Ještě plna dojmů z báječného kurzu Love Fusion v Gourmet Academy pod vedením šéfkuchaře Lukáše Čížka, vám sepisuji tento článek a věřte mi, máte se na co těšit!
Jak už je u mě zvykem, mám pro vás spoustu krásných fotografií a také menší povídání o tom, jak takový kurz probíhá.
Kurz byl pro osm osob, což zaručilo skvělou přátelskou atmosfému a také prostor, aby se nám mohl kuchař individuálně věnovat. Ochotně zodpověděl všechny naše dotazy, protože ne všichni jsme byli zkušenými kuchaři, což se mi moc líbilo a hodně jsem se toho přiučila. Konal se ve skvěle vybavené kuchyni prodejny Potten&Pannen ve Vodičkové ulici v Praze, což bylo už samo o sobě zážitkem.
Co bylo na menu?
Rolka z rýžového papíru s marinovaným lososem, salátovými lístky, ústřicovou omáčkou, raviolou z červené řepy a bruschetou.
Hříbkové cappuccino s lanýžovými žemlovými knedlíčky.
Grilovaná chobotice s domácími ravioli plněnými jemným kukuřičným pyré, glazírovanou sezónní zeleninou a lehce pikantní rybí omáčkou s fenyklem a pěnou z medvědího česneku.
Kávové créme brulé a malinovým sorbetem a karamelizovaným chřestem.
Možná vám to zní složitě, ale řeknu vám, pod vedením Lukáše Čížka jsme to díky skvělé týmové práci zvládli naprosto v pohodě. Samotné vaření jsme si skvěle užili, dozvěděli se spoustu užitečných informací i tipů, jak jednotlivá jídla a suroviny zpracovat a samozřejmě si na našich výtvorech ohromně pochutnali :-)
A kdo je Lukáš Čížek?
Šéfkuchař a majitel restaurace Fusion ve Vrchlabí, který si zrovna z kuchařské olympiády IKA Olympiade Der Koche přivezl medaili za třetí místo v kategorii Culinary Art. Těch ocenění má daleko více a za sebe mohu říci, že je to především milý a trpělivý člověk se zdravým sebevědomím, díky kterému jsme si celé vaření ohromně užili a vše zvládli bez nervů či stresování.
Protože co si budeme povídat, i když byla příprava pokrmů relativně jednoduchá, pro nezkušené to zase až tak jednoduché nebylo.
Jak bych celý kurz shrnula a pár mých postřehů
Moc se mi líbilo, že se konal v krásných prosvětlených prostorách a vybavení kuchyně bylo naprosto ideální. Účelové a nepřeplácané, s dosatkem prostoru pro každého účastníka. Konal se od 16:30, tedy bez problému pro naplánování a dopravu.
Co chci zmínit a zdůraznit, protože to byla jedna z věcí, která na mě udělala velký dojem, byly dvě asistentky, které jsme měli celý večer při ruce. Kdykoliv člověk cokoliv nakrájel, okamžite se umývala prkýnka i nože, aby je člověk měl čisté k použití s další surovinou. Dolévání, vody, vína-naprostá samozřejmost. Na cokoliv jsme si vzpomněli, cokoliv jsme potřebovali, s milým úsměvem nám bylo ihned poskytnuto.
Zanechalo to vě mě velmi profesionální a příjemný dojem z celé akce, protože mi věřte, že nám to ušetřilo spoustu času a zároven zpříjemnilo vaření.
Veškeré suroviny byly čerstvé a kvalitní, o nádobí, nožích a dalších kuchynských pomocnících z nabídky Potten&Pannen nemluvě a na závěr jsme získali i certifikát o absolvování kurzu, což bylo milou pozorností.
Také jsem získala další čaj do mé sbírky Kusmi Tea, které jsem si velmi oblíbila.
A jaká Tsarevna je? Silný černý čaj s kousky pomerančové kůry, aromatem mandlí, lékořicí a vanilky. Ve složení jsem to sice nenašla, ale já v ní dost silně cítím rum či jiný alkohol, no ideální vánoční čaj, co si budeme povídat :-)
Jediné co bych vytkla, byl návrat do reality k mým hokus pokusům v kuchyni bez asistence šéfkuchaře a milých společníků!
Tímto bych ještě jednou ráda poděkovala za skvělou atmosféru svým bloggerským kolegům a kolegyním, šéfkuchaři Lukáši Čížkovi, paní Martině Muldoon a všem ostatním, kteří se na tomto báječném večeru podíleli!
jů skvělý článek:) tohle mě moc bavilo číst. Už jen podle úsměvů jde vidět, že to muselo být skvělé.:)
OdpovědětVymazatSomethingbykate
Katko rekla bych, ze jsme si to všichni opravdu užili! Byla jsem na takovém kurzu poprvé a jsem opravdu nadsena a plna zážitku :-)
Vymazatahoj Veru,černý čaj miluju :-))vzpomínáš jak jsme si byli spolu sednout na Malé scéně ve Zlíně?Tam právě čaj kusmi tea prodávají,tak asi si ho pořídím :-))jinak v té zástrce ti to náramně sluší.
OdpovědětVymazatNatálko pamatuji, to bylo nase první rande :-*
VymazatSchválně, který ti bude vonět a chutnat nejvice. Ja jsem nadsena ze všech, zminuji je i v novém videu o podzimních oblíbenci h. Akorát nevim proc, trochu mi u te Tsarevny po chvíli vadí to alkoholové aroma, nevim proc :-D