Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

úterý 25. listopadu 2014

Pár tipů na dárky k Vánocům



Vánoce se pomalu blíží a protože jistě nejsem jediná, která každoročně přemýšlí nad tím, jakým dárkem potěšit své blízké, mě napadlo vám napsat několik tipů na dárek, který by třeba potěšil vaši maminku, kamarádku či sestru.

Záleží samozřejmě na vkusu i finančních možnostech každého, proto jsem volila z různých kategorií a myslím si, že mezi mými doporučeními jistě objevíte něco zajímavého :-)



Praktický pomocník pro každý den


Diář Moleskine s motivem malého Prince je krásným dárkem pro všechny milovnice La Petit Prince, mezi které patřím i já. Našla jsem několik velikostí i dárkovou sadu, týdenní i denní provedení a myslím si, že úspěch s dárkem máte zaručen. Navíc si na vás díky němu obdarovaná často vzpomene :-)



Šperk s příběhem
Asi nikoho nepřekvapí, že se tady objeví i moje milovaná Pandora. Je to značka šperků, do které nepatří jen náramky s přívěsky, ale i náušnice, náhrdelníky, prsteny a hodinky. Několik kolekcí spolu souvisí, je tedy možno pořídit set ve stejném designu. 

A co doporučuji z přívěsků? 

Kterýkoliv pořídíte, udělá radost, bude vzpomínkou na vás. Ať to bude kousek z nejnovější nabídky, či něco, co symbolizuje vaši kamarádku, vaše přátelství, společné zážitky



Kuchařka pro každou z nás


Nevím jak vás, ale mě ohromně baví vaření. Jsem začátečník a proto ocením kuchařky s obrázky a především takové, kde je vše vysvětleno tzv. polopatě.  Deník Dity P. už nějakou dobu mám a je to nejen velmi pěkně zpracovaná kuchařka, která vám poradí jakou dobrotu si dopřát po sexu, na party s přáteli či doporučí rodinný recept od babičky. Jako bonus je i samotná kniha je krásným barevným kouskem, který se bude ve vaší knihovně vyjímat.

Sama si už chvíli brousím zuby na Kuchařku pro dceru, která by měla poradit, jak se naučit vařit  dobře, s chutí a upozornit na nejčastější chyby. Máte doporučení i na jinou, kvalitní kuchařku pro začátečníka? Například polévkovou či steakovou?



Voňavé potěšení


Ano, vím že svíčky k Vánocům jsou klišé a Yankee Candle už možná některým z vás lezou krkem. Přesto je jak já, tak spousta mých kamarádek zbožňuje a proto je musím zmínit. Můžete pořídit vosky do aroma lampy, nebo vybrat z několika velikostí a provedení dóz se svíčkou. Mezi mé nejoblíbenější patří Bahama Breeze (která bohužel končí), Fluffy Towels, Red Apple Wreath, Lemon Levander, Home Sweet Home,Under The Palms a pokud možno doporučuji se vyvarovat Snowflake Cookie a jiným ,,cupcake" vůním, pokud nemáte rádi přeslazené vůně cukroví.



Kolekce čajů


Nikdy by mě nenapadlo, jak skvělým dárkem by mohly být čaje. Ale když jsme s kamarádkou byly Jazz Fresh café, ochutnaly jsme tam úžasné čaje Harney&Sons a řeknu vám, rozhodně si chci pořídit některou kolekci, protože lepší čaj jsem nikdy nepila a to balení v plechovce vypadá báječně.



Kultura


Letos se začalo hrát několik muzikálů s báječným obsazením a řeknu vám, rozhodně si nenechám ujít The Addams Family s Lucií Bílou a Jirkou Kornem, ani jedinečného Fantoma opery Františka Janečka, který je údajně vůbec nejdražším muzikálem u nás s absolutně úžasnou scénou a jedinečnými kostýmy. Vstupenky na kterýkoliv z nich budou neopakovatelným zážitkem a dle mého skvělým dárkem.


Co vy na to? Vybraly jste či potěšilo by vás něco z výše uvedených jako dárek? A zajímal by vás i můj dopis Ježíškovi?

22 komentářů:

  1. O Kuchařku pro dceru už jsem si Ježíškovi napsala, o Pandoře se zase jinýmu Ježíškovi pořád nenápadně zmiňuju, takže doufám doufám:) A ty diáře s Malým Princem? To potřebuju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mluvíš mi z duše s tim diarem, navic Pandora ma pred Vanoci ruzne akce, tak to nebyva takova hruza ;-)

      Vymazat
  2. Napsala jsem si o Pandoru i Yankee Candle, ale třeba takový poukaz na nějakou kulturní akci mě potěší vždycky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani a jistě potěší i když je někomu daruješ, takový muzikál je podle me super dárek pro kohokoliv.

      Vymazat
  3. Ahoj Veru,tak čajíčky už si objednávám,ty plechovky nemají chybu :-)Yankee candle jsem si už nakoupila pod stromeček sama.Hlavně spoustu vosků,ještě mi chybí aromalampa,to si napíšu asi ježíškovi.Jinak kuchařky mě moc neberou,spíš sháním luxusní knížku kde se píšou recepty :-) Doufám že v příštím postu bude,co si budeš přát ty pod stromeček :-)pa. Natálka
    PS. bez YC by přeci nebyly ty pravé vánoce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Natálko, z čajů budeš nadšená! Úžasný je skořicový a jasmínový a vlastně všechny, ale tyhle jsou top ;-)

      Já milovala babiččinu ručně psanou kuchařku, kterou si psala celý život a byly v ní báječné recepty několika generací. Ulepená od mouky, těsta a všehomožného při vaření, to mělo své kouzlo :-*

      Vymazat
    2. Kecy, kecy, kecy....

      Vymazat
    3. Tím myslíš svůj postoj k dárkům pro své blízké a nebo vzpomínky na babičku?

      Vymazat
  4. Jestli teda můžu dát i já tip na vánoce :-) velkou krabici od LUSH plnou výrobků pro vanaře bych si přála.Co ty na to Veru? :-))

    OdpovědětVymazat
  5. Harney & Sons jsou nejlepší čaje a ač jsou dražší, než většina běžných čajů, tak za to opravdu stojí a nikdy nelituji jejich nákupu. Miluju hlavně jasmínový a heřmánkový a taky se teď chystám doplnit zásoby a vybírám samozřejmě i podle plechovky, aby se mi hodila do kuchyně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simonko, jsem ráda že se ozvala i další jejich milovnice, opravdu stojí za to. A ty dózy jsou krásným doplňkem i když už čajík dojde :-)

      Vymazat
  6. Kuchařku pro dceru jsem minulý rok koupila pro dceru k Vánocům:-)). Je perfektní. Nejdříve na ni koukala dost nedůvěřivě a překvapeně, s otázkou: "mami a tím mi chceš jako naznačit co??.... :-))) "No a v dnešní době se z ní pokouší na bytě s přítelem něco vařit a moc si ji pochvaluje. Takže určitě skvělý tip na dárek Veroniko .
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni děkuji za doporučení a jsem ráda, že se osvědčila, samotnou mě nadchla.

      Mohlo by v ní být trošku více obrázků, ale když jsem v ní listovala, líbila se mi moc. Srozumitelná, šikovná a super recepty.

      Vymazat
  7. Doporučila bych od Florentýny ještě "Hovory s řezníkem". Kuchařku pro dceru i tu Ditinu mám. A vlastně ani jiné nepotřebuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paráda, díky za tip, to zní dobře, masinko já můžu ;-)

      Vymazat
  8. Ahoj Verunko, můžu doporučit kuchařky Romana Vaňka (myslím, že jsou celkem 3) :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Na kuchařku Romana Vaňka sem se taktéž dívala, ale zatím neobjednala...

    OdpovědětVymazat
  10. Veru, prosim Te a kterou dalsi vanocni yankee candle si ocichala a pripadne doporucila? Nesnasim sladke vune ale co treba sparkkling cinnamon? hmm?: ] Dik za radu...nedostanu se z domu a tak objednavam jen online :D Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, cokoliv kromě těch co mají v názvu nějaké sladkosti. Sparkling Cinnamon voní krásně, všechny ty skořicové jsou svělé a mám pocit, že jsem jich i pár vypsala v článku. Jo a ještě pozor na Christmas Tree jestli je ještě letos v nabídce, ten voněl jak smrček na WC :-D

      Vymazat
    2. diky ;) mam nejradsi soft blankets ale zadnou vanocni jsem nemela...dam na tvuj vyber ;)

      Vymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika