Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

čtvrtek 30. července 2015

Moje zkušenost s tělovou kosmetikou Fenjal

DSC_0568

Švýcarská kosmetická firma Fenjal pro toto léto uvedla na trh dvě novinky- tělový olej a sprchový olej a protože mě to hodně zaujalo, rozhodla jsem se vyzkoušet a pro vás sepsat svoji zkušenost s některými jejich produkty. Co vy na to?

DSC_0589

Absolutní pecka je tento krém na ruce s bambuckým máslem, olejem z mandlí a panthenolem. Je třeba jej poctivě vmasírovat, jako ostatně všechny tyhle krémy, nezanechá mastný film. Já nerozlišuji mezi krémy na ruce a na nohy, přijde mi to zbytečné pořizovat na tyhle partie dva rozdílné krémy a proto mohu říci, že po týdnu používání jsem viděla velký rozdíl na patách a po dvou samozřejmě s náležitou doplňující péčí jsem měla paty chodidla jako po pedikůře. Pro rozpraskané paty není nic horšího než léto a přitom stačí pravidelná péče.

Zažila jsem krémy od známých značek, které mi ruce spíše umastily a nakonec jsem měla pocit, že spíše vysušily, naopak s tímto jsem velmi spokojená a určitě pořídím znovu.

Vůči krémovému deodorantu Vitality jsem byla nejprve skeptická, přece jen kuličkový roll-on mi přišel už trošku zastaralý. Na druhou stranu, pokud vám leží doma na poličce, žádný nepořádek nenadělá a do fitka či na cesty mám další dva-tři tuhé deodoranty. 24h ochrana se samozřejmě nekoná, to mi ani nepřijde možné, ale je fakt, že jsem jej začala používat v těch největších vedrech a to by zabral snad jedině Driclor. 

Tekutina je mléčně zbarvená, nezanechává ale stopy a brzy vám v podpaží uschne a díky příjemné vůni vám okamžitě dodá pocit svěžesti. Toho půl dne vydrží fungovat skvěle, pak je třeba nátěr zopakovat.

DSC_0582

Jsem velkým milovníkem koupelí, ve vaně jsem schopná strávit hodiny a pokud je pro mě při této činnosti něco nezbytné, je to pěna. Mám své oblíbené značky a proto jsem byla zvědavá na tuhle relaxační obsahující extrakt ze švýcarského medu a oleje mučenky.

Je ve skleněné dóze a stačí jí jen troška do vany, aby hned byla plná pěny. Vůně se dá považovat za lehce pánskou, ale není to nic obtěžujícího. Bohužel, po pěně za chvilinku není ani památky a to nemám ráda. Jak jsem byla nadšená z balení, tak mě její výdrž zklamala. jakmile člověk hupsne do koupele, obláčky které tak miluji jsou za vteřinu pryč.

DSC_0572

A na závěr tady mám žhavé novinky letošního léta!

Taky si říkáte, co si máte myslet o olejovém sprcháči a oleji na tělo? Pro někoho to jsou novinky, pro jiné ne, já byla moc zvědavá, jaké tyhle produkty budou.

Olejový sprchový gel je něco úplně jiného a musím říct, že si mě rozhodně získal. Nejdříve jsem se bála, že po jeho použití budu mít pocit mastnoty a celkově mi bude nepříjemný, ale nic takového se nekonalo. Nejdřív vám přijde, jako byste se natírali tekutým medem, ale olej napění a po opláchnutí vaše pokožka zůstane rozhodně více hydratovaná, než po klasickém sprchovém gelu.

Tělový olej je samozřejmě must have a v létě především. Určitě jste si všimli, jak atraktivně vypadá vaše tělo, když se natřete opalovacím olejem na koupališti. Tohle je trošku lehčí verze, protože na sobě nebudete mít lesklou vrstvu, ale ten efekt je rozhodně velmi podobný. 

Díky rozprašovači je jeho aplikace pohodlná a o vůni se dá říci, že je těžce návyková. Po aplikaci je nutné chvíli počkat, než se vsákne a určitě jej vyzkoušejte na vlhkou pokožku po koupeli, to je jeho hydratace ještě účinnější.


Na téhle kosmetice se mi líbí, že i když ji koupíte především ve Fannu, ceny jsou srovnatelné s běžně dostupnou tělovou kosmetikou a jak víme, patlátek na tělo není nikdy dost.

8 komentářů:

  1. Od této znčky jsem ještě nic nevyzkoušela ale viděla jsem ji u mamky že měla něco od této značky.. Mě by se nejvíce hodili olejové sprcháče, které už jsem vyzkoušela i od jiných značek. Krém na ruce bych zas tolik nevyužila..

    OdpovědětVymazat
  2. Já miluju jejich peeling a sprchový gel :) Ten je super :) Olej mě láká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, tak peeling jsem nezkoušela! Vezmu jej příště, peelingů není nikdy dost :-)

      Vymazat
  3. Nikdy jsem tuto kosmetiku nezkoušela, super článek! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Teda, velmi mě zaujal krém na ruce. Pořád hledám ten nej, ale pokaždé to není jaksi úplně ono( buď jsou takové vodové nebo silně parfemované, nebo takové voskové či co....)ale toto mě zaujalo. Díky za radu, určitě vyzkouším ( i na nožky).Alča.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, presne jsi vypsala ty blemcáky na ruce, co nemám ráda!

      Urcite vyzkousej a dej mi pak vědět, jak vyhovoval :-)

      Vymazat
  5. Zatím jsem od Fenjal nic neměla, nějak ji ve Fannu přehlížím, ale vím o ní :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika