Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

neděle 22. února 2015

Respektem projevujeme to, že si druhého vážíme..


Víte, že nemám problém se vyjádřit k různým, i kontroverznějším či řekněme, v určitých kruzích nežádoucím tématům. Dokonce, i když se to v dnešní době moc nenosí, mám ve zvyku se pod ně podepsat.

Ano, mám díky tomu nepřátele a jsou lidé, kteří o mě ztratili iluze, jak rádi zmiňují. Ale víte, jak to chodí. Internetový svět je trošku jiný než realita. Na blozích, Instagramu jsou všichni spokojení, šťastní, sluníčkoví, mají se rádi a vše si přejí. Tedy ti autoři.

Víte, řeknu vám to asi takhle. Já osobně jsem na internetu poměrně aktivní a tím myslím, že projevuji své názory a prezentuji i část svého soukromí, již téměř deset let. Začalo to na omlazeni.cz, kde jsem časem dělala i moderátorku na plastické chirurgii (ano mám za sebou určité zákroky, jen nemám potřebuje je nadále na blogu ani nikde jinde prezentovat a rozebírat) a do teď mi někteří neodpustili, že jsem prý byla moc přísná. Abych to uvedla na pravou míru, nebyla. Byla jsem v první várce moderátorů a nebyly jsme na to zvyklé. S moderátorstvím jsem skončila, protože jsem dle majitele byla málo důsledná a moc jsem s uživatelkami sympatizovala. Kdy by to byl tehdy řekl, že?

Tímto jsem chtěla naznačit, že to, co se kde o kom píše někde na internetu, už dávno neprožívám, protože jsem už leccos zažila a jednoduše vím, jakou to má většinou hodnotu.

V poslední době ale na blozích sleduji nový trend z řad čtenářů, který bych klidně nazvala: ,,Blogere, buď mým otrokem!" Ano, zní to přehnaně, ale proč to trochu nezdramatizovat? Všichni dobře dávno víme, že blogerky píší své články s radostí, pro zábavu, odreagování. Ve svém volném čase, zdarma. Věřte mi, že u nás není blogerka, které by se ty hodiny práce věnovaných blogu zaplatily na spoluprácích. Ty jsou jen milým zpestřením, odměnou za profesionalitu.

Každá si blog píšeme dle svého, fotíme a upravujeme fotky jak se to líbí nám a reagujeme na komentáře takovým způsobem, jakým uznáváme za vhodné. 

A pak to přijde! Kritika, ok na tu jsme zvyklí a jak už jsem sama několikrát zmínila, pokud má alespoň trochu hlavu a patu, uvítám ji. Ale novým trendem je, diktovat neomaleným způsobem, tedy značně rozkazovačným tónem (samozřejmě anonymně, aniž bych se u autora vzkazu mohla na jeho webovkách inspirovat), jak má blogerka vést své stránky, reagovat, o čem psát a co vše si musí nechat líbit (záměrně nepíši by měla, protože tyhle vzkazy nejsou psány dobrosrdečným tónem). 

Nepřijde vám to nevhodné, zbytečné, neomalené? Také vás takové komentáře i jako čtenáře obtěžují a říkáte si, za jakým účelem vlastně byly napsány?

Jako příklad bych mohla dát časté žádosti o zjištění dostupnosti zboží v určitých obchodech. Není problém tam zavolat a zjistit, co přesně zrovna mají, popřípadě si to rezervovat. Ale proč raději nenapsat blogerce, která se o konkrétní značce před několika týdny zmiňovala, zda ví, co mají v konkrétní pobočce v místě jejího bydliště skladem. Blogerka je samozřejmě následně peskována za to, když si dovolí poukázat na to, že v daném obchodě nepracuje, ani s ním nemá kontrakt a proto netuší. Ne, pokud se tázající nedočká téměř omluvné odpovědi s přehršlí smajlíků, je problém.

 Proč bych měla někomu vysvětlovat, že jsem zrovna neměla čas a jen v rychlosti odpověděla. A proč vlastně na takové vzkazy vůbec reaguji, copak je to moje povinnost? Dělám to proto, že je mým zvykem každému vyjít vstříc. Odpovídám na desítky emailů týdně, vozím u nás nedostupné zboží ze zahraničí, abych vás, které mě o to požádáte, potěšila. Nikdy jsem za to od nikoho nedostala ani korunu navíc, přestože jsem tomu obětovala svůj soukromý čas, čas o který jsem ochudila svého partnera, rodinu, přátele. Ale proč to řešit, blogerka prostě musí vždy a za každé okolnosti reagovat mile a ochotně, nejlépe sama tazatelce do obchodu zavolat a zjistit detaily. Až do teď jsem s tím neměla problém a dělala to pro vás s radostí, ale asi bych se nad svou téměř hloupostí, za kterou jsem stejně peskována, zamyslet. Nemyslíte?

Dále nechápu, proč se na jiných blozích dočítám o tom, jak se má blogerka fotit, tvářit, ořezávat fotky. Nevím jak vy, ale já než něco publikuji, vybírám obrázky, se kterými jsem maximálně spokojená. Přece jen, prezentuji sama sebe, svůj styl, svoji osobu a také svoji úroveň. Pokud někomu vyhovují neostré fotky, asi se mu to tak líbí. Každý nemá dostatek sebevědomí na fotky z blízka, detailů obličeje. Tak proč mu komplikovat život? I mě se občas udělá pupínek a nemám potřebu jej ukazovat celému národu :-)

A mohla bych pokračovat dále-soukromí, rodina, bydlení, majetkové poměry. Do toho prostě a jednoduše nikomu nic není, pokud se to blogerka sama nerozhodně vytáhnout na povrch, jak se  říká. Tohle nejosobnější zóna a nikoho nemůžete ani v dobrém žádat, aby to veřejně rozebíral na internetu. Jsem si jistá, že víte přesně, které komentáře myslím. Rozhodně to nejsou ty mile psané, dobře mířené rady, z těch se člověk poučí a rád. Ale pokud jako blogerky uvedeme na pravou míru, že toto nám vyhovuje a měnit to nehodláme, k čemu ty stále se opakující, téměř peskující komentáře? Copak toho už o nebezpečí a nástrahách internetu nebylo napsáno dost a dost?

Věřte mi, tohle téma jsem nakousla především kvůli tomu, co čtu na jiných blozích a vadí mi to. Zároveň mne to jako čtenářku i jako blogerku obtěžuje.

To, že člověka a jeho práci, názor respektuji, pro mě znamená, že si vážím jeho času, který webovkám, fotkám, radám a doporučením pro čtenáře věnuje. Každý má svůj konkrétní způsob prezentace a je na nás, abychom každého formu vyjádření uznávali, chcete-li chápali. Copak každý vším může padnout do vkusu všem? Ne, nikdy, i když ten pocit máte. Víte, kolikrát jsem slyšela od autorek blogů či jejich čtenářek, jak jim něco vadí, ale raději reagují mile, aby si nikoho neznepřátelily? To je pro mě projevem maximální povrchnosti či nevyspělost a nevěřte, že vás za zády nepomluví. Osobně bych byla raději za upřímný názor, o kterém se dá debatovat, než být za každou cenu ta hodná. Schválně, kdo z vás se v tomto odstavci našel?

Abych to shrnula..

Jediné, co si pro nás blogerky přeji, je trochu respektu a uznání. Uvědomte si, že to co pro vás děláme v našem volném čase, je z naší radosti, vstřícnosti a dobré vůle. Nejsme povinny to dělat, tak toho nezneužívejte a neurážejte se, když vám člověk neleze za každou cenu do zadku, neobětuje své nejstarší dítě a nebere si kvůli vám v práci dovolenou.

HOWG!

šaty: Mohito, boty, kabát: H&M, kabelka: Gucci, klobouk: Baťa, náramek: Ava Jewels

Ještě jste si mě nevypli? 

Tak tedy dnes na sobě mám úpletové šaty, které jsem si zamilovala díky jejich límci. Je lemován plyšem, který je pocitově jako kožíšek z králíka. Ano, i otázka pravých kožešin je kontroverzní a díky tomu že jsme ji nedávno s děvčaty nakously a dočetla jsem  se více pohledů a názorů na tuhle problematiku, je celá situace ještě komplikovanější.

Já osobně nevěřím tomu, že i v dnešní době žijí kožešinová zvířata v tak hrozných podmínkách, jako je různě prezentováno. Že jsou nemocné, mají kožní nemoci atd. Taková zvířata by přece nedodala tak kvalitní produkt, aby byl použitelný a  s tím jak se dnes vše hlídá, nemyslím si, že by to bylo možné. Na druhou stranu se nikdo nepozastavuje nad otřesnými podmínkami pracovníků v továrnách s oblečením v Asii, což je naprosto legální business.. Vím, že tato otázka je daleko komplikovanější, ale aby mě někdo odsoudil za to, že nosím pravý kožich (brzy bude na blogu), ale s radostí nakupoval u řetězců, které se nijak netají tím, že využívají levnou pracovní sílu v zemích třetího světa? Pokud to přeženu, tak chudáci zvířátka, ale lidi a co hůř-děti ať si to odedřou? 

Nesouhlasím!

Nesouhlasím s žádným týráním, poškozováním, omezováním, ať se to týká lidí či zvířat. Ale někteří by se měli zamyslet, zda se místo vlastního názoru nedrží spíše aktuálního hysterického trendu chránit němé tváře a tak trochu nezapomínají na lidi, kteří toto v rámci životní situace absolvují naprosto legálně.












Budu ráda za vaše názory ke kterémukoliv tématu, který jsem dnes nakousla. Pokud jsem některé z vás urazila, či se vás má slova dostkla, zkuste si za chvíli můj článek ještě jednou bez zbytečných předsudků přečíst. Nebyl mířen na nikoho osobně a ani vám nic nediktuje.

A na závěr, má milovaná Celeste Buckingham, se která se nejen v této písni často pocitově ztotožňuji.


34 komentářů:

  1. hauk! a domluvila jsem :-)Veri,mám tě ráda :-)klobouk super i šaty ,hlavně ta barva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to hodně slov a možná ne úplně příjemných pro některé, proto jsem to chtěla na závěr trosku odlehčit :-)

      Vymazat
  2. Moc hezky sepsané, Veru. Nenech si nikým zkazit náladu, nestojí to za to. Na druhou stranu chápu, že čeho je moc, toho je příliš... Moc se mi líbí, jak ti klobouk vrhá stín do obličeje, to je naprosto super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to nebylo psáno kvůli tomu, ze by se takove jednání některých me osobně nějak dotykalo, chtěla jsem se k tomu vyjádřit především kvůli ostatním blogerkam a nakonec se našlo o par mých zkušenosti. Přijde mi to v nekterych případech uz opravdu prehnane..

      Ja z toho stinu v obličeji nejdřív nadšena nebyla, ale dává to fotkám atmosféru :-)

      Vymazat
  3. Článek jsem přečetla celý. Je dobře napsán, až na menší překlepy. Mne ta politika moc nezajímá. Mne vždy zajímá jen outfit a ten dnešní je perfektní. Dokonalý je ten klobouk a jeho barva. Šaty se mi také moc líbí, protože vypadají jako z hedvábné příze, tedy možná jsou z hedvábné příze.

    Takovou štumpu v této barvě asi neseženu. Jestli to jde, napiš prosím, odkud ho máš. Já jsem klobouková :-) Děkuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš Marti a taková ja zrovna nejsem. Neprohlizim si jen fotky a není mi lhostejné, kdyz se někdo do autorky naváží a ma různé prehnane požadavky. Věřím, ze pro některé je to pohodlnější a vlastne je fajn byt za tu milou, která se do ničeho neplete, ale nakolik je takový člověk upřímný?

      Jinak mas pravdu, napsala jsem hodne slov a par překlepů by se našlo, těší mne, že alespoň tomuhle věnuješ svoji pozornost :-)

      Vše co mam na sobě najdeš popsáno pod jednou z fotek, klobouk je od Bati a šaty z Mohita.

      Vymazat
    2. Ten popisek mi unikl, protoze to uz na mne byl moc maly. Mne se take nelibi, kdyz se nekdo do nekoho navazi. Bohuzel jsem zjistila, ze je lepsi anonymni komentare ignorovat. Nechci, aby mne jednoho dne prepadli, proto bych ani nemela treba odvahu psat clanky typu V...a.
      Politiku si clovek uziva denne. Blog je pro mne relax.
      Moc dekuji za tip na klobouk!

      Vymazat
    3. Mela bych se dle tebe tedy nyní bát, ze me přepadnout za to, co jsem zde nyní napsala? Ze jsem projevila svůj nazor a podepsala se pod nej? To mi přijde prehnane, ale spíše mam pocit, ze píšeme každá o něčem jiném.

      Jinak Marti, pozor na to, ten popisek je v úplně stejne velikosti jako zbytek textu. Možná na čase navštívit optika ;-)

      Vymazat
    4. Ahoj Veru- dobry clanek jako vzdy, prala bych si s tebou nekdy dat kavco a pokecat, snad se jecnou dockam ��..joo a ten popisek taky vidim o mnoho mensi nez zbytek textu- snadno prehlednutelny. Ahojky.

      Vymazat
    5. Hm, je to zvláštní, protože je to opravdu stejna velikost, navíc značky jsou jeste ke všemu psány sytě. Na ntb, tabletu ani mobilu v tom rozdíl nevidím.

      Vymazat
    6. Oh ano uz to vidim- ty myslis pod tou horni fotkou..to ano, ted to vidim.
      Ja myslela ty popisky dole pod clankem v ruzovem ramecku- ty jsou hodne male.
      Pod tou horni (druhou) fotkou jsem si jich nevsimla az ted. A ano souhlas jsou stejnym pismem jako text..ja celou dobu myslela ty v ruzovem ramku.

      Vymazat
  4. Začnu od konce. Tento styl Vám sedí nejvíc nebo mně se líbí jednoznačně nejvíc. I výraz ve tváři je dnes takový jiný, přijde mi nestrojený, přirozený, outfitu a článku na sto procent odpovídající.
    K článku. Poměrně dlouze a komplikovaně. Já bych ho pojal jinak, třeba "Ze života blogerky", nebo "Blogování v nahotě", kde bych shrnul v pár odrážkách to, s čím se potýká každý, kdo jde s kůží na trh.
    Aby ti, kteří s něčím podobným začínají, počítali ve větší míře ne jenom s obdivem a uznáním, ale také se závistí a hloupostí, předsudky a domýšlivostí. Moje zkušenosti, jak s hlupáctvím bojovat jsou takové, že je možno pouze se pousmát, "pochopit" jeho důvody, proč tak činí a poděkovat za jeho čas mým pozdravem či úsměvem. Více neztrácet drahocený čas s někým, kdo si to nezaslouží a kde není šance na změnu. Nejhorší, čeho se můžeme dopustit je to, když se hlupákovi snažíme vysvětlit, že je hloupý. Jediné čeho tím dosáhneme bude to, že svůj čas, kterého má obvykle mnoho, bude věnovat tomu, aby ostatním ještě více otrávil život. Také jsem to mohl napsat stručně: Mazat, nereagovat a hlavně se usmívat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bezvadný přístup Aleši a mate pravdu, snažit se vysvětlit hlupák oči, ze je hlupák je asi nejhorší ztrátou času. Jen to pri blogování bohužel není tak jednoduché jak by se mohlo zdát, vše nejde přejít a nebo vymazat, obzvláště kdyz se takových inteligentů u někoho sejde více.

      A máte pravdu, přestože fotky vznikly dříve než námět k článku, řekla bych, že jej muj výraz skvele doprovází!

      Vymazat
  5. Napsala si to moc dobře a rozhodně sem tě nevypla :) a máš pravdu, anonymní komentátoři většinou vše ví nejlépe a někdy napíši komentář, který rozhodně není konstruktivní kritikou, ale jen napadnutím. Zrovna dnes sem jeden četla u sebe ... a i když si říkám, že daný komentář se mě nedotkne, tak i tak zasáhne...... a někdy se divím, proč čtenáři chodí na daný blog, když se jim nelíbí styl psaní, fotek či bloggerka ........ jinak co se týká šatiček a klobouku, tak jedním slovem WAU!! si kočena :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, není to lehké blokovat, ale na druhou stranu si říkám, jak nudný a nezajímavý živit ti hateři musi mit, kdyz je baví se vracet na webovky, které dle jejich názoru nestojí za nic, autorka je neschopná a vlastně vše je spatne :-D Kdyz mi něco nevyhovuje, tak se o to nezajimam, copak jsem masochista?

      Vymazat
    2. no musí se strašně nudit, když jedinou jejich zábavou je se vyjadřovat k něčemu co nemají rádi ...... asi jediné vzrůšo :-)

      Vymazat
  6. Jsi mi sympatická, ačkoli jsou věci, ve kterých s tebou úplně nesouhlasím (ne zrovna v tomto článku), ale dle toho, co píšeš, připadáš mi rovná. Trochu chlap, ale v tom pozitivním slova smyslu. Myslím, že ani jako kamarádka bys nechodila kolem horké kaše a řekla nepříjemnou pravdu, což bývá bolestné, ale považuju to asi za lepší. A snad bys také sama pro tebe třeba nepříjemnou pravdu (nebo názor) snesla. Můžu se samozřejmě mýlit, neznám tě osobně, ale doufám, že mě zdání neklame.
    Nikdo není pochopitelně 100% perfektní a někdy ujede.
    Přeju ti hodně úspěchu a méně trápení a rozladěnosti z nepřejících a nepříjemných lidí. Doufám, že tě někdy v Ol. zahlédnu. Vždy si na tebe vzpomenu, když tam jsem a pohybuju se po centru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj!

      Jsem ráda za upřímný komentář od srdce, jde vidět, že jsi mě pochopila a dokážeš se vžít do toho, o čem mluvím. Ano, jsem si jistá, že v některých věcech se můžeme rozcházet a tak tomu i má být, pokud má člověk svůj názor a jen nepřikyvuje jako ovce.

      A doufám, že jsem přesně taková, jako jsi popsala, já sama se tak vnímám. Mí přátelé u mne mohou počítat s upřímným jednáním a sama oceňuji jejich upřímnost vůči mě, i když může být někdy bolestná. Samozřejmě, díky tomuto svému já jsem několik přátel ztratila a i s odstupem času jsem za to ráda, protože se mi jen potvrdilo, že to nebyli lidé, o které bych stála.

      Když se setkáme s kamarádkami, je samozřejmě naprosto běžné se bavit i o jiných známých. Ale pokud vám o nich dotyčná začne vykládat poměrně intimní věci a nebo se o nich vyjadřuje posměšným tónem, nenapadlo vás někdy, jakým způsobem se asi baví o vás a co vše roznese dále? Opravdu stojíme o to, mít takové osoby v okruhu blízkých přátel? Já ne a proto se ráda o některé takové kamarádky ochudím.

      Vymazat
  7. Ahoj Veru, nedavno jsme spolu probiraly na insta Pandoru a ja byla vdecna, ze si se mi venovala. Kazdopadne s timto clankem souhlasim, pokud je kritika mirena slusne a neco cloveku da, tak o.k., ale ve vetsine je to uplne mimo. Bohuzel jsem z tohoto duvodu uplne prestala cist blog PLH, protoze, ac ji mam velmi rada, tak komentare a diskuze jsou o takovych ho**ech, ze to proste nejde. Blogerka venuje svuj cas focenim outfitu, upravenim fotek, cas u PC a v 90% se docka jen kritiky za to, ze je moc hubena, ma mezeru mezi stehny, desny filtr u makeupu atd. Nepochopim devcata, co dokazi takto travit cas, co rypou a hateruji, misto venovaneho casu sobe a tvorenim hodnot. Obdivuji Vas , co tomu davate tolik volneho casu, co se ve finale s nazory neprdite, to mam treba rada na Getthelouk je přímá a presne upozornuje na toto, ze blogerka neni google. Pekny vecer Lucka (smadienka0501)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, je samozřejmě hrozné, co se člověk někdy na blozích pod články dočte, ale je především na blogerce, jak to nechá zajít daleko, když už zmiňuješ tuhle konkrétní situaci. Nejrozumnější je dle mého to utnout hned v počátku a šmitec. Ano, jsem hubená, taková a maková, no a co?

      Mě ale přijde, že některé autorky blogů to přiživují, aby se dočkaly té opozice, co je bude bránit, litovat, zvedat jim sebevědomí at. A koho nad 20let tohle baví číst pořád dokola? Vypadá sice pěkně mít pod článkem padesát komentářů, ale pokud jsou jak píšeš o ničem, k čemu to je? Já si velmi cením toho, když vidím, že se člověk opravdu zamyslel nad tím, co mi píše a raději budu mít ,,pouhých " deset vzkazů, co za něco stojí, než napadání, vlezdoprdelkovství atd.

      Díky!

      Vymazat
  8. Dobrej klobouk, dobrý šaty, dobrá kabelka, dobrý vlasy a dobrej názor, Verčo.
    Já ti řeknu přesně, o co jde. Rozdíl mezi profesionálními blogy a našimi blogy pro radost. Jsou blogerky, co píšou, točí, oblékají, líčí,......... podle přání a ohlasů publika. A pak jsme tu my, které si žijeme to svoje a občas toho kousek nafotíme a popíšeme. Ani jedno není lepší, obojí má svoje místo.
    Nezlob se na publikum, občas nepozná rozdíl nebo nerozlišuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, díky za názor, je to zase úplně jiný pohled na věc, který mě ani nenapadl.

      Každopádně pod profi blogy si představuji opravdu sponzorované blogy, prezentující a pracující například s celým sortimentem dané značky a ještě za to být placeny. Rtěnky se jaksi nenajíme :-D. Takové u nás asi nejsou a pokud ano, o to více by měly působit na úrovni, co se týká hloupých řečí nad věcí.

      Každopádně jakási slušnost, požadavky a názory by stále měly být v určitých mezích at se bavíme o jakémkoliv blogu. Sousedce z baráku taky nebudu rozkazovat co mi má nakoupit v Bille jen proto, že jsme se tam párkrát potkaly a pokecaly o jídle :-)

      Vymazat
  9. Sice nejsem blogerka, ale souhlasim s tebou naprosto ve vsem, co jsi tu napsala. A ty saty ti zavidim a mas nadherny lak na nehtech, strasne moc se mi k tomu sedocernemu outfitu libi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tohle téma se určitě netýká pouze blogerek, právě naopak bych řekla, že především jejich čtenářů. určitě to nebylo myšleno, že bych si stěžovala, ale spíš téma k zamyšlení se nad touto situací a to pro všechny.

      A moc děkuji, šaty jsou ze slev za velmi pěknou cenu, až jsem sama koukala :-)

      Vymazat
  10. Wow, to byl článek :) Nejdřív ti musím napsat, že ti to opět sluší, hlavně se mi teda děsně líbí ty šaty a klobouk.
    No a abych k tomu taky něco nenapsala, že :) Myslím si, že to blogerky v dnešní době nemají vůbec jednoduché, ale prostě asi se s tím počítá, když už si ten blog založíš, že obdržíš jak pozitivní komentáře, tak ty negativní. Sama píšeš, že se negativním komentům nebráníš, respektuješ je, každý má svůj názor. Díky své povaze tyto komentáře a názory dokážeš rozškatulkovat a říct upřímně svůj názor. Za to tě fakt obdivuju, já sice upřímná jsem, ale myslím si, že jsem zase v některých věcech hodně přecitlivělá a tak bych asi některé věci nedokázala zkousnout. Hold, lidi jsou závistiví a zlí (ne všichni, ale dle mých zkušeností je jich dost) a mně stačí, že o některých vím osobně, a asi bych neměla žaludek na to číst si hnusné příspěvky pod něčím, co jsem vytvořila na svém blogu s radostí, věnovala tomu sílu a čas. A nejhorší je, když ten hater ani nenajde odvahu se podepsat pod něco co napsal, když už si za tím stojí, ale uvede se anonymně. To si myslím, že je ubohost a slabota. Proto ještě jednou smekám před Váma blogerkama, že se s námi dělíte o své názory, zkušenosti, inspiraci. Bez Vás by to nebylo ono. Přiznám se, že jsou třeba blogerky, které taky nemusím a s názory nebo vkusem se s nimi rozcházím. Ale nesleduji je. Kvůli tomu, že mají prostě jiný pohled na věc, nebudu jim anonymně psát hnusné nenávistné komenty a znepříjemňovat jim život, prostě si je jen nečtu. A proč taky, když jsou na úplně jiným levelu než já, že.
    A všimla jsem si, že se toto rozšiřuje už i na IG, ne jen na blozích. Komentáře typu: Kde na to jako bereš? A proč to pořád děláš, kupuješ? No tak tu dotyčnou nesleduju ne? A nebudu komentovat něco, s čím se s námi dělí, dělá jí to radost, dělá to radost nám zkouknout fotku a přečíst si k tomu komentář a názor.... Nevím. Já zatím asi měla štěstí, nikdo mi zatím nic hnusného na IG nenapsal a musím naopak říct, že jsem tam potkala skvělý holky, maminy, blogerky, holky s podobnýma zájmama. Ale už se mi několikrát stalo (nebudu řešit u koho), že jsem si přečetla tak hnusné komentáře od nějaké sledovatelky, že mi z toho fakt klesla brada. Jako, asi žijeme v takovéto době, ale prostě já ty rýpaly a závistivce asi nikdy nepochopím a je mi jich v podstatě líto. Znepříjemňují ostatním život a to asi proto, že ho sami nemají takový, jaký by si přáli. V tomhletom asi věřím ve rčení: Všechno se ti dřív nebo později vrátí (to dobré, i to špatné).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes neřeším ani tu kritiku, jako spíše přehnané požadavky na blogerku a naprosto nesmyslné poučování o tom, jakým způsobem mají holky vést své blogy, jak reagovat, jak se fotit atd.

      Já rozlišuji anonymní komentáře na dvě skupiny a to na jednoduše neregistrované a pak na ty anonymní, kterým klidně může být přezdívka bez historie. Jediné, co mi na těch skutečně anonymních vadí je to, že když už se pouští do nějakého poučování, měli by být v té situaci, aby si to mohli dovolit. Tedy pokud sama nemám blog, těžko mohu blogerku poučovat o tom, co dělá dobře a co špatně, jen proto, že si to já myslím. Proto bych se ráda k nim podívala, abych měla tu inspiraci a představu, jak se to má dělat správně. A pokud se člověk plete do něčeho, o čem nemá ani páru, je tak jedině směšný a zbytečně všechny kolek obírá o čas..

      No a Instagram mám ráda především proto, že tam člověk má možnost sledovat dle vlastní volby lidi, co mají přesně stejné zájmy a koníčky. Pokud jsem četla o nějakém konfliktu, nebylo to u osoby kterou sleduji a abych byla upřímná, vždy si za to mohla sama. Pokud na sobě má někdo naplácaných pět barev, které si nemohou ani při nejlepším úmyslu ladit a někdo dotyčné mile napíše, že bez té červené by to bylo vkusnější a odpovědí je jí to, že se ji o její názor nikdo neprosil, tak jako pardon. Vtipné je, že vyloženě pochlebovačné komentáře na škodu nejsou :-D Další kapitolou je stěžovat si, jak nemáme peníze a musíme šetřit, necháme se litovat a pak měsíčně utratíme za kabelky a doplňky desítky tisíc. Promin, ale ani kdyby jsi nechtěla, nenapadne tě, kde na to ta osoba bere? Já ze zásady ničí finance neřeším, ale pokud si o to takhle někdo říká, nemůže se divit, že to vyvolává otázky, tedy u těch nezasvěcených. Člověk má vždy možnost ten profil mít soukromý, jenže z toho pak nejsou nový followers a pochlebovači. Někteří si za to mohou sami a ne každý je natolik silná osobnost, aby když dře nouzi s bídou a někdo se tvářil, že je na tom stejně se ve výsledku chlubil jedním nákupem za druhým. Prostě každá mince má dvě strany a i když nepřeji nikomu žádné nepěkné vzkazy, u některým mě neořekvapují.

      Vymazat
    2. Veru, přehnané požadavky na některé blogerky budou asi vždycky. Hlavně na ty, co mají hodně sledovatelů. Přijde mi, že spousta lidí prostě nechápe, že to holky dělají proto, že je to baví a některé věci prostě nejsou jejich povinnost.

      Co se týče IG, tak jsem měla spíš na mysl např. toto: Jedna paní, kterou sleduji, má super názory, ráda se jí nechám inspirovat, sem tam pro své sledovatelky udělá nějakou GA o super produkt. A prostě najdou se rýpalky, který do ní rýpou něco ve smyslu, proč to jako dělá a kde na to bere? Co jim je po tom, prostě to dělá s radostí, třeba se jí produkt nehodí, nebo ho koupila jen tak.... Nevím, přijde mi to zvláštní.... To si holka dovolila hodně :D. No to je jeden příklad...
      S tím co píšeš ty, jsem se zase zatím nesetkala já... ale taky by mi asi vadilo, kdybych někomu řekla slušně a mile svůj názor a dotyčná, kterou sleduji, mě poslala za něj do háje co je mi po tom. A řeči typu "já nemám peníze", ale pak vidím, jak dotyčná naplňuje šatník.... tak to znám spíš ze svého okolí a s těmito lidmi se moc nestýkám, protože tyto kecálky fakt nemusím.

      Vymazat
  11. Ahoj Veru, nejprve k outfitu - strašně se mi líbí ten klobouk, jak velikostí, tak i barvou a neskutečně ti sluší! Já si chci pořídit ještě nějaký další, ale zatím jsem nenarazila na žádný, který by mi seděl tak dobře jako ten z Reserved, ale jak to tak vidím, asi se zajdu podívat k Baťovi, dlouho jsem tam nebyla a jestli tam mají tak pěkné klobouky, rozhodně stojí za návštěvu :-)

    A k článku - já jsem se naštěstí s žádnými přemrštěnými požadavky od čtenářek nesetkala, v tom smyslu, v jakém to popisuješ ty. Občas mi chodí opravdu hodně mailů, zpráv na FB a různých dotazů a ne vždy stíhám na všechny odpovídat, tak to asi může některé čtenářky mrzet nebo štvát, ale já se k tomu snažím přistupovat tak, že blog je pořád jen můj koníček a kvůli poměrně náročné práci mu nehodlám obětovat 100% svého času i když bych samozřejmě moc ráda :-)
    Co mě ale štve, jsou anonymní urážky a komentáře, pod které se daná osoba ani nepodepíše.

    OdpovědětVymazat
  12. Mas pravdu ve vsem co jsi napsala. Nikomu neni nic do tveho soukromi. Ja tvuj blog rada ctu a bavi me tve oufity. Teda ty upletove saty jsou nadherne. Dlouho hledam takove tak snad nejaky objevim. Pokracuj v tom co delas a stuj si ha svym. :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Veru, neskutečně si tě vážím za to, že všechno dokážeš říct naplno. Nechodíš kolem problémů jako kolem horké kaše a na všechno vyjádříš svůj názor, ať už se to ostatním líbí či nikoliv.
    Musím říci, že s tebou v mnohém souhlasím. Já osobně jsem naštěstí podobné situace nezažila, ale jak tak sleduju ostatní blogerky, musím říct, že respekt čtenářům mnohdy opravdu chybí. Myslím si, že každá blogerka ocení zdravou kritiku, ale co je moc, to je příliš. A vyzvídat a následně pomlouvat a kritizovat je to, co mnohým anonymům jde opravdu nejlépe. Nechápu potom, proč na dané blogy chodí, proč dané blogerky kontaktují, když stejně jdou cíleně za tím, blogerku nějak zesměšnit či zkritizovat. většina z nás má blog jen pro zábavu. Neživíme se tím, proto by mělo být na našem uvážení, jak danou věc pojmeme či jaké fotky zvolíme:)

    ...//Instantní krása//...

    OdpovědětVymazat
  14. Tak dle tohohle článku už evidentně jsou placené blogerky;-)
    http://www.forbes.cz/cesi-kteri-vydelavaji-na-youtube-staci-hrat-hry-nebo-se-malovat-sminkami-2/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O vydelcich blogerek tam není ani slovo, pouze čísla uvádějící počet odběratelů.

      Jinak te v článku nic jiného nezaujalo?

      Vymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika