Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pátek 30. října 2015

Balení kufrů do USA, co si vzít sebou a co nechat doma?

DSC_3358

Chystáte se na cesty a tak trošku tápete co by ve vašem kufru nemělo chybět?

Věřte mi, řešila jsem stejnou otázku, navíc ještě okořeněnou tím, že mě v rozmezí měsíce čekal pobyt v Londýně, Philadelphii, New Yorku a Miami, tedy v různých teplotních podmínkách.

Zároveň jsem také věděla, že mě v USA čekají nákupy a proto jsem si všeho potřebného chtěla vzít co nejméně jak z důvodu úspory místa v zavazadlech, tak i jednoduše proto, že rovnou využiji nové přírůstky.

DSC_3385

Proto jsem už pár dní před odletem plánovala co vzít a co ne, bezva bylo i to, že jsem vše fotila pro tento článek a díky tomu jsem měla s předstihem o všem jasnou představu. 

Teď už jsem v USA a nepostrádám nic, tedy bych řekla, že mi mé úvahy vyšly a s o to větším nadšením pro vás sdílím tento článek :-)

Kosmetika

Úplně nejjednodušší jsem to měla s kosmetikou. Věděla jsem, že mám v plánu nové stíny od Marca Jacobse i zkrášlovadla jiných značek a zároveň se kdovíjak nelíčím. Vzala jsem si tedy po jednom kuse své nejoblíbenější kousky z dekorativky a nic víc (na fotce ještě chybí tužka na obočí od Sleeku).

DSC_3375

V péči o pleť jsem se řídila tím samým, bohatě si vystačím se svým základem pro čištění a hydrataci.

DSC_3379

Šperky

Z blogu dobře víte, že šperky jsou nedílnou součástí mého života a samozřejmě ani na cestách tomu není jinak. Nesmí chybět jak milovaná Pandora, tak spiral prsteny Swarovski a takové Miami si dost dobře neumím představit bez mých polodrahokamů z dílny Jugar n Spice. Rozlišuji mezi bílým a tmavým kovem, nenosím vše naráz, proto i na následujících fotkách mám zachyceny dva sety šperků.

DSC_3407

DSC_3405

Philadelphia

Philly je naše základna a zároveň je to krásné město s velkým významem v historii USA. Proto jsem na procházky i lítání po obchodech zvolila své nejoblíbenější kozačky nad kolena z Anglie, ve kterých trávím většinu letošního podzimu, k nim ladící vestu, no a kabelek není nikdy dost!

DSC_3399

New York

V New Yorku byl plán jasný-užít si město, obejít vysněná místa a zažít to, co nikde jinde na světě nelze. A protože blogování neberu jako chlubení, ale především jako sdílení svého života s ostatními a velmi ráda vám doporučím osvědčené, vyzkoušené věci a ráda vám dám dobrý tip, zapište si toto! 

Pokud máte v NY v plánu obejít vše co vás napadne, prďte na módu a jediná povolená obuv jsou pohodlné tenisky s poctivou podrážkou! Protože jinak budete dříve či později trpět, umírat a spílat všem svatým a zpět do hotelu se raději odplazíte, než abyste musely udělat byť jen jediný krok navíc. Vaše chodidla budou pálit, svědit a klidně i krvácet, aby vám vaše utrpení připomněly. Tak na to nezapomeňte :-D

Selfie stick byl naprosto nezbytný a díky němu máme s kamarádkou spoustu báječných společných fotek a vy brzy na You Tube videa a vlastně i video o naprosté nutnosti mít tuhle vychytávku, které již pro vás mám natočené.


Miami

Na Floridě je teď bezvadně, takže jasnou volbou byly plavky, oblíbené TOMS a pár dalších kousků v zářivých barvách a plavky ve stylu Baywatch ve kterých mám v úmyslu se nafotit s plovákem přesně jako Pamela Anderson :-D Teď už vím, že si sebou povezu i pár nádherných kousků od Lilly Pulitzer, které jsem vám ukazovala ve videu o prvních USA úlovcích.

DSC_3389

Boty

Nad tím, jaké si vzít boty jsem strávila asi nejvíce přemýšlení. Nijak se netajím tím, že boty miluji, mám jich několik set a představa několika týdnů o pár párech byla poněkud děsivá. Ale jsem holka šikovná, proto jsem zvolila nejoblíbenější a nejpraktičtější kousky.

Ferragamo baleríny člověk unosí v jakémkoliv podnebí ať na boso či s punčochami. TOMS jsem unosila ve Philly a k moři jsou jako dělané. Kozačky nad kolena naprosto zbožńuji, obzvláště tyhle no a tenisky byly také potřeba, vždyť trávím téměř každý den v posilovně (když jsem v ČR). Nad kotníkovýma teniskama Converse jsem také hodně přemýšlela, jsou to tyhle nové kožené (u nás koupíte na Spartoo), ale ještě je nemám dostatečně rozchozené a nakonec jsem je kvůli úspoře místa nechala doma.

DSC_3382

Co na sebe a sebou do letadla?

Upřímně vám řeknu, že přestože do Londýna létám dvakrát měsíčně, z osmihodinové cesty přes oceán jsem měla celkem respekt, přecejen už je to pár let, co jsem letěla takhle daleko. Věděla jsem ale, že jak letiště Heathrow a nejnovější Terminál 5, tak  Boeing 777 společnosti British Airways patří mezi společnosti na nejvyšší úrovni se skvělým servisem.

No a co jsem si na let z Londýna do Philadelphie oblékla? Víte, trošku nechápu fotky jiných blogerek, kdy jejich cestovním outfitem jsou skinny jeans či tričko s dekoltem, at cestují jakoukoliv třídou. Je mi jasné, že ne každý se do letadla vymódí do tepláků a mikiny, tak jako já, ale řeknu vám, to pohodlí za to stojí. A když jsem se tak rozhlédla kolem sebe, nijak jsem nevyčnívala, spíše naopak.

Tedy mým tipem je pohodlné oblečení volnějšího střihu z kvalitních a prodyšných materiálů (nejlépe bavlna), plus vrstvení. Taktéž pohodlné a jednoduše zouvatelné boty, protože neznám nikoho, kdo by v letadle neopuchal.Zároveň nikdy nevíte, jak moc teplo či zima vám bude, proto mám na sobě vždy více vrstev oblečení, které mohu dle libosti oblékat a svlékat (tričko, mikinu, svetřík, šál, košilku) a také mám vždy v příručním zavazadle dle cílové destinace nachystáno odpovídající oblečení abych se mohla ihned převléci, obzvláště při letech ze zimy do tepla a naopak.

DSC_3363


No a zábava na palubě je jasná. Dle libosti si můžete číst knížku, pracovat, odpočívat. Já celou dobu koukala na filmy co byly v nabídce British Airways, že jsem se ke svým staženým Sběratelům Kostí (miluji!!!) ani nedostala. 

Měla jsem let přes den s časovým posunem šest hodin a musím říct, že jsem nijak zásadně netrpěla, jsem ale zvědavá na cestu domů, kdy letím v noci, no snad se trošku vyspím.

DSC_3364


A úplně poslední věc na závěr, kterou sice nedoplním o odpovídající fotky, ale je velmi důležitá!

Člověk nemusí být blogerem, aby cestoval s různou elektronikou (fotoaparát, notebook, tablet), luxusními kabelkami a šperky. Nikdy nevíte, zda vám vaše odbavené zavazadlo (co se dává do podpalubí letadla) nějak nepoškodí, nepromáčknou či nedejbože neztratí a proto vám doporučuji a nezapomeňte při vaší příští cestě na to, všechny tyhle věci si zabalte do vašeho příručního zavazadla, kterou budete mít sebou na palubě. Kabelky pevného tvaru vycpěte (trička, ponožky) aby se vám nepromáčkly či nezdeformovaly, fotoaparáty zabalte do svetrů či triček, šperky do odpovídajících krabiček či pytlíčků (můžete uschovat uvnitř kabelky).

Je mi jasné, že spousta z vás má tohle dávno zmáknuté, ale věřím tomu, že některým z vás tento můj systém udělá dobrou službu :-)

To je pro dnešek vše, pokud vás zajímají nejaktuálnější fotky a zážitky z mého pobytu v USA, můžete je omrknout na mém Instagramu a brzy se můžete těšit třeba na další video!

26 komentářů:

  1. Myslím si že na tak celkem dlouhou dobu si toho bereš i málo ( pro někoho ). Já myslím že jak člověk častěji cestuje, udělá si ve všem pořádek a ví co si a kolik toho sbalit. Já s tím už také nemám takové problémy jako dříve. Moc se mi líbí set těch modrých šperků a tvé úžasné kabelky. Na let který trvá víc jak 5 hodin, mám zkušenost že je nejlepší obléci se do pohodlných věcí, není moc pohodlné sedět několik hodin v letadle na jednom místě v upnutých džínách. Moc hezký a věřím že i přínosný článek pro spoustu z nás. Hlavně ti přeji ať si výlet užiješ a koupíš vše co jsi si přála.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, souhlas se vším!

      A veci k nošení uz mam požehnaně, počítala jsem s nakupy :)

      Vymazat
  2. Skvely clanek! Bezvadne jsi to napsala, protoze presne tak to byva. Dobre rady. Hned bych zacla premyslet o baleni, ale odsunu to na pristi rok.

    Uzij si to!

    OdpovědětVymazat
  3. Je vidět,že to máš všechno do detailu promyšlené a určitě to někomu pomůže. Přeji ti mnohem více odběratelů a čtenářů,tvůj blog za to rozhodně stojí.A videa mi moc baví.

    OdpovědětVymazat
  4. Za sebe do letadla, nebo tam, kde se nedá regulovat klimatizace doporučuji kašmírový pléd. To je neocenitelný kousek. Poslouží jako šál, deka, přehoz přes ramena....Jinak to máš Verunko moc krásně sepsané a ty fotky!!! Moc si užij výlet. Jana.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Veru. My letíme za měsíc do Dominikány na líbánky a já už teď jsem jatá z našich "traveloutfitů" :-D
    Odlítáme z Mnichova 1. prosince, takže klidně může být x stupňů pod nulou a přiletíme do Karibiku, kde bude (doufám :-D ) o 30°C víc.
    Co si oblíknout na velmi dlouhý let a čekání na odbavení tak, aby nám nebyla zima a nenastydli jsme a přitom, abysme po příletu nedostali úpal z nabalení :-D
    Tež to vidím na teplákovku a tenisky :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych to tak videla a hned na letisti tam se jít prevleci do letního a mate klid. Nachystej si to do příručního zavazadla nebo hned navrch kufru i s opalovacím krémem a plavkama, kdybyste treba nebyli hned ubytovani :)

      Vymazat
  6. Veru naprosto s Tebou souhlasím, hlavně s těma pohodlnýma botama do NY. Já jsem měla sice tenisky, ale Esprit takové ty placaté, takže jsem to silně podcenila a musím říct, že jsem neskutečně trpěla a na konci dne jsem už ani nemohla dojít do hotelu :D ale nezabránilo mi to v tom, abych NY prochodila skoro celé :D
    V letadle taky preferuji hlavně pohodlnost (při cestě do USA jsem už fakt nevěděla jak se mám sednout, takže v těsných džínách bych to nedala)
    Časový posun mi při cestě tam nevadil...naopak jsem to zvládala výborně, ale když jsem se vrátila zpět do ČR, tak mi trvalo skoro týden než jsem najela na náš čas. Nemohla jsem vůbec usnout (usínala jsem tak kolem 4 hodiny ranní) a celý den jsem měla neskutečně posunutý (vstávala jsem cca ve 14 hod.). Takže jsem byla ráda, že jsem ještě měla dovolenou :D :D Užívej USA...už se nemůžu dočkat, až se tam zase podívám :) je to zážitek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajaj, to se teda tesim na cestu domu-v noci a proti času :-D A vidim, ze zkušenosti máme obdobné, clovek se z toho poučí, co?

      Vymazat
  7. Tyjo, na mě si toho bereš celkem málo, ale zase podle 1. nákupů v USA chápu, že plán je velké nakupování :D Můžu se zeptat jestli to tedy není osobní, proč létáš tak často do Londýna? Karolína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Karolíno, vážně si myslíš, že napíše pravdu? Létá tam pro "sponzorský" příspěvek na placení bytu v centru Olomouce, nákupy nepotřebných tretek a flákání se po městě.

      Vymazat
    2. Že mám v Anglii partnera je veřejně známá záležitost, kterou naprosto otevrene prezentují nejen na svých videich a upřímně se divím, ze to snad jeste někoho muze překvapit.

      A řeknu ti ano, moc rada se flakam po New Yorku, Miami, Londýně a nakupuji u Tiffany's, Givenchy atd. Kdo by taky ne? Kdybys nebyla taková zapšklá a neprejici slepice, treba by ses tak taky mela ;-)

      Vymazat
    3. A proč si myslíš, že se mám špatně?? Já mám i jiné poklady. O kterých se tobě může jen zdát.

      Vymazat
    4. Veru to je, ale tvoje věc jak často a nebo za kým létáš do Londýna - potom je každému šumák :)

      Každopádně i já mám otázku, která už byla přednesena několikrát jak tu na blogu tak na instagramu. Jaké je tvé povolání? Myslím, že není neslušné se na tohle ptát jak už si psala jedné slečně na insta. Neshledávám na tom nic špatného. Když se potkáš třeba s bývalou spolužačkou a ta se tě zeptá mimo jiné i co děláš tak ji taky neodpovíš? Sleduji více blogerek o kterých vím co dělají za práci - v kanceláři, v kávárně, OSVČ... Nejsem jedna z těch co potřebují vědět každou soukromou maličkost (zda má či nemá daná osoba partnera, děti, kde bydlí - to je přes čáru a nikomu do toho nic není), ale říct co dělám za práci na tom není přece nic špatného ;) Možná kdyby jsi s tím hned od začátku nedělala takové tajnosti, tak máš dávno klid - i kdyby jsi si měla něco vymyslet :D

      Člověka taková otázka napadne nejen, když vidí tvé fotky z USA (na to si dovede opravdu našetřit každý), ale hlavně když tu vidíme luxusní kabelky, šperky, oblečení, boty a zařízení do bytu...

      Na závěr bych ti chtěla napsát, že tě sleduji od samého začátku a držím ti palce. Jsem také z okolí Olomouce a proto jsou mi tvé fotky z okolí a centra blízké :)

      Užívej pobyt v USA a měj se hezky. Pa

      Vymazat
    5. Pokud jsi má bývalá spolužačka, pak o mém soukromí víš tolik, kolik sama nabizis. Pokud jsi ale z tech, co jen okukuji ostatní, pak máš smůlu a obzvláště pokud jsi z tech, co se v rámci zachování anonymity ani nepodepíší.

      Pak si své soukromí hodlám zachovat i já a jak už jsi za ty roky co muj blog sledujes zjistila, nehodlám na tom nic měnit. A abych si pro vas klid vymýšlela? A proc? Buď se vam muj blog libi a sledujete jej, nebo můžete jít dal. Ja respektuji vaše soukromí povolením anonymních komentářů a od vas neocekavam nic vice.

      Vymazat
    6. Veru nebud hned tak jedovatá - proč používáš slovní spojení: co ostatní jen okukují? Mám své oblíbené blogery, které sleduji. To je vše a je to rozdíl, takže nebud prosím hned nepříjemná. Tvá spolužačka taky nejsem, to měl být jen pouhý příklad.

      Každý má na náhled do svého soukromí nejspíše jiný názor. Raději bych čtenářkám prozradila svoje povolání/čím se živím než odkud mám přítele, skoro na jaké adresa bydlím, problémy v rodině a další věci. To je opravdu věc názoru :)

      Pak se ale nemůžeš divit, že si spousta čtenářek domýšlí co vlastně děláš.

      Jak už jsem psala tvůj blog se mi líbí a budu ho sledovat dál. A nad touto otázkou, kterou jsem ti položila a která tu jistě nezazněla naposledy se budu vždy jen usmívat :)

      I. Štěcová

      Vymazat
    7. Diky jednomu ze zdrojů mých přijmu svoji adresu neohlidam a ono je to vlastne fuk. Ty píšeš ze neni treba zmiňovat odkud mam přítele ale hele, kvůli tomu ta diskuze vlastne vznikla. Proc jsem tak často v Anglii?? Tedy by asi bylo nejlepší ne odpovídat vůbec na nic ve vysledku :D

      Ono vůbec neni problem v tom co delam, ale ze dnešní ženské vůbec neumí šetřit, neumí si jít za svými sny. Partneři si jich neváží, na vse jsou samy a neví co samy se sebou dělat. Pak chapu ze resi, jakto ze si ta Veronika muze dovolit to a tamto. Je mi jich líto, sama zadne zabrat ne příjmy nemam, ale umím hospodařit s penězi. Nejsem ale finanční poradce a opet, co je komu do mých peněz ;-)

      Ja věřím, ze z většiny mam ctenare na úrovni, co nemaji zapotřebí se mi šťourat v soukromí, ba naopak jej respektuji a jsou rádi za to, co jsem ochotna pustit dal. A urcite veci na blog proste nepatří, proto uplne nesouhlasím s tvým názorem, ze tento dotaz nepadl naposledy. Proc by se měl opakovat, ma odpověď bude vzdy stejna. Tak jako nemam potřebu fotit svého partnera, tak nikomu nic neni do mých přijmu. Vím, ze některé blogerky se rady pochlubi svoji finanční situaci, ale ja uz jsem z tohoto dávno vyrostla.

      Neřeš zbytečnosti a tes se z novych prispevku, treba se jednou na tom kafi potkame ;-)

      Vymazat
    8. Veru mě nezajímá kolik si vyděláváš jen mě opravdu napadl obor ve kterém asi tak pracuješ. Nic víc a nic míň.

      Ale nechme toho :) Promiň, mám to v povaze nevzdávat se a diskutovat - jiná už nebudu :)

      I.Š.
      Máš pravdu, spousta lidí neumí hospodařit s penězi a pak se diví. Vidím to i ve svém okolí, když sem tam zaslechnu věty typu: ty máš nové auto? Nebo vy jste si pořídili centrální vysavač? A k čemu je to JAKO dobrý?" To už člověk pozná z toho tonu, která bije :/ naštěstí si tyto lidi k tělu nepouštíme / nepouštím. Každý svého štěstí strůjce a když něco moc chceme tak to jednou musí zákonitě vyjít a splnit se nám to :)

      Ještě jednou, měj se hezky a užívej dovolené :) Pa

      Vymazat
    9. Mrzí mě, že se z mojí doufám, že nevinné otázky stalo toto. Pouze mě zajímalo jestli tam jezdíš co já vím z pracovních důvodů nebo se ti Londýn prostě líbí, nebo cokoliv, ale samozřejmě chápu, že pokud je to pro tebe moc osobní tak nemusíš odpovídat. A k té práci to se nediv, když se podívám na tvůj blog, tak vidím spoustu drahých kousků a tak si potom každý řekne, že hele co že to ta Veronika dělá, že si to může dovolit, já dřu od rána do večera a mám stěží na HM. /Není to moje situace, ale potom se vyvinou takovéhle "drby" o tom kde a co děláš/ A chtěla bych zdůraznit že nezávidím. Jeno, je to můj názor na věc. Karolína Užij si USA a těším se moc na další nákupy.

      Vymazat
    10. Káji, tohle samozřejmě napadne spoustu lidi a nevidím na tom nic špatného, ale soukromí je treba si hlídat. do Londýna litam za svojí láskou, a samozřejmě i to město miluji!

      Vymazat
    11. I.Š.

      Rekla bych, ze my dve bychom si rozumely!

      Vymazat
  8. Veroniko, prosim te, rozlisuj sebou a s sebou. Bije to do oci!

    OdpovědětVymazat
  9. Díky za inspiraci, něco z toho taky až příště poletím přihodím, ale plánuji plno věcí nakoupit tam, nevíš jak je to s proclením na cestě zpět?
    Ještě bych ti chtěla doporučit tento článek - https://estavisa.cz/kompletni-seznam-na-cestu-do-usa-aneb-jak-se-pripravit-a-na-nic-nezapomenout/ inspiroval mě taky v pár věcech co nezapomenout :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika