Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

úterý 19. května 2015

Léto za dveřmi, pojďme zatočit s celulitidou!

DSC_9377

Která z nás občas nezatouží po dokonalém těle modelky, bez ďolíků na stehnech a nadbytečných tukových bochánků? Na druhou stranu dobře víme, že ve skutečném světě pomerančová kůže 
trápí až 90% žen!

Takže se vůbec nestydím přiznat, že ji mám také. Už mám na sobě vypozorované, co mým stehnům škodí a co naopak prospívá, jistě jste na tom podobně :-)

Ve zkratce. Celulitida má čtyři fáze. V té první jde pomerančová kůže vidět pouze při zmáčknutí mezi prsty. Ve druhé lze drobné nerovnosti vidět i bez stlačování kůže a to při sezení na tvrdém povrchu nebo při zatnutí svalů. Trojka znamená ďolíky ať sedíme či stojíme, no a čtyřka, tam už detaily ani nechtějte vědět (neléčené předchozí stupně a v jejich důsledku je již nezvratná)..

I když se to nezdá a třeba na Instagramu jste se divili, k čemu krémy s tímto zaměřením potřebuji, tipla bych se na dvojku. Ve špatném světle sem tam něco zahlédnu a i v sedě mám občas pocit, že si má stehna žijí svým vlastním životem.

Mým základem je, že denně vypiji minimálně tři litry neslazené vody. Miluji také různé čaje a taková okurková limonáda (domácí bez sirupu) či jen voda s limetkou a mátou nikdy neomrzí. 

Dalším bodem je zdravé stravování. Ok, nejsem v tomto 100%, ale rozhodně neholduji smaženým jídlům, polotovarům, do fastfoodu si zajdu maximálně pro kafe nebo pro čistě grilované kuře a pokud možno, vařím si. Snažím se jíst co nejčastěji to jde, ale vím, že v tomto mám ještě co dohánět. Základem je správně vyvážená snídaně pro nastartování metabolismu a spalování a alespoň pět porcí jídla denně. Téma jídlo a já by vydalo na celý článek, včetně různých přírodních doplňků stravy (chlorela, Chia semínka, snídaňové směsy Iswari a mnoho dalšího), které určitě znáte z mého Instagramu a ano, i když tam mám hemenex, vše co obsahuje jsou pokud možno domácí suroviny té nejvyšší kvality :-)

DSC_9396

Samozřejmě, tím zásadním je pohyb! Osobně si myslím, že celulitida může být dána geneticky. Některé ženy mají od přírody svalnatá-pevná stehna s minimem tuku, na druhou stranu potkáte i super štíhlou a v dnešní době i bohužel mladou slečnu, která bude mít ďolíky viditelné už z dálky. S tím už nic nenaděláme a proto nemá cenu dispozice od rodičů řešit a začít na sobě makat. Nemusíme to přehánět, ale občasný výlet na kole (či spinning), běh, kolečkové brusle či si doplňte, vaše nohy posílí, dá jim tvar a zároveň odbourá ten tuk, co vám dělá neplechu.

Sama jsem před několika týdny se sportem aktivně začala. Chodím na spinning, jumping a nově jsem si konečně pořídila kolečkové brusle. K tomu jsem si začala hlídat pravidelnou stravu a zároveň se začala více zajímat o její složení (což dělám od jakživa, ale nyní jsem objevila i spoustu nových surovin). Mimo to, v dnešní době už se dá s různými neduhy bojovat i jinými způsoby. Tedy součástí každé mé sprchy je důkladná peelingová masáž inkriminovaných oblastí (pokud vás bolí, zatněte zuby, jinak to nejde), která dle mého rozhodně velmi rychle přináší výsledky, plus používám zeštíhlující krémy od Thalga. 

DSC_9406

Jedná se o Thalgo Défi Ferméte Stomach & Waist Sculptor , který tvaruje pas a odbourává tuky z oblasti bříška. A Thalgo High Correction Gel Défi Cellulite  jenž je vyloženě zaměřený na celulitidu druhého stupně. Odbourává tuky, okysličuje a zeštíhluje, dostala jsem je v menších baleních v tomto uvítacím balíčku.

Protože se jedná o produkty značky Thalgo, jsem opět nadšená z čistě přírodního složení obsahujícího mořské řasy, praktického balení a krásné parfemace, v případě krému na celulitidu výraznější než u druhého ze sady, který je téměř bez vůně.

Používám je vždy po peelingu, jsem nadšená z gelové konzistence, která se skvěle roztírá a hlavně, nevím jak to popsat. Nejsou jako klasické krémy, já je na pokožce cítím, jakoby pracovaly a i další den mám tak zvláštně hladká a jemná stehna na dotek. Bude to některou složkou, které krém obsahuje, u žádného jiného jsem to nikdy nezažila, jednoduše cítíte, že to není jen obyčejný krém pro hydrataci.

A jestli fungují? Díky cvičení a dodržování stravy jsem rozhodně o několik centimetrů zeštíhlela i se zpevnila a jako žena vidím rozdíl k lepšímu i co se týká nedokonalostí na mých stehnech. Nemám představu o tom, co by krémy dokázaly, pokud bych jinak své návyky nezměnila. Rozhodně už ale díky výše uvedeným pocitům věřím tomu, že odbourávání ďolíků napomáhají a samotnou mě mrzí, že se ta malá testovací balení tak rychle vypotřebovávají. Sensualité nabízí spoustu zajímavých produktů v péči o pokožku těla, zkuste omrknout, když budete mít chvilku.

Tak, ještě mě čeká dlouhá cesta ke skvělým nohám a já se na pokořování této výzvy, obzvláště při nadcházejícím létu ohromně těším! Ostatně, dobře víme, že sluníčkem natónovaná pokožka je možná 50% úspěchu. A vy můžete očekávat více článků na toto téma :-)

DSC_9372

16 komentářů:

  1. Zajímavý článek. Já dokud studovala a žrala, co jsem chtěla a kdy jsem chtěla, tak jsem měla krásnou pevnou a přirozeně štíhlou postavu a co je to celulitida jsem věděla jen z časopisů a netu. No a pak jsem začala pracovat a po dvou a půl letech v pracovním tempu a bohužel několika kilech navíc, to mám taky. Ale co jsem o tom četla, tak je to dané strukturou ženského tuku, který je prostě jiný, než mají muži, takže celulitidu v různém stadiu má téměř každá žena. Také se mi to nelíbí, ale kromě občasných pěších procházek a jogy pohyb/sport z duše nenávidím, tak se snažím upravovat aspoň jídelníček, aby se váha stabilizovala. A i když jsem se vždy snažila jíst zdravěji a třeba sladké limonády a fast foody jsem díky rodičům vůbec neznala, je to docela těžké :-) Asi také tím, že stárnu a tělo to všechno už nezvládá tak dobře jako dřív. Ty máš ale postavu a stehna pěkné, kdybys o tom nepsala, ani by mě to nenapadlo. Držím palce, ať se daří ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eli, taky si myslím, že u někoho se to může věkem zhoršovat, pokud nedělá žádný sport. chce si to alespoň hlídat to jídlo a
      Nepotká sladké limonády a idealni by bylo si najít nejaky sport, co te bude bavit a dá koukám hezky zabrat ;-) Plus teda doporucuji urcite nezapomínat na masáže a peeling, ty pomáhají!

      Vymazat
  2. Ahojky krásko :-*
    S tímto článkem jsi mě opravdu potěšila právě to teď řeším :-)
    Začínám se změnou celého života :D a k tomu patří i boj s celuditidou, já začínám hodně pít zelené čaje,čistou vodu s citronem,koupila jsem si masážní stroj používám i ve sprše s emulzí která vypíná kůži, pak používám krémy na zpevnění, a nakonec jsem si koupila leginy na noc a sport a hlavně moje práce je pro moje tělo zahul :-) Jinak ty tvoje nohy obdivuji od začátku tvého blogu ! Jsi prostě topka!
    Simča :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simči paráda, to jsem ráda, ze jsem se ti článkem zrovna trefila do noty ;-) s těmi čaji i vodou s citronem to mam stejne, sklenice vody s vymackanym citronem prý po ránu nastartuje metabolismus a me to tak i hodne chutná.

      Držím ti palce, at je tvá cesta za vysněnou postavou úspěšná :-*

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Lenin y, jsou od Baťi :-)

      Jen jsou celkem široké, urcite doporucuji před nákupem vyzkouset. Jsem s nimi spokojena, chodí se v nich pohodlne.

      Vymazat
  4. mně se tvá postava líbí a závidím ti, že piješ neslazenou vodu, já si dám občas také skleničku, ale nějak bez minerálky to nevydržím :( :)

    http://gagenka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačko, minerálky piju nejraději, ale bez prichutě, neslazené. Zkus si ji dat s citronem a matou, to je dobrota a fajn jsou take čaje :-)

      Vymazat
  5. Tak já mám bohužel celulitidu pátého stupně a nedá se s tím už dělat fakt nic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajaj, vazne je to tak zlé? Treba jsi k sobě jen moc kritická a jeste na tom šlo zapracovat.

      Vymazat
    2. Cvičím, váha jde dolů, ale minulé hříchy a nemoc nelze odčinit, takže stehna a kolena jsou jak měsíční krajina. Až budou peníze, zvažuju poradu u nějakého odborníka na estetickou medicínu. Řekla bych jen, ať každý dělá, co může, pokud je zdravý a aby byl zdravý, protože pak je to katastrofa. Vzhled není všechno, ale na duši to teda nepřidá.
      Fandím tomu článku a že se o sebe staráš.

      Vymazat
  6. Super článek Verunko! :) Já mám celulitidu snad od 20 let... :( A teď když mám sedavé zaměstnání se mi ještě zhoršila. A to se pravidelně hýbu a snažím se zdravě jíst. Ano samozřejmě někdy ujedu, ale zase nepiji, nekouřím, ale zbožňuji sladké. :D Ale např. moje máma skoro vůbec necvičí a má nádherná stehna a je super štíhlá. A také jsem si všimla, možná je to blbost, ale v mém okolí mám hodně žen, co jsou štíhlé, ale mají postavu "hrušky", ale cvičí a celulitidu mají. Pak mám hodně kamarádek co kouří,nezdravě jí, mají postavu tzv. jablíčko - velké bříško a celulitidu vůbec nemají.
    Každopádně ty máš krásnou postavu!! A to jsem tě viděla na vlastní oči, vloni v Olomouci na koupáku. :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Dáši!

      Kdyz se zase potkame, urcite me alespoň přijde pozdravit. Vzdy mi udělá velkou radost, kdyz se poznám s některou moji ctenarkou :-)

      Jinak mas pravdu, je to nespravedlivě, jak to příroda u nekterych zařídila, ale urcite bych na to nerezignovali a pracovala na sobě dále. Ono se te celulitidy člověk asi nikdy uplne nezbaví, ale urcite se to dá zmírnit nebo alespoň zastavit, aby se nezhorsovala. A to uz za tu námahu stojí!

      Vymazat
  7. Ty tvoje nohy, Veru - tichá závist :D Boj s celulitidou je takové never ending story. Vody vypiju hodně (i té s citronem po ránu), snažím se jíst saláty a ne moc tučné věci, nesolím, začala jsem snídat,sice denně nesportuju - spíš jen hodně chodím, ale i tak se mě celulitida drží už od dětství a dolů nejde za nic na světě :D
    ...///Instantní krása//...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, možná by to chtělo trosku vice pohybu cíleného na nozky a co te sleduji na Instagramu, tak jíš vyborne, tam problém urcite nebude. A celulitidu v různých fázích máme všechny, tak to proste je ;-)

      Vymazat
  8. pěkně napsáno a moc ti to na fotkách sluší :)

    PS: U mě na blogu právě probíhá GIVEAWAY!:)
    Budu moc ráda, když se zapojíš.
    http://www.lovies47.cz/2015/04/giveaway-03.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika