Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pátek 7. srpna 2015

Prázdniny a nový životní styl!

DSC_0995

Hlásím se vám po návratu z Anglie, odkud si v poslední době při návratu domů připadám, jako když přiletím na dovolenou k moři :-) V Egyptě vždy člověka v prvním momentu ovanul ten horký vzduch, který je prosycený vedrem a díky tropickým teplotám je tomu teď i u nás. Tak proč v létě létat k moři, co říkáte? 
Já se naopak odcestovávám zchladit do Londýna, abych si léto o to více po návratu domů užila. A jaké to mé je? 

Jedním slovem-prázdniny! 

Ohromně si je užívám a nemohu se dočkat nadcházejících týdnů a měsíců, které mi přinesou spoustu nových zážitků a dalších splněných snů. Zároveň jsem nadšená, nebo řekněme-pyšná sama na sebe, že jsem se naplno pustila do svého plánu si trochu zformovat postavu. Nechala jsem si napsat jídelníček a tréningový plán do fitka a mohu vám to vřele doporučit! 

Člověk se může začít hýbat, denně na sobě makat a ani po pár týdnech mu to nemusí přinést žádnou velkou změnu, pokud svému tělu nedodává to, co potřebuje. Pak samozřejmě může nastat ztráta motivace, což je velká škoda. Zároveň určitě doporučuji si důkladně vybírat, komu se svěříte do rukou. Trenéra se super profilem na Facebooku není těžké si najít, ale je důležité číst mezi řádky. Nebojte se ptát a říct své požadavky, podívejte se důkladně na fotky jiných klientek a zeptejte se samy sebe, zda byste tak chtěly samy vypadat. 

Je to jednoduché. Pokud jdu na plastickou operaci s nosem, půjdu k doktorovi, jehož práce nejlépe splňuje mé představy. Pokud chci pršák, nepůjdu ke specialistovy na rovné nosy a naopak. Takže pokud je mojí představou zeštíhlení a zpevnění postavy, budu se raději držet dále od trenéra, jehož svěřenkyně mají velká vypracovaná stehna a ruce tak svalnaté, že už pomalinku postrádají ženskost. Není to pravidlem, ale byla by škoda se zabrzdit na cestě za vysněnou postavou nevhodně zvoleným tréningem.

Je důležité si uvědomit, že tvarování postavy je běh na dlouhou trať. Nechtějte rychlé výsledky, ale berte to jako nový životní styl. Tvořte kvalitní hmotu, naslouchejte svému tělu! Pokud vás bolí bedra-záda, je něco špatně. Provádíte cvik nesprávným způsobem a nebo je jako začátečník příliš zatěžujete. Řešte to, ptejte se trenéra. Zaplaťte si jej, aby vám poradil, absolvujte několik tréninků v posilovně, dokud si nebudete na 100% jisti, jak daný cvik na kterém konkrétním stroji provádět. Jak dýchat, které svaly zatínat. Tohle chce praxi na vlastní kůži, tohle z videí na You Tube nevykoukáte, naopak si můžete buď ublížit a nebo budete posilovat neefektivně.

A samozřejmě-jídelníček. Je škoda se dřít ve fitku či denně sportovat a přitom neřešit co a kdy jíte. To byl můj problém, o kterém jsem věděla a taky jsem velmi brzy viděla výsledky, když jsem to začala napravovat. A stále se učím. 

Tedy jíst!

K pěkné postavě se musíte projíst. Pokud jíte málo, tělo si bude zrovna v těch nechtěných partiích ukládat zásoby na horší časy a věřte mi, jde to na těch postavách vidět. Stravujte se pravidelně, alespoň pětkrát denně. Neotálejte se snídaní, i když na ni nejste zvyklí a máte pocit, že vám neudělá dobře. Právě naopak-nastartuje metabolismus, dodá vám potřebnou energii. Ne nadarmo se říká, že je nejdůležitějším jídlem dne a sama to mohu osobně potvrdit, ačkoliv naprosto upřímně přiznávám, že mi trvalo sakra dlouho, než jsem to pochopila. 

Nedělejte stejnou chybu a snídejte, nejlépe co nejdříve po probuzení!

Na druhou stranu mám tu výhodu, že se léta stravuji zdravě a kvalitně. Smažená jídla, ani slazené nápoje nevyhledávám, mým hříchem je v letních měsících především pivo. Proto pro mě nebyl problém najet na sestavený jídelníček. I přesto občas zhřeším a dám si parmskou šunku s melounem či jinou dobrotu. Proč se zbytečně trápit chutěmi na něco dobrého a jednou za čas si nedopřát? Žádná změna není hned a člověk se musí umět odměnit. 

Nezapomínejte na to!

DSC_1059
DSC_1090
top: Primark, kalhoty: C&A, boty: Bertie Shoes, kabelka: Givenchy, šperky: All Saints
DSC_1042
DSC_1000

Tento outfit jsem na sobě měla před pár dny, kdy byly příjemné teploty kolem 25´C. V létě preferuji především barvy, černou úplně vyřazuji a proto byla příjemná změna, téměř připomínka zimy, když jsem sáhla po těchto koženkových kalhotách.
Červený zbytek si skvěle ladil s leopardími sandály a překvapivě stříbrnými dopľnky. 

Zrovna nedávno jsem si říkala, že další červenou kabelku nechci, ostatně několik jsem jich od Louis Vuitton v nádherné Pomme D´amour vlastnila a poslala dále, zbyl mi Noe v Epi kůži. No a pak jsem v Selfridges zahlédla tuhle a bylo to jako zásah Amorovým šípem! Možná jsem přesycena klasickou kombinací se zlatým kovem, ale se stříbrným? Ach!!

Luxus, čistota, dokonalost!

DSC_1101
DSC_1037
DSC_1013
DSC_1009
DSC_0989

27 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Ani me tvá nic neříkající a nic neprinasejici reakce.

      Vymazat
    2. Aby ses nepodělala.

      Vymazat
    3. Mrzí me, ze ti tvá inteligence neumožňuje se vyjádřit konkrétněji, proto pro příště doporucuji se zdržet komentářů. Usetris čas sobě, me i čtenářům.

      Vymazat
  2. Veroniko, perfektni článek, krasny outfit, moc ti to slusi :) uzivej naplno :)

    OdpovědětVymazat
  3. Užij si Londýn :)) Hrozně moc se mi líbí kabelka ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek i outfit, ale neodpovídala jsi na komentáře ohledně tvé postavy tak, že si myslíš že vypadáš skvěle a cvičit nepotřebuješ -- samozdřejmně ne doslovně, ale vyznělo to tak :( Neber to jako hate! Jenom co že ta změna :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To co píšeš je samozřejmě naprostý nesmysl, nikdy jsem netvrdila, ze cviceni a zdravý životní styl neni treba. Ano, jsem se sebou spokojena, ale to neznamená, ze neni treba na sobě pracovat.

      Proto je na blogu tento článek a proto jsou na blogu i jiné články věnující se zpevňování postavy, stravování a podobne. Říct, ze jsem sama se sebou spokojena a myslet si, ze bez práce tak budu vypadat napořád, by byla pekna hloupost a prekvapuje me, ze takhle někdo uvazuje. O to vetsi důvod, zda takovéto články prezentovat a inspirovat ostatní, aby se přidali ;-)

      Vymazat
  5. No tak to je na zbliti, pises jak tatar, to uz neumis cesky, ty anglicanko? A posilku teda fakt potrebujes. Tak hnusne nohy se jen tak nevidi. Samy tuk a zadne svaly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Raději psát jako tatar, než se chovat k druhým jako hovado.

      Nohy mam dlouhe od země az po zadek, odnesou me kam potrebuji a nejen v sukni vypadají báječne. Nic vic od nich nelze očekávat a ambice mit svalnaté nohy jsem nikdy neměla. Pokud takove tělo vyhovuje tobe, naprosto to respektuji, ale typuji te spise na duševního mrzaka, navždy nespokojeneho sam se sebou, který si toto kompenzuje navážením se do druhých.

      Čtenáři, take mate zkušenost s takovými lidmi? Co si o nich myslíte a co byste jim vzkázali?

      Vymazat
    2. Zkušenost s takovými lidmi bohužel mám a to nejsem blogerka, popravdě bych jim nevzkázala nic, jelikož čím více se snažíš najít s nimi společnou kloudnou řeč, tím víc se ti to vymstí. Nejlepší je ignorace, takovéto typy přímo baží po tvých odpovědích, aby se v nich mohli nadále šťourat, chytat za slovíčka, překrucovat a tvořít tak další a další zhovadilé komentáře. Je to nekonečný koloběh.
      Jinak jsem na tvém blogu čím dál raději, sleduji tě už dlooouho, nikdy nekomentuji, ale dnes jsem se musela připojit, protože ti to opravdu moc sluší, je vidět, že jsi šťastná, máš úplně jiný šmrnc v obličeji a celkově jsi taková "povznesená" a moc ti to prosípívá. To, že někdy odpovídáš jakoby úsečně je dost pochopytelné, obdivuju, že nejsi vyloženě sprostá v některých případech a to si myslím, že ty nejhorší ani nepouštíš. Máš to v hlavě srovnané, jdeš si za svým a to se bohužel neodpouští. Jen tak dál, moc ti fandím!

      Vymazat
  6. Super outfit a ještě lepší a tak motivující článek! Super :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Veru, vypadáš absolutně skvěle!! Nemyslím tím jen postavu (kterou máš mimochodem ukázkovou, ale to jistě víš :) ), ale především z tebe číší prázdninová pohoda!! :) Tereza

    OdpovědětVymazat
  8. Ta kabelka je krasna a tobe to slusi jako vzdy. :)
    Ja to rikam porad, ze diety jsou na nic, chce to zmenit zivotni styl. Ja v lete hresim zmrzlinou. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherná kabelka a s tím trenérem máš naprostou pravdu. Jednou jsem takhle nalítla v docela luxusním fitku v Praze a never more. Zase mne utvrdilo že v česku z tebe většinou chtěj jen vyždímat peníze a pak do jídelníčku ten debil napíše sněz avokádo a nenápíše kolik :D No, jak říkám z chyb se člověk učí ! A s těmi haty ti to teda nezávidím, je to děs a hrůza.. lidi akorát závidí a jsou nespokojení sami se sebou. Užívej si prázdniny ! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Veronika, musím sa pridať, že ani mne sa tvoja postava až tak nepáči. Základ od prírody je fajn (dobrá silueta, dobré proporcie, čo je teda veľmi dôležité a polovica boja je vyhraná), ale je vidieť, že vôbec nič nerobíš, postava je mäkká, bez akýchkoľvek svalov, vyrisovania, proste mäkkýš. A tým nemyslím, že máš byť kulturista, aby si na mňa náhodou nezačala útočiť, len proste nebyť rozkysnutý mäkkýš (štíhla, ženská a vyrysovaná je napr. Lucka Shoesmaniac, alebo Simonka Stylecookbook...) Preto aj mňa udivuje, ako ťa tu niektoré dievčatá do nebies chvália a ako ty sa tiež stále sama chváliš... Ale teda každý má iné priority a ak má niekto napr. nadváhu, tak tvoja postava je pre neho určite to, po čom túži, no ja sama som na tom inač :-)
    Nechcela som ťa uraziť, ani nič podobné, chcela som ti len konštruktívne napísať ako to vidím ja a posilovňa ti určite určite pomôže :-) Držím palce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mohla bych prosím vědět, ke kterému clanku se vyjadrujes? Protože v tomhle nikde svoji postavu odhalenou neprezentuji, aby jsi ji mohla hodnotit a ani fotky v předchozích článcích nic takového co zmiňuješ nezobrazují.

      Pokud nebylo pochopeno, v tomto clanku který byl pojmut predevším jako motivační, se zaměřuji predevším na rady a doporučení nejen zacatecnikum, kteří se rozhodli na sobě začít pracovat v posilovně. Svoji formu zde vůbec neřeším, to by ostatně bylo velmi brzy, kdyz jsem jak zmiňují, v posilování nováček.

      Simca kterou zmiňuješ, se cviceni věnuje spoustu let a vzdy na sobě trvde makala. Muze byt vsem skvělou inspiraci a to nejen co se vzhledu tyče. Samozřejmě s takovým člověkem nelze srovnávat někoho, kdo neposiluji ani se dlouhodobě nevěnuje žádnému sportu. I přesto se nijak netajim tim, ze jsem za svoji postavu rada, proc bych take nebyla? Někdo ma geneticky daně štíhlé nohy, jiný pevný zadek a někdo zase pěkný pupek, kratke nohy a povisla prsa.

      Ja bych si netroufala hodnotit nikoho, protože nejdůležitější je byt zdraví a ten vzhled, ten uz se vzdycky dá nějak doladit. Proto mi tady nějaké hodnocení me postavy, obzvláště jako zacatecnika v posilování, který šel s kůži na trh a přiznal, ze zacina na své postavě pracovat, naprosto nevhodné a zbytecne.

      Vymazat
    2. Přiznám se, že nechápu současnou posedlost vyrýsovanou postavou zejména u žen. Nepovažuji to za hezké, ale uznávám, že to je subjektivní názor, nicméně svaly z posilovny dále nic nevypovídají o zdatnosti a mrštnosti ani o zdraví. Zcela upřímně se mi ty koňské osvalené prdele a nohy jak buldok nelíbí, raději štíhlou postavu bez velkého množství svalové hmoty.

      Vymazat
    3. Presne tak, je to zvlastni moda, kdy zeny maji extremne vysvalena bricha a vychrtle slachovite nozky (i kdyz zase lepsi, nez mit dvacet kilo nadvahy:). Veronika ma krasnou zenskou postavu a je fakt, ze po tricitce a dal je zapotrebi zamakat, aby na cloveku vsechno neviselo. Skvely clanek! Ll

      Vymazat
  11. Ach Veronika, vedela som, že to presne takto dopadne a ty sa urazíš a začneš útočiť. Necítila si ten normálny a prajný tón z môjho príspevku? V tomto článku sa neukazuješ, no reagujem na anonyma, ktorý ta skritizoval (veľa krát si sa nám už ukázala či už v prádle alebo plavkách, teda to vieme hodnotiť). A veľakrát sa tu už aj v iných príspevkoch riešila tvoja postava a ty si sa stále prezentovala, že si max spokojná... Veronika, ty naozaj nevidíš, že som ti napísala normálny a konštruktívny príspevok, kde som vyjadrila svoj názor? neurážala som ani nič podobné... No mala som už dopredu vedieť, že to takto dopadne... Škoda, a teda ešte raz opakujem, že držím palce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Se svoji postavou jsem byla a jsem spokojená a aby tomu bylo i nadále, rozhodla jsem se začít na sobě pracovat. Zároveň me těší, ze svůj blog mohu využit jako dokumentaci teto cesty, podelit se se svými pocity, radami a zkušenostmi se svými čtenáři a byt i treba podporou pro začátečníky, jako jsem ja.

      O tom byl i tento článek, proto mi přijde jak uz jsem zmínila, naprosto zbytecne řešit moji aktuální formu, pokud zde neřeším cviky na konkrétní partie. To bych si s dovolením rada nechala do článků tomu tématu venovanym. Mých fotek před a po tady bude dostatek a pak jiste rada ocením vaše fundované rady, tipy a doporučení nejen pro me, ale i me čtenáře.

      Vymazat
    2. A ja sa na tie zmeny veľmi teším a držím ti palce, aby si vydržala :-)

      Vymazat
  12. Pokud se člověk chce pobavit, měl by si číst některé ty anonymní komentáře na tvém blogu. Protože to, co je člověk schopen vymyslet, je opravdu dechberoucí :D
    Nějaký ten pátek tě už znám, a vím, jakou máš postavu - normální. Třeba tvoje nohy obdivuju! Neříkám, že jsi kdovíjaký svalnáč. To ne. Každý nepotřebuje chodit 2x denně do fitka, a následně fotit 5 fotek břicha denně, aby všem dokázal, že dře od nevidím do nevidím a k tomu žere jenom bobule a tyčinky, aby svaly rostly a byly vidět. Všechny tyto slečny absolutně nechápu a říkám si, co z toho života mají, když sice jejich břicho vypadá jak pekáč buchet, ale furt si jenom hlídají, aby jedly ty správné potraviny, aby jim náhodou nějaký sval lehounce nesplasknul. Myslím, že základem všeho je mít normální postavu, být zdravý a udržovat svoje tělo. A kecy o tom, jak jsou vypracované svaly důležité, mi připadají dost hloupé. Máš postavu, za kterou se nemusíš stydět a klidně ji můžeš prezentovat, tak proč bys sakra nemohla lidi nabádat k tomu, aby správně jedli či cvičili? Toto by bylo směšné od slečny, která by vážila metrák, ale ne od někoho, kdo je naprosto normální a zdravý.

    S láskou:))
    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
  13. Moc se mi líbí i ty kalhoty, nějaké takové bych chtěla na podzim/zimu a proto mě překvapilo, že jsou z CaA :-) musím se po nějakých takových podívat ...
    Kabelka je moc pěkná, věřím, že to byla láska na první pohled.
    A co se týká tvé změny, tak držím palce, hlavně vytrvat ! :-) ať se ti pěkně cvičí :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Kabelka je krasna a moc ti to sekne, ale hlavne: ty tvoje krasny vlasy! Fakt ti je zavidim:) L.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika