Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

neděle 30. října 2016

Gourmet Academy LOVE FUSION

DSC_0773

Ještě plna dojmů z báječného kurzu Love Fusion v Gourmet Academy pod vedením šéfkuchaře Lukáše Čížka, vám sepisuji tento článek a věřte mi, máte se na co těšit!

Jak už je u mě zvykem, mám pro vás spoustu krásných fotografií a také menší povídání o tom, jak takový kurz probíhá.

Kurz byl pro osm osob, což zaručilo skvělou přátelskou atmosfému a také prostor, aby se nám mohl kuchař individuálně věnovat. Ochotně zodpověděl všechny naše dotazy, protože ne všichni jsme byli zkušenými kuchaři, což se mi moc líbilo a hodně jsem se toho přiučila. Konal se ve skvěle vybavené kuchyni prodejny Potten&Pannen ve Vodičkové ulici v Praze, což bylo už samo o sobě zážitkem.

DSC_0521
DSC_0526
DSC_0528

Co bylo na menu?

Rolka z rýžového papíru s marinovaným lososem, salátovými lístky, ústřicovou omáčkou, raviolou z červené řepy a bruschetou.

Hříbkové cappuccino s lanýžovými žemlovými knedlíčky.

Grilovaná chobotice s domácími ravioli plněnými jemným kukuřičným pyré, glazírovanou sezónní zeleninou a lehce pikantní rybí omáčkou s fenyklem a pěnou z medvědího česneku.

Kávové créme brulé a malinovým sorbetem a karamelizovaným chřestem.


Možná vám to zní složitě, ale řeknu vám, pod vedením Lukáše Čížka jsme to díky skvělé týmové práci zvládli naprosto v pohodě. Samotné vaření jsme si skvěle užili, dozvěděli se spoustu užitečných informací i tipů, jak jednotlivá jídla a suroviny zpracovat a samozřejmě si na našich výtvorech ohromně pochutnali :-)

DSC_0533
DSC_0537
DSC_0548
DSC_0562
DSC_0569
DSC_0589
DSC_0593
DSC_0598

A kdo je Lukáš Čížek?

Šéfkuchař a majitel restaurace Fusion ve Vrchlabí, který si zrovna z kuchařské olympiády IKA Olympiade Der Koche přivezl medaili za třetí místo v kategorii Culinary Art. Těch ocenění má daleko více a za sebe mohu říci, že je to především milý a trpělivý člověk se zdravým sebevědomím, díky kterému jsme si celé vaření ohromně užili a vše zvládli bez nervů či stresování. 

Protože co si budeme povídat, i když byla příprava pokrmů relativně jednoduchá, pro nezkušené to zase až tak jednoduché nebylo.

DSC_0609
DSC_0605
DSC_0627
DSC_0630
DSC_0633
DSC_0636
DSC_0641
DSC_0643
DSC_0647
DSC_0648
DSC_0654
DSC_0656
DSC_0657
DSC_0666
DSC_0679
DSC_0688
DSC_0690
DSC_0697
DSC_0704
DSC_0698
DSC_0714
DSC_0743
DSC_0745
DSC_0762


Jak bych celý kurz shrnula a pár mých postřehů

Moc se mi líbilo, že se konal v krásných prosvětlených prostorách a vybavení kuchyně bylo naprosto ideální. Účelové a nepřeplácané, s dosatkem prostoru pro každého účastníka. Konal se od 16:30, tedy bez problému pro naplánování a dopravu.

Co chci zmínit a zdůraznit, protože to byla jedna z věcí, která na mě udělala velký dojem, byly dvě asistentky, které jsme měli celý večer při ruce. Kdykoliv člověk cokoliv nakrájel, okamžite se umývala prkýnka i nože, aby je člověk měl čisté k použití s další surovinou. Dolévání, vody, vína-naprostá samozřejmost. Na cokoliv jsme si vzpomněli, cokoliv jsme potřebovali, s milým úsměvem nám bylo ihned poskytnuto.

Zanechalo to vě mě velmi profesionální a příjemný dojem z celé akce, protože mi věřte, že nám to ušetřilo spoustu času a zároven zpříjemnilo vaření.

Veškeré suroviny byly čerstvé a kvalitní, o nádobí, nožích a dalších kuchynských pomocnících z nabídky Potten&Pannen nemluvě a na závěr jsme získali i certifikát o absolvování kurzu, což bylo milou pozorností. 

Také jsem získala další čaj do mé sbírky Kusmi Tea, které jsem si velmi oblíbila. 
A jaká Tsarevna je? Silný černý čaj s kousky pomerančové kůry, aromatem mandlí, lékořicí a vanilky. Ve složení jsem to sice nenašla, ale já v ní dost silně cítím rum či jiný alkohol, no ideální vánoční čaj, co si budeme povídat :-)

Jediné co bych vytkla, byl návrat do reality k mým hokus pokusům v kuchyni bez asistence šéfkuchaře a milých společníků!

DSC_0770

Tímto bych ještě jednou ráda poděkovala za skvělou atmosféru svým bloggerským kolegům a kolegyním, šéfkuchaři Lukáši Čížkovi, paní Martině Muldoon a všem ostatním, kteří se na tomto báječném večeru podíleli!

DSC_0779

4 komentáře:

  1. jů skvělý článek:) tohle mě moc bavilo číst. Už jen podle úsměvů jde vidět, že to muselo být skvělé.:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko rekla bych, ze jsme si to všichni opravdu užili! Byla jsem na takovém kurzu poprvé a jsem opravdu nadsena a plna zážitku :-)

      Vymazat
  2. ahoj Veru,černý čaj miluju :-))vzpomínáš jak jsme si byli spolu sednout na Malé scéně ve Zlíně?Tam právě čaj kusmi tea prodávají,tak asi si ho pořídím :-))jinak v té zástrce ti to náramně sluší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Natálko pamatuji, to bylo nase první rande :-*

      Schválně, který ti bude vonět a chutnat nejvice. Ja jsem nadsena ze všech, zminuji je i v novém videu o podzimních oblíbenci h. Akorát nevim proc, trochu mi u te Tsarevny po chvíli vadí to alkoholové aroma, nevim proc :-D

      Vymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika