Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pátek 13. února 2015

Odstíny šedé a bílé


Už od loňského podzimu mě ohromně baví šedá teplákovina! Začalo to overalem MET a nyní to pokračuje mikinami. Na této značky Scotch&Soda z Differentfashion.cz je skvělým oživením ozdobné prošití na rukávech, díky kterému není třeba vršek už nijak vylepšovat náhrdelníkem, vestou či něčím podobným. Mám i jiné šedé kousky, které vám brzy na blogu ukáži zase v trochu jiných kombinacích.

A jak jsem slibovala v minulém článku, po nošení slunečních brýlí v zimě jsem si vyzkoušela další z českých ,,blogerských trendů" a to holé kotníky. Než si začnete klepat na čelo, zeptám se vás na jednu věc. Zkusili jste si to někdy? Ono je snadné odsoudit něco, co sice na první pohled vypadá střeleně a upřímně se přiznám, že i já jsem si říkala, co je to za výmysl. No představte si, že daleko více jsem cítila ruce bez rukavic, než ten holý pruh kůže! Na celodenní nošení to asi nebude, to už by člověk asi opravdu riskoval nějaké to nachlazení, ale na takovéto přeběhnutí po městě to bylo úplně v pohodě, takže se u mě tento ,,trend" letos v zimě možná ještě objeví.

Přeji vám pohodový víkend a napište mi, co je vaším ostatními nepochopeným módním úletem?






mikina: Scotch&Soda via Differentfashion.cz, jeans: Zara, kabát: New Yorker, boty: River Island, kabelka: Mansur Gavriel, náramky: Pandora, Cruciani, prsten: Swarovski, klobouk: Baťa













19 komentářů:

  1. Moc se mi libi kabatek. Pokud je pet stupnu, tak je to v poho. Nesmi mrznout, to pak nejde. Vzpominam si, ze mi bylo 15 a mela jsem na snehu lodicky a pak jsme sly s kamoskou (taky v lodickach) do "Pohranu" tedy dnesni kino Metropol. Nebyly jsme nemocne a moc rada na to vzpominam, protoze jsem se seznamila s krasnym klukem a pak to vydrzelo rok. To uz je ale hodne davno a nyni nosim kozacky celou zimu. At si kdo chce, co chce nosi. Nad nicim podobnym jako hole kotniky ci pupiky se nedivim a nepohorsuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, to jsou milé vzpomínky!

      A nevěděla jsem, že Metropol byl dříve něco jiného :-)

      Jinak pokud by bylo pod nulou, byl vichr a třeba sněžilo, to už bych s holé nohy neriskovala, ale při aktuálním počasí se to dá.

      Vymazat
  2. Kotník to dnes jistě "přežije". Jen aby ale zbytečně nebolej za 10 let..... Na fotkách to ale vypadá pěkně :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, uvidíme! Na kolena i kyčle už jsem si zvykla a kdo ví, co dalšího mě bude za deset let zlobit :-D

      Vymazat
  3. libi se mi kombinace sedive a bile na zimu i ty botky (ja bych ovsem urco umrzla...nosim boty z beranka i v 10C) ;) Nejak mne k tomu ale nesedi ten kozisek s kloboukem...jako kazde zvlast hezke..ale spolu nevim proc ;) Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, je to možné, na naše poměry je to poněkud nezvyklá kombinace :-)

      Mě se to líbilo moc, chtěla jsem ten outfit něčím oživit, kožíšek byl tedy jasná volba. A bez klobouku ted ani ránu :-)

      Vymazat
  4. Veru, jak jsi spokojená s kloboukem? Mám stejný v černé, ale budu si ho muset stáhnout, padá mi do čela, kdykoli si ho vezmu, leze mi na nervy a jsem ráda, když ho sundám. Upravovala jsi jej nějak?

    Outfit se mi líbí. Normálně nemám moc ráda bílé kalhoty na zimu, ale když je celek sladěný do světlých barev, je to něco jiného.
    Holé kotníky by mi nevadily, ale nenosím to, protože jsem měkká čelit neustálým blbým otázkám na mou teplotní pohodu, takže máš můj obdiv. Já jsem v tomhle měkká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj!

      Mám tento klobouk ve dvou barvách ve stejné velikosti a je fakt, že tento mám trošinku volnější, což pocítím když trochu zafouká. Ten druhý mi sedí perfektně, takže ono to asi bude kus od kusu. Co jsem slyšela, dá se přidat dovnitř pásek, aby se stáhl ten obvod. Pokud nemáš nikde po ruce obchod s klobouky, zajdi si s ním do galanterie, tam ti určitě poradí a možná i švadlena by si s ním poradila. Taky bych zkusila omrknout internet, zda nenajdeš nějaký šikovný návod.

      A s hloupých řečí bych si nic nedělala. Člověk na úrovni blbé poznámky mít nebude a s ty ostatní nemáš zapotřebí. A jak jsem psala v článku, klidně bych o tom rozvířila debatu, pokud by to někdo řešil. Zkusili si to? NE? Tak jak mohou vědět, že je ti zima/nachladíš se atd? Ten kdo vybočuje se s nepochopením setkává často, ale neměl by jej brát jako důvod k tomu, vzdát se svého stylu či názoru a nechat si kazit radost.

      Vymazat
  5. Ta kabelka ja naprosto úžasná. Outfit od outfitu se mi líbí čím dál víc. Já bych holé kotníky nedala. Občas přes zimu vytáhnu tenisky, mám dlouhé kalhoty a ponožky, ale stejně je mi tak nějak zima. Takže já se řídím heslem: halvně klid a nohy v teple :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja na te kabelce oceňuji, jak je lehoulinká a zároveň jsem nadšená z kvality zpracování, jsem rada, ze ji mam.

      A člověk by se určitě měl držet svých pocitů, pokud je ti na nohy zima, tak šup s nimi hezky do tepla!

      Vymazat
  6. Taky si myslím, že holý kotníky jsou docela v pohodě, jen to fakt není na celej den a uplně do mrazu no :D ale taky mám mnohem větší problém s mrznutím rukou! A ta mikina, Veru, ta je fakt naprosto parádní :) sluší ti to!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domčo,z mikiny jsem úplně paf a ver mi, na to přebíhání po městě se to dá, ale ja ro mam vsude kousek..

      Vymazat
  7. Ahoj Veru! To je vtipny, jak ti u jedny fotky reknou, ze k tyhle kabelce se nehodej kozacky ale spis lodicky, ze to vydrzis, ze neni zas takova zima... a kdyz teda odhalis kotniky tak se ozve ta druha pulka ctenarek s tim, ze v zime odhaleny nohy ne-e. :-) Proste nadhernej priklad toho, ze se fakt nikdy nemuzes zavdecit uplne vsem a ze nejlepsi je proste nosit to, co se libi tobe, protoze at si vezmes na sebe cokoliv, vzdy se najdou kladne i zaporne ohlasy. :-) No a ted k veci. :-) Muzu mit prosim par dotazu na tu kabelku? Jak jsi s ni zatim spokojena? U holek z The Czech Chicks jsem cetla, ze ji ted nosi skoro porad a ze jim pripada ta kuze mene kvalitni, nez u jinych designerskych kabelek, protoze se treba mnohem snadneji a rychleji spini. Maji cernou verzi, tak mne zajima tvoje zkusenost s tou bilou, ktera musi byt tedy na uspineni jeste nachylnejsi. Nemyslim tim, ze bys byla cune, ale z vlastni zkusenosti vim, ze nektere svetle kabelky se umi klidne umazat (nebo spis obarvit) i jen soupanim o cerne nebo tmave modre dziny behem noseni a taky jsou dost nebezpecni nekteri nasi spoluobcane, kteri jsou schopni ti ve fastfoodu od vedlejsiho stolku caknout na kabelku kecup nebo na nadrazi ti ji propalit vajglem (bohuzel i takove mam zkusenosti) :-(. A jeste mne zajima jedna vec - ta kabelka takhle vypada dost prostorne, zrejme se tam da nacpat dost veci, coz pro mne je dulezity faktor :-), ale pripada mi, ze na velky naklad to ma dost uzky reminek. Kdyz tam mas neco tezkeho, nezarezava se ti treba do ramene? A vydrzi ten uzky popruh i velkou tihu? :-) Predem moc diky za odpoved a preji krasny vecer! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj!

      Co píší holky CC bych vůbec nebrala v potaz, protože ony jednou napíší, jak je kabelka skvělá a jak ji doporučují a když se pak za pár dní někdo zeptá na kvalitu kůže, napíší že nic moc atd. Takové informace by měly psát rovnou a nebo se raději ani nevyjadřovat.

      Sama mám kabelku chvilinku, měla jsem ji venku prozatím jen párkrát, tedy ještě nemohu moc hodnotit. nemyslím si ale, že by byla nějak příliš náchylná, ta kůže je hodně pevná a třeba nehet na ní nezanechá žádnou stopu. Pokud kabelku nebudu pokládat na zem, nebudu na ni sahat spinavýma rukama, nebude mi po ní skákat pes ci otapávat díte, neodřu ji o zed (či si dosad situaci), neumím si představit, že by se vůbec mohla nějak výrazně ušpinit. Do fastfoodů nechodím a při cestování vlakem či busem si beru praktičtější než bílé kabelky.

      Je to hladká kůže, nebude tedy problém ji případně otřít vlhčeným hadříkem, jediné čeho bych se bála a na co si sama dám pozor, je přenos barvy z jeansů. uvidíme, jak náchylná bude. Jinak tedy ke kabelce. Je lehoulinká a skutečně prostorná a i když má tenký popruh, srovnatelný např. s LV Bloomsbury, prozatím mne přes svetr a kabát neobtěžoval, ani se zrcadlovkou, tabletem a dalšími nezbytnostmi. Nebude na tenkém tričku plně zatížená ideální, ale jsou i horší kabelky.

      Můj první pocit z kabelky nebyl úplně takový, jaký bych čekala. Trochu mi vadí to vrásnění v záhybech, jak je stažená, což na světlém kousku vynikne daleko více, než na tmavším a taky se celkem ráda deformuje když je prázdná, přestože dno je vytvarované a já ji nijak nenarušila. ber to ale tak, že designérkých kabelek a i kožených mám hodně, k novému kousku jsem vždy kritická a časem to už vůbec nevnímám. Rozhodně jsem ráda, že ji mám, doufám, že mi dlouho vydrží krásná, to zpracování je super, a bílou tašku jsem potřebovala už déle. Samozřejmě, oproti Louis Vuitton Noé kterou mám v Epi kůži je to o třídu nižší level a upřímně se přiznám, že spíše odpovídá ceně v USA než v Evropě. Na druhou stranu je to kůže a aktuální trendy kousek, tedy neřeším.

      Líbí se mi a přestože jsem si k ní zpočátku musela najít cestu, určitě bych ji nedala.

      Vymazat
    2. Ahoj Veru, moc dekuju za vycerpavajici odpoved, jsi uzasna! :-)

      Vymazat
  8. Ten svetr se mi, jakožto milovkyni svetrů, moc líbí.:) A odhalené kotníky? Pokud ti není zima tak proč ne?:) Nevidím v tom problém.:)

    http://www.letsspeakwithchrisdoke.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Cha! Chtěla bych řešit holé kotníky a jejich vhodnost vzhledem k počasí. Když je někdo malé prdítko, může si nechat zajít chuť. Anebo si vezme kalhoty v délce, která kotníky odkryje, a spolehlivě si tím zkrátí nohy asi na 37 cm :) My malinké holt musíme s trendy opatrně.

    OdpovědětVymazat
  10. Hezky sladěné, no brala bych ten klobouk (jak jinak) :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika