i já poslední dobou vyhledávám spíše nové blogerky. Proč? Protože ty staré blogy ve většině případů dost upadly. Pár příkladů - labradoora už skoro vůbec nepostuje, shoesmaniac je schopná ke svému outfitu napsat max. jednu, dvě bezduché věty a pod zbytek hodit odkazy na e-shopy, černá moora by bez spolupráce nevyplodila už asi vůbec nic... a je toho více. Navíc jsou kolikrát arogantní a neodpovídají na komentáře nebo na vzkazy. Nové blogerky jsou milé a ba co víc, navzájem se podporují a váží si každého nového čtenáře. Takže za mě nové blogy určitě ANO!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řekla bych, že milé a vstřícné ke čtenářům byly v začátcích snad všechny blogerky. Otázkou je, proč tomu tak už není? Považují to za zbytečné, nebo už nemají zájem? Urcite by jejich blogu prospěla, kdyby si tyto názory přečetly přímo ve svých komentářích. Komu na svých čtenářích záleží, zamyslí se nad svým pristupem.

      Díky za názor, je dobre vědět, jak nás vnímají naši čtenáři.

      Vymazat
    2. Proč už tomu tak není? Podle mě proto, že jim "sláva" stoupla do hlavy a už to nepovažují za důležité nebo prostě už nemají takový zájem. Vědí, že i přesto je bude spousta dalších číst, tak proč se zatěžovat nějakými reakcemi, že. Je to smutné, fakt smutné. A když jim to člověk napíše na blog, tak se ještě urazí nebo komentář vůbec nezveřejní.

      Tvůj blog je jiný, na tobě je vidět, že si i po těch letech čtenářů vážíš a to se mi líbí, i když se přiznám, že nejsi zrovna můj šálek kávy, přesto se k tobě čas od času ráda podívám.

      Vymazat
  13. Také mám "malý" blog v začátcích a přesně jak tu píší ostatní, i já si hrozně vážím a raduji se z každého nového čtenáře, ráda odpovídám na komentáře a poradím, protože to dělám pro radost a radost z toho mám. A na blogu mám jak drahé tak drogerkové značky, podle toho čím si udělám radost a co si pořídím, ale je to "skutečné", tak nějak ze života, co bych si vážně pořídila a používala i kdybych nepsala blog a to se mi líbí i u těch ostatních malých blogů, prostě píšete o tom, co je skutečné, o vašem životě, vašich preferencích a vašich rozhodnutích :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika