Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pátek 28. prosince 2012

Přívěsky Pandora trochu jinak a shrnutí minulého článku

Nejdříve bych se ráda vrátila k minulému článku.

Všem vám, které jste přispěly svými názory velmi děkuji, ať jste se mnou souhlasily či ne. Každá mám svoje zájmy, svůj životní styl a to co se koná za dveřmi našich ložnic (nebo jiných míst) je jen a jen naší věcí.

Zároveň mě ale mrzelo, že některé nepochopily smysl mého článku. V žádném případě jsem neodsuzovala něčí hrátky, ale nemyslím si, že do běžně dostupného dámského časopisu patří slova jako  HRA NA ZNÁSILNĚNÍ  a tvrzení, že dle odborné studie po tom většina z nás žen touží. 

Jak se v komentářích ukázalo-netouží a dokonce mnoho z vás trefně upozornilo na to, jak by takové tvrzení mohlo být nebezpečné. Jednak pro partnera, který by takový styl sexu mohl považovat za naprosto normální a chtít jej po své partnerce a zároveň pro mládež, která by taktéž mohla takové chování díky tomuto typu článků považovat za standart.

Některé z vás namítnou, že podobné záležitosti jsou na domluvě obou partnerů. Většinou ano, ale rozhodně ne vždy. A taková nedorozumění málokdy končí dobře..

Tedy vám ještě jednou děkuji za to, že vidím, že většina z vás je otevřena rozumné diskuzi a proto se nebudu rozpakovat v případě potřeby sepsat článek na cokoliv mě zaujme. Těm, které článek využily pouze jako záminku k napadání, ať mě či ostatních nevzkazuji nic víc, než co je možné si přečíst u okénka pro komentáře.

No a teď už změna tématu, mrkněte na nové úlovky na mém Pandora náramku :)



Hlavní myšlenkou Pandora náramků, alespoň z mého pohledu, je vlastně trošku netradiční způsob ukládání vzpomínek. Netvrdím, že tomu musí odpovídat všechny přívěsky, pořídím si i takový, co se mi jednoduše bude líbit, i kdyby neměl nijaký hlubší význam, ale ta možnost korálku, který mi připomene určitou situaci, výlet,výročí, člověk je milá.
Teď tedy přišla řada i na mě a měla jsem možnost si v Římě (ano, opět vzpomínám ten kouzelný předvánoční výlet) vybrat nový přírůstek, s tím pravým významem.

Ten první přívěsek by mohl být lehce morbidní či doslova nevkusný (a to fotoaparát nezachytil všechny detaily), ale základy historie máme všichni a tedy poznáváte vlčici kojící dvojčata Romula a Réma-dvě legendy, pozdější zakladatelé Říma. Určitě tady nechci dělat nějaké přednášky, ale přišlo mi správné to trošinku vysvětlit.

Váhala jsem totiž mezi vlčicí a vyobrazením Colossea, jenž mě zase uchvátilo naživo. Jednoduše jsem tuto vzpomínku na Řím chtěla mít, ale ta legendární ochránkyně nemluvnat mě stále lákala.. No sami vidíte, jak mé rozhodování dopadlo :))

Pro pořádek doplním, že to nejsou přívěsky kupované v obchodě Pandora, ale jsou stejně jako jejich produkty ze stříbra. Mají punc a mě nijak nevadí, že na nich nikde není vytištěna ta značka, cenově vyšly dá se říci nastejno. Pro mě jsou a budou vzpomínkou na příjemný výlet a pokud i v dalších městech, která v budoucnu navštívím budu mít možnost pořídit podobnou upomínku, nebudu váhat, protože Pandora ( a já se ani nedivím) nemůže vyrábět upomínku na každou významnější budovu, historickou postavu či legendu.

13 komentářů:

  1. moc pěkné přívěšky, já jsem teď k Vánocům dostala Big ben...Koloseum je ale krásné, asi budu muset jet do Říma, abych si ho mohla pořídit. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Kapitolská vlčice je bezvadná! Taky bych si vybrala ji. Ale zase na ní prostě nevidím nic nevkusného :). Asi jsem na tento svět moc zhýralá :D.

    OdpovědětVymazat
  3. Hezké, ale to je snad zatím jediná věc, která mne neoslovila. Tedy v oblasti šperků.

    OdpovědětVymazat
  4. Veru, promin, ze se jeste vracim k minulemu clanku, ale nejak jsem nestihla okomentovat. Kazdopadne s tebou souhlasim v tom, ze do casopisu neco takoveho nepatri. Ja uz jsem celkove z tech radoby super clanku a rad, jak si zpestrit zivot v posteli docela unavena. Neustale se tam kazde tri cisla vsechno opakuje a kdyz uz tam chteji pridat nejakou inovaci, konci to nejak takhle podobne. Na me nekdo prijit, ze si budeme hrat na znasilneni, tak ho vypakuju tak rychle, ze se ani nestihne rozkoukat.

    OdpovědětVymazat
  5. Přívěsky jsou nádherné! Miluju takové předměty, které mi, stejně jako tobě, připomenou něco, na co ráda vzpomínám. Ale občas se přistihnu, že si kupuju i něco, co mi připomene nehezkou vzpomínku. Ale i ty nehezké vzpomínky musím mít na paměti, protože díky nim se posouvám zase o něco dál. :)
    Chválím výběr Verunko! :)

    OdpovědětVymazat
  6. pandora náramky se mi moc líbí, taky bych si takový ráda pořídila.. takovéhle originální věci mám já ráda :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem dostala svoji Pandoru teď k Vánocům. Myslím že je na každém jaký korálek se mu líbí, jestli chce výhradně jen originální Pandora korálky, či jiné. Já mám první korálek od swarovského a vypadá také úchatně. Máš hezkou sbírku :)

    OdpovědětVymazat
  8. Pandora se mi zdá předražená, ale přiznávám, že ta filosofie, tedy přívěsek jako hmotná vzpomínka, se mi moc líbí.Takže jsem neodolala a náramek vlastním a přiznávám, že i já nemám jen origo přívěsky.Tvé římské jsou nádherné.
    btw-za Tvým názorem na článek v ŽaŽ taktéž stojím!
    Krásný víkend Verči.
    Lucie z Brna

    OdpovědětVymazat
  9. Přívěsky jsou moc krásné a význam přívěšků jako vzpomínek se mi mooc líbí! :)

    http://worldofameliska.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj,

    můžu se zeptat ohledně tvého obočí? Máš ho v předchozím článku moc pěkné. Maluješ si ho nebo je to ještě pernament ze Studio 5? Případně jak dlouho vydržel ten pernament?

    Díky za odpověď.
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zuzko.
      Je to stále ten pernament ze Studia 5. Mám ho už myslim čtyři roky,místy už by to pomalu chtělo obnovit, ale i tak jsem spokojená.

      Vymazat
  11. Tvá tvorba je moc hezká. Používáš fakt zajímavé korálky - na podobné jsem ještě nenarazila. Pandora je pěkná, ale na mě trošku drahá...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika